Şimdi Ara

★★★ HTC DESIRE ANA KONU ★★★ (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.667
Cevap
6
Favori
45.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

çok teşekkürler, demek güncellemeler de eksiklik yok

yine alan azalması konusunda dediklerine aynen katılıyorum
    sadece basit bir anlatımı yapan birini arıyorum, hala orjinal roma dokunamadım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: RVoyager

quote:

Orijinalden alıntı: halbarad

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sagamor

eğer recovery menüsünden formatlama yapıyorsan hata verebiliyor. ben en başta gparted'la yapmıştım. artık hep aynı şekilde kullanıyorum. şunu da belirteyim; gpartedle formatlayıp bölümleme yaparken ilk olarak önce fat32 bölümle. daha sonra ext3 ya da ext4bölümleme yap. aksi takdirde windows kartı ya görmüyor ya da biçimlendirme hatası filan diyor.

her hafta başka rom kuruyorum o sebeple sürekli tak çıkar yapmak hoş olmuyor.. 50 kere tak çıkar yapılmaz ki bir kere yaptım bitmesi lazım değil mi? ama bu amarulz ile kurunca olmuyor arkadaş.. deli oluyorum..

hocam ben olayı tam anlamadım ama her rom yükleme için kartı gparted ile formatlamanız gerekmiyor ki. wipe işlemini mi yapamıyor? eğer o işlemi yapamıyorsa hangi recovery kullanıyordun?

cwmod recovery kullanıyorum 5.0.2.0 versiyonunu.. evet wipe yaparken sd-ext format error veriyor.. deli oluyorum..

4ext recovery kur hocam. o da güzel

ben onun nasıl kurulduğunu anlayamadım ya

http://www.4ext.net/

download free dediği yerden apk dosyasını indirip kuruyorsun. uygulamayı kurduktan sonra online install | upgrade seçeneği var. oradan ister dokunmatik recovery ister klasik recovery seçip yükle dediğin zaman kendisi yüklüyor zaten. ben dokunmatik olanı kullanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Constantiné

Arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır HTC Desire kullanıyorum.. Bilen bilir, tanıyan tanır; bu forumda epey araştırarak ve konuşarak karar verip almıştım..
    Vodafone sürümü, yani TR'den aldım..
    Telefon üzerinde hiç bir işlem yapmadım (root vs.), biraz böyle kullanayım sonra değiştiririm diye erteledim.
    Sonra da iş yoğunluğu ve bir süre yurtdışında bulunma zorunluluğum sebebiyle forumdan da uzak kaldım..

Şimdi gelelim son duruma.. Telefonumu seviyorum (şekliyle boyutuyla ağırlığıyla vs) ve o beni bırakmadıkça ben onu bırakmak istemiyorum.. Ancak alan azaldı uyarısından da fenalık geldi artık.. Öyle bir sürü oyun uygulama derdim yok ama elzem şeylerle bile doluyor artık telefon..

Rehberimin yedeğini aldım, app yedekleri, telefon içindeki dosyalar, fotolar vs hepsini yedeklediğimi düşünüyorum.
    Fazlasına ihtiyacım yok diye 8 GB SanDisk sdhc class 4 kart aldım ve bişiler yapmaya hazırım..

Sorun şu ki ne yapacağımı, ne sırayla yapacağımı bilmiyorum..
    Uzun uzadıya anlatmanıza gerek yok zahmet vermek istemem ama bana "önce şu işlemi sonra şu işlemi sonra da şunu yap" derse aranızdan biri çok memnun olurum.. Önce participation sonra revoked (tamamen sallıyorum ) gibi gibi..

Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım..

hangi adımları izleyeceğini yazayım, ayrıntılarını xda-developers sitesinin forumlarında videolu bi şekilde bulabilirsin. bir de bazı kavramlar var. onları da 1 sene içinde kendi anlayabildiğim kadarıyla açıklamaya çalışayım.

