Şimdi Ara

HTC DESIRE HD A'DAN Z'YE KOMPLE TEKNİK REHBER (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
578
Cevap
7
Favori
105.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar 2 kez denedim sonunda başardım .. sizede anlatim

http://www.multiupload.com/DZOWHKNPRS
    Program bu DHD Proximity Recalibrator-1.5 full versiyonu.. bunu eminim herkes denemiştir ama çok saçma bi ayar şekli var ama sonunda çalişti sensor.
    Programı açiyorsunuz low ve high değerlerini 4-6 yaptım ben sizde o şekilde ayarlayın.işte asıl mesele burda başlıyor altta starta basmadan önce sensorun önünü iyice kapatın hiç ışık almasın sonra starta basın waiting for runing yazısı çikana kadar ısrarla tekrarlayın.waiting for o öyle kaliyor yapildi tamamlandı gibi bir uyarı vermiyor. geriye dönün tap tap ı kurun marketten. elinizi salladığında tuş kilidinin açilacağini göreceksiniz.Deneyen arkadaslar çalişti çalişmadı diye yazsın çok uğraştım çünkü oluyor yani

• Hata veriyor.Daha ilk açılışta Kernel not supported/Please use the latest Cm7 kernel Errors:-ps.kadc not writable diyor
  • at&t çıkışlı inspire 4g bu rehbere bakılarak root edilebilir mi ? edilirse desire hd dosyaları kullanılabilir mi ?
  • Allah rızası için yardım edin beyler ilk defa rom yüklicem :D

1- En iyi Rom hangisi şu an ?
    2- Ben hareketli wallpaper ları çok seviyorum bu hava durumuna gore değişen falan onları yukleyebiliyormuyuz rom larda da ?
    3- Bütün yüklediğim oyunlar programlar vs gidiyormu ? Peki ya telefon hafızasındaki telefonlar mesajlar ?
    4- Bu üstündeki official android romu backup alabiliyormuyuz ? Mesela yeni rom u hiç sevmedim eskisini yüklemek gibi ?
    5- 2 işletim sistemini aynı anda kullanabilirmiyiz ? Hem windows 8 hemde android i ?

Son olarak hangi programla yükliyeyim rom u ?

Edit: Youtube dan baktım 3 dakka da custom rom yüklemeyi anlatıyor.Bir programla ama ilk sayfada downgrade ler , komut yazmalar , root yetkisi dayandırmalar 1 saatlik iş var :D Ne farkı var onların yaptıgıyla ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 12 Aralık 2011; 22:21:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmcntkn

RADIO VE KERNEL DEĞİŞTİRMEK

Cihazınız ve kullandığınız rom ile uygun olmayan radio ve kernel modülleri kullanmanız cihazınızda sinyal gücünde düşüklük, kablosuz bağlantılarda sıkıntı, takılmalar, aşırı batarya tüketimi gibi sorunlar yaşamanıza sebep olur. Bu yüzden kullandığınız romun hazırlayıcısı tarafından tavsiye edilen radio ve kernel modüllerini cihazınıza yüklemelisiniz. Genellikle kernel modülleri yüklediğiniz romlarla beraber otomatik olarak cihazınıza kurulmaktadır. Ancak romlarla beraber gelen kernel modülleri cihazınızla uyumlu olmayabilir. (cihazda takılmalar, aşırı batarya tüketimi) Bu yüzden size tavsiye edilen kerneller arasından değişiklik yapmak zorunda kalabilirsiniz. (kernel tavsiyeleri için kullandığınız romun sayfasına bakın)Radio modüllerini ise romlardan bağımsız olarak kendiniz kurmalısınız.

ÖNEMLİ

Yapılan tüm işlemler kullanıcıların kendi sorumluluğundadır!!! Doğabilecek arızalardan veya sorunlardan dolayı başka kimse sorumlu tutulamaz. Kullanıcı riskleri bilerek bu işlemleri yaptığını kabul etmiş sayılır.

