Şimdi Ara

⓿⓿⓿ HTC DESİRE HD ROM SAYFASI ⓿⓿⓿ (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.029
Cevap
7
Favori
100.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hafta sonu icin arkadasima geldigim ve Desire ima adamakilli calisir sekilde ihtiyacim oldugundan yedek alip gecici olarak core a dondum.
    @armydc hocam ss i gordum, benimki de ayri demek pil fiziksel olarak bitik benim. Kamerasi kotu olsa da diger tonla detay ozelligi icin MIUIROM tercih ederim ben.

Bu arada bunda 720p video cekiminde hic sorun olmuyor. Takilma sifir. Coredroid teki gibi HDR fotograf kalitesi yok tabi bunun yaninda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Önder Çatalkaya

Hafta sonu icin arkadasima geldigim ve Desire ima adamakilli calisir sekilde ihtiyacim oldugundan yedek alip gecici olarak core a dondum.
    @armydc hocam ss i gordum, benimki de ayri demek pil fiziksel olarak bitik benim. Kamerasi kotu olsa da diger tonla detay ozelligi icin MIUIROM tercih ederim ben.

Bu arada bunda 720p video cekiminde hic sorun olmuyor. Takilma sifir. Coredroid teki gibi HDR fotograf kalitesi yok tabi bunun yaninda.

nedense sense li romlar banada yaramadı miui şu anda tek
    video çekimde takılma yok. dediğin gibi camera üzerinde biraz çalışmaları lazım.
    batarya konusunda sen biraz kuruntu yapıyorsun gibi geldi bana. ben henüz tavsiye edilen kerneli bile kurmadım.
    bugün teknofobinin gönderdiği batarya geldi. böyle devam edicez.

hedef senseyşın

• arkadaşlar batarya konusunda incelemelerim ve sonuçlarını paylaşmak istiyorum ..
    batarya sorunumuzun olduğunu cümle alem bildiği için bu konu ile ilgili bir hayli çalışma var ve bütün çalışmalar rom ve kerneller içine gizlenmiş kodlarda ve de cihazın çalşma frekansında gizli . bu nedenle rom yüklemeden önce rom governor larının neler olduğununu mutlaka bilmek gerekiyor bunlar çalışma frekansını belirliyor bu da direk pil ömrünüzü etkiliyor . romları incelediğimde coredroid - leedroid - evoluation - mdj - kingdom hangisi olursa desteklediği governor ile ilgili setcpu programı ile kullanıldığında işe kesinlikle yarıyor
    ben şu an coredroid 6.6 romunu smartass governor ile kullanıyorum . 2 tam gün pil ömrüne ulaştım ( günlük 50-60 telefon konuşması 1 saate yakın internet facebook - haberler - mail okuma ) daha önceki stok rom ile bir gün anca gidiyordu sonra kingdom romu denedim oda 1.5 gün ü zorluyordu
    daha iyisinin powersafe modu olduğu ve 3 gün süre kullanıma ulaşmışlar yanlız her rom powersafe governor desteklemiyor. bundan sonraki romum powersafe destekleyen http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1056727 leedroid olacak ve powersafe ile deneyip sonuçları yazarım . aşağıdaki link setcpu kullanımını anlatıyor bu program ile overclock yaparak cihazınızı uçurabileceğiniz gibi powersafe ile 3-4 gün kullanmanın inceliklerine ulaşabilirsiniz. Son not romlarda governor ile ilgili bir şey yok ise genelde ondemand kullanılıyor.

http://www.setcpu.com/#7
    CPU Scaling Governors
    CPU governors control exactly how the CPU scales between your “max” and “min” set frequencies. Most kernels have “ondemand” and “performance.” The availability

ondemand – Available in most kernels, and the default governor in most kernels. When the CPU load reaches a certain point (see “up threshold” in Advanced Settings), ondemand will rapidly scale the CPU up to meet demand, then gradually scale the CPU down when it isn't needed.
    interactive – Available in newer kernels, and becoming the default scaling option in some official Android kernels. The interactive governor is functionally similar to the ondemand governor with an even greater focus on responsiveness.
    conservative – Available in some kernels. It is similar to the ondemand governor, but will scale the CPU up more gradually to better fit demand. Conservative provides a less responsive experience than ondemand, but can save battery.
    performance – Available in most kernels. It will keep the CPU running at the “max” set value at all times. This is a bit more efficient than simply setting “max” and “min” to the same value and using ondemand because the system will not waste resources scanning for CPU load.
    powersave – Available in some kernels. It will keep the CPU running at the “min” set value at all times.
    userspace – A method for controlling the CPU speed that isn't currently used by SetCPU. For best results, do not use the userspace governor.
    smartass – Included in some custom kernels. The smartass governor effectively gives the phone an automatic Screen Off profile, keeping speeds at a minimum when the phone is idle.