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=628 (bu desire başlığı, tüm romları falan bulabilirsin burada)
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1016084
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=814381&highlight=turkey

böyle böyle başlıklar mevcut açıklamalı. yapacaklarını sırayla söyleyeyim:

1- microsd kartın önemli. bende mesela 16gb class 10 kart var, ucuzundan almıştım ama :) önce sd kartının içindekileri bilgisayara yedekle. sonra gparted ile bi tane ext4 alan (benim oluşturduğum ext4 alanı 1.5gb; 1gb'dan az 2gb'dan çok olmasın diyorlar) gerisi fat32 olacak şekilde bölümlendir. ext4 alanı romlar kullanıyor, fat32 alanını sen yine foto,müzik vs kullanıyorsun istediğin şekilde.

2- root işlemini yapacaksın. bu root atma işlemini 1 kere yapıyorsun bi daha yapmana gerek kalmıyor. ben bu işlemi 10-11 ay önce yaptığım için bunun da ayrıntılarını hatırlamıyorum.
    http://www.youtube.com/watch?v=8dl63wfb0zk
    bu işlemlerin adım adım anlatımı da var tabi
    http://forum.donanimhaber.com/m_45291339/mpage_1/key_/tm.htm

rom yükleyebilmek için root işlemini yapman şart.root attıktan sonra orjinal romuyla da kullanabilirsin.

3- s-off işlemi. bu işlem opsiyonel. ister yaparsın ister yapmazsın. ne işe yaradığını da kısaca açıklamaya çalışayım. rom başlıklarına bakarsan stock hboot için, cm7r2 hboot için gibi ifadeler görürsün. nedir bu stock hboot, cm7r2 hboot? şu siteye girersen
    http://alpharev.nl/

biraz aşağıda 6-7 çeşit hboot olduğunu görürsün. telefonumuzun dahili bi hafızası var. bu hafıza /system /cache ve /data diye 3 kısımdan oluşuyor. mesela telefon orjinal halindeyken ve hiç uygulama yüklü değilken 140mb falan uygulama kurabilecek hafızamız oluyor. stock hboota bakarsan /data kısmına 147mb ayırmışlar. yani orjinal rom sotck hboot'a sığacak şekilde olmuş. bazı rom geliştiricileri de cm7r2 hboota uygun şekilde rom geliştiriyor. teknik detaylarını bilmiyorum :) ama mesela stock hboot kullanırken cm7r2 hboota göre yapılmış bi rom yüklersen telefonun açılmaz. benim kullandığım rom'un (sebastiaan nicki olan bi adamın geliştirdiği runnymede aio romun hem stock hem de cm7r2 hboot için uygun olanı var. indirme linklerinin üzerinde açıklama olarak yazar zaten bu link stock için bu link cm7r2 için falan diye) sen şimdi s-off yapmaz isen bu hbootu değiştiremezsin. değiştiremezsen de stock hboot için olan romları yükler kullanırsın. s-off işlemi de çok basit bi işlemdi.

4- rom yükleme işlemi. üstteki üç işlemi sadece ilk seferde yapman yeterli. onları yaptıktan sonra rom yükleme işi basit.bi iki sefer yükleyince kolaylığını görüyor insan :)

bazı kavramlar da var. onları da bildiğim kadarıyla açıklayayım. mesela rom başlıklarında görürsün, a2sd yazar veya d2ext yazar veya ad2sdx yazar. oluşturuğumuz ext4 alanını kullanan bunlar. farzedelim 1.5gb ext4 alan oluşturdun sd kartında. bunlar nedir dersen

a2sd: bu çeşit bi rom yüklersen telefonu açtığında uygulama yükleyeceğin alana bakarsan yine 140mb boş yer yazar. ama orjinal halinde kullanırken 140mb alana belki 15-20 uygulama sığıyorken a2sd tipinde bi romda aynı alana 80-100 uygulama bile kurabilirsin. her kurduğun uygulamada 140mb'lık dahili hafızandan azar azar azalmalar olur.

d2ext: bu çeşit bi rom yüklersen telefonda baktığın zaman ext4 alanın kadar dahili hafızan olduğunu görürsün. 1.5gb ext4 alanın varsa telefon dahili hafızana baktığında 140mb değil 1.5gb yazdığını görürsün.

ad2sdx: ben mesela runnymede romun bu versiyonunu kullanıyorum. 1.5gb ext4 alanım var, telefon hafızama baktığımda 1gb dahili hafıza olarak gösteriyor. ama ad2sdx tipini kullanabilmen için cm7r2 hboot'a sahip olman şart. stock hboot ile kullanırsan ad2sdx tipinde kullanamazsın.

