Şimdi Ara

★HTC Desire 500 [Destek|Root-Rom-Bootloader-CWM Recovery] ★ (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
755
Cevap
7
Favori
74.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

HTC Desire 500'e burada anlatıldığı gibi root işlemini yaptım. Custom rom denedim. Sonra backup almama rağmen orijinal roma dönüş yapamadım. Sonra stock rom yükledim. Bu kez de pc'ye bağlantı yaptığımda ne htc sync'e ne de internet geçiş'e bağlanamadım. Üstelik cihaz bu işlemleri yapınca kendiliğinden kapanmaya başladı. Bu durumda ne yapılır bilmediğim için destek istiyorum. Vakit ayırıp da cevap verirseniz, Şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msdemirpolat

Herkese Selam...

HTC Desire 500'e burada anlatıldığı gibi root işlemini yaptım. Custom rom denedim. Sonra backup almama rağmen orijinal roma dönüş yapamadım. Sonra stock rom yükledim. Bu kez de pc'ye bağlantı yaptığımda ne htc sync'e ne de internet geçiş'e bağlanamadım. Üstelik cihaz bu işlemleri yapınca kendiliğinden kapanmaya başladı. Bu durumda ne yapılır bilmediğim için destek istiyorum. Vakit ayırıp da cevap verirseniz, Şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar sağolun, kendi sorunumu kendim çözdüm. Aynı sorunu yaşayan olursa, çözüm:

7. sayfadaki
    http://forum.donanimhaber.com/m_82535025/mpage_7/key_htc+desire+500/tm.htm

sayfasında aşağıdaki linki tıklayıp, yönergeleri takip edin...

1.32.401.1 Tek Hat (Türkçe)
    https://drive.google.co...R1k0aUthWXc&usp=sharing

• Kendi sorunu aşağıdaki linkte verilen işlemle çözdüm.

http://forum.donanimhaber.com/m_82535025/mpage_7/key_htc+desire+500/tm.htm

sayfadaki 1.32.401.1 Tek Hat (Türkçe)
    https://drive.google.co...R1k0aUthWXc&usp=sharing
  • 4.2 GELECEKMİ ARKADAŞLAR
  • quote:

Orijinalden alıntı: |M|N|Ç|

4.2 GELECEKMİ ARKADAŞLAR

üstünden ne kadar geçti bilmiyorum sormuştum güncelleme planlaması yok diyolardı birdaha sorayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: rodan

quote:

Orijinalden alıntı: |M|N|Ç|

4.2 GELECEKMİ ARKADAŞLAR

üstünden ne kadar geçti bilmiyorum sormuştum güncelleme planlaması yok diyolardı birdaha sorayım

tmm bekliyorum
  • Arkadaşlar bu sd kartta uygulamalar 600 mb gösteriyor fakat yükleyip karta taşıdığım uygulamalar toplam 300 mb bile etmiyor. Bilgisayara bağlayıp açınca bi şey de gözükmüyor. Gözükmeyen bu 300 küsürle taşıdığım uygulamaları nasıl başka bir sd karta taşıyabilirim?
  • bu gün htc le yaptığım görüşme resmen dalga geçiyor adamlar