ÖNEMLİ
    İşlemlere başlamadan önce cihazınızın tam olarak şarj edildiğinden emin olun!!!

ÖNEMLİ
    Root, Radio S-Off ve Eng S-Off işlemlerini yapmadan bu işlemleri kesinlikle uygulamayınız!!!

NOT: Programları indirmeniz için gerekli kısayollar her adımın sonunda verilmiştir.

KERNEL DEĞİŞTİRME

Kernel dosyaları telefonun Ram’ini, hızını ve batarya sürelerini kontrol eden dosyalardır. Genellikle yüklediğiniz romlarla birlikte cihazınıza yüklenmektedirler. Ancak istediğiniz custom kernelleri romunuzu değiştirmeden de kullanabilirsiniz. Cihazınızdaki rom ile uyumlu olması şartıyla kernel dosyalarını değiştirerek cihazınızın işlemci hızını kontrol edebilir yani kernelin izin verdiği ölçülerde arttırıp, azaltabilirsiniz.

Gereksinimler

• Windows XP SP2 yada daha üstü
    • .NET Framework 4.0
    • HTC Sync (HTC’ nin kendi sitesinden indirebilirsiniz)
    • Root, Radio S-Off ve Eng S-Off yapılmış Desire HD
    • %30 veya daha fazla dolu olan batarya. (%100 tavsiye edilir.)

Kernel değiştirmek için yapılması gereken işlemler

1. Cihazınızı bilgisayara usb kablosu aracılığı ile bağlayın.(“sadece şarj(charge only)” seçeneği ile bağlayın ve cihazın bağlantı ayarlarından “USB Debugging(usb hata ayıklama)” seçeneğini aktif edin)

2. Bilgisayarınızda “Kernel Update Utility.exe” yi çalıştırın.

3. “I have completed the steps and understand the risks” yazan yerin yanındaki onay kutucuğunu işaretleyin. “Next” tıklayın.

4. Açılan pencereden “Select a cwm zip” (ilk seçenek) tıklayın ve indirmiş olduğunuz kernel dosyasını (zip halinde – zip dosyasını açmayın) seçin ve “Next” tıklayın.

5. Açılan pencerede “Go to Fastboot” seçeneğine tıklayın. Cihazınız kapanıp, Bootloader ekranında (beyaz ekran – Recovery ekranı DEĞİL) açılacaktır.

6. Bilgisayarınızdaki pencerede “Flash” seçeneğine tıklayın. Bir dos penceresi açılıp kapanacak ve “Flash” seçeneğinin yanında “Congratulations, flashing is done! Now click next to go back to Android” yazısı çıkacaktır. “Next” seçeneğine tıklayın.

7. Cihazınızın ekranı kapanıp açılacaktır ve kırmızı büyük harflerle “S-OFF” yazısı çıkacaktır. Bu arada bilgisayarınızda ise “Final step – applyin kernel module(s)” adlı pencere açılacaktır. Hiçbir şey yapmadan cihazınızın TAM olarak açılmasını bekleyin.

8. Cihazın bağlantı şeklinin “charge only (sadece şarj)” ve “usb debugging (usb hata ayıklama aktif) olduğunu kontrol ettikten sonra bilgisayarınızdaki pencerede “Apply module(s)” seçeneğine tıklayın. Gene bir dos penceresi açılıp kapanacaktır.

9. “Apply module(s)” seçeneğinin yanında “Module(s) pushed and applied!” yazısı çıkınca bir alt satırdaki “Finish” seçeneğine tıklayın.

10. BİTTİ.

Kernel Update Utility.exe

------------------------------------------------------------------------------------

RADIO DEĞİŞTİRME

Radio dosyaları cihazınızın kablosuz bağlantı (wi-fi, telefon sinyali) performansını etkileyen dosyalardır. Cihazınızda yüklü olan rom ile uyumsuz radio yaya sahipseniz bağlantı sorunları yaşamanız olasıdır. Zaten custom romların sayfalarında da o rom ile hangi radio nun kullanılması gerektiğini belirten uyarılar dikkatinizi çekmiştir. Bu bölümde cihazınızdaki radio versiyonunu değiştirme işlemleri anlatılacaktır.

