Şimdi Ara

HTC DESIRE HD A'DAN Z'YE KOMPLE TEKNİK REHBER (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
578
Cevap
7
Favori
105.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    rom manager a kadar tüm adımları gerçekleştirdim.ancak marketten rom manageri indiremiyorum,bulundugunuz bölgede desteklenmiyor diyor.google dan bir şekilde bulup yükledim telefona flash clockworkmod recovery ye bastıgımda unable to contact server hatası alıyorum,internet baglantısında sorun yok. yardımcı olabilirmisiniz?

acemiligimi bagışlayın market enabler ı yükledim böylece rom manager ı kurabildim şimdi kaldıgım yerden devam ediyorum, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meseOdunu -- 19 Haziran 2011; 22:04:32 >
  • selam herkese

1 ay önce yurt dışından desire hd aldım tr ye gelince kayıt ettirdim telefonum tamamen orjinal 1 defa kendini güncelledi otomatik olarak ve bu forumdaki bilgileri okuyunca merak edip baktım bilgiler şöyle

android : 2.3.3
    htc sense sürmü 2.1
    anabant sürümü : 12.54.60.25u_26.09.04.11m2
    yazılım numarası : 2.37.720.3
    kernel : 2.6.35.10

bu custom rom neden yüklenir veya rom nedir hiç anlamadım ve ben telefonda yüklü android markete ve htc likes htc hub gibi uygulamalara girebiliyorum fakat tek canımı sıkan malum pil ve sesin düşük olması custom rom yukarıda yazdığım telefon bilgilerine göre rom yüklemilimiyim ve rom yüklenince pil ve ses sorunu düzelir mi

hiç anlamıyorum kusura bakmayın baştan sona okudum ama fikirlerinizi bekliyorum tşkler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umbau -- 24 Haziran 2011; 10:42:21 >
  • arkadaşlar öncelikle merhaba;
    cihazımı yeni aldım ve android konusunda araştırma yapmama rağmen pek bir bilgi edinemedim.(kafam çok karıştı)benım bikaç sorum olacak.
    1-cihazı bilgisayara bağladığımda bilgisayar cihazın kendi hafızasını görüyor fakat sd kartı görmüyor.bi sorunmu var acaba.yada görmesi için bişeymi yapmam gerekıyor.
    2-şu root denen olayı anlamadım gitti.önceki cihazım iphone du.bu root olayı iphone daki jailbreak olayı gibi bir şeymi acaba?
    3-*apk uzantılı dosyaları cihazıma yuklerken, dosyaları cihazıma bluetooth ile atıyorum.app manager diye bi program kurdum onun sayesinde de cihaza kuruyorum.bunun herhangi bir tehlikesi varmıdır acaba?
    4-ve son olarak bu *apk uzantılı dosyaları bluetooth harici cihazıma nasıl yükleyebilirim?(yani bu *apk dosyalarını hangi dizine kopyalamam gerekıyor)

ilgi ve alakanıza teşekkür ederim.saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yokyere

arkadaşlar öncelikle merhaba;
    cihazımı yeni aldım ve android konusunda araştırma yapmama rağmen pek bir bilgi edinemedim.(kafam çok karıştı)benım bikaç sorum olacak.
    1-cihazı bilgisayara bağladığımda bilgisayar cihazın kendi hafızasını görüyor fakat sd kartı görmüyor.bi sorunmu var acaba.yada görmesi için bişeymi yapmam gerekıyor.
    2-şu root denen olayı anlamadım gitti.önceki cihazım iphone du.bu root olayı iphone daki jailbreak olayı gibi bir şeymi acaba?
    3-*apk uzantılı dosyaları cihazıma yuklerken, dosyaları cihazıma bluetooth ile atıyorum.app manager diye bi program kurdum onun sayesinde de cihaza kuruyorum.bunun herhangi bir tehlikesi varmıdır acaba?
    4-ve son olarak bu *apk uzantılı dosyaları bluetooth harici cihazıma nasıl yükleyebilirim?(yani bu *apk dosyalarını hangi dizine kopyalamam gerekıyor)

ilgi ve alakanıza teşekkür ederim.saygılar..