Size yardımcı olacak operatör bulunurken lütfen bekleyin...
    Adem adlı Operatörümüze bağlandınız.
    mehmet cnkurt: iyi akşamlar
    Adem: Merhaba Mehmet Bey, size nasıl yardımcı olabilirim?
    mehmet cnkurt: desire 500 ne zaman 4.2 veya daha üst sürümü alıcak
    Adem: Güncelleme geleceği ile ilgili bir bilgi gelmedi bize Mehmet Bey.
    mehmet cnkurt: telefon çıkalı ne kadar oldu muadilleri en az 4.3 kullanırken htc hala 4.2 yi bile vermeye yeltenmiyolar bu nasıl bir marka
    Adem: malesef konu ile ilgili bilgimiz yok mehmet bey
    mehmet cnkurt: başka ne demeniz beklenirdiki zaten
    mehmet cnkurt: üst yöneticilere bu durumu aktarmak zorundasınız benim gibi bir çok kişi bu durumdan müzdarip
    Adem: mehmet bey cihazınızn dahili hafızasını öğrenebilirmiyim acaba şuan dahili hafızada kulanabildğiniz alanı yaklaşık 400 500 mg bir güncelleme 4.2 cihaz 4 gb dahili hafıza var ve siz bunun nerdeyse 1.5 gib gibi bir alanını en fazla kullanabiliyorsunuz eğer bu güncellemeyi alırsanız dahili hafızada yer kalmıcak cihazınızda donma ve kasmalar başlıcak
    Adem: yükliceğiniz uygulamalarada yer kalmıcak
    Adem: bu sefer siz daha fazla muzdarip olucaksınız
    Adem: 4.2 cihazınıza gelmesimi mantıklı yoksa gelmemesii bu durumda
    mehmet cnkurt: telefon şirketleri 18 ay güncelleme garantisi veriyor bu durumda htc neden 4.1 de ilk aldığı sürümde klıcak bir telefon yapar neden 18 ay güncelleme desteği verdiği telefonu 4.2 veya daha üst modele göre tasarlamaz
    Adem: mehmet bey size açıklama yaptı diğer firmalar bu konularda müşterilerini mağdur ederken htc mağdur etmemeyi düşünmekte
    mehmet cnkurt: ilk telefonum htc wildfire s ti 2.3 sürümüne kaldı onu haklı buluyorum telefonu romlarla and 4 ve üstüne yükselttiğimde takılmalar başlıyordu
    mehmet cnkurt: ama şimdi bu telefon en az 4.4.2 yi kaldıracak kapasitede muadili olan galaxy win 4.2.2 de motorola moto g 4.4 sürümünde olduğuna göre hepsi aynı 4 çekirdek 1.2 ghz işlemcileri aynı şimdi htc nin neresi haklı
    Adem: 4 gb dahili hafıza ilemi kaldırıcak durumda mehmet bey ?
    mehmet cnkurt: peki 1 gb ram neden konur hem 4 gb hafıza gayet yeterli
    Adem: cihazın 4gb hafızası var ama bunun yarısından fazlasını zaten sistem kullanıyor size 1 veya 1.5 gb yer kalıyor mehmet bey sadece ram lede alakalı değil
    Adem: moto g 16 gb dahili hafızaya sahip bir cihaz
    mehmet cnkurt: moto g ye takılmayın pek fazla 4.1.2 de bana 1.2 gb hafıza kalıyor 4.4 gelse ne kadar kalıcak en fazla 1 kalır ki bu da gayet yeterlidir
    Adem: snapdragon 200 işlemci ayrıca 4.2 güncellemesi ve yamalarıyla beraber size dahili hafızada birşey bırakmıyor eklenti gelen güncellemelere ve sizin googleplayden indiriceniz uygulamalara yetmicektir mehmet bey
    mehmet cnkurt: htc nin herhangi bir telefofonun 4.1.2 ile 4.4 romu arasındaki mb farkını bana söylermisiniz
    mehmet cnkurt: ama öyle telefonu sanırım hiç olmadığı için
    Adem: mehmet bey ben size sadece htc müşterilerini mağdur etmemek için çalışma yaptığından bahsediyorum
    Adem: bu benim verebiliceğim bir karar değil htc şuan bu cihaza bu 4.2 güncellemesini düşünmüyor
    mehmet cnkurt: en azından süt yöneticilere bildirebilirsiniz
    Adem: bunu bizde bildiricez sizin gibi bu konuda talebi olan müşterilerimiz var
    Adem: ayrıca size bir anket önericem burdan sizde belirtebilirsiniz
    Adem: ilk 3 soruda htc yi 4. soruda benimle yapmış olduğunuz görüşmeyi 5 ve 5 ten sonrasınıda teknik servisi değerlendirebilirsiniz
    mehmet cnkurt: o zaman htc telefonu alırken bu telefon 4.1.2 de kalıcaktır veya 4.4.2 ye kadar güncelleme alıcaktır diye yazması lazım bizde seçimimizi ona göre yaparız bizde mağdur olmayız sizde mağdur olmazsınız
    Adem: mehmet bey kendimi savunma moduna geçmiş gibi hisediyorum mağduriyetinizi ankette belirttirsiniz
    Adem: yoksa kendimi yanlış ifade etmiş gibi hisediyorum
    Adem: ve eğer yanlış bir kelime kullandıysam özür dilerim
    mehmet cnkurt: bende saygısızlık yaptıysam özür dilerim iyi akşamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi At_Adam -- 19 Haziran 2014; 20:59:11 >

• Desire 500 telefonumu bilgisayara bağladım zaman mavi ekran hatası alıyorum. Birde Aygıt Sürücü tam yüklenemedi diyor. Aygıt Yöneticisinden baktım Android Phone birde CDC Serial onlarda ünlem işareti var.