• bence de drxx haklı
    batarya ömrünü uzatmak için setcpu üzerinde çalışmamız lazım
  • Alıntıdır. Android türkiye netten

Scaling Governor (Ölçekleme Yöneticisi)

Bu aşamada SetCPU’ya biraz ara verip android kernel’inde bulunan scaling governor’lardan bahsetmek istiyorum.

Android işletim sistemi, mobil kullanım için tasarlandığından güç yönetimine çok önem vermektedir. Bu yüzden android işletim sistemi işlemcinin (CPU) hızını belirli bir aralık içerisinde (min ve max değer) sürekli olarak ihtiyaca göre arttırıp azaltmaktadır. Örneğin 1 GHz işlemciye sahip telefonunuz sürekli olarak 1 GHz’de çalışsaydı, pili 5-6 saat bile dayanmazdı. Android bu işlemciyi telefonunuz hiçbir iş yapmadan duruyorken 245 MHz’de, siz bir uygulama çalıştırıyorken de 1 GHz hızında çalıştırmakta. İhtiyaca göre aradaki değerler de kullanılıyor tabi ki.

İşte bu aşamada işlemci hızını bu aralıkta aşağı yukarı sürekli değiştirirken nasıl bir yol izleneceğini kernelde belirleyen bölüm Scaling Governor olarak adlandırılıyor.

Android kernelinde -telefon modeline, ROM’a ve kullandığınız kernel’e bağlı olarak değişik göstermekle beraber- SetCPU içerisinde seçebileceğimiz birkaç değişik scaling governor mevcut:

ondemand: Çoğu kernelde mevcuttur ve birçoğunda da default governor olarak bu seçilidir. İşlemci yükü belirli bir seviyenin üzerine çıktığında, hızlı bir şekilde işlemciyi yükü karşılayacak gerekli hıza çıkarır ve ihtiyaç kalmadığında yavaşça tekrar minimum seviyeye indirir.
    interactive: Ondemand governor ile çalışma prensibi açısından benzer, ancak interactive governor genel olarak hızı yükseltme ve düşürme aşamasında daha hızlı, daha az gecikmeli ve daha dengeli davranır. Nispeten daha yeni kernel modüllerinde karşımıza çıkar, eğer destekleniyorsa ondemand’in yerine kullanılması tavsiye edilir. Çoğu zaman ekstra bir güç harcaması yaratmadan daha iyi bir kullanıcı etkileşimi sağlar.
    conservative: Bazı kernellerde bulunur. Ondemand governor’dan farkı hız artırımı aşamasında daha yavaş (tutucu) davranmasıdır. Daha gecikmeli ve yavaş bir tecrübeye neden olur sağlar, ancak güç tasarrufu sağlar.
    performance: Çoğu kernelde mevcuttur. İşlemciyi sürekli olarak seçilen max. seviyede çalıştırır. Min-max değerleri aynı seçerek ondemand governor kullanmaktan daha verimlidir, çünkü işlemci ölçeklendirme için kaynak ayırmaz. Normal kullanım için tavsiye edilmez, çok güç harcar. Benchmark ve ölçümler sırasında stabil bir sistem sağlamak için kullanılması tavsiye edilir.
    powersave: Bazı kernellerde bulunur. İşlemciyi sürekli olarak seçilen min. seviyede çalıştırır.
    userspace: SetCPU tarafından kullanılmayan bir ölçeklendirme mekanizmasıdır. Tavsiye edilmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

Alıntıdır. Android türkiye netten

Scaling Governor (Ölçekleme Yöneticisi)

Bu aşamada SetCPU’ya biraz ara verip android kernel’inde bulunan scaling governor’lardan bahsetmek istiyorum.

Android işletim sistemi, mobil kullanım için tasarlandığından güç yönetimine çok önem vermektedir. Bu yüzden android işletim sistemi işlemcinin (CPU) hızını belirli bir aralık içerisinde (min ve max değer) sürekli olarak ihtiyaca göre arttırıp azaltmaktadır. Örneğin 1 GHz işlemciye sahip telefonunuz sürekli olarak 1 GHz’de çalışsaydı, pili 5-6 saat bile dayanmazdı. Android bu işlemciyi telefonunuz hiçbir iş yapmadan duruyorken 245 MHz’de, siz bir uygulama çalıştırıyorken de 1 GHz hızında çalıştırmakta. İhtiyaca göre aradaki değerler de kullanılıyor tabi ki.

İşte bu aşamada işlemci hızını bu aralıkta aşağı yukarı sürekli değiştirirken nasıl bir yol izleneceğini kernelde belirleyen bölüm Scaling Governor olarak adlandırılıyor.

