Şimdi Ara

★★★ HTC DESIRE ANA KONU ★★★ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.667
Cevap
6
Favori
45.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: photosentez

@halbarad,

bence senin makinede bir problem var, bende aio 3.0.3 kullanıyorum ve şarzda gayet güzel gidiyor,

recoveryden bir battery cache yap belki düzelir,

batarya sorunu bende değil arsima'da :)
  • 3g kapalı 9 saat oldu şarjdan çekeli (5-10 dk telefon görüşmesi, 10 mesaj) şu an 86%
    ama 3g açık olsa halimiz nice olurdu 50% falan olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: halbarad

quote:

Orijinalden alıntı: photosentez

@halbarad,

bence senin makinede bir problem var, bende aio 3.0.3 kullanıyorum ve şarzda gayet güzel gidiyor,

recoveryden bir battery cache yap belki düzelir,

batarya sorunu bende değil arsima'da :)

özür dilerim, kafa bir kaç gündür çok dağınık, karıştırmışım isimleri
  • selamlar benr ama htc desire hd kullanmaktayim ama acikcasi söylemek gerekirse memnun degilim flash var ama ne youtubeden ne de baska yerden uzun süre video izleyemedim bazen oluyor aciliyor bazen oluyor acilmiyor bu durum internet hizindan mi kaynaklaniyor yoksa benim telde mi bi sorun var ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: arsima

quote:

Orijinalden alıntı: hanjin

ben R.A 2.0.0 recovery kullanıyordum 4ext recovery'e geçtim runnymede konusunda çok övülmüştü, yalnız o recovery flashlayınca reboot edip tekrar recovery girince R.A recovery geri geliyordu yani kalıcı bir şekilde yükleyememiştim ama 4ext revocery nin control .apk sı var onu yükledim ve telefon kendi son versiyonu bulup kurdu şu an sorunsuz.
    Daha önce sadece R.A kullanmıştım onunla kıyaslayabilirim, ama gerçekten çok profosyonel bir recovery menüler ayrıntılı kesinlikle tavsiye ederim 4ext her konuda daha iyi...
    kurulumundahttp://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=15349806&postcount=1
    bu konudaki ilk mesajın sonunda download linkler var
    ordan update.zip ve bravo.zip olan iki tane indirip karta atıyosun update.zip i flashlıyosun recoveryden, olmazsahttp://www.4ext.net/ burdan en üstteki .apk olanı kur telefona direk telefonun içinden yap...

@halbarad, gerçekten 3.0.3 te performans arttıysa bunu kurmak artık bana şart oldu

Akşam yapmaya çalışacağım bide bu runnymede benim şarjın anasini ağlattı şu anda işe gidiyorum ve 1 saat olmadan %20 harcadı acaba d2ext tipli romlar çokmu batarya harcıyor akşam olmazsa başka bi rom kurayım varmı bi tavsiyeniz miui kurmuştum d2w ondada çok şarj gidiyordu sanki a2sd romlar biraz daha normaldi

3g açık mı? kendi kendine mi o kadar harcadı yoksa kullanıyor musun

hiç birşey açık değildi sanki sayaç gibi tık tık :D düşmeye başladı işe gittiğimde saat 9 da falan %50 oldu hafıza kartından miui rom kurdum şimdi eve geldim %25 ama miui da da fazla kullanmadım telefonu bide telefonun üzerinde 2430 mah lik pil takılı gold batery falan diyorlar ya ondan telefonun orjinal bataryası 1400mah olmasına karşı bu bataryaya eş değer bir performans sunuyordu inanın acaba bataryadan mı problem yoksa yazılımdan mı şu anda kararsız kaldım miui da mı kalsam yoksa aio 3.0.3 mü yüklesem ??