Bu sorunu yaşayan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 22 Haziran 2014; 15:24:52 >
  • Dahili hafıza yetmiyo onun için partition yapıp dahili hafızayı arttırmak istiyorum bide swap yapıp ram i arttırmak istiyorum

Nasıl yapılacağını internetten arastırdım

Sd kartı fat32 bicimlendirip telefonun recovry menüsündeki advanced ^ partition sd card ı secip alanı seciyoruz

Sorum şu, ekstra olarak yapıcagimiz bi şey var mı? Telefon root.

Ekstra bi sorum daha var, telefona rom yüklemek istiyorum tek sim, elinizde içinde hiç uygulama bulunmayan tüm gereksiz şeylerin silinmiş olduğu orjinal rom varmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • betacoins B kullanıcısına yanıt
    dahili hafıza için ben oyunların dışında uygulamaları güncellemiyorum rahat 700 mb kalıyor telefonla fazla uğraşma derim yanlıi bişe olmasın dikkat et
  • quote:

dahili hafıza için ben oyunların dışında uygulamaları güncellemiyorum rahat 700 mb kalıyor telefonla fazla uğraşma derim yanlıi bişe olmasın dikkat et

Hocam dahili hafızayı 1 gb arttırdım swap da yapicaktim ama htc nin telefonu olduğu için yemedi

• quote:

Orijinalden alıntı: betacoins

quote:

Hocam dahili hafızayı 1 gb arttırdım swap da yapicaktim ama htc nin telefonu olduğu için yemedi

nasıl artırdın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: betacoins

quote:

nasıl artırdın

Minitool partition diye bi program var onunla sd karta 2 dosya sistemi birden yükledim birisi linux yani telefonun kullanabileceği hafıza birde fat32 buda windowsun dosyalama sistemi

Bunları yaparken sd karta ki her şey silinir bu yüzden ilk yedek al sonra programdan sd kartı bi fat32 birde ex2,ex3,ex4 vs (farklarını bilmiyorum ama sdkartın iyi ise yüksek olani secmelisin daha verimli) bölümlendir. Misal atıyorum 8 gb hafıza kartın var 1gb ex e geri kalanı fat32 ye ver, dahiliyi arttıriyim derken abartırsan ciddi performans kaybı yaşarsın.

Telefonun root olması gerek app storeden link2sd appini kuracaksin. Otomatik olarak sd kartta ki linux alanını fark edicek ve dahiliye katmak için bi pencere cıkıcak. Ordan ex kaç sectiysen onu isaretleyip onay vericen, telefonu yeniden baslatılması gerek diyecek tamam de yeniden baslatsın.

Eğer basladiktan sonra mount diye hata alırsan tıkla hataya yeniden baslat de.

Link2sd yi daha verimli kullanmak icin dahiliye tası bundan sonra her uygulama yüklediğinde eğer dahiliye uygulama yukleniyo ise bu app devreye girip olusturdugun linux alanina yuklucek.

• emr3_ kullanıcısına yanıt
    Lib, dalvik-cache yedek apk vs dosyaları var telefon hafızasında saklanıyor bu dosyalar, tasinmaz diye biliyorum

• Arkadaslar rom yüklerken sebekenin gitmesinin nedeni kernel herhalde, zamani olan varsa birisi orjinal kerneli kopyalayip rom yuklesin üstüne orjinal kerneli yuklesin yapılabilir mi bilmiyorum ama

• Chrome tarayıcısını uçurmanın yolunu buldum,

http://abbaselmas.com/2094/android-icin-google-chrome-tarayicinizi-browser-hizlandir-speed-up-tips

Simdi desire 500 telefonumda denedim 6 saniyede actıgı siteyi 1 saniyede aciyor hic gecikme yok tek sorun hızlı sarj yemesi. Download hızı bile yukseldi, siddetle tavsiye ediyorum

• canlı çevrimiçi sohbetten android sürüm güncellenmesini soruyorum bir bilgi yok diyorlar sense güncellenmesini soruyorum bir bilgi yok diyolar acaba telefonu çıktıktan sonra unuttularmı bu gidişle hiçbişe gelmiyicek gibi umutsuzca bekleyelim bari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F6A14216 -- 4 Temmuz 2014; 1:05:00 >
  • ben öyle bekliyorum açıkçası. bu aralar bende de problem başladı, ara sırada olsa menü tuşları işlemiyor, ekranı kilitleyip tekrar açınca çalışıyor. telefon hafızasında 850 MB boş yer olmasına rağmen
  • merhaba arkadaşlar bende bu telefondan yeni aldım 500 tl ye..biraz bakmıştım internete 4.2.2 çıktı çıkacak filan diyorlardı daha çıkmadı demek..peki umutta yok mu çıkacak diye
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.