• quote:

hangi adımları izleyeceğini yazayım, ayrıntılarını xda-developers sitesinin forumlarında videolu bi şekilde bulabilirsin. bir de bazı kavramlar var. onları da 1 sene içinde kendi anlayabildiğim kadarıyla açıklamaya çalışayım.

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=628 (bu desire başlığı, tüm romları falan bulabilirsin burada)
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1016084
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=814381&highlight=turkey

böyle böyle başlıklar mevcut açıklamalı. yapacaklarını sırayla söyleyeyim:

1- microsd kartın önemli. bende mesela 16gb class 10 kart var, ucuzundan almıştım ama :) önce sd kartının içindekileri bilgisayara yedekle. sonra gparted ile bi tane ext4 alan (benim oluşturduğum ext4 alanı 1.5gb; 1gb'dan az 2gb'dan çok olmasın diyorlar) gerisi fat32 olacak şekilde bölümlendir. ext4 alanı romlar kullanıyor, fat32 alanını sen yine foto,müzik vs kullanıyorsun istediğin şekilde.

2- root işlemini yapacaksın. bu root atma işlemini 1 kere yapıyorsun bi daha yapmana gerek kalmıyor. ben bu işlemi 10-11 ay önce yaptığım için bunun da ayrıntılarını hatırlamıyorum.
    http://www.youtube.com/watch?v=8dl63wfb0zk
    bu işlemlerin adım adım anlatımı da var tabi
    http://forum.donanimhaber.com/m_45291339/mpage_1/key_/tm.htm

rom yükleyebilmek için root işlemini yapman şart.root attıktan sonra orjinal romuyla da kullanabilirsin.

3- s-off işlemi. bu işlem opsiyonel. ister yaparsın ister yapmazsın. ne işe yaradığını da kısaca açıklamaya çalışayım. rom başlıklarına bakarsan stock hboot için, cm7r2 hboot için gibi ifadeler görürsün. nedir bu stock hboot, cm7r2 hboot? şu siteye girersen
    http://alpharev.nl/

biraz aşağıda 6-7 çeşit hboot olduğunu görürsün. telefonumuzun dahili bi hafızası var. bu hafıza /system /cache ve /data diye 3 kısımdan oluşuyor. mesela telefon orjinal halindeyken ve hiç uygulama yüklü değilken 140mb falan uygulama kurabilecek hafızamız oluyor. stock hboota bakarsan /data kısmına 147mb ayırmışlar. yani orjinal rom sotck hboot'a sığacak şekilde olmuş. bazı rom geliştiricileri de cm7r2 hboota uygun şekilde rom geliştiriyor. teknik detaylarını bilmiyorum :) ama mesela stock hboot kullanırken cm7r2 hboota göre yapılmış bi rom yüklersen telefonun açılmaz. benim kullandığım rom'un (sebastiaan nicki olan bi adamın geliştirdiği runnymede aio romun hem stock hem de cm7r2 hboot için uygun olanı var. indirme linklerinin üzerinde açıklama olarak yazar zaten bu link stock için bu link cm7r2 için falan diye) sen şimdi s-off yapmaz isen bu hbootu değiştiremezsin. değiştiremezsen de stock hboot için olan romları yükler kullanırsın. s-off işlemi de çok basit bi işlemdi.

