Şimdi Ara

HTC Desire restart ve batarya sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 haftadır HTC Desire kullanıyorum. Cihaz her gün bir kez kendiliğinden restart yapıyor. Kullanım esnasında da değil. Cebimdeyken başlangıç sesi geldiğini duyuyorum ve anlıyorum ki yeniden başlamış. Yabancı forumlarda aynı dertten muzdarip başka kişilere de rastladım. Garantiye vermişler. Bir tanesinin problemi yeni rom yüklenince çözülmüş. Ama genelde çözüm bulamadım. Sebebini de bilmiyorum.

Neyse ikinci sorunum ya da sorum şu: Cihazın GPS, WiFi, Bluetooth vb. tüm kablosuz iletişimi kapalı. Gün içinde birkaç telefonlaşma, birkaç da mesaj yazıyorum, onun haricinde pek kullanmıyorum. Multimedia neredeyse hiçbir şey kullanmıyorum. Batarya buna rağmen bir gün bile gitmiyor. Bununla beraber haftasonu garip bir şey tecrübe ettim. 50 sayfa pdf gösterimi, müzik çalma, video kaydı, oyun, çok sayıda mesaj gönderimi yapmama rağmen 2 günden fazla gitti ki GPS ve WiFi da açıktı.

Sizin batarya ne kadar gidiyor ve bu konuyla ilgili bir şey söyleyebilir misiniz?

He bu arada cihazda Android Application Killer diye bir program, bir iki de ajanda programı falan yüklü. Onun haricinde pek bir şey yok. Tüm programları kaldırmayı, sonra da fabrika ayarlarına dönmeyi falan denedim, kâr etmedi. Ama cihazım bunun haricinde sorunsuz çalışıyor. Hiçbir sıkıntı yok.

Yardım edebilirseniz çok sevinirim.

• Reset konusunu bilmiyorum, ben hiç böyle birşey yaşamadım. Yüklediğin programlardan olabilir diyeceğim ama değil diyorsun. İlginç...

Pil konusunda ise pili neyin harcadığına bak. Ayarlar menüsünden.

Tahminim işte iken telefonun az çekiyor ve sürekli bağlanmaya çalışıyor.

Çözüm:
    Menü>Settings>Wireless&Networks>Mobile networks>Network Mode>GSM only

Benimki 2-3 gün gidiyor.

quote:

Orijinalden alıntı: namenlos

2 haftadır HTC Desire kullanıyorum. Cihaz her gün bir kez kendiliğinden restart yapıyor. Kullanım esnasında da değil. Cebimdeyken başlangıç sesi geldiğini duyuyorum ve anlıyorum ki yeniden başlamış. Yabancı forumlarda aynı dertten muzdarip başka kişilere de rastladım. Garantiye vermişler. Bir tanesinin problemi yeni rom yüklenince çözülmüş. Ama genelde çözüm bulamadım. Sebebini de bilmiyorum.

Neyse ikinci sorunum ya da sorum şu: Cihazın GPS, WiFi, Bluetooth vb. tüm kablosuz iletişimi kapalı. Gün içinde birkaç telefonlaşma, birkaç da mesaj yazıyorum, onun haricinde pek kullanmıyorum. Multimedia neredeyse hiçbir şey kullanmıyorum. Batarya buna rağmen bir gün bile gitmiyor. Bununla beraber haftasonu garip bir şey tecrübe ettim. 50 sayfa pdf gösterimi, müzik çalma, video kaydı, oyun, çok sayıda mesaj gönderimi yapmama rağmen 2 günden fazla gitti ki GPS ve WiFi da açıktı.

Sizin batarya ne kadar gidiyor ve bu konuyla ilgili bir şey söyleyebilir misiniz?

He bu arada cihazda Android Application Killer diye bir program, bir iki de ajanda programı falan yüklü. Onun haricinde pek bir şey yok. Tüm programları kaldırmayı, sonra da fabrika ayarlarına dönmeyi falan denedim, kâr etmedi. Ama cihazım bunun haricinde sorunsuz çalışıyor. Hiçbir sıkıntı yok.

Yardım edebilirseniz çok sevinirim.

