Şimdi Ara

HTC Desire Eye [5.2 FH 1080P S801 2.3 GHZ 2 GB D3 13/13 ANA KONU (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.186
Cevap
22
Favori
35.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sabırsızlıkla bekliyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: seckinsahin

arkadaşlar ağustos ayından beri kullanıyorum. yaklaşık 10 aydır elimde. bazı problemler var. çözümü varsa lütfen yardımcı olun.

1 - telefonun kamerasını abartmayın. htc tüm telefonlarına geniş lens koyuyor ve bu çok kötü sonuçlar veriyor. neden? çünkü geniş lens profesyonel bir geniş lens değil. yani balıkgözü mantığında lens. bu yüzden selfielerde uzaylı gibi üstünüz geniş orta bölümünüz dar çıkar. bu sinir bozucu. iphone, lg ve samsunglarda yok. tabi daha geniş bir açı sunuyor ama işime yaramıyorsa bir anlamı yok.
    2 - Kameraya girdiğim zaman donuyor. donduğu zaman (özellikle video kaydında) kayıtta donuk çıkıyor. Yani kayıt sırasında ki donma hissi sadece kayıt sırasında değil videonun kendisinde de var...
    3 - Şarj sorun.
    4 - Telefon ağırlaşıyor. Git gide yavaşlamaya başlıyor.
    5 - Whatsapp uygulamasında klavye tepkileri resmen 2-3 sn arayla takip ediyor hatta bazen komple donuyor. Yani klavyeyi kullanırken ilk bastığım harfte takılı kalıyor. Ben kelimeyi bitirdiğimde dokunduğum harflere sırayla yazıp kelimeyi bitiriyor. ben yazmışım olmuş 2-3 sn. klavye daha yeni kelimeyi yazıyor. bazen yazmıyor öyle ilk harfte takılıp kalıyor. Uzun metinlerde bu çok can sıkıcı. çözüm bulamadım.
    6 - Klavyenin otomatik düzeltmesi resmen rezil ediyor. kapatsan insan arıyor, elimiz alışmış. ne yapcam şaştım kaldım.
    7 - son zamanlarda telefonun sesi çok kısık geliyor. eskiden gümbür gümbürdü şimdi ne oldu anlamadım.

cevaplarınızı bekliyorum :(

1- Fotoğraf çekerken ekranı yüzünüze paralel şekilde tutarsanız bozulma olmaz. Şimdiye kadar telefonlarda gördüğüm geniş açılı lenslerde bu durum var. Açının genişliği ile bozulma doğru orantılı sanıyorum. Malumunuz bizim telefonun ön kamerası gerçekten çok geniş açılı. Profesyönel kameralarda nasıldır orasını bilemem. En nihayetinde daha küçük alana sığdırabilmek için daha basit parçalar kullanılıyor. Ben ön kamerasından memnunum. Zaten bu telefonun vurucu noktası orası.

2- Kameranın geç açılma durumu var ama donma kasma ben de yapmıyor. Video alırkenki durumdan bahsetmiyorum. Fazla video çeken birisi değilim. Ama şunu fark ettim. Güç modundayken telefonun kamerasının açılması çok daha uzun sürüyor. Güç modunda kullanıyorsanız bir de güç modunu kapatarak deneyin.

3- Şarj gerçekten az gidiyor. 6 güncellemesi ile biraz düzeldi ama %50 ekran parlaklığı ile birlikte otomatik parlaklık açık şekilde 1 günü ucu ucuna götürüyor. Bir de şunu fark ettim. 4.5G gerçekten bataryayı sömürüyor. O yüzden 3.5G kullanıyorum. Antalya 'da Türkcell 3.5G gayet hızlı. Hatta baya baya hızlı. Bir de otomatik senkronizasyonu kontrol edin. Eğer açıksa bataryayı olumsuz etkiliyor.