Android kernelinde -telefon modeline, ROM’a ve kullandığınız kernel’e bağlı olarak değişik göstermekle beraber- SetCPU içerisinde seçebileceğimiz birkaç değişik scaling governor mevcut:

ondemand: Çoğu kernelde mevcuttur ve birçoğunda da default governor olarak bu seçilidir. İşlemci yükü belirli bir seviyenin üzerine çıktığında, hızlı bir şekilde işlemciyi yükü karşılayacak gerekli hıza çıkarır ve ihtiyaç kalmadığında yavaşça tekrar minimum seviyeye indirir.
    interactive: Ondemand governor ile çalışma prensibi açısından benzer, ancak interactive governor genel olarak hızı yükseltme ve düşürme aşamasında daha hızlı, daha az gecikmeli ve daha dengeli davranır. Nispeten daha yeni kernel modüllerinde karşımıza çıkar, eğer destekleniyorsa ondemand’in yerine kullanılması tavsiye edilir. Çoğu zaman ekstra bir güç harcaması yaratmadan daha iyi bir kullanıcı etkileşimi sağlar.
    conservative: Bazı kernellerde bulunur. Ondemand governor’dan farkı hız artırımı aşamasında daha yavaş (tutucu) davranmasıdır. Daha gecikmeli ve yavaş bir tecrübeye neden olur sağlar, ancak güç tasarrufu sağlar.
    performance: Çoğu kernelde mevcuttur. İşlemciyi sürekli olarak seçilen max. seviyede çalıştırır. Min-max değerleri aynı seçerek ondemand governor kullanmaktan daha verimlidir, çünkü işlemci ölçeklendirme için kaynak ayırmaz. Normal kullanım için tavsiye edilmez, çok güç harcar. Benchmark ve ölçümler sırasında stabil bir sistem sağlamak için kullanılması tavsiye edilir.
    powersave: Bazı kernellerde bulunur. İşlemciyi sürekli olarak seçilen min. seviyede çalıştırır.
    userspace: SetCPU tarafından kullanılmayan bir ölçeklendirme mekanizmasıdır. Tavsiye edilmez.

ilave olarak smartass scaling governor da yeni romlarda görmeye başladığımız bir mekanizma ve pil konusunda ondemand ve interactive den daha başarılı olduğu söyleniyor.

• arkadaşlar
    bu rom denemelerinden artık sıkıldım ama sürekli yeni bir şeyler ilave edilince dayanamayıp habire rom kurup kaldırıyoruz. bu olayın sonu yok gibi ama benim sormak istediğim kurulan programlar ve mail - news facebook vb ayarların tek tek yapmak beni deli ediyor. titianium backup ile tüm hepsine tek batch dosyası ile yedeklemek mümkün mu yani tek uygulama yükler gibi hepsi bir kerede yüklense ve reset atıp açılınca tüm programlar ve ayarlar aynı kalsa böyle bir şey mümkün mü ( burası mümkünlü değil ama :))) şener şen TTNET aklıma geldi )
  • iyida hangi kernelde hangi guvernor var nasıl bileceğiz.
    mesela miuide powersafe i kullanayım dedim acayip tutkluk yaptı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armydc -- 5 Haziran 2011; 14:23:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: armydc

iyida hangi kernelde hangi guvernor var nasıl bileceğiz.
    mesela miuide powersafe i kullanayım dedim acayip tutkluk yaptı.

kernellerin kendi sayfalarında yazıyor. örneğin leedroid kernelinde ;
    Available CPU Governors - Interactive, Smartass, Conservative, Powersave, Performance & Userspace
    Smartass governor as default (245-1036MHz)

mdj's keernelde;
    SmartAss governor default
    OC up to 1708MHz (Default 245 - 1017MHz @ Ondemand)
    Tweaked Interactive governor
    Tweaked SmartAss governor

gibi açıklamalar mevcut
  • Leedroid V3.1.4 kernel çıkmış. Coredroid V6.7 ye yükledim. çekilen videolardaki takılma sorunu çok aza inmiş. Fakat bu sefer hiçbir videoyu oynatmaz oldu. Takılmadığını pc ye atıp anladım. O yüzden tekrar 3.1.3 e döndüm. Coredroid kullananlar kurmasın bence o kerneli.
  • eveeeet konu yavaş yavaş toparlanıyor.

