Şimdi Ara

HTC DESIRE S S-OFF,ROOT, RADIO VE CUSTOM ROM YÜKLEME TAM ANLATIM (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
4
Favori
55.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bi sorunum var tüm sayfaları gezdim ama soruna çözüm bulamadım. arkadaşım htc desire s telefon getirdi bu işlerden biraz anlıyorum fakat htc ile ilk defa tanıştım ben optimus black kullanıyorum o yüzden bana biraz yabancı geldi htc . sorun şu desire s i açtığımızda sadce htc yazısı var h boota girdiğimde ise ne factory reset ne recovery hiç bişey çalışmıyor ne yapacağımı bilen bana yardım edebilecek biri varsa lütfen bi el atsın şimdiden çok teşekkür ederim Allah razı olsun
  • arkadaşlar cevaplarınız bekliyorum bu cihaza nasıl tamamen format atacağım ya ben . daha önce roomu felan yükledim ama şimdi kendi kendine navigasyon açılıyor yazılımsal olduğunu düşünüyorum formatlamam lazım yapamıyorum. yardım edin lütfennn
  • Sorulan soruların neden olduğu tüm sorunların nedeni uzun ve çok zahmetli bir şekilde Windows kullanılarak yapılan ROOT işlemleri. En basitinden giriş seviyesi bir GNU/Linux dağıtımı olan Ubuntu kullanarak her türlü Android cihaza sadece iki hamle ile akıllı telefonunuzu ROOTlayabilirsiniz.

Bu arada s-off yapmadan nasıl ROOT olacağız merak ediyorum.
  • ARKADAŞLAR BU KONUYA YAZMAYALI BAYA ZAMAN OLMUS BENDE S - OFF YAPMAYA CALISIYODUM BİRŞEY DİKKATİMİ ÇEKTİ

TELEFONUMUN VERSİYONU HTC DESİRE S AMA 2.00.0002

BOYLE OLANLAR S - OFF OLMUYOR BURADA ANLATILANLARA GÖRE BİLGİNİZ OLSUN

SAYGILAR...
  • mesajım bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: vlkn216

quote:

Orijinalden alıntı: vlkn216

S-on yaparken adb shell yazdıktan sonra # geliyor $ gelmesi gerekiyormus sorun ne olabilir?

arkadaşlar nasıl yapıcaz ya orjinal yazılıma dönmem lazım

bende burda takıldım gençler bi yardım edin.

edit :
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1201298 burada birkaç yardım var

ancak ben hala çözemedim problemi shell izinlerini değiştirmemiz gerekiyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi towyedi -- 9 Şubat 2012; 14:56:25 >

• iyi akşamlar merhaba;
    htc desire room yükseltmek isitiyorum forum linkinde verilen işlemleri yaptım alatayım,
    link:http://forum.donanimhaber.com/m_50679192/mpage_1/f_/key_//tm.htm

1-cihaz s-off yaptım
    2-root ettim sanırım menüde super user diye bişey geldi
    3.LBC MOD 0.5.3 kuracağım mesela hafıza kartını biçimlendiriyorum ana dizine atıyorum zipli şekilde
    ses açma powerden boot ediyorum

install zip formsdcard diyorum bişi yükler gibi yapıyor ekranda bir hata alıyorum

=error in/sdcard/xxxx(room ismi).zip
    status 7
    istallation aborted

hatası alıyorum lütfen yardım edermisiniz?

• arkadaslar cıhazımı s of yapmak ıstıyorum ama komut penceresı acılır acılmaz kapanıyo neden olabılır acaba vindows için olanını indirdim fakat programı calıstırır calıstırmaz hemen kendı kendıne kapanıyor bıde s-of yapmadan root olma yazmıssınız yasıl olacak bi yardımcı olabılırmısınz
  • slm arkadaşlar telefonu rootlu olarak aldım. lbc rom 0.5.4 yüklü. kendi hafıza kartımı taktım. Şimdi başka bir rom yüklemek istiyorum. hangi adımları yapmam gerekiyor. mesala 2. adımı yapmam gerekiyormu gold kart. 3. adımı yapmam gerekiyormu. yardımcı olursanız sevinirim.
  • selam arkadaslar benım soyle bı sıkıntım var benım tel HBOOT2.0.002. YANI KOLAY S-OFF OLMAYANLARDAN VE GERCEKTENDE UYUZ ETTI BENI YARDIMCI OLABILECEK BI ARKADAS YAZSIN BURAYA LUTFEN BENN ROOT YAPMAK ISTIYORUUUMMM
  • quote:

Orijinalden alıntı: yevkumen

selam arkadaslar benım soyle bı sıkıntım var benım tel HBOOT2.0.002. YANI KOLAY S-OFF OLMAYANLARDAN VE GERCEKTENDE UYUZ ETTI BENI YARDIMCI OLABILECEK BI ARKADAS YAZSIN BURAYA LUTFEN BENN ROOT YAPMAK ISTIYORUUUMMM

"htcdev " buradan yapa bilirsin. googla yaz ilk çıkan link. htc nin sitesi. eger buradan da yapamazsan sakın uğraşma :) oyun kurmak kadar kolay.
  • 2.3.5 ve sense 3.0 icin hboot islemi anlatilmis da tam olarak ne oldugunu cozemedim. Benim asil sorum 2.3.5 ve 3.0 icin de gecerli mi bu ilk anlatilan root ve s-off islemi?

Tesekkkurler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mayrincir

Downgrade işlemini yaparken "HATA [120]: DÜŞÜK ANA PİL GÜCÜ" uyarısı çıkıyor ve başlamadan iptal ediyor. Pili %100, iken %90 iken, hepsinde bu hatayı veriyor. Defalarca tekrar ettim ve yanlış birşey yapmadığım kanaatindeyim. Yardım edebilecek varsa sevinirim.

mrb.
    aynı sorunu ben de yasadım ...
    cozumu;
    HTC Sync'i kapatın...
    Desireyi disk modunda usb ye baglayın...
    Uygulamalar.... Gelıstırme....Usb hata ayıklama ... isaretleyın...
    Vodafone orjınal kurulum dosyasını calıstırın ve yenı romu kurun...
  • arkadaslar uzzuuunn bi aradan sonra s-off ve root olmayı basardım fakat hersey guzel gıdıyo derken bu seferde rom yuklerken sureklı sıkıntılar cıkıyo yukledıgım romlar htc beyaz sayfada takılıp kalıyo bunun nedeni ve çözümü varsa yazarsanız minnettar olurum
  • galiba bu konu fazla ragbet gormuyo soeuma cevap veren bile olmamıs cokmus burası
  • quote:

Orijinalden alıntı: SALIGIA

2.3.5 ve sense 3.0 icin hboot islemi anlatilmis da tam olarak ne oldugunu cozemedim. Benim asil sorum 2.3.5 ve 3.0 icin de gecerli mi bu ilk anlatilan root ve s-off islemi?

Tesekkkurler...

Aynı soruya bende cevap bulamadım henuz, bilen arkadaşlar yardımcı olursa seviniriz...
  • gerek kalmadi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NayirNolamaz -- 20 Mart 2012; 19:21:59 >
  • Selam arkadaşlar;

Ben s-off işlemi sonrasında tekrar s-on işlemini için ilk sayfadakileri yaptığımda güncelleme geliyordu indirip yükle deyince boot ekranında kalıyordu yada dosya bozuk veya yok diyordu bir türlü orjinal Sense3.0 lı işletim sitemini yükleyemiyordum çok uğraştım ama sonunda yaptım.

Not : bu sayfada yazılı olan işlemler sonucunda telefonunuz kullanılamayacak hale gelebilir bu ve bu gibi sorunlar, sorumluluklar tamamen size aittir.

Cihazı tekrar s-on yaparken dikkat edilecek bir kaç nokta var.

1- Hafıza Kartınızı Gold Kart yapın
    *Kartı FAT32 biçiminde biçimlendirin
    *GoldCardHelper.apk bunu googlede aratın ve telefonunuza kurun.
    *Telefondan programı çalıştırın ve menu tuşu ile Share seçeneklerinden Mail olanı seçip bir mail adresine gönderin.
    *Gelen maildehttp://psas.revskills.de/?q=goldcard linke tıklayın ve gelen sayfaya, mailde MMC02 altındaki CID değerini girin ve Download Gold Card düğmesine tıklayın ve dosyayı kaydedin.
    *http://www.filefactory.com/file/b1d16ag/n/GoldCardTool.exe adresinden GoldCardTool programını indirin ve çalıştırın.
    * Telefonunuzu bilgisayara Disk sürücüsü şeklinde bağlayın ve GoldCardTool programında Refresh düğmesine basın yandaki açılan kutudan Hafıza kartınızı seçin(Direk seçilide olabilir) ardından Load GoldCard.img düğmesine basın biraz önce indirmiş olduğunuz goldcard.img dosyasını seçin ve PATCH MMC düğmesine basın.

Gold kartımız hazır.