4- Ekim 2015 de aldım. 6 güncellemesi ile telefonu sıfırladım. Şuana kadar bir takılma donma olmadı. Güç modundayken, spotify ile tarayıcıyı aynı anda kullandığım da çok küçük gecikmeler yaşadım. Güç modundan olabildiğince kaçınıyorum. Eğer Google Chrome kullanıyorsanız. Google Chrome u taban olarak kullanan, YuBrowser ı denemelisiniz. İddialarına göre Snapdragon (bizim telefondaki) işlemcilerle optimize edilmiş bir tarayıcıymış. Ki bunun doğruluk payı çok yüksek. Çünkü tarayıcı gerçekten kaymak gibi akıyor. Öneririm. Markette mevcut. Bir de ek olarak, kullanmadığınız uygulamaları telefonunuzdan kaldırın. Bazı uygulamalar iyi yazılmadığı için siz açmasanız bile arkada çalışabiliyor. Ram, işlemci yiyebiliyor.

5-6 Ben swiftkey kullanıyorum. Hem ücretsiz hem de sizin yazdığınız kelimeleri öğreniyor ve önerileri ona göre sunuyor. Otomatik düzeltme yapmıyor siz çıkan önermelere dokunarak yazmak istediğinizi yazıyorsunuz. HTC klavyeyi tercih etmememin sebebi türkçe harflerin olmaması. Dediğiniz sıkıntıyı bu klavyeyle yaşamadım.

7. Geçen fark ettim de. Bizim telefonun hoparlör ızgaraları dar olduğu için kirlenmeye, tozlanmaya çok müsait. Diş fırşası ya da ona benzer yumuşak bir fırça ve nemli bir bezle tozunu alırsanız. Ses kalitesinde artış sağlayabilirsiniz.

Son olarak eklemek istediğim bazı şeyler var:
    -Ben şahsi olarak Facebook uygulaması telefonumda kullanmıyorum. Çünkü çok hantal ve bataryayı olumsuz etkiliyor. Hatta bununla ilgili haber bile yayınlanmıştı Donanımhaber de. Ben tarayıcıdan girmeyi tercih ediyorum. Bir deneyin isterseniz.
    -Kullanmadığınız uygulamaları devre dışı bırakın. Mesela 6 ile birlikte gelen adım ölçen ve haber yayınlayan htc uygulamalarını dondurdum. O adım ölçen uygulamanın ben açmasam da adım ölçtüğünü fark ettim ve hemen devre dışı bıraktım. Uygulamalardan devre dışı bırakabilirsiniz, kaldırılamayan uygulamaları.
    -BlinkFeed i kullanmıyorsanız kaldırın. Ben onu çok gereksiz bulduğum için giriş ekranından kaldırdım.
    -Telefonunuzu ara ara yeniden başlatın. Bunlar da bilgisayar gibi birçok bileşene sahip elektronik makineler dinlenmeye, yeniden başlatılmaya ihtiyaç durabiliyorlar.

• abdyek kullanıcısına yanıt
    Hocam cevapların için çok sağol. Ben de yine madde madde cevap vereyim hatta tekrar soru sorayım.

1- Bu doğru. Çünkü kırılma noktasını kullanmamış oluyoruz. Ama istediğimiz pozu vermekte zorlanıyoruz. Bir de grupça bir selfie de bunu anlatmak zor oluyor :(

2- Bunu şimdi denedim. Çalışıyor gibi görünüyor ama eşref saatine de denk gelmiş olabilir. Akşama kadar bir kaç kere deneyeceğim.

3- Ben ful otomatikte kullanıyordum. Aynı zamanda güç modu hep açıktı bende. Telefonu aldığım dakikadan beri. Ama altta ki önerinden ötürü şu an kapattım. İstanbul'da yaşıyorum. 4.5 g ye geçtiğimizden beri benim telefonun şarjı uzadı diyebilirim. Aynı şekilde iphone 5s kullanan arkadaşımda bunu söyledi. Senkronizasyon konusu şöyle. Maillerimi falan sürekli güncellemesi gerek. O yüzden açık maalesef.

4- Bugünden itibaren güç modunu kapıyorum. En azından bir fark görürsem artık güç modunda ihtiyaç olmadıkça kullanmam. Chrome kullanıyorum. Yubrowser'ı deneyeceğim. Çünkü chrome belleği en çok kullanan 2. uygulama telefonda. 1. tabi ki facebook. Kullanmadığım uygulamaları ya silerim ya devredışı bırakırım. Bu konuda bilinçliyim. HTC uygulamarını ilk işk devre dışı bıraktım aldığım günden beri.

