Bildirim
HTC EXPLORER KULLANANLAR KULÜBÜ(ROOT YAPIMI VE TÜRKÇE ROM) (18. sayfa)
FSP Hydro GT PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W (HGT 850) : Amazon.com.tr: Bilgisayar
https://www.amazon.com.tr/dp/B0BLDMYJ22
10 ay önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bu da ufak ayarlamalardan sonra aldıgım son puan...
burada kernel bulunmakta konuyu iyice inceleyerek uygun tabandaki roma uygun kernel i kurabilirsiniz.
Not:jarvis kernel PLL mod içerir bu yüzden hafıza kartınızın en az class4 olması ve partition wizard programı ile
sd-data ve sd-cache olusturmanız gerekir.Bunu konudan yada buradaki videodan izleyerek uygulayabilirsiniz.
Benim kullandıgım rom ise Mini CM10 oldukca sade yeni revize edilmiş ve hızlı...ben zaten romda bircok ozelliği kullanmadığım için tercih ettim ayrıca batarya tasarrufunda da güzel,arayuz sade ve set cpu gibi programlar istemeyip bunyesınde KSP zRAM Swap gibi ve cpu hzını ayarlayabılecegınız bır ozellıkler barındırıyor...600mhz den 877 mhz e kadar birçok seçenek mevcut.
Not:istenirse uygun kernel versiyonu ile cm10 full cm10.1 yada videoda goruldugu gıbı Tigersense v3 kurulabilir..ama uyumluluk konusunda xda dan konularını takip edip sonradan sorun yaşamamanızı tavsiye ederim...cm10mini de 877 mhz ayarına set on boot secenegı secılı ıken gecmeyın.aksi halde cihaz sureklı reset atacaktır...cunku 877mhz benim fikrimce Hboot versiyonu yuksek cihazlarda iş goruyor...max 844 idealdir...
Son olarak mini cm10 ve full cm10 da yada cm10 tabanlı romlarda kullanabılecegınız fazlalıklardan arındırılmıs stabilize edilmiş google applikasyon eki de burada yer alıyor...
Son Not: Rom ve kernel için bellek script i kurmanız gerekmiyor.ext 4 alan olusturduktan sonra cihaz otomatık olarak o alanı dahılı olarak algılıyor..rom ve kernel cpu,gpu,ve ram kesiminde geliştirmeler içeriyor.bana göre 2si oldukça stabil...Unutmadan...Rom 4.1.2 jelly bean CM10 tabani içerir aynı taban ile çalışmayan performans scriptleri ve eklentileri kurmayın..Aksi halde Oc edilmiş bir rom ve kernelde cihazınıza zarar verebilirsiniz...
ben recovery mod olarak CWM menü yerine yeni dokunmatık ozellıklerı gelmıs olan ve daha basarılı kurulum saglayan PhilZ recovery kullanıyorum..istenirse bu telefonda terminal emulatorden yapılabılır...istenirse tekrar anlatabilirim...
hepinize kolaylıklar diliyorum..sorularınızı buradan yanıtlayabilirim.fazla konu kirliliği olmaması açısından burada konusma gereği duydum.sayfayı acan arkadasımızdan fazla mesajlarım ıcın kusuruma bakmamasını diliyorum..
iyi forumlar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruzgarnufel -- 2 Temmuz 2013; 0:05:19 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ruzgarnufel
burada kernel bulunmakta konuyu iyice inceleyerek uygun tabandaki roma uygun kernel i kurabilirsiniz.
Not:jarvis kernel PLL mod içerir bu yüzden hafıza kartınızın en az class4 olması ve partition wizard programı ile
sd-data ve sd-cache olusturmanız gerekir.Bunu konudan yada buradaki videodan izleyerek uygulayabilirsiniz.
Benim kullandıgım rom ise Mini CM10 oldukca sade yeni revize edilmiş ve hızlı...ben zaten romda bircok ozelliği kullanmadığım için tercih ettim ayrıca batarya tasarrufunda da güzel,arayuz sade ve set cpu gibi programlar istemeyip bunyesınde KSP zRAM Swap gibi ve cpu hzını ayarlayabılecegınız bır ozellıkler barındırıyor...600mhz den 877 mhz e kadar birçok seçenek mevcut.
