Şimdi Ara

★★★ HTC DESIRE ANA KONU ★★★ (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.667
Cevap
6
Favori
45.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ICS yüklemedim ama kamera sıkıntılı. runnymed yükleyeceğim şimdi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaman21

nihayet yapabildim. Htcdev den unlock yaptım sonra rom manager ile clockwork recovery yükledim oldu.... :)

Sevindim valla hadi hayırlı olsun rom deneyimlerini de beklerim
  • Ics henüz sıkıntılı ama arayüzü güzel.Runnymed kullanıyorum. stock romdan sonra bu süper geldi...
  • quote:

Ics henüz sıkıntılı ama arayüzü güzel.Runnymed kullanıyorum. stock romdan sonra bu süper geldi...

Hangi versiyonu kurdun ? Sd karta bir işlem yaptınmı ? Hboot değiştirdin mi ? Kusura bakma bende bir şeyler kurmaya çalışıyorum o bakımdan .
  • Hboot değiştirmedim. Sd karta işlem yaptım ama sanırım gereksiz bir işlem oldu. Çünkü sistem kurulurken kendisi yeni partition kurdu.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1315961

bu linkteki versiyonu kurdum. Şimdilik sorunsuz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut71

quote:

Orijinalden alıntı: RVoyager

quote:

Orijinalden alıntı: cyberclops

@RVoyager

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1431908

Yukarıdaki romu tavsiye ediyorsun yani. Resimlere baktım fena bir roma benzemiyor.

Gingerbread işletim sistemi üzerine HTC Sense 3.5 arayüzü değil mi?

evet bu rom.. 4.0.2 ve 4.0.3 de kurdum ama şeffaflığı kaldırdıkları için tekrar 1 e döndüm. sürüm 5 çıkmış şimdi.. ama değiştirmiycem çok memnunum bu halinden ilk çıkan versiyonlarına göre bildirim simgeleri ve teması çok hoşuma gitti..

sebastianın romunda falanca çalışmayı durdurdu filancayı yeniden başlat diyip duruyordu birde kasmalar donmalar beni bu roma itti çok şükür tüm sorunlar bitti..

bende bu romu kurmak istiyorum hangisini kurmalıyım acaba hboot değiştirmem gerekiyormu ? sayfaya baktım pek anlamadım:(

5 kurdum dün sonra 4.0.1 e döndüm malum bunu sevdim.. cm7 r2 kullanıyorum ben.. nand da 200mb nin üzerinde alan kalıyor.. sd ye kurmanın bir avantajını göremedim bence nand daha hızlı çalışıyor..

• Ya gittim yeni sd kart aldim Toshiba marka "sozum ona CLASS 10".. ext3 veya ext4 partition yapmayi bir turlu beceremedim delircem..yoruldum yemin ederim ya.. lanet olsun Hayrina vericem telefonu veya duvara firlatip parcalicam

Gparted isosunu cd ye yazdim, bilgisayari onunla baslatip menusunden partition yapmaya calisiyorum, referans aldigim videolarda adamlar bi primary bir de logical alan secimi yapiyorlar. Bende Logical secilemiyor, o kisim devamli gri secilemez durumda gorunuyor.

Kisacasi, nefret ettim telefonumdan...!

Tavsiyede bulunmak isteyen var mi? Desire icin cikarttiklari 2.3 romunu kurmustum s off ve root var. Suan 13MB bos yer var..update'leri filan gectim, facebooktan contact information'lari cektigi an telefon basiyo alarmi yer azaldi diye.

Su hafiza sorununu bi cozebilseydim baska birsey istemezdim herhalde ya.. kargoyla gondersem yapabilecek olan var mi parasi neyse vereyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Elguug

Ya gittim yeni sd kart aldim Toshiba marka "sozum ona CLASS 10".. ext3 veya ext4 partition yapmayi bir turlu beceremedim delircem..yoruldum yemin ederim ya.. lanet olsun Hayrina vericem telefonu veya duvara firlatip parcalicam

Gparted isosunu cd ye yazdim, bilgisayari onunla baslatip menusunden partition yapmaya calisiyorum, referans aldigim videolarda adamlar bi primary bir de logical alan secimi yapiyorlar. Bende Logical secilemiyor, o kisim devamli gri secilemez durumda gorunuyor.

Kisacasi, nefret ettim telefonumdan...!

Tavsiyede bulunmak isteyen var mi? Desire icin cikarttiklari 2.3 romunu kurmustum s off ve root var. Suan 13MB bos yer var..update'leri filan gectim, facebooktan contact information'lari cektigi an telefon basiyo alarmi yer azaldi diye.

