Şimdi Ara

★★★ HTC DESIRE ANA KONU ★★★ (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.667
Cevap
6
Favori
45.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ustacım öncelikle ağzına sağlık.. şimdi olayı bir netleştirelim :)

1-ben cihazı hiç s-on yapmadım.. o yüzden mantıken şuanda s-off olmalı, bu kısmı geçtik..
    2-nedeni nasılı hiç önemli değil.. bende de 1GB hatta galiba 2Gb ext 4 var.. demek ki cm7boot yapacağız, doğru mu anladım?
    yani ext4'ü görmesi için xd2sdx'li mi yüklemek lazım a2sd'li mi? :)

anlamadığım şu: cm7boot'lu rom'u çekip kurduğumuzda iş bitiyor mu?
    yoksa önce cm7boot'u kurup sonra üstüne cm7boot'lu rom'u mu kuracağız? bunu yapacaksak cm7boot'u nasıl yükleyeceğiz?
    bu arada baktım da ben de clockworkmod recovery v2.5.0.7 varmış.. yani yüklü mü zaten?

sayfaya baktım ama ingilizcem iyi olmadığı için anlayamıyorum, nasıl yapacaksak onların linki yazabilir misin sana zahmet?

misal karışıklık:

Runnymede Desire ROMS başlığı altındaki V5.3 var..
    CM7/R2 HBOOT USERS ROM başlığı altında AIO V3.0.3 var?

biraz başını ağrıtabilirim ama çok teşekkürler şimdiden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nekbey -- 8 Aralık 2011; 13:06:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nekbey

ustacım öncelikle ağzına sağlık.. şimdi olayı bir netleştirelim :)

1-ben cihazı hiç s-on yapmadım.. o yüzden mantıken şuanda s-off olmalı, bu kısmı geçtik..
    2-nedeni nasılı hiç önemli değil.. bende de 1GB hatta galiba 2Gb ext 4 var.. demek ki cm7boot yapacağız, doğru mu anladım?
    yani ext4'ü görmesi için xd2sdx'li mi yüklemek lazım a2sd'li mi? :)

anlamadığım şu: cm7boot'lu rom'u çekip kurduğumuzda iş bitiyor mu?
    yoksa önce cm7boot'u kurup sonra üstüne cm7boot'lu rom'u mu kuracağız? bunu yapacaksak cm7boot'u nasıl yükleyeceğiz?
    bu arada baktım da ben de clockworkmod recovery v2.5.0.7 varmış.. yani yüklü mü zaten?

sayfaya baktım ama ingilizcem iyi olmadığı için anlayamıyorum, nasıl yapacaksak onların linki yazabilir misin sana zahmet?

misal karışıklık:

Runnymede Desire ROMS başlığı altındaki V5.3 var..
    CM7/R2 HBOOT USERS ROM başlığı altında AIO V3.0.3 var?

biraz başını ağrıtabilirim ama çok teşekkürler şimdiden..

1. adımı geçmedik :) çünkü cihaz zaten ilk başta s-on gelir. sen işlemleri yaparak s-off yapman lazım eğer hboot değiştirmek istiyorsan.
    ben s-off işlemini yapalı çok oldu, cidden ayrıntılarını hatırlamıyorum.yakın zamanda s-off ile uğraşan arkadaşlar vardı burada, onlar açıklarsa iyi olur :) tek hatırladığım bi iso dosyası indirdim, onu boot edebilecek bi şekilde dvd veya cd'ye yazdırdım. sonra bilgisayarı o dvd/cd ile başlattım. sonra telefonu bilgisayara bağlıyorsun kablo ile ve o işlemleri yapıyor zaten. ayrıca ben bi hata almıştım bu işlemler sırasında. baktığımda eski sürüm bi rom yükleyip yapın demişler. mesela leedroid'in froyo versiyonu rom var yine xda forumda bulabilirsin. leedroid 2.5.0 final version diye. ben mesela onu yükleyip s-off işlemlerini yaptım ve olmuştu.