Not:istenirse uygun kernel versiyonu ile cm10 full cm10.1 yada videoda goruldugu gıbı Tigersense v3 kurulabilir..ama uyumluluk konusunda xda dan konularını takip edip sonradan sorun yaşamamanızı tavsiye ederim...cm10mini de 877 mhz ayarına set on boot secenegı secılı ıken gecmeyın.aksi halde cihaz sureklı reset atacaktır...cunku 877mhz benim fikrimce Hboot versiyonu yuksek cihazlarda iş goruyor...max 844 idealdir...
Son olarak mini cm10 ve full cm10 da yada cm10 tabanlı romlarda kullanabılecegınız fazlalıklardan arındırılmıs stabilize edilmiş google applikasyon eki de burada yer alıyor...
Son Not: Rom ve kernel için bellek script i kurmanız gerekmiyor.ext 4 alan olusturduktan sonra cihaz otomatık olarak o alanı dahılı olarak algılıyor..rom ve kernel cpu,gpu,ve ram kesiminde geliştirmeler içeriyor.bana göre 2si oldukça stabil...Unutmadan...Rom 4.1.2 jelly bean CM10 tabani içerir aynı taban ile çalışmayan performans scriptleri ve eklentileri kurmayın..Aksi halde Oc edilmiş bir rom ve kernelde cihazınıza zarar verebilirsiniz...
ben recovery mod olarak CWM menü yerine yeni dokunmatık ozellıklerı gelmıs olan ve daha basarılı kurulum saglayan PhilZ recovery kullanıyorum..istenirse bu telefonda terminal emulatorden yapılabılır...istenirse tekrar anlatabilirim...
hepinize kolaylıklar diliyorum..sorularınızı buradan yanıtlayabilirim.fazla konu kirliliği olmaması açısından burada konusma gereği duydum.sayfayı acan arkadasımızdan fazla mesajlarım ıcın kusuruma bakmamasını diliyorum..
iyi forumlar...
Cevabın için teşekkür ederim, benim sd kart class10 16 gb olduğu için sorun olacağını sanmam, Jarvis Kernel V3 çıkacak onu beklerim,daha sonra denerim, Teşekkür ederim tekrar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalci -- 2 Temmuz 2013; 9:16:13 >
-
Rica Ettim..Kolay gelsin =) -
quote:
Yine Şu cihaza kaldım yahu...
neyse antutu ilk kurdum ilk denemede 4812 puan aldı... Ss atacagım
sizlerde antutu puanlarınızı Atın cihaz performanslarını,rom performanslarını karşılaştıralım arkadaşlar..
xda yı sık takip ediyorsun sanırım bendede desire var rom root işlerine yabancı değilim de kızıma aldığım pico için biraz yardım gerekli ; öncelikle xda da pico sayfası karışık geldi diğer postlarında yazdıklarına baktım ext4 alanı otomatik gören scripten bahsetmşsin o romun linkini verebilirmisin -
quote:
Orijinalden alıntı: Hayalci
quote:
iyi forumlar...
Cevabın için teşekkür ederim, benim sd kart class10 16 gb olduğu için sorun olacağını sanmam, Jarvis Kernel V3 çıkacak onu beklerim,daha sonra denerim, Teşekkür ederim tekrar.
Madem, konumuz HTC Explorer ve gelişimleri hakkında, Donanım Haber'de göze çarpmamış anlaşılan :)http://forum.donanimhaber.com/m_69674872/tm.htm > konuda belirtilen Cm10 beta-2 den türetilmiş jelly bean sürümü bir romdan bahsetmekte yarar var :)
Baked Rom Jelly Bean Link:>
Superuser link:>http://downloads.noshuf...-3.2-RC3-arm-signed.zip
Gapps(Jelly Bean için Google Uygulamaları):>http://goo.im/devs/tila...0815-super-stripped.zip
xda :>..inceleyebilirsiniz.[/code]xda developers[Rom][Jellybean 4.1.2]Unofficial B.A.K.E.D. Black Bean 6 beta 2http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2221304
Rom yine Türkçe gelmektedir..
-
quote:
Orijinalden alıntı: CEM0KA
quote:
Orijinalden alıntı: Hayalci
quote:
iyi forumlar...
