Şimdi Ara

★HTC Desire 500 [Destek|Root-Rom-Bootloader-CWM Recovery] ★ (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
755
Cevap
7
Favori
74.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir şey sorcam desire 500 te müzik sözlerini göremiyorum öyle bir şey yokmu acaba htc tüm telefonlarına koymuş bi desire 500 e koymamış
  • Merhaba işlemeri eksiksiz olarak yapıyorum cmd komutum olmuyor "belirtilen yol bulunamadı" gibi saçma şeyler yazıyor
  • Sanırım kimse busybox u yuklememis ki hata yı fark etmemis

Eger onceden paylastıgım busybox u yuklediyseniz islemin yarısı tamam gerekli dosyayı system/xbin dizinine kopyaladınız

Diğer bi islemde o dosyayı çalıştırıp sytem/xbin e rar dosyası gibi çıkartmak

https://www.dropbox.com/s/ofwfhaf52drxcvv/busybox%20tam%20yukleme.zip

Bundan önce verdiğim busybox lardan birini kurun ilk önce sonra bunu kullanin

Yanlis yönlendirme için uzgunum

........

Bidahaki projede sistemden 200 mb yer açıcam 4 saat uğraşıp paydos verdim bi yerde hata çıktı umarım boşuna olmaz ilginizi çeker

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: At_Adam

bir şey sorcam desire 500 te müzik sözlerini göremiyorum öyle bir şey yokmu acaba htc tüm telefonlarına koymuş bi desire 500 e koymamış

yanılmıyorsam o özellik sadece sense 6 cihazlarda var
  • Arkadaslar imkanınız varsa /system/app klasör deki tüm herşeyi upload edebilir misiniz?

Sistem hafızasını arttırmaya çalışırken bi kaç aksilik yaşadım bazı önemli dosyalar geri dönüşümsüz silindi

Ricam system/app tane var yok kopyalayıp zipleyip biyere yukluyuverin cok guzel bi çalışmayı bitirmek için destek olun

• quote:

Orijinalden alıntı: betacoins

Arkadaslar imkanınız varsa /system/app klasör deki tüm herşeyi upload edebilir misiniz?

Sistem hafızasını arttırmaya çalışırken bi kaç aksilik yaşadım bazı önemli dosyalar geri dönüşümsüz silindi

Ricam system/app tane var yok kopyalayıp zipleyip biyere yukluyuverin cok guzel bi çalışmayı bitirmek için destek olun

Dostum mediafire'dan upload devam ediyor. 1 saate biter gibi gözüküyor, telefondan bağlandığım için biraz yavaş

• quote:

Arkadaslar imkanınız varsa /system/app klasör deki tüm herşeyi upload edebilir misiniz?

http://www.mediafire.com/download/45qqeljmq5r527c/app.zip

• Arkadaşlar sıkıntılı olan güncelleme 1.32.401.1 miydi.Ona göre indireceğim.Ayrıca bana şimdi gelmeside biraz garip oldu.

• Sistemdeki gereksiz yani junk uygulamaları silip dahilide alan açıp telefonun başlangıç hızını, normal durumdaki performansını, ram verimliliğini arttırmaya çalıştım, aklım beni yanıltmıyorsa telefonla birlikte gelen 235 sistem uygulaması var

Hani ilk başta baktığınızda çok küçük uygulamalar uğraşmasamda olur diyoruz da topu halde sildikten sonra telefonun benchmarkta en iyi performansını sağladığını görebiliyoruz

Ben launcher olarak htc sense 5 kullanmıyorum o yüzden bazı uygulamaların ne gibi sonuçlar doğuracağını bilemiyorum açıkçası, sanırım telefonların ortak bi sorunu var araba modunda başlıyorlar hep ben araba modunu sildim diyelim siz sense 5 launcherdan girdiğinizde hata almanız muhtemel, bunun gibi çoğu uygulama sense 5 ile ortak çalışıyor bunun için launcher değiştirmenizi tavsiye ediyorum, hatta etmiyorum yapın, benim kullandığım: “eveyting launcher”
    Bi sorun oluşmaması için telefon sorduğunda herzamanı işaretleyip kalıcı launcher olarak ayarlayın