şimdi asıl önemli olan ilk aşamada s-off yapmak istiyor musun istemiyor musun ona karar vermen.

peki bu stock hboot, cm7r2 hboot falan nedir? detaylı bilmesem de sanırım şöyle bişey;
    http://alpharev.nl/

şimdi burada var olan 6 çeşit hboot var. her biri 3 kısımdan oluşuyor; system-cache ve data kısımları. şimdi telefonumuzun belli bi dahili belleği var. burdaki hbootlarda verilen sayılar toplarsan hepsinde 437mb ediyor. bu da sanırım bizim telefonun kullanılabilir belleği. işte ama ayrıntılarını bilmiyorum, mesela bazı romlar 5mb cache yeterli oluyor, bazılarına olmuyor falan. bazısı sistemi 100mb'a sığdırıyor sana uygulama kurabileceğin 332mb yer veriyor falan gibi şeyler var.

bu runnymede'nin en son versiyonu AIO yazanlar ve şu an en son 3.0.3 var.

• oo hocam s-off işiyle hayatta uğraşamam şimdi, çok uzun iş :)

asıl önemli olan demişsin ya.. s-on şekilde romu kursam ne olur? bu nasıl öğrenebiliriz?
    runnymede'nin sayfasında hem stock hem cm7 olduğuna göre ikisiyle de çalışıyor o zaman..
    peki ben de hangi hboot var, ona nerden bakıyoruz?
  • quote:

oo hocam s-off işiyle hayatta uğraşamam şimdi, çok uzun iş :)

asıl önemli olan demişsin ya.. s-on şekilde romu kursam ne olur? bu nasıl öğrenebiliriz?
    runnymede'nin sayfasında hem stock hem cm7 olduğuna göre ikisiyle de çalışıyor o zaman..

sen hiç s-off işlemi yapmadıysan mecbur stock hboot vardır. runnymede başlığında stock hboot için olan romu indirip yükleyeceksin. xd2sdx yükleyeyim mi diye sorarsa da hayır yükleme seçeneğini seçeceksin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: halbarad

quote:

sen hiç s-off işlemi yapmadıysan mecbur stock hboot vardır. runnymede başlığında stock hboot için olan romu indirip yükleyeceksin. xd2sdx yükleyeyim mi diye sorarsa da hayır yükleme seçeneğini seçeceksin :)

eyvalah !

hocam son olarak kurarsam yani xd2sdx kurulumna hayır dersem kaybım ne olacak??
    ext4 kısmını kullanamayacak mıyım? böyleyse hiç yüklemem, zamanın olduğu bir gün s-off yaparım..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: halbarad

quote:

eyvalah !

hocam son olarak kurarsam yani xd2sdx kurulumna hayır dersem kaybım ne olacak??
    ext4 kısmını kullanamayacak mıyım? böyleyse hiç yüklemem, zamanın olduğu bir gün s-off yaparım..

ext4 alanı yine kullanacak. ama muhtemelen xd2sdx'te kurabileceğinden daha az uygulama kurabilirsin

• Merhaba...

Miui rom un birçok versiyonunu yükledim.
    Telefon normal açılıyor ama 1-2 dk. sonra tel. resetliyor kendini...
    Sürekli böyle devam ediyor, sim kartı filan çıkarttım, sonuç aynı...

Cm7, sence romları filan yüklüyorum, bir sorun yok..
    Miui yi çok beğenmeme rağmen bir türlü kullanamıyorum,