• Ben Legend kullanıyorum.3G de batarya 7-8 saatte bitiyordu.Maksimum bekleme süresi 12 saatti.Vodafone kullanıyordum.Turkcell hattımla bu sıkıntı tamamen gitti.Ya vodafone sim kartım bozuktu aşırı pil tüketimi oluyordu ya da vodafone da bir sıkıntı var.Şu an turkcell ile yoğun kullanımda bütün herşey otomatik update ve kullanım oranımda yüksek 24 saati rahat çıkarıyorum.
  • Benim cihazım HP Bende 3G'yi kapattıktan sonra telefonun çekiş gücü arttı.Evde arka odada çekmeyen telefon 3g'yi kapatınca çekiyor.3G'yi açınca hat gidiyor.Bir kaç farklı cihazla denedim aynı sorun genelde var.
    En iyi çözüm ihtiyaç olduğunda 3G'yi açıp kapatmak.

Turkcell kesinlikle Vodofone'dan daha iyi bir hizmet vermiyor.Turkecellin verdiği HP notebook'tan 3G ile internete bağlanıyorum evde ve internet sürekli kopuyor.Eskiden varolan dial-up sistem mantığında çalışıyor ve sürekli kopup duruyor.Bence kesinlikle 3G tek başına internet çözümü değil.Adsl'in yanında sadece mobilite amaçlı kullanılabilir.
  • İlgin için çok teşekkürler. GSM only moduna geçtim. Nasıl da unutmuşum...

@RYU1980: Ben de Vodafone kullanıyorum. Bazen sinyal sorunu yaşıyorum. 3G ile neredeyse hiç işim yok zaten. Kapattım.

Restart problemi ROM'la alakalı zannediyorum. Haziran sonunda 2.2 resmen çıkacak. Biraz daha bekleyip onu denemek istiyorum. Yine de tavsiyelere açığım. Bakalım...

Bu bir-iki ufak tefek sıkıntı hariç telefon muazzam iyi.

quote:

Orijinalden alıntı: oner7

Reset konusunu bilmiyorum, ben hiç böyle birşey yaşamadım. Yüklediğin programlardan olabilir diyeceğim ama değil diyorsun. İlginç...

Pil konusunda ise pili neyin harcadığına bak. Ayarlar menüsünden.

Tahminim işte iken telefonun az çekiyor ve sürekli bağlanmaya çalışıyor.

Çözüm:
    Menü>Settings>Wireless&Networks>Mobile networks>Network Mode>GSM only

Benimki 2-3 gün gidiyor.

• Reset problemi.

Eşim Vodafone kullanıyor ve HTC Desire günde 2 defa reset oluyordu. Telefonu hiç kullanmasanız dahi kendi kendine kapanıyordu.
    Deneme yanılma sonucu problemin Vodafone'un simcard hizmetlerinden kaynaklandığını tespit ettik. Menüden vodafone simcard hizmetlerini (Aradığın kişiye kimlik bilgisi gönderme vb.) kapattıktan sonra desire hiç reset olmadı.
  • Teşekkürler, kontrol ettim, servis bende kapalı görünüyor. Yalnız enteresandır, İngiltere Vodafone UK forumlarında bu reset probleminden çok bahsediliyor. Acaba Vodafone'a mı alerjisi var?:)

Öyleyse bile yakın zamanda Avea'ya geri dönmeyi planlıyorum zaten. Vodafone iyi dürtmeye başladı.

Bu arada 3G hizmetini kapattım. Sabah 7.30'da şarj etmiştim. Şarjı da tamamlanmadan çekmek zorunda kaldım. Gün boyu normal kullanımımın biraz üstünde telefon görüşmesi ve mesaj gönderimi yaptım. Buna rağmen henüz sadece bir diş düştü. İnşallah böyle devam eder. Ayrıca bugün şükürler olsun reset de atmadı.

Gelişmelerden haberdar ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En son DeFroST 0.5 Froyo yükledim. 20 saatlik kullanımdan sonra batarya %79 seviyesine kadar düştü. Fazla kullanmadım.
    Froyonun desire için olan sürümü bir söylentiye göre 23 Haziran ama kesin birşey yok. Kaldı ki N1 için çıkan sürümü de resmi değil henüz. Zaten desire için olan froyo ROM'da bu sürümden yararlanılarak oluşturulmuş.