Cevap4: kablo ile pc den aktarım yaparsınız. Astro vb. dosya yöneticileri ile dosya konumu nerdeysen ordan bulup yükleme yaparsınız. apk. yı ereye attığınız pek bi önemli değil. direk sd kartın ana dizine atıyorum. yükleyince siliyorum ben

• merabalar.bir problemim var acil yardım lazım.btn sayfaları okumak zor olcagı için yazyrm.ltfen cevaplayn.dhd min telefon rehberine bilmedgm kişler kayıt olmaya başladı.facebook hesabımı iptal edyrm ama düzelmio nedendir aceba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmettuncez

quote:

Orijinalden alıntı: Gaara34

Build Numarası 2.x Olan Cihazlar İçin Downgrade Anlatımı

UYARI:

1. Telefonumuza Gingerbreak.apk dosyasını indirip kuruyoruz...Kurulum tamamlandıkdan sonra programı açmayın. (Telefon hafızasında kalacak SD karta taşımayın!!)
    2. Telefonu bilgisayara bağlıyoruz (Yanlızca Şarj Şeçiyoruz. ''USB Hata Ayıklama Seçeneğide Aktif olmalı'')
    3. Kurmuş olduğumuz Gingerbreak uygulamasını çalıştırıyoruz ve Root butonuna basıyoruz... İşlemler uzun sürebilir telaşe etmeyin...

arKADAŞLAR BU ADIMDA TELEFONUM root olmada sorun çıkartıyor..
    1 saat beklememe rağmen formatı atmıyor herkes de böyle mi acaba ?

aynen bendede var bu sorun. gingerbreakı çalıştırıp root butonuna bastım. yaklaşık 1 saat oldu ve hala işlem devam ediyor. mesajda uzun sürebileceği yazılmış fakat bu kadar uzun sürmesi normal mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ffaarruukk

quote:

Orijinalden alıntı: ahmettuncez

quote:

Build Numarası 2.x Olan Cihazlar İçin Downgrade Anlatımı

UYARI:

1. Telefonumuza Gingerbreak.apk dosyasını indirip kuruyoruz...Kurulum tamamlandıkdan sonra programı açmayın. (Telefon hafızasında kalacak SD karta taşımayın!!)
    2. Telefonu bilgisayara bağlıyoruz (Yanlızca Şarj Şeçiyoruz. ''USB Hata Ayıklama Seçeneğide Aktif olmalı'')
    3. Kurmuş olduğumuz Gingerbreak uygulamasını çalıştırıyoruz ve Root butonuna basıyoruz... İşlemler uzun sürebilir telaşe etmeyin...

arKADAŞLAR BU ADIMDA TELEFONUM root olmada sorun çıkartıyor..
    1 saat beklememe rağmen formatı atmıyor herkes de böyle mi acaba ?

aynen bendede var bu sorun. gingerbreakı çalıştırıp root butonuna bastım. yaklaşık 1 saat oldu ve hala işlem devam ediyor. mesajda uzun sürebileceği yazılmış fakat bu kadar uzun sürmesi normal mi?

Arkadaşa PM ile cevap verdim burayada yazayim. Bu işlemi kendim 2.x den downgrade ettikden sonra aklımda kalanlar ile yazdım. Verim alamıyor yada bi yerde tıkanıyorsanız xda yada google amcadan yardım alın. 2.xden downgrade etmek için farklı yöntemler olabilir ki hatırladığım kadarıyla xda'da vardı. Telefondan girdiğim için link paylaşamıyorum ama yapamayan arkadaşlara daha sonra xda araştırıp yardımcı olmaya çalışırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 13 Temmuz 2011; 22:22:11 >

• saoğlasın hocam ilgilendiğin için. sen forumda olmayınca burayada sorayım demiştim.
  • google amca sağolsun sorunun çözümünü buldum.http://www.tsimsek.com/htc-desire-hd-downgrade burdaki adımları takip edince sorun olmuyor. ilgilendiği için teşekkürü bi borç bilirim gaara hocama.
  • arkadaşlar merhabalar,
    ben de desire z modeli htc telefon aldım, lakin bu konuda geniş bilgi olan bir konu yok,
    özelliklerin benzer olduğunu düşünerek sormak istediğim bir kaç konu var, yardımcı olursanız sevinirim;