Madem, konumuz HTC Explorer ve gelişimleri hakkında, Donanım Haber'de göze çarpmamış anlaşılan :)http://forum.donanimhaber.com/m_69674872/tm.htm > konuda belirtilen Cm10 beta-2 den türetilmiş jelly bean sürümü bir romdan bahsetmekte yarar var :)
Baked Rom Jelly Bean Link:>
Superuser link:>http://downloads.noshuf...-3.2-RC3-arm-signed.zip
Gapps(Jelly Bean için Google Uygulamaları):>http://goo.im/devs/tila...0815-super-stripped.zip
xda :>..inceleyebilirsiniz.[/code]xda developers[Rom][Jellybean 4.1.2]Unofficial B.A.K.E.D. Black Bean 6 beta 2http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2221304
Rom yine Türkçe gelmektedir..
tabiki cm10 tabanlı iyi bir rom dur.Ben denemedim...Denememin sebebi ise cm10 da beta 2 den sonra 4 sürüm daha çıkmış olması...şuan son sürüm cm10 beta 6 fakat cm10 yapımı 2012 de durmuş durumda...Mini cm10 ise daha geçtiğimiz ay yapılmış ve fixlenmiş bir rom...Ben minicm10 üzerinde denediğim için onu önerdim.Tabi sizin de bahsettiğiniz rom cm10 tabanlı ve sanırım jarvis kernel v2 uygun olacaktır...
deneyen arkadaşlar deneyimlerini paylaşırlarsa çok daha fazla bilgi sahibi oluruz...
-
quote:
Orijinalden alıntı: umut71
quote:
Yine Şu cihaza kaldım yahu...
neyse antutu ilk kurdum ilk denemede 4812 puan aldı... Ss atacagım
sizlerde antutu puanlarınızı Atın cihaz performanslarını,rom performanslarını karşılaştıralım arkadaşlar..
xda yı sık takip ediyorsun sanırım bendede desire var rom root işlerine yabancı değilim de kızıma aldığım pico için biraz yardım gerekli ; öncelikle xda da pico sayfası karışık geldi diğer postlarında yazdıklarına baktım ext4 alanı otomatik gören scripten bahsetmşsin o romun linkini verebilirmisin
Mümkün olduğunca takip ediyorum...Ama artık bu cihazların ömrü tükendi tabi eskisi gibi destek yok...
ben size daha önce bir arkadaşa yazdığım özel mesajdan biraz kopyala yapıştır yapayım..daha önce bir arkadaşa kızıp silmiştim.şimdi kullanmak isteyen olursa herkes faydalanır...
''ruzgarnufelşikayet5 ay önce, 00:42 Rom dosyası:
Rom için Google uygulamaları ve Play sTore:http://goo.im/gapps/gapps-ics-20120429-signed.zip
Dahili bellek için Script:http://forum.xda-develo...id=1464209&d=1352310251
tamamen formatlayp Rom ve gapps i kuruyoruz. Sonrasında recovery mod da istedgn kadar swap 0mb olacak sekılde ext alan olusturuyoruz...ve uzerıne script i kuruyoruz....ilk açıldıktan sonra biraz bekleyip superuser ı sadece acıp telefonu yenıden baslatıyoruz...
olusturdugun alan kadar dahili belleğin olmuş oldu...
Rom ram açısından rahatlık sağlıyor...
kolay gelsin...''
Not:Romdaki kernel 800mhz e kadar overclock sagladıgını belirtiyor.fakat daha önce de söylediğim gibi bu tip eski yapılardaki romlar fake overclock yapıyor..yani benchmark programlarında aldığınız puanlar sadece rom un yapısından dolayı puan değiştiricektir...
xda da ki geliştiriciler bundan önceki overclock yöntemlerinin sadece kullanıcıyı yanılttığını belirtti...Cute_prince adlı geliştirici bununla ilgili yeni bir çalışma yapmış.ve şuan gerçekten overclock işlemi gerçekleştiren 2 kernel pico için 'jarvis ve Pandora ' kernel dir...
paylaştığım rom yüksek ihtimalle cm9 tabanlıdır...Uzun zaman oldu kesin bir bilgiye sahip değilim...
kolay gelsin...
-
az önce yukarıda paylaştığım s3 feel v3 kernel ile jarvis v2 cm9 kernel çalışmamaktadır...Romu sadece yukarıdaki mesajdaki şekilde çalıştırabilirsiniz...
Kolay gelsin -
HTC Explorer için Cyanogen mod 9.1+Holo Sandowch 1.3-Türkçe.. isteyen yükleyebilir... :)
İlk sayfada verilen işlemleri yapın; sonra vipeleri yapın ve ROM'u yükleyin... 10 dakika içinde açılacaktır...