Çalışanlar:
    •WiFi
    •BlueTooth !
    •Data
    •MIC
    •GPS
    •Apps2SD

Çalışmayanlar:
    •Camera : Flash zamanlaması ayarsız.
    •Light sensor
    •Video recording
    •Wifi tethering (portable hotspot)
    •Facebook contacts sync

Kullanıcılar tarafından rapor edilen sorunlar:
    •Telefon konuşmalarında yankı
    •Ekranın fazla batarya yemesi.

2.2 nin görünen en büyük farkı hızlı olması. Buna karşın sense arayüzünün olmaması. Bence daha güzeldi. Birçok kişi de böyle düşünüyor. En kötüsü hava durumu ve saat widget'in aynısı yok. Benzerlerini yükledim ama aynı animasyonlusu yok. Ana sayfa üzerinde pinch zoom özelliği yok.
    Ayrıca kamera ve bluetooth ile ilgili sorunlar var. İki gündür market uygulaması bağlanamıyor.

Edit: Market'e şimdi bağlanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hugosan_tr -- 2 Haziran 2010; 21:46:32 >

• Ben de Vodafone kullanıyorum, hiç reset olayı ile karşılaşmadım.
  • Şebeke ayarlarını GSM only yaptıktan beridir, bir gün yetmeyen şarjım 4 gün gitmeye başladı. Ayrıca reset sorunu da ortadan kalktı.

Fakat yeni bir sorun var. Yabancı forumlarda ve Android'in resmi forumunda da rastladım, Google nedense ilgilenmemiş, resmi bir cevap gelmemiş. Problem şu:

Android Market, GMail vb. hiçbir Google hizmetine bağlanmıyor. Problem ilk kez şöyle ortaya çıktı: Market'ten bir-iki uygulama indirmeye çalıştım. Download listesine ekliyor, fakat indirmiyordu. Dedim herhalde bu WiFi ağında bir sorun var, evde denerim. Evde kendi WiFi ağımda denedim. Aynı şey. Sonra forumlarda bir-iki kişi factory reset'ten sonra durumun düzeldiğini yazmış. Fabrika ayarlarına (factory reset) geri döndüm birkaç kez, kâr etmedi. Şimdi Market'e ya da GMail'e bağlanmak istediğimde önce Setup ekranı çıkıyor. Mail adresi ve şifremi yazıp Next diyorum. Bu işlem 5 dk.'ya kadar sürebilir diyor. 1-2 dk. bekledikten sonra "Cannot establish a reliable connection. This can be a temporary problem. If it continues please contact the customer care" diyerekten güvenilir bir bağlantı oluşturamadığını, bunun geçici bir problem olabileceğini, devam ederse müşteri hizmetlerine başvurmam gerektiğini söyleyen bir hata çıkıyor. Defalarca denedim, başka gmail hesaplarıyla, başka WiFi ya da GPRS ağından denedim, nafile.

En sonunda HTC müşteri hizmetlerine yazdım. Henüz cevap gelmedi.

2.2 hız açısından iyi olacak. Pinch zoom'u neden kaldırmışlar anlayamadım. Ama diğer taraftan ben ekrandaki o iri saat widget'ini hiç kullanmıyordum zaten. Haziran sonu gibi çıkacakmış resmi olarak.

• Böyle bir şey başıma gelmedi. GSM-pil olayını ben birkaç yere bağıra bağıra yazmıştım zaten.

Diğer market ve gmail problemi ise sanırım BTK engellemesinden kaynaklanıyor. Bence dediğiniz şeylerle ilgisi yok.

Ben de son bir kaç gündür zorluk yaşıyordum markete ulaşmada ve program indirmede fakat sorun dün çözüldü.

Saygılar
  • Şu anda DeFroST 0.7d yüklü. Önceki mesajımdaki batarya ömrünü bir daha yakalayamadım. Normal kullanımda 1 gün zor gidiyor. Arada birkaç defa reset attığı oldu. En son temizleyip öyle rom yükledim ve şimdilik iyi gidiyor. Bugün Sense UI'li bir rom denedim hatırlamak için ve gerçekten de eskiden çok yavaşmış telefon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oner7

Böyle bir şey başıma gelmedi. GSM-pil olayını ben birkaç yere bağıra bağıra yazmıştım zaten.