5-6 şimdi indiyorum klavyeyi. umarım hemen alışırım ve kullanmaya devam ederim.

7- Ya ben onları da temizliyorum ama bu birden oldu. hatta geçen hafta falan oldu yani. Su falan mı kaçtı anlamadım.

Son önerilerin içinde yine çok teşekkür ederim. Facebook konusunda bende çok istiyorum silmek ama işim gereği silemiyorum. Aynı zamanda bir kurumun sosyal medya uzmanlığını yapıyorum. Bu sebepten facebook hep elimin altında olmak durumda. Yoksa 175 mb ram den yiyor. Belki silsem çok rahatlayacak telefon...

Telefonu ara ara yeniden başlatıyorum. hatta 2 günde 1. bunları yapıyorum durum bu. Acaba yapmasaydım ne olacaktı açıkcası merak ediyorum. Android biraz problem. Önceki telefonum htc windows phone 8x. htc fan boy diyebilirim kendim için ama windows yağ gibi akıyordu. hiç sorun olmuyordu hiç. her seferinde elimdeki telefondan aynı performansı bekliyorum ama yapamıyor :)

cevapların için çok teşekkür ederim dostum

• seckinsahin kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Eğer varsa clean master gibi uygulamaları da kullanmayın. Bir işe yaramamakla birlikte, sürekli önbellekdeki uygulamaları kapatarak (dolayısıyla tekrardan açma zamanı geldiğinde işlemciye daha fazla yük bineceğincen) pili tüketiyor. Ben anti-virus de kullanmıyorum. Android için gerekli görmüyorum. Bu ikisini de yukarıdaki tavsiyelerime ekleyebilirsiniz. İyi günler dostum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonu bende uzun zamandir kullanıyorum. Sesi kısık gelmesi dışında sorunum yok.. ne boya akmasi ne başka bişey kasmada arada sırada oda çok nadir.. genel olarak akıcı bana kalirsa tek eksiği bataryası..

• arkadaslar hafiza kartim bozulduda yeni hafiza karti alicam android 6 guncellemesini yaptiktan sonra hangi hafiza kartini onerirsiniz birde şu telefon hafizasi ile hafiza kartini nasil birlestircez yardimci olabilecek olan varmi ?

• omerrr92 O kullanıcısına yanıt
    Sd kartı dahili olarak biçimlendirmek istiyorsanız uhs3 speed1 sd card yapanlardan almanız gerekiyor.. dahili olarak biçimlendirme işlemi kolay alırsanız yardımcı olurum..

• quote:

Orijinalden alıntı: abdyek

Rica ederim. Eğer varsa clean master gibi uygulamaları da kullanmayın. Bir işe yaramamakla birlikte, sürekli önbellekdeki uygulamaları kapatarak (dolayısıyla tekrardan açma zamanı geldiğinde işlemciye daha fazla yük bineceğincen) pili tüketiyor. Ben anti-virus de kullanmıyorum. Android için gerekli görmüyorum. Bu ikisini de yukarıdaki tavsiyelerime ekleyebilirsiniz. İyi günler dostum.

CM lite kullanıyorum ama bence de gereksiz gibi duruyor. telefondan önbelleği nasıl temizleriz peki? bu uygulamayı kaldırayım. Ama android gibi bir sistem için bence bir koruma şart. anti virüs önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seckinsahin

quote:

CM lite kullanıyorum ama bence de gereksiz gibi duruyor. telefondan önbelleği nasıl temizleriz peki? bu uygulamayı kaldırayım. Ama android gibi bir sistem için bence bir koruma şart. anti virüs önemli.

Önbelleği temizlemenize gerek yok. Android gerek duyduğunda önbellekte kullanılmayanı atıyor. Arada yeniden başlatmalarla da olası şişmelerin önüne geçiliyor. Market dışı uygulama yüklemediğim için (apk olarak indirilen kurulum dosyaları) pek bir sorun olmuyor. Tabi bu benim tercihim. Hafif bir anti virüs yazılımı kullanabilirsiniz o zaman.