Su hafiza sorununu bi cozebilseydim baska birsey istemezdim herhalde ya.. kargoyla gondersem yapabilecek olan var mi parasi neyse vereyim

gparted ile bölüm oluştururken sadece ne kadarlık alanlar oluşturacağınızı yazın diğer ayarlara bulaşmayın.. mesela ext bölüm 2 gb yapacaksanız en alt göze 2000 yazın otomatikman kalanı fat32 yapıyor sonra geriye kalan 2000 i ext4 yapın olsun bitsin diğer ayarlara bulaşmayın siz.. adamlar uçmuş her ayara giriyorlar biz daha kanat çırpıyoruz

not: cm7 r2 hboota geçerseniz 250mb boşluk olur dolarsa sd ye taşırsınız ki dolacağını sanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RVoyager -- 22 Şubat 2012; 15:08:21 >

• O zaman su sekilde mi yapicam:

PC'yi Gparted ile baslat, sonrasinda SD karti kart okuyucu ile PC'ye bagla, senin dedigin gibi 1 veya 2GB'lik bi alan sec ve onu ext3-4 olarak ayarla, gerisini de fat32 yap, ayarlari kaydet /uygula ve cik.

Bu mudur?

Cevabin evet ise ben bunu yaptim hicbirsey degismedi abi..Bende de cm var bu arada..

Fabrika ayarlarina filan mi donmem gerekiyo nedir yani olay?

Bu yukarida yazdiklarimi bos bi SD kartta da denedim, telefona taktigimda uygulamalar calismiyor gorunuyor (eski SD kartda kurulu olduklari icin..) ama halen yetersiz alan uyarisi aliyorum, bos yer miktari 15-20MB max..

Fikrin var mi?
  • quote:

O zaman su sekilde mi yapicam:

PC'yi Gparted ile baslat, sonrasinda SD karti kart okuyucu ile PC'ye bagla, senin dedigin gibi 1 veya 2GB'lik bi alan sec ve onu ext3-4 olarak ayarla, gerisini de fat32 yap, ayarlari kaydet /uygula ve cik.

Bu mudur?

Cevabin evet ise ben bunu yaptim hicbirsey degismedi abi..Bende de cm var bu arada..

Bu yukarida yazdiklarimi bos bi SD kartta da denedim, telefona taktigimda uygulamalar calismiyor gorunuyor (eski SD kartda kurulu olduklari icin..) ama halen yetersiz alan uyarisi aliyorum, bos yer miktari 15-20MB max..

Fikrin var mi?

gparted: ilk bölüm fat32 olacak geri kalan ext-4.. tersini yaparsan olmuyor bilgine..

alpharev sitesinden cm7 r2 yazan imajı çekip sd ye atıyorsun. sonra fastboot ekranında sanki oijinal rom yükler gibi imajı yükletiyorsun. böylece kurulum alanının boyut ayarları değişmiş oluyor.

cm7 r2 nin data alanı 287 mb neyle burayı doldurabildin bilemiyorum

http://alpharev.nl/

ben rsk romu kullanıyorum runnymede olanı.. sense olmayan romları kullanamıyorum görsellikte istediğimden..

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1431908

5 sürümünü çekip aroma aracılığıyla pc kurar gibi kuruyorsun.. yine de sana alan yetmiyorsa taşırsın uygulamalarını sd ye olur biter.. bu arada toshibanın class 10 olduğunu sanmıyorum.. zaten desirenin gücüde class10 gibi okumuyor.. benim lexar sd mi 7 yazma 17 okuma olarak test ediyor ama ben windows ortamında 12 ile yazıp 24 ile okuyabiliyorum.. cihazın kart iletişimi çokta mükemmel değil.. sandisk tavsiye edebilirim onuda bulamazsın..

• Eve gideyim bu dediklerini denicem, tesekkurler simdiden
  • arkadaslar bu bahsettiğiniz şeylerden hiçbirşey anlamadım, bende de aynı sorun var şu an 10mb bos hafıza var telde ve hafıza uyarısı veriyor sürekli, bu hafızayı telefondan anlamayan birine anlatır gibi anlatabilir misiniz? ben rom falan değiştirme olayına hiç girmek istemiyorum ama sadece su hafıza olayını basitce nasıl halledebiliriz?
  • quote:

O zaman su sekilde mi yapicam:

Bu mudur?

Fikrin var mi?

hocam ben mi takip edemedim bilmiyorum da bilgilerde karışıklık olmasın. bende cm var demişsin ya, nedir cm? hboot mu, recovery mi veya başka bişey mi?? bi öncesinde de desire için çıkardıkları 2.3 var yazmışsın. eğer arkadaşın dediği gibi cm7r2 hboot yüklersen telefonun açılmama ihtimali var. eğer hboot ve telefonunda kullandığın rom bilgilerini ayrıntılı yazarsan hafıza olayında bildiklerimi açıklamaya çalışırım.