• ayrıca arkadaşlar hangi radio sürümünü kullanmalıyım en son sürümü kurdum ama radio sürümünü sürekli değiştirmemek gerekiyor zannedrsem
  • radio romunu değiştiremiyorum :S yüklenme sırasında hata veriyor son versiyona yükselttikten sonra bu hata vermeye başladı :S sonu 23 olan radio romu kurmuştum ondan sonra hiçbir şekilde radio değişemedim sizce neden kaynaklı olabilir..

hatanın ingilizcesi

it was necessary to remove it when uprading to the clockworkmod 3.0 gingerbread based recovery please switch to Edify scripting (updater-script and update-binary) to create working update zip packages.

installation aborted

sorun teşkil eder mi acaba :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arsima -- 5 Aralık 2011; 20:05:58 >
  • radio sürümünü değiştiremedim kaldı 32.56.00.32U_5.17.05.23 son versiyonda galiba recovery ile alakalı şu anlık kalsın artık sizce batarya ile bağlantısı olur mu radio sürümünün ??
  • radio yüklerken aynı hatayı aldım senin gibi ve onu yapamadım eski radiomun üstüne kurdum AIO2.5 i neden oldu bilmiyorum recovery hatasından kaynaklı sanırım bi kaç güne 3.0.3 e geçicem ozaman radyo yu tekrar denerim...
    bu arada radio sürümü şarja etkilimi bilmiyorum ama bazı şeylerde etkili mesela konuşmayı iki yönlü olarak kaydedebilen sadece 2 tane radio varmış muhtemelen şarj gibi şeylere de etkisi vardır..
    o yüzden ben sebastian15 in imzasındaki gibi yapmaya çalışıyorum herşeyi
    şu an radio sürümü hariç hepsini yaptım
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanjin

radio yüklerken aynı hatayı aldım senin gibi ve onu yapamadım eski radiomun üstüne kurdum AIO2.5 i neden oldu bilmiyorum recovery hatasından kaynaklı sanırım bi kaç güne 3.0.3 e geçicem ozaman radyo yu tekrar denerim...
    bu arada radio sürümü şarja etkilimi bilmiyorum ama bazı şeylerde etkili mesela konuşmayı iki yönlü olarak kaydedebilen sadece 2 tane radio varmış muhtemelen şarj gibi şeylere de etkisi vardır..
    o yüzden ben sebastian15 in imzasındaki gibi yapmaya çalışıyorum herşeyi
    şu an radio sürümü hariç hepsini yaptım

hocam radio sürümünü çok değiştirmeyin kurcalamayın diyorlar telefon bi radio sürümü değiştirirken birde kernel vs değiştirirken brick olabiliyormuş o yüzden karıştırmasan iyi edersin benimki son versiyonda yüklendi kaldı bi yerlerde okudum bu hatadan kurtulmak için tekrar cihazı vodafone roma geçirmek gerekiyormuş falan filan ama bi çözüm bulursan banada mutlaka ilet ?? sende değiştiremeyeceksin belliki :D

• Arkadaşlar stock hboot ve s-on şekilde miui ROM kullanıyorum şu anda. Sizin çok övdüğünüzü gördüm ve runnymade denemek istiyorum. Telefonumun hbootunu değiştirmem gerekecek sanırım, ayrıca s-off olmama da gerek var mı? Bana kısa bi anlatım yapabilirseniz veya bi link verebilirseniz çok mutlu olurum. Teşekkürler.
  • s-off işlemini bu linkteki gibi yapabilirsin, laptop kullan yaparken ama şarjında dolu olsun

http://www.ctrlpda.com/showthread.php?76195-REHBER-HTC-Desire-S-Off-i%C5%9Flemi-ve-HBOOT-flashlama%28Data-Romlar-i%C3%A7in%29

Daha sonra hboot flashlama işini bilgisayara kuracağın fastboot commander programı ile yapabilirsin...

Edit: @arsima , hocam radio yu son bir kez daha denerim olmazsa böyle kalsın...3.0.3 ün performans artışını merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 6 Aralık 2011; 16:57:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jimmy Page

Arkadaşlar stock hboot ve s-on şekilde miui ROM kullanıyorum şu anda. Sizin çok övdüğünüzü gördüm ve runnymade denemek istiyorum. Telefonumun hbootunu değiştirmem gerekecek sanırım, ayrıca s-off olmama da gerek var mı? Bana kısa bi anlatım yapabilirseniz veya bi link verebilirseniz çok mutlu olurum. Teşekkürler.