2- ROM dosyası :
    http://www.filefactory.com/file/c203b1b/n/RUU_Saga_S_HTC_Europe_2.10.401.9_Radio_20.4801.30.0822U_3822.10.08.04_M_release_234765_signed.exe
    bu adresten indirin.
    * İndirme işleminden sonra programı çalıştırın bir sonraki ekran gelince hiç bir işlem yapmadan Başlat->Çalıştır a %temp% yazın ve rom.zip dosyasını arayın bu dosyayı SD kartınıza PG88IMG.zip ismi ile kaydedin.(rom.zip dosyasını hafıza katına kopyala dosya seçili iken F2 tuşuna bas ismini PG88IMG yap Enter)

3- HBOOT dosyasını yükleme.
    *http://www.filefactory.com/file/4g5021yxjn09/n/hboot_0_98_0000_zip adresindeki dosyayı indir ve zip ten çıkar, sonra Hafıza kartına yükle.
    *http://www.filefactory.com/file/2j42uthssq0v/n/android_zip adresindeki dosyayı indir C diski altına aç.(android diye bir klasör oluşması gerekli)
    *Geçici root yetki işlemi kullanacağız yani telefonun root edilmesine gerek yok.
    *Başlat->Çalıştır cmd komutunu gir ve enter
    *Cmd ekranına sırasıyla aşağıdaki kodları girelim
    * cd C:\android\
    * adb devices
    * adb push fre3vo /data/local/tmp
    * adb shell chmod 777 /data/local/tmp/fre3vo
    * adb shell
    * /data/local/tmp/fre3vo -debug -start FAA90000 -end FFFFFFFF
    * adb shell (#) işareti çıkmalı
    * dd if=/dev/block/mmcblk0p18 of=/sdcard/backup.img
    * dd if=/sdcard/hboot.img of=/dev/block/mmcblk0p18
    * reboot bootloader

Gelen ekranda HBOOT versiyonu 0.98.0000 olmalı.

4- Romu yükleme
    *boot loader ekranında Ses açma tuşuna basın SD kartınızı tarayacak PG88IMG.zip yüklemeye başlayacak sonrasında bir liste gelecek ve recovery ile hboot yüklensin mi diye soracak tekrar ses açma tuşuna basın ve işlemin bitmesini bekleyin.
    *İşlem bittikten sonra sizi tekrar boot ekranına atacak ***LOCKED*** uyarısı gelecek telaşa gerek yok ve hboot sürümü 2.00.0002 olmuş olacak tekrar ses açma tuşuna bastığınızda bir önceki liste tekrar gelecek ve update edilsin mi diye soracak ses açma tusu ile <YES> güncelleme işlemini yapın.

Bu işlemlerden sonra s-on, en son orjinal sürüm Sense 3.0 lı işletim sistemimiz yüklenmiş olacak.

Boot loder ekranında ses açma tuşuna bastığınızda bir işlem yapmaz ise fast boot menüsüne geçip deneyiniz.

Sorularınız olursa cevaplaya bilirim.

Not : bu sayfada yazılı olan işlemler sonucunda telefonunuz kullanılamayacak hale gelebilir bu ve bu gibi sorunlar, sorumluluklar tamamen size aittir.

• blackboard arkadaşa teşekkür ediyorum. Uzun uzun detaylı bir şekilde anlatmış. Bunları bir yere not alayım. Yarın birgün sanki işime yarıyacak gibi.

Önemli olan S- Off dan S-On yapabilmek ya ada tam tersini yapabilmek.

Birde yeni yazılım çaktık sonra tekrar orjinal roma dönebilmek sanırım zor iş :) Burada kriterimiz HBOOT versiyonu nuna göre geri dönme yolları sanırım değişiyor.

Ben sanırım bunları tek başıma yapamam :(

Eskiden samsung omnia i900 vardı herşeyi yapıyordum O telefona 1.250 TL vermiştim :((((((((( HTC me ise 887 TL verdim. :))) Keşke video ve fotoda birde web üzerinde 720P videolarda sıkıntı var bunlarda olmasa :) biraz daha iyi olsaydı. Sırf bu yüzden İnc. S alasım geliyor :)
  • Bende şuan yüklü olan orajinal ROM 2.3.5 ve sense 3.0 şimdi bunu nasıl ;

S offf yapılır nasıl S ON yapılır yada tam tersi nasıl geri dönebiliriz.

Yeni yazılımları nasıl yüklenir yada sonra tekrar nasıl geri dönülebilir.

Aklıma takıldı da merak ediyorum ; Sizce bazı rom yazan arkadaşlar şu HBOOT versiyonu yada Karnel dosyasını değiştiriyor o zaman geri dönerken sanrım bir hayli sıkıntı yaşanabilir diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.