Şimdi Ara

HTC HD2 | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar | (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
446
Cevap
0
Favori
67.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

- SMS'e cevap yazmak istediğimde , mesajı yazacağım kısma dokunduğumda imleç 5-6 saniye sonra geliyor. Bunun sebebi nedir ?
    - Skyfire sadece GPRS ile düzgün bir şekilde bağlanıyor. WI-FI ile bağlandığımda (GPRS kapatıp, WI-FI'yi açıyorum.) sayfaları download etmiyor. Ayrıca Skyfire içinde otomatik olarak Flash Player var mı yok mu ? Bazı arkadaşlarımız var diyor , bazıları yok diyor..
    - Opera'ya Flash Player yüklediğimizde telefondaki Youtube programı gibi kaliteli gösteriyor mu videoları ? (Ayrıca bu fix dosyalarını elinizde varsa başka bir yere upload edebilir misiniz ? Rapidden başka.. )
    - Yukardaki barda [H] , [E] gibi işaretler var. Onlar ne anlama geliyor? Gprs , 3g mi ?
    - Dosya Gezgininden Windows klasörüne girdiğimde uzuuuun bir süre beklemem gerekiyor. Başka Explorerlar da böyle bir sorun var mı ?..
    - Telefon bazen kilitlendiğinde arkasındaki bataryayı çıkartarak reset atıyorum. Bunu yapmak telefona zarar verir mi ?

( Bu mesaji diger konuyada yazmistim ama arada kaynadi sanirim. Yardimci olursanız simdiden cok tesekkurler. Bu sorularla beraber bir SSS sayfasi acmayi planliyorum ayrica HTML olarak. Herkesin kolayca sorularina cevap bulmasi icin.. )

• İncelemen çok güzel olmuş Hece eline ağzına cihazına sağlık sağol

Önce kullanan herkese hayırlı olsun inşallah banada nasip olur bende bir soru sormak istiyorum

cihazın bir incelemesinde tam ekran video oynatırken iki parmak ile videoya zoom yapılabiliyordu aynı resimdeki gibi yani video ya da zoom yapıyormu oynarken denermisiniz teşekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz_sea -- 26 Ocak 2010; 18:53:23 >
  • Cok basarili bir inceleme..
    Tesekkürler.
  • Çok güzel bir incele olmuş.
    Ellerine, emeğine sağlık.
  • grafik performansı konusunda haklısın. bana da enteresan geldi. ama spb backup uygulaması biaz eski bir uygulama. ondan kaynaklanabileceğini düşünüyorum. VSBnechmark sonuçları bana daha tutarlı gibi geliyor. sadece patch ile cihazın performasında bariz bir hız artışı olduğunu ifade edebilmek için sonuçları incelemeye ekledim.

iPhone'un yeni cihazını bende merak ediyorum doğrusu. piyasaya sürdükleri her cihazla piyasaya renk ve hareket katıyor apple ve bakalım yeni iPhone neler getirecek.

quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_guler

Merhaba Hece,

3D driver sonrası sonuçlar çok ilginç geldi bana. Driver'ın yalnızca grafik performansını artırması gerekirken aksine o biraz düşmüş. onun yerine okuma, yazma, CPU gibi parametreler hızlanmış. Tam anlayamadım nasıl olmuş.

Onun dışında video çekimi hayli iyi görünüyor. Fotoğraflar da bence bayağı başarılı. Beklediğimden iyi diyebilirim. Şimdilik Iphone'nun yeni 4.0 uyarlamasını bekliyorum. Eğer beklenildiği gibi fark yaratacak bir uyarlama olmazsa HD2'ye geçişi tetikletebilirim.

Kolay gelsin.

quote:

Orijinalden alıntı: hece

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=592663

adresinde yer alan 3D Driver Patch v1.1
    dosyasını yükledikten sonra cihazın benchmark sonuçlarında gözle görülür bir artış oldu. normal kullanımda zaten herhangi bir takılma ve yavaşlık olmadığından gözle görülür bir fark yok gibi ama oyunlarda vb. fark yarattığından bahsediliyor. ben xtrakt isimli oyunda denedim ve gerçekten çok bariz bir hız artışı söz konusu.

3D Driver Patch yüklendikten sonra karşılaştırmalı spb benchmark ve VSBenchmark sonuçlarını incelemede ilgili bölümlere ekledim.