Stock hboot ile de kurabilirsin. Xda forumdaki başlıkta zaten belirtiyor bu cm7r2 için bu stock için şeklinde.sadece xd2sdx denen scripti kullanamazsin, a2sd olarak kullanırsin romu.bu da belki biraz yer sıkıntısı oluşturur eğer çok fazla uygulama yüklüyorsan
  • quote:

quote:

Arkadaşlar stock hboot ve s-on şekilde miui ROM kullanıyorum şu anda. Sizin çok övdüğünüzü gördüm ve runnymade denemek istiyorum. Telefonumun hbootunu değiştirmem gerekecek sanırım, ayrıca s-off olmama da gerek var mı? Bana kısa bi anlatım yapabilirseniz veya bi link verebilirseniz çok mutlu olurum. Teşekkürler.

Stock hboot ile de kurabilirsin. Xda forumdaki başlıkta zaten belirtiyor bu cm7r2 için bu stock için şeklinde.sadece xd2sdx denen scripti kullanamazsin, a2sd olarak kullanırsin romu.bu da belki biraz yer sıkıntısı oluşturur eğer çok fazla uygulama yüklüyorsan

Evet çok fazla uygulama yüklüyorum o yüzden sorun yaşamak istemiyorum. Daha önce Runnymede stock için olanı yükleyip a2sd şekilde kullanmıştım. Fakat hem performans olarak istedimi alamadım hem hafıza sıkıntısı yaşadım. O yüzden miui'ya döndüm. Performansı çok iyi miui'nin fakat denemek amaçlı kuracağım runnymede'i xd2sdx ile birlikte. Bakalım o scriptle birlikte nasıl olacak.

• quote:

quote:

quote:

Evet çok fazla uygulama yüklüyorum o yüzden sorun yaşamak istemiyorum. Daha önce Runnymede stock için olanı yükleyip a2sd şekilde kullanmıştım. Fakat hem performans olarak istedimi alamadım hem hafıza sıkıntısı yaşadım. O yüzden miui'ya döndüm. Performansı çok iyi miui'nin fakat denemek amaçlı kuracağım runnymede'i xd2sdx ile birlikte. Bakalım o scriptle birlikte nasıl olacak.

MIUI d2ext mi kullanıyorsun? Hafıza kartının classı kaç?

• quote:

quote:

quote:

quote:

MIUI d2ext mi kullanıyorsun? Hafıza kartının classı kaç?

Şu an a2sd kullanıyorum, hafıza kartım class10. Önceden d2ext kullanıyordum. Telefonun şarjı bitip kapanınca hafıza kartı çökmüştü, dosyalarımı kurtardım gerçi ama sonra a2sd kurdum.

• GSM sinyali olmayan bir bölgeye gittiğinizde telefonun GSM şebekesi ile bağlantısı kesiliyor. GSM sinyali olan bir bölgeye döndüğünüzde telefon şebekeye kendiliğinden bağlanmıyor. Kendi kendine şebekeye bağlanmamasını geçtim, ekranda sanki şebekeye bağlıymış gibi görünüyor. Şebekeye bağlanması için kapatıp açmak gerekiyor.
    Bahsettiğim durum belki istisnai olabilir ama dikkat etmekte fayda var.
  • Kapatıp açmak yerine uçak moduna alıp , geri çıkarmayı denerseniz o da olabilir belki.
  • merhabalar.. ilk mesajda verilen şu link çalışmamakta, yenileyebilir misiniz?

5 - Flaşlama işleminden sonra cihazı boot etmeyeceksiniz. Bu dosyayı indirip bunu hemen flaşlayacaksınız.
    http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=767991&d=1320141140

bir ara Runnymade'i kurmak istiyorum ama sayfası çok karışık.. adam gibi anlatmamışlar..
    burada ilk sayfadaki açıklamaya göre kuracağım, umarım terslik çıkmaz..
    o yüzden yukarideki linkte ne varsa ona ihtiyacım var..

zamanında miui rom için çok uğraşmıştım ama şuan hiçbirşey hatırlamıyorum..
    tek aklımda kalan ext 4 sistemindeyim, 1GB yer ayırmıştım..