benim anladığım ;
    batarya maximizasyonu için kurdupumuz romlara uygun kerneller yüklemek ayrıca bu kernellere uygun setcpu ayarları yapmak.
    mesela ecnebi arkadaşı biri cyanogenmod için setcpu min:245 max:1209 conservative tavsiye etmiş

bunları bir araya toparlarsak bayağı mesafe almış oluruz
  • hiç denemedim, araştırmadım da ama max. hızı 1ghz in altında seçmek zararlı olurmu acaba. mesela 750 ye felan ayarlasak performans gerektirmeyen zamanlarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercanekon
    hiç denemedim, araştırmadım da ama max. hızı 1ghz in altında seçmek zararlı olurmu acaba. mesela 750 ye felan ayarlasak performans gerektirmeyen zamanlarda.

ornegin ekran kapali iken veya performas ihtiyaci olmayan anlar icin olabilir ancak normal kullanim icin 1 ghz in altindaki dusuk hizlar aksine daha cok tuketir bataryayi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknofobi

quote:

Orijinalden alıntı: ercanekon
    hiç denemedim, araştırmadım da ama max. hızı 1ghz in altında seçmek zararlı olurmu acaba. mesela 750 ye felan ayarlasak performans gerektirmeyen zamanlarda.

ornegin ekran kapali iken veya performas ihtiyaci olmayan anlar icin olabilir ancak normal kullanim icin 1 ghz in altindaki dusuk hizlar aksine daha cok tuketir bataryayi.

daha önce söyleseydiniz ya Alla Allaaaaa
  • coredroid 6.7 için çoğunluk hangi kerneli kullanıyor? leedroid 3.1.3 sıkıntı yaratmaya başladı bende beyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poison111

coredroid 6.7 için çoğunluk hangi kerneli kullanıyor? leedroid 3.1.3 sıkıntı yaratmaya başladı bende beyler.

Hocam ben de 3.1.3 kullanıyorum. Şu ana kadar bu kernel bana hiç sıkıntı yaratmadı. Bugün 3.1.4 ü flashladım. Ama hiçbir videoyu oynatmadı. Tekrar 3.1.3 e döndüm. Ne gibi sıkıntılar yaratmaya başladı size??
  • quote:

Orijinalden alıntı: azizbaris

quote:

Orijinalden alıntı: poison111

coredroid 6.7 için çoğunluk hangi kerneli kullanıyor? leedroid 3.1.3 sıkıntı yaratmaya başladı bende beyler.

Hocam ben de 3.1.3 kullanıyorum. Şu ana kadar bu kernel bana hiç sıkıntı yaratmadı. Bugün 3.1.4 ü flashladım. Ama hiçbir videoyu oynatmadı. Tekrar 3.1.3 e döndüm. Ne gibi sıkıntılar yaratmaya başladı size??

kurmuş olduğum 6.6 ve 6.7 de video kaydına hiç giremedim bile. bir tek benim mi başıma geldi acaba??
  • Dostlar Android Revolution HD 5.1.7 yüklüydü telefonu aksam vericem Android Revolution HD 5.1.9u yükledim daha güncel olun dedim. Radio değistirirken bütün malzeme tamam ama bende komut penceresi birtürlü açılmıyor sebebi ne olabilir.

Gereksinimler

� Windows XP SP2 yada daha üstü
    � .NET Framework 4.0
    � HTC Sync (HTC� nin kendi sitesinden indirebilirsiniz)
    � Root, Radio S-Off ve Eng S-Off yapılmış Desire HD
    � %30 veya daha fazla dolu olan batarya. (%100 tavsiye edilir.)

Radio değiştirme işlemi için yapılması gerekenler

1. �Radio flash.zip� dosyasını indirin. İçindeki klasörü bilgisayarınızın masaüstüne çıkartın.

2. Yüklemek istediğiniz radio yu indirin. Klasör içindeki �radio.img� dosyasını �Radio flash� klasörünün içine taşıyın.

3. Cihazınızı bilgisayara usb kablosu aracılığı ile bağlayın.(�sadece şarj(charge only)� seçeneği ile bağlayın ve cihazın bağlantı ayarlarından �USB Debugging(usb hata ayıklama)� seçeneğini aktif edin)

4. �START HERE� yazan dosyaya çift tıklayın. Bir komut istemi penceresi açılacaktır.

5. Komut penceresinde �adb reboot bootloader� yazın. Cihazınız Bootloader ekranında açılacaktır.

6. Cihazınız Bootloader ekranında açıldıktan sonra bilgisayarınızda komut penceresinde �fastboot flash radio radio.img� yazın.

7. Yükleme işlemi bittiğinde komut penceresinde �fastboot reboot� yazın.

8. Cihazınız kendini yeniden başlatacaktır.

�START HERE� yazan dosyaya çift tıkladım. Bir komut istemi penceresi açılmıyor

• belki dosya bozulmuştur
    yeniden indir
  • quote:

Orijinalden alıntı: armydc

belki dosya bozulmuştur
    yeniden indir

Anladım hemen deniyorum... Eyvallah
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.