Herhangi bi hatayla karşılaşırsanız burada bunları belirtin ki düzeltip en iyisini elde etmeye çalışalım

cwmyi update ederken bazı hatalarla karşılaştım o yüzden hatayı çözene kadar sistemden 142 uygulama ve kalıntılarını silen zip i flashlayın, test edemedim hata olursa bildirirsiniz

https://www.dropbox.com/s/a3i92ymp4g21x7k/htc%20cleaner%20v1.zip

hangi uygulamaları siler listesi:

https://dl-web.dropbox.com/get/silinen%20uygulama%20listesi.txt?_subject_uid=242186011&w=AAA-nCOHtXBPdRWaYZZCXX-4MLCI_msqKNNhbl0cvHMQFgbu

40 uygulamanında tam olarak ne işe yaradıklarını çözmeye çalışıyorum, bir kaç tanesi gerekli bu kesin, deneme yanılmayla hataların üstüne gidip sistemde kalması gereken uygulamaları belirlicem sonrasında v2 diyip daha çok yer açıcaz

https://dl-web.dropbox.com/get/geri%20y%C3%BCklenen.txt?_subject_uid=242186011&w=AABN1XxC7pv6xIdPeUm2tbFIG2wWErgq_h3f7s8QNF3-8Q

bunların hepsi dışında sistemde kesin kalan 59 uygulama olması gerek

Elrond Carnesir, destek için teşekkür ederim

• Xda da htc desire 500 bölümü açılmış 2 tane kernel paylaşmışlar

http://forum.xda-developers.com/desire-500

• betacoins B kullanıcısına yanıt
    Ne demek dostum :) bikac sorum var sanirim senden net yanit alirim. Telefonum rootlu sistem uygulamalarini sildigimde tekrar yukleniyor buda canimi sıkıyor onu nasil hallederim, birde bir forumda okumustum telefonun bootloader'ini kirinca garanti disi kaliyormus, bu konuda bir fikrin varmi, ayrica mesajlar cok karismis yaptigin calismalarini tek bir mesajda toplayip bide guzel bi anlatim yaparsan cok guzel olur biliyomusun :))

Edit: xda'da bir iki tane custom romda var yenileri cikinca paylasiliyor, ben takip ediyordum herkese oneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elrond Carnesir -- 19 Temmuz 2014; 23:13:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elrond Carnesir

Ne demek dostum :) bikac sorum var sanirim senden net yanit alirim. Telefonum rootlu sistem uygulamalarini sildigimde tekrar yukleniyor buda canimi sıkıyor onu nasil hallederim, birde bir forumda okumustum telefonun bootloader'ini kirinca garanti disi kaliyormus, bu konuda bir fikrin varmi, ayrica mesajlar cok karismis yaptigin calismalarini tek bir mesajda toplayip bide guzel bi anlatim yaparsan cok guzel olur biliyomusun :))

Edit: xda'da bir iki tane custom romda var yenileri cikinca paylasiliyor, ben takip ediyordum herkese oneririm.

Bu gece kernel yükleyip içindeki sistem korumasını kaldırma dosyasını çekip yüklenebilir hale getiricem, garanti gider boot ekranında unlock yazısını servis çalışanı görürse dokunmaz telefona ancak geri kilitlemeside var herhangi bi problemde htc nin sitesinden talimatları izleyerek geri kilitleyebilirsin

• quote:

quote:

Bu gece kernel yükleyip içindeki sistem korumasını kaldırma dosyasını çekip yüklenebilir hale getiricem, garanti gider boot ekranında unlock yazısını servis çalışanı görürse dokunmaz telefona ancak geri kilitlemeside var herhangi bi problemde htc nin sitesinden talimatları izleyerek geri kilitleyebilirsin

Tamam dostum saol. Takipteyim :)

• betacoins B kullanıcısına yanıt
    Hocam bi kaç sorum daha var. Flashlamak ne oluyor açıklayabilirmisiniz? Sistemin korumasını kaldırmak ne işe yarıyor? Paylaştığınız htc cleanerV1 nasıl yüklenir ve bi sorunu varmıdır? Busybox ile neler yapabiliyoruz?
  • quote:

Hocam bi kaç sorum daha var. Flashlamak ne oluyor açıklayabilirmisiniz? Sistemin korumasını kaldırmak ne işe yarıyor? Paylaştığınız htc cleanerV1 nasıl yüklenir ve bi sorunu varmıdır? Busybox ile neler yapabiliyoruz?