ilk mesajda şöyle bir not var. "Standart HBOOT kurululara önermiyorum cunku bende standar HBOOT kurulu. Bazı sorunolar oluyor. CM7Hboot kurucam."
    hboot dediğiniz neydi? ben de sanırım standart yüklü, böyle birşey yaptığımı hatırlamıyorum..
    CM7Hboot'yi nereden çekebilirim ve ne zamam kurucam? yani yeni rom işlemlerini başlamadan şuan kurucam sanırım?

bu ilk mesajı yazan arkadaşla online yapabilsek keşke, işim icabı telefonsuz kalırsam biterim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nekbey -- 8 Aralık 2011; 10:54:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nekbey

merhabalar.. ilk mesajda verilen şu link çalışmamakta, yenileyebilir misiniz?

5 - Flaşlama işleminden sonra cihazı boot etmeyeceksiniz. Bu dosyayı indirip bunu hemen flaşlayacaksınız.
    http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=767991&d=1320141140

bir ara Runnymade'i kurmak istiyorum ama sayfası çok karışık.. adam gibi anlatmamışlar..
    burada ilk sayfadaki açıklamaya göre kuracağım, umarım terslik çıkmaz..
    o yüzden yukarideki linkte ne varsa ona ihtiyacım var..

zamanında miui rom için çok uğraşmıştım ama şuan hiçbirşey hatırlamıyorum..
    tek aklımda kalan ext 4 sistemindeyim, 1GB yer ayırmıştım..

ilk mesajda şöyle bir not var. "Standart HBOOT kurululara önermiyorum cunku bende standar HBOOT kurulu. Bazı sorunolar oluyor. CM7Hboot kurucam."
    hboot dediğiniz neydi? ben de sanırım standart yüklü, böyle birşey yaptığımı hatırlamıyorum..
    CM7Hboot'yi nereden çekebilirim ve ne zamam kurucam? yani yeni rom işlemlerini başlamadan şuan kurucam sanırım?

bu ilk mesajı yazan arkadaşla online yapabilsek keşke, işim icabı telefonsuz kalırsam biterim :)

1- hboot değiştirebilmek için telefonu s-off yapmak gerekiyor. aylar oldu ben o işlemi yapalı, tam olarak hatırlamıyorum nasıl yapmıştım ama şurda 4. adım kısmında anlatmış
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1016084
    tek hatırladığım eski sürüm bi rom yüklemem gerekmişti. leedroid'in froyo sürümü olan 2.5.0 romu yükleyip s-off yapmıştım. ondan sonra istediğin romu tekrar yükleyebilirsin.

2- runnymede kurmak istiyorsan
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1315961

burdan rom dosyasını indirmen yeterli. o ilk mesajdaki çalışmayan linkteki dosyaya artık gerek yok. eskiden bi script vardı rom yükledikten sonra yüklenebilen. artık o scripti rom'un içine koydukları için ayrıca indirmene gerek kalmadı.

peki neden cm7hboot dersen; bu bahsettiğim romun içine yerleştirilen script için cm7hboot gerekliymiş. peki bu script nedir dersen; mesela benim 1,5gb ext4 alanım var. telefon hafızaman girip bakarsam 750mb falan gösteriyor telefon hafızamı. bu script xd2sdx dedikleri script oluyor. rom yüklerken soruyor sana, xd2sdx de kurayım mı diye. eğer kurma dersen rom'u a2sd olarak kullanıyorsun. dolayısıyla cm7hboot olmadan da romu telefonuna yükleyebilirsin ama xd2sdx scriptini yükleme demen lazım o zaman.

hbootuna göre rom'u indirmen lazım. xda forumdaki verdiğim linke bakarsan
    CM7/R2 HBOOT USERS ROM
    STOCK HBOOT USERS ROM

diye ayırmış. hangi hboot ile yükleyeceksen onu indirmen gerekiyor. hatta ben yeni farkettim CM7/R2 HBOOT USERS ODEX ROM diye bişey eklemiş. cuma günü linki verecekmiş sanırım. odex rom nedir onu ben de bilmiyorum :) bakalım o nasıl bişeymiş

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.