Gereksinimler

• Windows XP SP2 yada daha üstü
    • .NET Framework 4.0
    • HTC Sync (HTC’ nin kendi sitesinden indirebilirsiniz)
    • Root, Radio S-Off ve Eng S-Off yapılmış Desire HD
    • %30 veya daha fazla dolu olan batarya. (%100 tavsiye edilir.)

Radio değiştirme işlemi için yapılması gerekenler

1. “Radio flash.zip” dosyasını indirin. İçindeki klasörü bilgisayarınızın masaüstüne çıkartın.

2. Yüklemek istediğiniz radio yu indirin. Klasör içindeki “radio.img” dosyasını “Radio flash” klasörünün içine taşıyın.

3. Cihazınızı bilgisayara usb kablosu aracılığı ile bağlayın.(“sadece şarj(charge only)” seçeneği ile bağlayın ve cihazın bağlantı ayarlarından “USB Debugging(usb hata ayıklama)” seçeneğini aktif edin)

4. “START HERE” yazan dosyaya çift tıklayın. Bir komut istemi penceresi açılacaktır.

5. Komut penceresinde “adb reboot bootloader” yazın. Cihazınız Bootloader ekranında açılacaktır.

6. Cihazınız Bootloader ekranında açıldıktan sonra bilgisayarınızda komut penceresinde “fastboot flash radio radio.img” yazın.

7. Yükleme işlemi bittiğinde komut penceresinde “fastboot reboot” yazın.

8. Cihazınız kendini yeniden başlatacaktır.

9. BİTTİ.

ÖNEMLİ
    Komut satırında komutları yazarken çok dikkatli olmalısınız. En ufak bir boşluğu yada noktayı yazmamanız işlemin başarısız olmasına sebep olacaktır!!!

Radio flash.zip

ÖNEMLİ NOT: BURADAKİ İŞLEMLER SADECE VE SADECE HTC DESIRE HD MODEL CİHAZLAR İÇİNDİR. BAŞKA MODEL CİHAZLARDA UYGULAMANIZ CİHAZINIZDA GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN SONUÇLARA SEBEP OLABİLİR!!!!!!

merhaba herşeyi yapıyorum fakat sorun oluyor bende şuan official sense 3.0 yüklü s-on herşey fakat ben eski sürümlere dönmek istiyorum bu versiyonu rootlayamıyoruz bende radio yu düşürüp 2.3.4 kuracam fakat bi türlü beceremedim şimdi sürüm 2.3.5 radio 12.65.60.29u_26.14.04.28_m hboot versiyon 2.00.027 build numarası 3.12 diye başlıyor.. hiçbir şekilde downgrade yapılamıyor çakıldık kaldık.. sizin tavsiyelerinizi bekliyorum ne yapabiliriz? resmi ekliyorum...

HTC DESIRE HD A'DAN Z'YE KOMPLE TEKNİK REHBER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihatnuroglu -- 15 Aralık 2011; 1:27:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: agimnat

Hata veriyor.Daha ilk açılışta Kernel not supported/Please use the latest Cm7 kernel Errors:-ps.kadc not writable diyor

aynen
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhan dogan

arkadaslar 2 kez denedim sonunda başardım .. sizede anlatim

Program bu DHD Proximity Recalibrator-1.5 full versiyonu.. bunu eminim herkes denemiştir ama çok saçma bi ayar şekli var ama sonunda çalişti sensor.
    Programı açiyorsunuz low ve high değerlerini 4-6 yaptım ben sizde o şekilde ayarlayın.işte asıl mesele burda başlıyor altta starta basmadan önce sensorun önünü iyice kapatın hiç ışık almasın sonra starta basın waiting for runing yazısı çikana kadar ısrarla tekrarlayın.waiting for o öyle kaliyor yapildi tamamlandı gibi bir uyarı vermiyor. geriye dönün tap tap ı kurun marketten. elinizi salladığında tuş kilidinin açilacağini göreceksiniz.Deneyen arkadaslar çalişti çalişmadı diye yazsın çok uğraştım çünkü oluyor yani

bu sadece CM7 ve lordmod kerneller için

daha önce bu uygulamayı açmıştım ama hangi romu kullanırken açtım hatırlamıyorum.
    affinity de çalışmıyor malesef