Fikri olan var mıdır???
  • Vallahi dediğiniz gibi s-off biraz zahmetli gibi ama zahmeti şurda önce froyo 2.2 kullanan son sürüme geçersiniz..2.5.0
    sonra zaten cd ye yazılacak dosya çok küçük onu indirip yazdırmak 2 dk, bilgisayarı cd den başlatıp telefonu takınca yapıyor...
    Yani emin bir şekilde yapmak isterseniz 1 saat ancak alır...
    hboot için bu gerekli, hboot ise xd2sdx için gerekli,
    standart hboot olanı kurarsanız hafızanız sanırım 300-400 mb olarak gözükecek yani ayırdığınızın hepisini göremeyeceksiniz ben de bunu istemediğim için xd2sdx olanı kurdum cm7hboot ile ve hafıza şu an 1.6gb görünüyor, performans kısmını bilmiyorum...
    s-off yaparken kullandığım link burda

http://www.ctrlpda.com/showthread.php?76195-REHBER-HTC-Desire-S-Off-i%C5%9Flemi-ve-HBOOT-flashlama%28Data-Romlar-i%C3%A7in%29

• süper! zaten deli gibi uygulamam yok.. xd2sdx versiyonundaki gibi stabil ve hızlı çalışsın yeter.. uygulamaya ihyiyacım olursa o zaman s-off işine girişirim..
    şu halde herşeyi silip wipe yapıp kuruyorum rom'u.. hadi hayırlısı.. radio ve kernel le ilgili bilgi bulamadım, onlara dokunmıcam.
  • quote:

süper! zaten deli gibi uygulamam yok.. xd2sdx versiyonundaki gibi stabil ve hızlı çalışsın yeter.. uygulamaya ihyiyacım olursa o zaman s-off işine girişirim..
    şu halde herşeyi silip wipe yapıp kuruyorum rom'u.. hadi hayırlısı.. radio ve kernel le ilgili bilgi bulamadım, onlara dokunmıcam.

kernel ben de değiştirmiyorum zaten hiç
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanjin

Vallahi dediğiniz gibi s-off biraz zahmetli gibi ama zahmeti şurda önce froyo 2.2 kullanan son sürüme geçersiniz..2.5.0
    sonra zaten cd ye yazılacak dosya çok küçük onu indirip yazdırmak 2 dk, bilgisayarı cd den başlatıp telefonu takınca yapıyor...
    Yani emin bir şekilde yapmak isterseniz 1 saat ancak alır...
    hboot için bu gerekli, hboot ise xd2sdx için gerekli,
    standart hboot olanı kurarsanız hafızanız sanırım 300-400 mb olarak gözükecek yani ayırdığınızın hepisini göremeyeceksiniz ben de bunu istemediğim için xd2sdx olanı kurdum cm7hboot ile ve hafıza şu an 1.6gb görünüyor, performans kısmını bilmiyorum...
    s-off yaparken kullandığım link burda

http://www.ctrlpda.com/showthread.php?76195-REHBER-HTC-Desire-S-Off-i%C5%9Flemi-ve-HBOOT-flashlama%28Data-Romlar-i%C3%A7in%29

teşekkürler, linki kaydettim..

şimdi nomalini kurdum, bakalım romdan memnun kalacak mıyım..
    eğer beğenirsem vakit bulduğum bir zaman s-off ve hboot'u yaparım..
    çok fazla app yüklü olmadığı için belki de hafıza sorun olmayack zaten.. bakicizz :)

• şimdi arkadaşlar runnymede'yi stock rom haliyle kurdum..
    depolamaya baktığımda, SD kart ve dahili depolama alanı var..
    dahili depolama alanı ilk açılışta 150MB idi.. birkaç app kurdum ve 95 MB oldu..
    burası sıfırlanınca SD karta mı kuracak appleri?

ayrıca sd kart toplam alan olarak 5.90GB görüyor..
    2GB'ını ext4 yapmıştım ben..

stock halde de ext4 alanı görüyor olması lazım, öyle yazıyor sayfasında..
    ama orayı gösteren bir yer yok..

yani şimdi benim app hafızam ne kadar yahu :) ?
  • quote:

şimdi arkadaşlar runnymede'yi stock rom haliyle kurdum..
    depolamaya baktığımda, SD kart ve dahili depolama alanı var..
    dahili depolama alanı ilk açılışta 150MB idi.. birkaç app kurdum ve 95 MB oldu..
    burası sıfırlanınca SD karta mı kuracak appleri?