Android çalıştığı için müdahale edemediğimiz dosyalar var bide sisteme yazma koruması yüklenmiş aşırı güvenlikli androidler var bunlara istediğimiz şeyleri yükleyebilmek için dışarıdan müdahale etmek zorundayız, bunun için telefona 2.mini bi işletim sistemi kurup dosyalarımızı flash yöntemi denen bi yöntemle yüklüyoruz, 2.işletim sistemleri yani diğer adı recovery ler; cwm, twrp vs

Telefondan yazdığım için kendimi doğru ifade edemiyorum ama google da çokça kaynak var

• Busybox için kaynakhttps://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=81933028&p=1#81933028

• Sistem yazma koruması kaldırıcı

Çalışıp çalışmadığını bilmiyorum teorikte çalışması lazım

Deneyenler belirtsin ki diğerleri emin şekilde hareket etsin

İlk önce cwm den system i mount yapın
    Sonra cwm den flashlayın

https://www.dropbox.com/s/3s5nwn4ntzv4eso/yazmakorumasinikaldir.zip

Bunu kurduktan sonra telefonda ki her dosyaya zorlanmadan erişip değiştirin reboottan sonra sildiğiniz şeyler vs geri gelmez, dikkatli olmayı unutmayın sileceğiniz şeylerin appların sistem dosyalarının geridönüşümü yok

• quote:

Sistemdeki gereksiz yani junk uygulamaları silip dahilide alan açıp telefonun başlangıç hızını, normal durumdaki performansını, ram verimliliğini arttırmaya çalıştım, aklım beni yanıltmıyorsa telefonla birlikte gelen 235 sistem uygulaması var

Hani ilk başta baktığınızda çok küçük uygulamalar uğraşmasamda olur diyoruz da topu halde sildikten sonra telefonun benchmarkta en iyi performansını sağladığını görebiliyoruz

Ben launcher olarak htc sense 5 kullanmıyorum o yüzden bazı uygulamaların ne gibi sonuçlar doğuracağını bilemiyorum açıkçası, sanırım telefonların ortak bi sorunu var araba modunda başlıyorlar hep ben araba modunu sildim diyelim siz sense 5 launcherdan girdiğinizde hata almanız muhtemel, bunun gibi çoğu uygulama sense 5 ile ortak çalışıyor bunun için launcher değiştirmenizi tavsiye ediyorum, hatta etmiyorum yapın, benim kullandığım: “eveyting launcher”
    Bi sorun oluşmaması için telefon sorduğunda herzamanı işaretleyip kalıcı launcher olarak ayarlayın

Herhangi bi hatayla karşılaşırsanız burada bunları belirtin ki düzeltip en iyisini elde etmeye çalışalım

cwmyi update ederken bazı hatalarla karşılaştım o yüzden hatayı çözene kadar sistemden 142 uygulama ve kalıntılarını silen zip i flashlayın, test edemedim hata olursa bildirirsiniz

https://www.dropbox.com/s/a3i92ymp4g21x7k/htc%20cleaner%20v1.zip

hangi uygulamaları siler listesi:

https://dl-web.dropbox.com/get/silinen%20uygulama%20listesi.txt?_subject_uid=242186011&w=AAA-nCOHtXBPdRWaYZZCXX-4MLCI_msqKNNhbl0cvHMQFgbu

40 uygulamanında tam olarak ne işe yaradıklarını çözmeye çalışıyorum, bir kaç tanesi gerekli bu kesin, deneme yanılmayla hataların üstüne gidip sistemde kalması gereken uygulamaları belirlicem sonrasında v2 diyip daha çok yer açıcaz

https://dl-web.dropbox.com/get/geri%20y%C3%BCklenen.txt?_subject_uid=242186011&w=AABN1XxC7pv6xIdPeUm2tbFIG2wWErgq_h3f7s8QNF3-8Q

bunların hepsi dışında sistemde kesin kalan 59 uygulama olması gerek

Elrond Carnesir, destek için teşekkür ederim

Dostum hangi uygulamalari siler kismindaki linkte hata vardi, neyse dedim hurra yukledim. Music widgeti silmen kotu olmus onun disinda baya bi bos telefon :) bi hata olursa bildiririm.

• Eger yazilim guncellemesi gelmiyosa yeni stock rom kurun benimki 1.10 da kalmisti, 1.20 sini buldum yukledim sonra, yazilim guncelle diyince 1.32 ye yani an itibariyle son surume guncelledi

Bi bakayim derseniz xda da desire 500 ana basliginda var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonu parcalayip o minnacik wifi antenine ekleme yapasim var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.