• Cm7 de calisiyor ama ise yaramadi maaalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: armydc

quote:

Orijinalden alıntı: serhan dogan

arkadaslar 2 kez denedim sonunda başardım .. sizede anlatim

bu sadece CM7 ve lordmod kerneller için

daha önce bu uygulamayı açmıştım ama hangi romu kullanırken açtım hatırlamıyorum.
    affinity de çalışmıyor malesef

doğrudur ben rcmix 4.0 kullanıyorum onda işe yaradı paylaşmak istedim... hatta o kadar hassas ki üflesem tuş kilidi açiliyor:D

• Ben de 3.13.468.2 versiyonundayım ve downgrade ve root yöntemi bulamadım.

Şurada birisi Desire HD 3.12'de çalılştı demiş ama cesaret edemedim henüz denemeye :/

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1343114
  • Merhaba arkadaşlar,

"Gowidget" diye bir uygulama yükledim. wifi ve 3G arasında ana ekrandan çok güzel geçiş yapabiliyorum.

Ama benim istediğim, wifi ve 3G'yi aynı anda iptal ettiğimde operatörün ya da telefonun"edge" bağlantısını kullanması. Mobil şebekeyi kapatınca hepsini (edge dahil) kapıyor sanırım.
    Böyle olunca interneti hiç kullanamıyorum. Veri alışverişi olmuyor.

Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Merhaba konuyu açan dostum,

Kernel ve radio değiştirme programının linkli gitmiş bi zahmet yenisini yüklermisin.
  • htc desire hd ye android 4.0 ne zaman yuklenebilir duruma gelir acaba :D
  • Peki abicin bende htc desire hd var ve fransadan almistim. Telefon SFR gsm firmasina ait bir cihaz. Bir gsm sirketine ait Telefonu nasil root yapacagim bir bilgi vermen mumkunmu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CagriErcan -- 15 Ocak 2012; 21:42:05 >
  • arkadaşlar benim bir sıkıntım var,
    daha önce virtuous unity kullanıyordum, artık virtuous affinity kullanıyorum.
    telefonumu hep ingilizce kullandım, fakat uzun zamandır uyarılar türkçe çıkıyor ve bu durum beni rahatsız ediyor.
    resim:

bu durum neden kaynaklanıyor olabilir, nasıl düzeltebilirim?
    cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazzeus -- 21 Ocak 2012; 20:24:01 >
  • Arkadaşlar downgrade için komut işlemi yapıcam ama "iş dosyası olarak tanımlanamıyor" diyor.. dogru dizindeyim dogru komutu yazıyorum ama yok yapmıyor.. kafayı yicem yaa

allah için biri teamviewer dan falan yardım etsin..
  • slm arkadaşlar araştırmadan direk buraya yazdım sanmayın 3 gündür uğraşıyorum olmuyor sürekli aynı sorun goldcar yaparkenmi sorun çıkıyor anlamadım komutları girerken sorun çıkıyor resmi yükleyemedim o yüzden hata veren komutu yazıyorum

C:\Downgrade>adb push GingerBreak /data/local/tmp
    cannot stat 'GingerBreak': No such file or directory

sorun burda sanırım yardımcı olabilirmisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alifurkan -- 28 Ocak 2012; 18:41:22 >
  • arkadaşlar onuda hallettik şimdide burda kalıyor bi yardımcı olurmusunuz

• arkadaşlar çözdüm olayı 2. gönderdiğim resimdeki haliyle yeniden başlattım teli yükledi romu
  • Build numarası 3.x benim nasıl yapıcaz ?
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.