Şimdi Ara

★★★ HTC DESIRE ANA KONU ★★★ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.667
Cevap
6
Favori
45.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 32.56.00.32U_5.17.05.23 radio romu yükleyip sonra runnymede v5.3ü yükledim dün akşam ve yatarken şarja taktım. sabah uyanınca çıkardım. 3 saat içinde 2-3dk telefon görüşmesi, 1 mesaj aldım 1 mesaj gönderdim, 1 mail aldım 1 mail gönderdim, 3 tane uygulama yükledim marketten. kısa bi süre nette gezindim. bu 3 saat içinde telefonda sürekli net vardı ve senkronizasyonlar açık hep, %2 azaldı pil. telefonun orjinal pili. bakalım gün boyu böyle devam ederse düz mantıkla 100 saat idare etmesi lazım pilin
  • Arkadaşlar a2sd romda uygulamayı sd karta taşı dediğimde fat32 olan bölüme taşıyor. ext4 ayırdığım alana taşımıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim. Kullandığım rom MIUI 1.11.11. Hafıza kartı biçimlendirmem 1 gb ext4+ 13gb fat32 şeklinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jimmy Page

Arkadaşlar a2sd romda uygulamayı sd karta taşı dediğimde fat32 olan bölüme taşıyor. ext4 ayırdığım alana taşımıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim. Kullandığım rom MIUI 1.11.11. Hafıza kartı biçimlendirmem 1 gb ext4+ 13gb fat32 şeklinde.

a2sd romlarda uygulamaları sd karta taşı demiyorsun. ama miui kullanırken ben de sıkıntı yaşadım o konuda. denediğim tüm sense içeren a2sd romlar yükleme sırasında a2sd scriptini de kendisi yüklüyordu ama miui'de böyle bişey yok nedense. miui'de yapman gereken bazı şeyler var. marketten terminal indireceksin. ve sonra yazman gereken 4 tane komut var.

1- su (burda root izni istiyor)
    2- a2sd zipalign
    3- a2sd cachesd

3. komuttan sonra yeniden başlatıyor telefonu

yeniden başladıktan sonra terminali tekrar açıp şu iki satırı giriyorsun

4- su
    5- a2sd reinstall

• dün gece cihazımda s-off işlemi ve root işlemi yaptım. gayet memnun bi şekilde kullanıyodum sonra custom rom yüklemek istedim. cm7r2 hbootlu romlardan kurmak istedim. clockworkmod yüklü bir şekilde cihaza denedim fakat cihaz çalıstırmadı backup yapıp geri döndüm. cm7r2 hbootu nasıl yükleyeceğimi öğrendim ve denemek istedim hbootu başardım fakat recovery yapamadım bu sebeple cihaz kilitli kaldı telefon açılırken çıkan htc ekranında donup kalıyor telefon sadece hboot menüye girebiliyorum ve orada hiç birşey yapamıyorum. tekrar cihazı eski haline nasıl çevirebileceğim hakkında bir bilginiz varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etzel92 -- 15 Kasım 2011; 20:19:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: halbarad

quote:

Orijinalden alıntı: Jimmy Page

Arkadaşlar a2sd romda uygulamayı sd karta taşı dediğimde fat32 olan bölüme taşıyor. ext4 ayırdığım alana taşımıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim. Kullandığım rom MIUI 1.11.11. Hafıza kartı biçimlendirmem 1 gb ext4+ 13gb fat32 şeklinde.

a2sd romlarda uygulamaları sd karta taşı demiyorsun. ama miui kullanırken ben de sıkıntı yaşadım o konuda. denediğim tüm sense içeren a2sd romlar yükleme sırasında a2sd scriptini de kendisi yüklüyordu ama miui'de böyle bişey yok nedense. miui'de yapman gereken bazı şeyler var. marketten terminal indireceksin. ve sonra yazman gereken 4 tane komut var.

1- su (burda root izni istiyor)
    2- a2sd zipalign
    3- a2sd cachesd

3. komuttan sonra yeniden başlatıyor telefonu

yeniden başladıktan sonra terminali tekrar açıp şu iki satırı giriyorsun

4- su
    5- a2sd reinstall

Çok teşekkür ederim dostum, sayende hallettim bu sorunu. Daha once miui xpart kullanmıştım o yüzden böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Tekrar teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Etzel92

dün gece cihazımda s-off işlemi ve root işlemi yaptım. gayet memnun bi şekilde kullanıyodum sonra custom rom yüklemek istedim. cm7r2 hbootlu romlardan kurmak istedim. clockworkmod yüklü bir şekilde cihaza denedim fakat cihaz çalıstırmadı backup yapıp geri döndüm. cm7r2 hbootu nasıl yükleyeceğimi öğrendim ve denemek istedim hbootu başardım fakat recovery yapamadım bu sebeple cihaz kilitli kaldı telefon açılırken çıkan htc ekranında donup kalıyor telefon sadece hboot menüye girebiliyorum ve orada hiç birşey yapamıyorum. tekrar cihazı eski haline nasıl çevirebileceğim hakkında bir bilginiz varmı?