• jussikujala J kullanıcısına yanıt
    link verebilirmisiniz acaba ben pek anlamiyorumda ona gore siparis vereyim

• Arkadaslar HTC DESİRE EYE Android 6.0 ile ANTUTU dan kaç puan alıyor acaba , test eden varmı ? Birde m8 ile arasında hız farkı oldugunu soyluyenler var. Desire eyenın performansı kırpılmıs dıye dıyolar ne kadar dogru acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kacak363 -- 16 Haziran 2016; 20:47:01 >
  • Telefonu benim gibi suda yikayan varmi?:D ben tozlandiginda suda yikiyorum ah şu hoparlörü biraz daha gür çıksa Şuan tek sikintim o.. sirf onun için servise vermek istemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: gtx295

Telefonu benim gibi suda yikayan varmi?:D ben tozlandiginda suda yikiyorum ah şu hoparlörü biraz daha gür çıksa Şuan tek sikintim o.. sirf onun için servise vermek istemiyorum

Ben riske atmıyorum. Ekranını yıkadığım oluyor, hoparlörlere su kaçırmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kacak363

Arkadaslar HTC DESİRE EYE Android 6.0 ile ANTUTU dan kaç puan alıyor acaba , test eden varmı ? Birde m8 ile arasında hız farkı oldugunu soyluyenler var. Desire eyenın performansı kırpılmıs dıye dıyolar ne kadar dogru acaba

Sanırım bu ab o ac. Eğer öyleyse arada ufak bir mghz frekans farkı var. Kullanımda çok yansımaz diye düşünüyorum.

• Herkese Merhaba arkadaşlar

HTC Desire eye çok hoşuma gidiyor
    İşlemci iyi
    Grafik İşlemcisi de iyi
    Arka ve Ön kamera mükemmel
    suya ve toza dayanıklılık
    htc kasa kalitesi mükemmel
    zaten hem BoomSound hem de Beats Audio kombo çekiyor :
    fakat 2GB ram kafamı karıştırıyor malum android bu belli olmaz ne olacağı hem de Windows Phone'dan geçeceğim ve Windows Phone'da kullandığım cihazda HTC'ydi Windows Phone'da 1gb ram yeterliyken androidde 2gb ram kafamı çok karıştırdı açıkçası

Tavsiyelerinizi bekliyorum almaya değer mi ve 2GB ram sıkıntı çıkartır mı

teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: MegaWindows

Herkese Merhaba arkadaşlar

İşlemci iyi
    Grafik İşlemcisi de iyi
    fakat 2GB ram kafamı karıştırıyor malum android bu belli olmaz ne olacağı hem de Windows Phone'dan geçeceğim ve Windows Phone'da kullandığım cihazda HTC'ydi Windows Phone'da 1gb ram yeterliyken androidde 2gb ram kafamı çok karıştırdı açıkçası

teşekkürler

Ram bu telefonda takılman gereken son konu olmalı.

• quote:

quote:

İşlemci iyi
    Grafik İşlemcisi de iyi

teşekkürler

Evet HTC gerçekten Ram'ı çok az yiyem romlar yazıyor özellikle sense arayüzü samsung'un touchwiz arayüzüne göre kesinlikle yağ gibi akıyor

• quote:

quote:

quote:

İşlemci iyi
    Grafik İşlemcisi de iyi

teşekkürler

Evet HTC gerçekten Ram'ı çok az yiyem romlar yazıyor özellikle sense arayüzü samsung'un touchwiz arayüzüne göre kesinlikle yağ gibi akıyor

Ram dışımda başka sorun varsa alayım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kacak363

Arkadaslar HTC DESİRE EYE Android 6.0 ile ANTUTU dan kaç puan alıyor acaba , test eden varmı ? Birde m8 ile arasında hız farkı oldugunu soyluyenler var. Desire eyenın performansı kırpılmıs dıye dıyolar ne kadar dogru acaba

Sanırım bu ab o ac. Eğer öyleyse arada ufak bir mghz frekans farkı var. Kullanımda çok yansımaz diye düşünüyorum.

Hayır ikisi de aynı AB Yani AC de 2.5 ghz de çalışıyor ve bildiğim kadarıyla asya pazarında satışta bu işlemci modelleri.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birisi beats var demiş ancak beats ile anlaşması biteli çok oldu htc nin.Sadece yeni serilerinde dolby var onun dışında kendi boomsound ses yazılımı var.Yanlış bilgilendirme olmasın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.