Diğer market ve gmail problemi ise sanırım BTK engellemesinden kaynaklanıyor. Bence dediğiniz şeylerle ilgisi yok.

Ben de son bir kaç gündür zorluk yaşıyordum markete ulaşmada ve program indirmede fakat sorun dün çözüldü.

Saygılar

BTK ile ilgili bir sıkıntı olsa, bilgisayarımdan da Gmail hesabıma giremezdim sanıyorum. Az evvel tekrar factory reset yapıp denedim. Normal yollarla hesabıma sign in oldum. Ama marketteki sorun devam ediyor, HTC'den gelecek cevabı bekliyorum.
  • s.a arkadaşlar. Bende htc wildfire s var.pazartesi aldım. Şarjı çok az gidiyordu vodafone kullanıyorum.türkcell hat taktım şarjı iki güne çıktı. Sonra vodafone sim kartı 32 kblıktan 64 kb yaptım. sekiz buçukta şarjdan aldım teli biraz kurcaladım hala pil yüzde yüz... önceden yüzde 90a iniyordu.! Şimdi çok mutluyum
  • Merhabalar, benim telefon ilk aldığım günden beri resetv atıyor. Problem çözümü yerine direkt servise gönderdim. sıkıntı yok diye geri gönderdiler ve bu 2 defa oldu. 3. defa servise gönderdiğimde videoya kaydettim ve kendilerine mail attım. ancak o zaman inceleme yapıp telefonun anakartını değiştirmek için onay verdiler. Ben telefon sıfır olduğu içinm kabul etmedim ve HTC'ye şikayet ettim. Onlarda servisle iletişime geçtiler ve anakartın değişmesini onayladıklarını mail attılar. Daha sonra telefonu vodafone kampanyası ile aldığımdan dolayı Vodafone'dsa şikayet ettim. Onlarda servis problemi dediler. Ama gerekli yerlere bildirilmesi gerektiğini ifade ettim. Çünkü forumlarda problem yaşanadığı görülüyor. belkide çoğu kişi es geçiyor. Ama bence problem olan herkes vodafone ( kampanyadan alanlar tabii ) ve HTC'ye şikayet etsinler. Konunun aciliyetini anlasınlar. HTC sahipleri dua etsin telefon bozulmasın çünkü Türkiye'de tamir servisi yok. sadece güncelleme yapabiliyorlar. Oda telefon bozulursa ne zaman tamir olup gelir bilinmez artık...
    Bilginiz olsun. kapanma problemi var bu telefonun ve dikkat edin...

• Merhaba Arkadaşlar;

Mart 2011 de HTC Desire telefonumu Vodafone kampanyasından aldım. Yaklaşık olarak bundan 1 ay öncesine kadar gayet iyi gidiyordu herşey. ! ay önce yayınlanan güncellemeyi yaptım. Tek sorunum yetersiz dahili hafıza iken 4-5 saat giden şarz süresi eklendi sorunlarıma.

Telefonu şarz ediyorum konuşma yok uygulama yok oyun yok mesaj yok WİFİ kapalı internet kapalı 4-5 saat gidiyor. Kullanmadan. Servise gönderdim. 12 gün sonra geri geldi. Yine aynı sorun. Birkaç gün denedim Battery Safe yazılımları kullandım yine aynı. İkinci kez gönderdim servise. Dün cihazımı aldım. Şu ana kadar 3. kez şarza takmak zorunda kaldım. Her defasında yazılım güncellendi cihaz kontrolleri yapıldı cihaz sorunsuz çalışıyor diye yanıt alıyorum.

Test aşamasında Hat takmıyorlar mı acaba diye düşündüm. Bugün yine cihazımın şarzı az gidince Pili Ne harcıyor kısmına baktım;

*Şebeke bekleme 42%

*Telefon Boşta 43%

*Android 11%

*Ekran 4%

sonçlarını görüyorum. Ne alaka bir bilgisi olan var mı ? Vodafone kartım aynı kartım. Yani sorunsuz dönemde kullandığım 64 Mbyt lık kartım. Sadece güncelleme yaptım. fabrika ayarlarına döndüm defalarca... 2 Kez servis. Ve artık sıkıldım bu işten .

Lütfen bu sorunları yaşayıp özüm bulan arkadaşlar yazarsa ve yardımcı olursa sevinirim.

Saygılarımla....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.