hboot menülerinde dolaşabiliyor musun? fastboot seçeneğine girebiliyor musun mesela hocam?
  • quote:

quote:

dün gece cihazımda s-off işlemi ve root işlemi yaptım. gayet memnun bi şekilde kullanıyodum sonra custom rom yüklemek istedim. cm7r2 hbootlu romlardan kurmak istedim. clockworkmod yüklü bir şekilde cihaza denedim fakat cihaz çalıstırmadı backup yapıp geri döndüm. cm7r2 hbootu nasıl yükleyeceğimi öğrendim ve denemek istedim hbootu başardım fakat recovery yapamadım bu sebeple cihaz kilitli kaldı telefon açılırken çıkan htc ekranında donup kalıyor telefon sadece hboot menüye girebiliyorum ve orada hiç birşey yapamıyorum. tekrar cihazı eski haline nasıl çevirebileceğim hakkında bir bilginiz varmı?

hboot menülerinde dolaşabiliyor musun? fastboot seçeneğine girebiliyor musun mesela hocam?

hboot menüsünde dolaşabiliyorum fasboot seçeneğine girip androidflasher programıyla recovery programını yükledim ve custom romuda yükledim hoca çok teşekkürler :) ufak bi detayı atlamak insanın saatlerini alabiliyormuş

• quote:

quote:

quote:

hboot menüsünde dolaşabiliyorum fasboot seçeneğine girip androidflasher programıyla recovery programını yükledim ve custom romuda yükledim hoca çok teşekkürler :) ufak bi detayı atlamak insanın saatlerini alabiliyormuş

fastboota girebiliyorsan aynen öyle recovery yükle diyecektim ben de :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

fastboota girebiliyorsan aynen öyle recovery yükle diyecektim ben de :)

bir an alet brick oldu diye çok korktum.
    runnymede rom yükledim telefonun içinde gelen 4 gblık class 2 kart ile kurulumu yaptım ara ara ciddi kasmalar yapıyor. class 10 kart alsam bu kasmalar düzelirmi ?

• Merhaba desire kullanıcısıyım ve yeni 8gb Class 6 kart aldım, orjinal kart 1 gb ext3 bölümlü ve sense 3 rom yüklü olarak kullanıyordum. Ancak kartı takıp desire ı açmaya çalıştığımda açılmadı. Acaba kartı başka bir cihazda formatlayıp öyle mi takmam gerekiyor. Yoksa rom bilgileri orjinal kartta olduğu için mi sorun oldu. Bana yol gösterecek deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madenci37

Merhaba desire kullanıcısıyım ve yeni 8gb Class 6 kart aldım, orjinal kart 1 gb ext3 bölümlü ve sense 3 rom yüklü olarak kullanıyordum. Ancak kartı takıp desire ı açmaya çalıştığımda açılmadı. Acaba kartı başka bir cihazda formatlayıp öyle mi takmam gerekiyor. Yoksa rom bilgileri orjinal kartta olduğu için mi sorun oldu. Bana yol gösterecek deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyorum.

muhtemelen yeni kartını da bölümleyip romu sıfırdan kurman gerekir diye düşünüyorum
  • Cevabınız için teşekkür ederim, peki yeni kartı goldcard yapmaya gerek varmı? Eski kartı muhafaza edip direk yeni kartı bölümleyip yapabilirmiyim. Birde cihaz açılmıyor rom yüklü orjinal sd kartı çıkartınca, bir yerlerde eski sd kartın imajını yeni karta yazarak çözüm bulunduğunu okumuştum. Yoksa root olurken orjinal yedek almış olduğum vodafone froyo romu yükleyerek mi tekrardan yeni kartı goldcard yaparak romu tekrar flashlamam gerekir. Tavsiyede bulunacak deneyimli arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Cevabınız için teşekkür ederim, peki yeni kartı goldcard yapmaya gerek varmı? Eski kartı muhafaza edip direk yeni kartı bölümleyip yapabilirmiyim. Birde cihaz açılmıyor rom yüklü orjinal sd kartı çıkartınca, bir yerlerde eski sd kartın imajını yeni karta yazarak çözüm bulunduğunu okumuştum. Yoksa root olurken orjinal yedek almış olduğum vodafone froyo romu yükleyerek mi tekrardan yeni kartı goldcard yaparak romu tekrar flashlamam gerekir. Tavsiyede bulunacak deneyimli arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

açıkçası ben goldcard işlemi nedir hiç bilmiyorum, yapmadım da öyle bişey. yeni bi kart almış olsam, tam kesin doğrudur demiyorum ama sırasıyla şunları yapardım.