4- rom yükleme işlemi. üstteki üç işlemi sadece ilk seferde yapman yeterli. onları yaptıktan sonra rom yükleme işi basit.bi iki sefer yükleyince kolaylığını görüyor insan :)

bazı kavramlar da var. onları da bildiğim kadarıyla açıklayayım. mesela rom başlıklarında görürsün, a2sd yazar veya d2ext yazar veya ad2sdx yazar. oluşturuğumuz ext4 alanını kullanan bunlar. farzedelim 1.5gb ext4 alan oluşturdun sd kartında. bunlar nedir dersen

a2sd: bu çeşit bi rom yüklersen telefonu açtığında uygulama yükleyeceğin alana bakarsan yine 140mb boş yer yazar. ama orjinal halinde kullanırken 140mb alana belki 15-20 uygulama sığıyorken a2sd tipinde bi romda aynı alana 80-100 uygulama bile kurabilirsin. her kurduğun uygulamada 140mb'lık dahili hafızandan azar azar azalmalar olur.

d2ext: bu çeşit bi rom yüklersen telefonda baktığın zaman ext4 alanın kadar dahili hafızan olduğunu görürsün. 1.5gb ext4 alanın varsa telefon dahili hafızana baktığında 140mb değil 1.5gb yazdığını görürsün.

ad2sdx: ben mesela runnymede romun bu versiyonunu kullanıyorum. 1.5gb ext4 alanım var, telefon hafızama baktığımda 1gb dahili hafıza olarak gösteriyor. ama ad2sdx tipini kullanabilmen için cm7r2 hboot'a sahip olman şart. stock hboot ile kullanırsan ad2sdx tipinde kullanamazsın.

Ne kadar güzel anlatmışsınız, tertemiz bir Türkçeyle, net ve açıklayıcı..
    Çok teşekkür ederim sayenizde tek seferde her şeyi anladım.. Bu mesajınızı kopyalayıp saklayacağım her zaman geri dönüp bakmak için.. Yolladığınız linkleri inceleyip en kısa zamanda bu root işine kalkışacağım..
    Bana cesaret verdiniz sağolun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Constantiné -- 6 Şubat 2012; 12:48:42 >

• Arkadaşlar miui güncelleme yayınlamış ama telefonla baktigimda bir türlü görmedi mecburen internetten girip indirmek zorunda kaldım bide güncelleme programına girdigimde normalde aktif olan romun üzerine tıkladığımda romda yapılan yenilikler yazardı bunda ise hiç birşey yazmıyor eror falan veriyor?? Başka mıui kullanan varmı?? Niye görmüyor aktif olan güncellemeyi girip internetten indirdim o şekilde kurdum
  • telefonumu aldıktan sonra kayıt ettiğim numaralar telefon hafızasında.
    şimdi ben bunları sim karta yüklemek istiyorum ama telefon hafızasındaki 27 numarayı bi türlü sim karta aktaramadım.
    kişiler bölümünde içe dışa aktara basıyorum.
    sim karttan telefona aktar,
    sd karttan telefona aktar,
    sd karta aktar
    şeklinde üç seçenek çıkıyor ama sim karta aktar diye bir seçenek çıkmıyor.

ayrıca kişileri gmail hesabımla nasıl eşleştirebilirim.
    teşekkürler
  • Bu programı indir yukle ve tel no larını sim karta aktar...

https://****.com/files/2820881144/Contact2SimPro_v1.18.apk

yıldızlı yere rapidshare yaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurtulus cakici -- 7 Şubat 2012; 21:22:55 >
  • unrevoked kullanarak telefonu root etmeye çalıştığımda her şey yolunda giderken böyle hata alıyorum..

Error: failed to get root. Is your firmware too new?

Yabancı forumlarda araştırdım orda söylenen her yolu denedim. ( disk sürücü olarak bağla, app.leri kaldır öyle dene.. vs.)
    En sonunda factory reset bile yaptım.
    Başka bilgisayarda denedim yine olmadı..

Bir türlü yapamıyorum bu rootu, neden olduğu hakkında bir fikri ve çözümü olan var mı ?
  • arkadaşlar. benim telefona hangi romu kurduysam ne oldu bilmiyorum. pil acayip hızlı tükeniyor. yok mu bunun bir çaresi saatte %10 azalıyor. çok fazla nasıl çözerim bu durumu bi el atın şuna lütfen.
  • arkadaşlar benim bütün numaralar gmail.e kayıtlı bunları nasıl yedeklerim, gmail.com a girip bu numaraları görmem ve düzenlemem mümkün mü?
  • Merhaba Arkadaşlar Desire HD Telefonumda Facebook'da siznet Videoları İzlerken Video Açılmadan Market'e Gidiyor.