Cyanogen mod 9.1+Holo Sandowch.1.3[FIKSED]:>
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YER-DENİZ -- 7 Eylül 2013; 14:59:37 >
-
quote:
az önce yukarıda paylaştığım s3 feel v3 kernel ile jarvis v2 cm9 kernel çalışmamaktadır...Romu sadece yukarıdaki mesajdaki şekilde çalıştırabilirsiniz...
Kolay gelsin
Dahili Bellek sicript linki silinmiş kardeşim, paylaştığın script sadece bu roma göre düzenlenmiş? Başka Dahili Bellek scripti bu roma uyarmı.
HTC Explorer A310e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: CEM0KA
quote:
Kolay gelsin
Dahili Bellek sicript linki silinmiş kardeşim, paylaştığın script sadece bu roma göre düzenlenmiş? Başka Dahili Bellek scripti bu roma uyarmı.
HTC Explorer A310e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi.
Cm9 tabanında işleyen herhangi bir script işinizi görecektir... -
Arkadaşlar stabiliteyi bozmadan romsuz, programları sd karta yükleme yöntemi bilen var mıdır? Onceclick ile denedim ama kendi kendine kapanmaya filan başladı.. -
quote:
Orijinalden alıntı: raskolnikov77
Arkadaşlar stabiliteyi bozmadan romsuz, programları sd karta yükleme yöntemi bilen var mıdır? Onceclick ile denedim ama kendi kendine kapanmaya filan başladı..
stock rom da çalışan script bulmak gerek bunun için de root olmaya ihtiyacınız olacak...GB ile çalışan script varmıdır bilmiyorum...
zaten root olarak program ile sadece link2sd tarzı programla yaparsınız.fakat yinede dahili bellek az gelecektir... -
Teşekürler..
Peki romla rootla filan uğraşayım desem bu iş için nasıl yapabilirim.. bunun güncel linklerle anlatımı var mıdır? Ne önerirsiniz ? -
Bilen yok mu arkadaşlar.. 3 program ile hafıza doldu :( -
quote:
Bilen yok mu arkadaşlar.. 3 program ile hafıza doldu :(
Ilk sayfada anlatım var.
1-Telefonun bootloader kilidini kaldır.
2-Bootloader kilidi kaldırma işlemler sonrası, telefonuna Rom Manager proğramını kur(ClockWord Recoverey e**** girmen için)
3-Rom Maneger peogramını aç ve ûçüncü sırada olması lazım, "Flash ClockWordRecovery" tıkla ve 1dakika bekle, telefonuna uygun recovery yüklenecektir(wifi veya internetin açık olsun)
bu işlemleri yaptıysam artık işin daha kolay.
4-İlk sayfadaki Rom Kurulumu işlemlerinden devamet.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler, güncel mi acaba ilk sayfadaki program ve sürümleri? Onları indirim halledebilirsem bu sorunu aşabilcek miyim?
Bir de telefon rehberim silinir mi bu işlemleri yaparsam? Nasıl yedek alabilirim? Sağolun.. -
quote:
Teşekkürler, güncel mi acaba ilk sayfadaki program ve sürümleri? Onları indirim halledebilirsem bu sorunu aşabilcek miyim?
Bir de telefon rehberim silinir mi bu işlemleri yaparsam? Nasıl yedek alabilirim? Sağolun..
Evet güncel proğramlar, istenirse ben eklerim proğramları, Telefon rehberini Google Play'e yedekleyin, veya telefon rehberi yedekleyen proğramı var onlada yedekleyebilirsiniz, ayrıca bu anlatımları doğru bir şekilde yapıldımı sorunu aşabilirsiniz.
Takıldığınız yer olursa herzaman yardımcı olabiliriz.
Kolay gelsin. -
Çok teşekkürler..
Ben şu an viber ve gsam battery programlarını sd karta gönderebildim.. daha önce oneclick yüklemiştim ama daha sonra fabrika ayarlarına geri dönmüştüm.. hala oneclick duruyor mu acaba?
Bir de birinci sayfadaki root ve rom işlerinde bir hata olursa veya hoşumuza gitmez sıkıntı yaşarsak ilk haline dönüş mümkünmü?
Veya bu işlemleri yaparken geri dönüşü olmayan hata yapmamız mümkün mü?
Biraz karışık geldi işlemler, daha önce iphone için jailbreak çok yaptım ama bu işlemelr daha karışık sanki..
Tşkler..
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X