1-gparted ile yeni kartı bölümlendirirdim. bölümlendirme bittikten sonra yükleyeceğim romun zip dosyasını kopyalardım karta
    2-yeni kartı telefona takar. ses kısma düğmesiyle telefonu açarak hboot menüsüne gelir, ordan recovery'i başlatırdım
    3- recovery açılınca full wipe işlemini yaptırırdım.
    4- o işlem bittikten sonra yeni rom'u yüklerdim.

bu şekilde denerdim ben yeni kartı ama kesin olur muydu bilemiyorum :) denemek lazım. eğer her şey sorunsuz olursa da eski karttaki müzik,foto vs dosyaları kopyalardım yeni karta

• Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, evdeki pc ce usb den gparted i çalıştıramadım. Yeni sd kartı diğer telefonuma taktım ( nokia e63 ) ve laptopda denedim ancak gparted hata verdi ve bölümlendirme yapamadım. Kullandığım usb ( U3 özellikli = sanal cd rom gibi ) farklı olduğundan sanırım evimdeki pc de boot edemiyorum usb yi. SD kart farklı cihazda olduğu için sorun olurmu veya başka bölümleme programı var mı acaba deneyebileceğim.
  • Slm arkadaşlar telefonda miui 1.11.18 rom yüklü bugün iki kere kendini kapattı birde yeni batarya taktım telefona 2430mah lik acaba bataryadan dolayı mı yoksa yazılımdan kaynaklı mı kapanması ?? Gerçi dünde aynı bataryayı kullandım hiçbir kapanma vs yapmadı?? Ayrıca tarih ve saatide sıfırladı kendini kapattıktan sonra??
  • quote:

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, evdeki pc ce usb den gparted i çalıştıramadım. Yeni sd kartı diğer telefonuma taktım ( nokia e63 ) ve laptopda denedim ancak gparted hata verdi ve bölümlendirme yapamadım. Kullandığım usb ( U3 özellikli = sanal cd rom gibi ) farklı olduğundan sanırım evimdeki pc de boot edemiyorum usb yi. SD kart farklı cihazda olduğu için sorun olurmu veya başka bölümleme programı var mı acaba deneyebileceğim.

ben hiç kullanmadım ama minitool diye bi program söylemişlerdi bana
    http://www.partitionwizard.com/download.html

• quote:

Orijinalden alıntı: arsima

Slm arkadaşlar telefonda miui 1.11.18 rom yüklü bugün iki kere kendini kapattı birde yeni batarya taktım telefona 2430mah lik acaba bataryadan dolayı mı yoksa yazılımdan kaynaklı mı kapanması ?? Gerçi dünde aynı bataryayı kullandım hiçbir kapanma vs yapmadı?? Ayrıca tarih ve saatide sıfırladı kendini kapattıktan sonra??

romdan kaynaklıdır bence. miui rom görselliği falan da hoşuma gidiyor da bi kamerası yüzünden bi de böyle arada sorun çıkarması yüzünden ısınamıyorum bi türlü :) miui romun d2ext versiyonunu denediğimde özellikle, çok sorun çıkardı bana.

her hafta güncelleme çıkarıyorlar bi de ama her hafta neyi güncelliyorlar hiç bilmiyorum :)
  • Evet bende uzun zamandır miui kullanıyorum güncellemelerde ufak tefek hataları var heralde onları düzeltmeye çalışıyorlar :-) bu arada 2430mah japon mali pil satılık kullanılmamış 50tl ıstanbul içi elden teslim edilir
  • arkadaşlar merhaba herkese bir yıldır desıre kullanıyorum 6 aydır ınsertcoın 1.1.1 rom kullanıyordum geçenlerde ınsertcoın A2SD 1.1.3 stable i yükledim sitede kernel uptade vardı romu kurduktan sonra kernel uptadeyi kurdum sorun bundan mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama ilk kurduğum dan bu yana telefon gece beklemede iken sabah bakıyorum şarj bitmiş sıfıra inmiş oluyor. bir kaç kere ful wıpe , sistem format filan ne var ne yok sildim yeniden kurdum yine aynı şey devam ediyor kernel den. mi kaynaklanıyor rom dan mi anlamadım bu sorunu nasıl düzeltirim?

su an telefon da
    kernel 2.6.35.14-sng-110911 yüklü

androıd surumu 2..3.3

radıo rom ..........17.05.23

yardım edebilecek arkadaşlar lütfen bir el atın su ise
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigbooss

arkadaşlar merhaba herkese bir yıldır desıre kullanıyorum 6 aydır ınsertcoın 1.1.1 rom kullanıyordum geçenlerde ınsertcoın A2SD 1.1.3 stable i yükledim sitede kernel uptade vardı romu kurduktan sonra kernel uptadeyi kurdum sorun bundan mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama ilk kurduğum dan bu yana telefon gece beklemede iken sabah bakıyorum şarj bitmiş sıfıra inmiş oluyor. bir kaç kere ful wıpe , sistem format filan ne var ne yok sildim yeniden kurdum yine aynı şey devam ediyor kernel den. mi kaynaklanıyor rom dan mi anlamadım bu sorunu nasıl düzeltirim?

su an telefon da
    kernel 2.6.35.14-sng-110911 yüklü

androıd surumu 2..3.3

radıo rom ..........17.05.23

yardım edebilecek arkadaşlar lütfen bir el atın su ise

Kernelden kaynaklanabilir arkadaşım başka bir rom yükle full Wipe yapman kerneli degistirmez miui rom yüklemeni tavsiye ederim sahsen çok hoş buldum. :-)

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.