ayrıca sd kart toplam alan olarak 5.90GB görüyor..
    2GB'ını ext4 yapmıştım ben..

stock halde de ext4 alanı görüyor olması lazım, öyle yazıyor sayfasında..
    ama orayı gösteren bir yer yok..

yani şimdi benim app hafızam ne kadar yahu :) ?

app hafızan 150mb. o dolunca kuramazsın başka. kaç uygulama kurdun 95mb'a düştü?
  • eyvallah anladim hocam.. bizim 2GB ext4 bos yere bekliyor yaniu orda, en basa taa telefonu ilk aldigim zamada dondum 150 mb alan :))
    o zaman niye ext4 alan diyor sayfasinda anlamadim, neyse...

bu arada soyle bir durum var.. rom iyi hos ama akmiyor..
    oneden miui kullaniyordum, sanki onun gibi.. yani kaymak gibi hizli degil..
    boyle bi duraksamalar var ufak ufak..
    tabii insan merak ediyor; bu genel halimi yoksa cm7 li versiyonu kaymak gibi mi?

bunu da anlamanin tek yolu denemek sanirim ..
  • quote:

eyvallah anladim hocam.. bizim 2GB ext4 bos yere bekliyor yaniu orda, en basa taa telefonu ilk aldigim zamada dondum 150 mb alan :))

tabii insan merak ediyor; bu genel halimi yoksa cm7 li versiyonu kaymak gibi mi?

Hocam bende denedim o rom'u sonra mıui d2w rom kurdum hafıza sıkıntısı yok oto güncelleme alıyor her seferinde rom yükleme sıkıntısı yok yani daha ne olsun bence mıuı hepsinden güzel
  • quote:

eyvallah anladim hocam.. bizim 2GB ext4 bos yere bekliyor yaniu orda, en basa taa telefonu ilk aldigim zamada dondum 150 mb alan :))

hocam ext4 alanını da kullanıyor a2sd romlar. bak şu resimde de açıklıyor hafıza kartındaki ext4 alanının kullanımını

★★★  HTC DESIRE ANA KONU ★★★

hatta titanium backup programını kur bak, orda da yazar a2sd alanın şu kadarı kullanılıyor, telefon hafızasının şu kadarı kullanılıyor diye

• quote:

Orijinalden alıntı: arsima

quote:

Hocam bende denedim o rom'u sonra mıui d2w rom kurdum hafıza sıkıntısı yok oto güncelleme alıyor her seferinde rom yükleme sıkıntısı yok yani daha ne olsun bence mıuı hepsinden güzel

miui görselliğini de seviyor olsam da kamerasından hiç memnun olamadım :) her hafta otomatik güncelliyor ama onlarda da sıkıntı yaşadım ben. d2ext kullanamadığım için a2sd kullanıyorum. a2sd'yi aktif etmek için uğraşıyoz, sonra cm7hboot kullanıyorsan marketi kullanabilmek için başka bişey yüklüyorsun falan filan...

• quote:

Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum kullanan arkadaşlar bir yorum yapabilir mi acaba? Runnymede ROM miui kadar smooth'mu, yoksa ekran geçişleri menü gezintileri vs ufak takilmalar oluyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jimmy Page

quote:

Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum kullanan arkadaşlar bir yorum yapabilir mi acaba? Runnymede ROM miui kadar smooth'mu, yoksa ekran geçişleri menü gezintileri vs ufak takilmalar oluyor mu ?

ben kendi adıma konuşayım, bazen ufak takılmalar yaşıyorum ama her zaman öyle değil. gayet akıcı kullandığım da oluyor. hani imkanım olsa bi videoya çekip koyacam nasıl olduğunu göstermek için :)

• Aynen halbarada katılıyorum ara sıra yavaşlayarak ama genelde akıcı diyebileceğim bir kullanımı var ki, böyle bir görsellikte bence bu çok normal (1ghz işlemci ve 512mb ram ile)
    ama tabi sense arayüzü bence çok fazla ram kullanıyor...
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.