gparted kullanırken de;
    1- hafıza kartını seçtiğine emin ol. yanlışlıkla bilgisayarın diskini falan uçurma. ben bi ara salak gibi sd kart yerine flash diski formatlamıştım :)
    2- fat32'nin ext4 alandan önce gelmesi gerekiyor. ext4 alanı 1den az 2den çok olmasın diyorlar. ben 1.5gb ayırmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: erabaz

arkadaslar bu bahsettiğiniz şeylerden hiçbirşey anlamadım, bende de aynı sorun var şu an 10mb bos hafıza var telde ve hafıza uyarısı veriyor sürekli, bu hafızayı telefondan anlamayan birine anlatır gibi anlatabilir misiniz? ben rom falan değiştirme olayına hiç girmek istemiyorum ama sadece su hafıza olayını basitce nasıl halledebiliriz?

hocam malesef rom değiştirme olayına girmeden hafıza problemini çözme ihtimalin yok. bilgisayarında tek bir disk var mesela, ama onu c ve d diye iki kısıma ayırırız genelde. ben d kısmına filmleri,müzikleri,dizileri falan atarım. c kısmında da kurulu programlar olur. yukarıda bahsedilen hafıza kartını bölümleme ext4 alanı oluşturma falan da buna benzetilebilir aslında. normalde hafıza kartımız fat32 biçiminde olur. kartımızın mesela 1gb'ını ext4 olarak bölümlendirip gerisini fat32 olarak bıraktığımızı düşünelim. fat32 alanını bilgisayarımın d alanı gibi düşün, fotolarını mp3lerini saklarsın yine fat32 alanında. ext4 olarak ayırdığımız alanı da c diski gibi düşün. rom değiştirirsen bu ext4 alanı programları yüklerken kullanılır. ama orjinal halde kullanırsan böyle bişeyin imkanı yok. orjinal haldeyken kartımızda oluşturduğumuz ext4 alanı hiç kullanamaz, sadece telefonun içindeki kendi hafızasını kullanır program yüklemek için ki bu alan da sende olduğu gibi doluyor hemen. bilmiyorum açıklamayı biraz becerebildim mi :)

• Bende runymede son sürümü yüklerken hafıza kartına ext4 alanı oluşturdum yaklaşık 2 gb. ama şimdi baktığımda sanki sistem kendini oraya kurmamışta kendisi yeni bir bölüm oluşturup oraya yüklenmiş gibi. Size tavsiyem runymede yükleyenler hafıza kartını bölmeden sistemi kursun. yanlız kurarken a2sd gibi bir seçenek var onu seçip yüklesinler.
  • quote:

Bende runymede son sürümü yüklerken hafıza kartına ext4 alanı oluşturdum yaklaşık 2 gb. ama şimdi baktığımda sanki sistem kendini oraya kurmamışta kendisi yeni bir bölüm oluşturup oraya yüklenmiş gibi. Size tavsiyem runymede yükleyenler hafıza kartını bölmeden sistemi kursun. yanlız kurarken a2sd gibi bir seçenek var onu seçip yüklesinler.

yok hocam bölümlemeden kullanma imkanı yok. a2sd de kullanmak zorunda ext4 alan, d2ext de ad2sdx de. ext alan olmadan olmaz
  • root ve rom işine girmeden hafızayı boşaltmak için hiç bir yöntemim yok.. stock yazan romları s-on vaziyetinde yükleyebilirsiniz yani ya root edip yada stock ibareli rom.. orijinal helindeyken hafızayı karta göndermek mümkün değil sanıyorum..
  • quote:

Bende runymede son sürümü yüklerken hafıza kartına ext4 alanı oluşturdum yaklaşık 2 gb. ama şimdi baktığımda sanki sistem kendini oraya kurmamışta kendisi yeni bir bölüm oluşturup oraya yüklenmiş gibi. Size tavsiyem runymede yükleyenler hafıza kartını bölmeden sistemi kursun. yanlız kurarken a2sd gibi bir seçenek var onu seçip yüklesinler.

xda da ki kurulum sayfasında ext 4 alanı için 1 ile 1.5 gb önermişler daha fazlası veya eksiği donmalara sebep olabiliyor deniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut71

quote:

xda da ki kurulum sayfasında ext 4 alanı için 1 ile 1.5 gb önermişler daha fazlası veya eksiği donmalara sebep olabiliyor deniyor

iyi o zaman ben 2gb bölüm açmıştım. 5 gündür sorunsuz kullanıyorum
  • Selamlar,
    Bugün itibariyle Desire telefonumdan Atrix'e geçiş yapmış bulunuyorum, desire'ın yetersiz bellek uyarısından kurtulmak için s-off, root , ROM , HBOOT , recovery denizinde boğulduğum günler geride kaldı.
    Eğerki alabilecek durumda oluğta bu telefondan haberi olmayan arkadaşlar varsa diye yazıyorum.
    Ben hızlıal dan 855 TL ye aldım.
    telefon 1ghz tegra (çift çekirdekli) işlemci, 1gb ram, 16gb dahili hafıza (2gb uygulama için ayrılmış), 4" ekran, 1930mah pil, parmak izi okuyucu (cidden çok başatılı), hdmi çıkış....
    gibi özellikleri var
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.