öncelikli olarak pil çok az gidiyor, burada herkes rom değiştirmiş galiba, biz de rom değiştirebilir miyiz, hangi rom'u önerirsiniz?

telefondan çok memnunum ama basit özellikjleri bulamıyorum, örneğin arama yaptığım kişi cevap vermediğinde otomatik geri arama fonksiyonunu bulamadım,
    ayrıca oluşturduğum rehber gruplarına zil sesi atayamıyorum, kişilere atama var ancak gruplara atama yok, bu ve bunun gibi bazı basit şeyleri bulamamak beni delirtti, oysa yıllardır symbianlı telefonlar kullandığım için aşinalığım da var ama malesef bu telefonu çözemedim, yardımcı olursanız sevinirim

ekleme: arkadaşlar ayrıca ana menüde klasör oluşturmayı beceremedim, indirdiğim öğeleri oyun, program vs diye sınıflandırmak istedim lakin yeni klasör vs diye bir seçenek yok, başka bir formül var mı acaba?

not: biliyorum belki konunun yeri burası değil lakin başka bir hal çare bulamadım, sürç-ü lisan ettiysek affola...

• quote:

Orijinalden alıntı: CoMiSeR

arkadaşlar merhabalar,
    ben de desire z modeli htc telefon aldım, lakin bu konuda geniş bilgi olan bir konu yok,
    özelliklerin benzer olduğunu düşünerek sormak istediğim bir kaç konu var, yardımcı olursanız sevinirim;

öncelikli olarak pil çok az gidiyor, burada herkes rom değiştirmiş galiba, biz de rom değiştirebilir miyiz, hangi rom'u önerirsiniz?

telefondan çok memnunum ama basit özellikjleri bulamıyorum, örneğin arama yaptığım kişi cevap vermediğinde otomatik geri arama fonksiyonunu bulamadım,
    ayrıca oluşturduğum rehber gruplarına zil sesi atayamıyorum, kişilere atama var ancak gruplara atama yok, bu ve bunun gibi bazı basit şeyleri bulamamak beni delirtti, oysa yıllardır symbianlı telefonlar kullandığım için aşinalığım da var ama malesef bu telefonu çözemedim, yardımcı olursanız sevinirim

ekleme: arkadaşlar ayrıca ana menüde klasör oluşturmayı beceremedim, indirdiğim öğeleri oyun, program vs diye sınıflandırmak istedim lakin yeni klasör vs diye bir seçenek yok, başka bir formül var mı acaba?

not: biliyorum belki konunun yeri burası değil lakin başka bir hal çare bulamadım, sürç-ü lisan ettiysek affola...

Desire Z'yi de root edip custom rom yükleyebilirsin. Böylece pil sorununu aşabilirsin. Kullanılan romlar pil süresini çok etkilemekte.

Desire Z ile ilgili anlatımları öncelikle xda-developers sitesinden bulabilirsin. Bu işlerin merkezi orasıdır zaten. Türkçe herhangi bir kaynak var mı bilmiyorum açıkcası. Araştırmak lazım.

Diğer bütün soru(n)larının cevaplarını Desire, Desire HD gibi Androidli cihazlarla ilgili açılmış olan kullanıcı konularında bulabilirsin.

Son soruna cevap vereyim bari; ana menüde klasör oluşturamazsın ne yazıkki. Sadece masaüstünde klasör oluşturabilirsin

• Bu arada konuyla uzun süredir ilgilenememekteydim kusura bakmayın. Gerekli düzenlemeler yapıldı ve ara sayfalarda arkadaşların ekleme yaptığı anlatımlar ilk sayfaya taşınmıştır.

Herkese iyi forumlar
  • quote:

Bir sorum olacak arkadaşlar;

Downgrade işlemine başladım cihazımın Build numarası 2.36.405.8...Rehberdeki Downgrade işlemini yapmaya kalışıyorum

9- Karşınıza “#” işareti çıkacaktır, bu adımda karşınızda şöyle bir ekran olmalıdır; maddede bende “#” işareti yerine ''$'' işareti çıkıyor...Rehberde yazdığına göre 1.7x ve 1.8x için Downgrade diyor...Bu yöntem benim için geçerli değil mi ? Android 2.3.3 sürümünü kullanıyorum orjinal.