Bunun Sebebini Bilen var Mı Acaba?
  • arkadaşlar. ben bir ara kernel update filan yaptım beceremedim sanırım. o günden sonra ne olduysa oldu ve şarjım çok çabuk gitmeye başladı. 1 saatte %10 tükeniyor bunu nasıl çözerim. pil dayanmıyor artık. rom değiştirdim ne yaptıysam olmadı.
  • telin root lu değil sanırum..bence teli root haline getir ve sense kullanmayan rom sec kendine bana soracak olursan miui romu dene..
  • quote:

unrevoked kullanarak telefonu root etmeye çalıştığımda her şey yolunda giderken böyle hata alıyorum..

Yabancı forumlarda araştırdım orda söylenen her yolu denedim. ( disk sürücü olarak bağla, app.leri kaldır öyle dene.. vs.)

Bir türlü yapamıyorum bu rootu, neden olduğu hakkında bir fikri ve çözümü olan var mı ?

aynı sorun bende de var ne yaptımsa olmadı. siz çözümü buldunuz mu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaman21

quote:

unrevoked kullanarak telefonu root etmeye çalıştığımda her şey yolunda giderken böyle hata alıyorum..

Hayır maalesef aynı sorun devam ediyor, her yolu her yöntemi denedim olmuyor.. Ama pes etmiyorum araştırmaya devam.. Siz ne durumdasınız..?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yaman21

quote:

Hayır maalesef aynı sorun devam ediyor, her yolu her yöntemi denedim olmuyor.. Ama pes etmiyorum araştırmaya devam.. Siz ne durumdasınız..?

Maalesef bende henüz sonuç alamadım arayıştayım sonuç alırsam size haber veririm.

• Ben uzun süredir InsertCoin romu kullanıyordum ama belli bir süreden sonra hangi romu kullanırsan kullan telefon ilk günkü hız ve stabilitesini kaybetmeye başlıyor.

Bu aralar rom değiştirmeyi düşünüyorum. MIUI romunun çok öven olmuş. Peki Desire ına Android 4.0(ICS) kuran var mı? Daha çoğu geliştiricinin sürümleri beta diye gözüküyor. 4.0 kuran varsa ve memnunsa değiştirmişken 4.0 a geçiyim.

HTC Sense 3.5
    MIUI
    ICS

hangisi sizce?
  • ben rsk nın 4.0.1 sürümünü kullanıyorum ve hiç kasmıyor tema olarakta alttaki tuşlar ve satusbar dahil her yer şeffaf.. sebasianın romu benimcihazıkasıyor.. buda runnymede ama hiç kasılma yok ve çok seri 3 haftadır yeni rom kurmadım artık siz anlayın ne kadar memnunum (:
  • @RVoyager

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1431908

Yukarıdaki romu tavsiye ediyorsun yani. Resimlere baktım fena bir roma benzemiyor.

Gingerbread işletim sistemi üzerine HTC Sense 3.5 arayüzü değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyberclops

@RVoyager

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1431908

Yukarıdaki romu tavsiye ediyorsun yani. Resimlere baktım fena bir roma benzemiyor.

Gingerbread işletim sistemi üzerine HTC Sense 3.5 arayüzü değil mi?

evet bu rom.. 4.0.2 ve 4.0.3 de kurdum ama şeffaflığı kaldırdıkları için tekrar 1 e döndüm. sürüm 5 çıkmış şimdi.. ama değiştirmiycem çok memnunum bu halinden ilk çıkan versiyonlarına göre bildirim simgeleri ve teması çok hoşuma gitti..

sebastianın romunda falanca çalışmayı durdurdu filancayı yeniden başlat diyip duruyordu birde kasmalar donmalar beni bu roma itti çok şükür tüm sorunlar bitti..

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.