HTC DESIRE HD A'DAN Z'YE KOMPLE TEKNİK REHBER

bende de bu sorun var ne yapmaliyim dolar isareti cikiyor hangi yolu izlemeliyim ki bunu duzgun yapabileyim ??

• quote:

Orijinalden alıntı: denizyak

quote:

Downgrade işlemine başladım cihazımın Build numarası 2.36.405.8...Rehberdeki Downgrade işlemini yapmaya kalışıyorum

9- Karşınıza “#” işareti çıkacaktır, bu adımda karşınızda şöyle bir ekran olmalıdır; maddede bende “#” işareti yerine ''$'' işareti çıkıyor...Rehberde yazdığına göre 1.7x ve 1.8x için Downgrade diyor...Bu yöntem benim için geçerli değil mi ? Android 2.3.3 sürümünü kullanıyorum orjinal.

bende de bu sorun var ne yapmaliyim dolar isareti cikiyor hangi yolu izlemeliyim ki bunu duzgun yapabileyim ??

Seninde Build numaran 2.x ise yukarıda faruk arkadaşın verdiği linkden 2.x sürümü için Downgrade kısmına bakıp gerekeleri yaparsan sorunsuz bi şekilde downgrade edersin.

• quote:

quote:

quote:

Seninde Build numaran 2.x ise yukarıda faruk arkadaşın verdiği linkden 2.x sürümü için Downgrade kısmına bakıp gerekeleri yaparsan sorunsuz bi şekilde downgrade edersin.

ben onuda denedim paylasmis arkadas sag olsun ondada en son 0X000 li yerde kaliyor en son satirlari yazmiyor neden acaba ???

baska yolunu resimli sekilde anlatirsaniz cok iyi olur bunalim yapti bu bizde :)

• Bilgisayarımda ki bildirim seslerini telefon hafızasına atıp mail ve sms bildirim sesi olarak kullanmayı düşünüyorum fakat bunu gerçekleştiremedim . Telefon hafızasına ne şekilde dosya aktarımı oluyor bunun için herhangi bir dosya yöneticisi programı mı kurmak gereklidir .
  • @denizyak hocam build numaran 2.x ise yukarda linkini verdiğim yerden halledebilirsin. ben denildiği gibi yaptm bi sorunla karşılaşmadım.
  • quote:

@denizyak hocam build numaran 2.x ise yukarda linkini verdiğim yerden halledebilirsin. ben denildiği gibi yaptm bi sorunla karşılaşmadım.

aynini yapiyorum allow programdan cikip girdigimde yeniden yaziyor yani ilk root a tikladigimda bir gariplik var ama nedir hepsi oluyor 0X00 da kaliyorum acaba beniml telefonumu alirken solemislerdi bir hatta sabitmi yoksa degilmi diye ama hatirlamiyorum onunla alakali olabilirmi yani goldcard mi yapmaliyim ??
  • quote:

quote:

@denizyak hocam build numaran 2.x ise yukarda linkini verdiğim yerden halledebilirsin. ben denildiği gibi yaptm bi sorunla karşılaşmadım.

aynini yapiyorum allow programdan cikip girdigimde yeniden yaziyor yani ilk root a tikladigimda bir gariplik var ama nedir hepsi oluyor 0X00 da kaliyorum acaba beniml telefonumu alirken solemislerdi bir hatta sabitmi yoksa degilmi diye ama hatirlamiyorum onunla alakali olabilirmi yani goldcard mi yapmaliyim ??

hocam eğer telefon açılışında vodafone gibi bi yazı çıkıyorsa goldcard yapmalısın. eğer htc yazıp açılıyorsa goldcarda gerek yok. demekki bi yerlerde hata yapıyosundur.

• aramalarda telefon sürekli hoperlor açık modda açılıyor, ekrandan elle hoperloru kapat diyorum ve konuşmaya devam ediyorum,

acaba nedir sorun,

dün birden oldu,

format mı atmalıyım yoksa?
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.