• sms konusunda yaşamış olduğun problemlerin ve buna benzer yavaşlık-kasılma gibi durumların türkçe yamadan kaynaklandığını sanıyorum. diğer başlıklarda bazı arkadaşlar orjinal rom ile bu tip yavaşlıklar, takılmalar yaşadıklarını ifade etmişlerdi. eğer problem olmayacaksa cihaza hard reset atıp kurlum dili tercihini ingilizce olarak seçip denemeni tavsiye ederim. ben de şu an 1.61 versiyonunu ingilizce olarak kullanıyorum ve biraz önce mesaj ekranında denedim, herhangi bir yavaşlık veya takılma yaşamadım.

skyfire'ı da az önce wifi ile denedim. normal olarak bağlandım ve herhangi bir problem olmadı. sayfalar düzgün bir şekilde yüklendi. ancak flash olan sayfalarda malesef flash videoları oynatmadı. ben de flas'ları oynatıyor diye hatırlıyordum ama denediğim hiç bir sayfada videoları açamadı. internet explorer ile de denedim. milliyet.com.tr'de yer alan videolar çalıştı. ancak diğer sayfalarda "hatalı flash player" uyarısı vererek açmadı. bu arada Skyfire v1.5.0.15020 ile deneleri yaptım.

opera flash fix diye bir yama var. onu denedim ama başarlısonuç alamadım. fırsat bulduğumda daha ayrıntılı bakarım ve bir gelişme elde edersem paylaşmaya çalışırım.

cihaz 3g ile veri almaya başladığı yukarda 3g yazan ikon H harfine dönüşüyor olması lazım. E ise EDGE ile veri aldığını ifade ediyor.

dosya gezgini (file explorer) ile windows klasörüne tıkladım ve 1-2 sn içerisinde klasör açıldı. problemin yine türkçe yama ile ilgili olabileceğini düşünüyorum. keza resco explorer da aynı şekilde takılma olmasan klasörü açmayı başardı.

bataryayı çıkarmak yerine kapağın altında yer alan reset butonunu da kullanabilirsin. ikisi arasında ne fark var bilemiyorum ama ben mümkünse rest butonunu tercih ediyorum. gerçi kapağı zaten açtınktan sonra ikisi de bir gibi ama.

sss sayfası konusunda bir adım atılırsa ben de elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalışırım. hd2 kullanıcılarına rehberlik etmesi açısından güzel bir çalışma olabilir.

bu arada yavaşlık problemi devam ederse cihaza farklı bir rom yüklemek çözüm olabilir ancak rom yüklemenin riskleri ve cihazı garanti dışı bırakması gibi sıkıntıları var malesef.

quote:

Orijinalden alıntı: chirkinordek

Merhaba,

- SMS'e cevap yazmak istediğimde , mesajı yazacağım kısma dokunduğumda imleç 5-6 saniye sonra geliyor. Bunun sebebi nedir ?
    - Skyfire sadece GPRS ile düzgün bir şekilde bağlanıyor. WI-FI ile bağlandığımda (GPRS kapatıp, WI-FI'yi açıyorum.) sayfaları download etmiyor. Ayrıca Skyfire içinde otomatik olarak Flash Player var mı yok mu ? Bazı arkadaşlarımız var diyor , bazıları yok diyor..
    - Opera'ya Flash Player yüklediğimizde telefondaki Youtube programı gibi kaliteli gösteriyor mu videoları ? (Ayrıca bu fix dosyalarını elinizde varsa başka bir yere upload edebilir misiniz ? Rapidden başka.. )
    - Yukardaki barda [H] , [E] gibi işaretler var. Onlar ne anlama geliyor? Gprs , 3g mi ?
    - Dosya Gezgininden Windows klasörüne girdiğimde uzuuuun bir süre beklemem gerekiyor. Başka Explorerlar da böyle bir sorun var mı ?..
    - Telefon bazen kilitlendiğinde arkasındaki bataryayı çıkartarak reset atıyorum. Bunu yapmak telefona zarar verir mi ?

( Bu mesaji diger konuyada yazmistim ama arada kaynadi sanirim. Yardimci olursanız simdiden cok tesekkurler. Bu sorularla beraber bir SSS sayfasi acmayi planliyorum ayrica HTML olarak. Herkesin kolayca sorularina cevap bulmasi icin.. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 27 Ocak 2010; 1:36:40 >

• umarım kısa sürede almak ve hd2 keyfi sürmek sana da nasip olur.

multitouch zoom olayını media player ile denedim ama malesef olmuyor. ancak zoomer vb. programlar aracılığıya bu şekilde zoom mümkün. tabi bu şekilde resimlerdeki kadar başarılı sonuç almak mümkün değil.

quote:

Orijinalden alıntı: deniztoyota

İncelemen çok güzel olmuş Hece eline ağzına cihazına sağlık sağol

Önce kullanan herkese hayırlı olsun inşallah banada nasip olur bende bir soru sormak istiyorum

cihazın bir incelemesinde tam ekran video oynatırken iki parmak ile videoya zoom yapılabiliyordu aynı resimdeki gibi yani video ya da zoom yapıyormu oynarken denermisiniz teşekkurler

• teşekkür eden arkadaşlara destekleri için ben çok teşekkür ediyorum.
  • Tecrübelerinle görselliği birleştirmişsiniz.Süper bir passmark test ortaya çıkmış.Düşünen arkadaşlar için bulunmaz bir kaynak...Tekrar teşekkürler.
  • umarım faydalı olmuştur

quote:

Orijinalden alıntı: bturkyasar

Tecrübelerinle görselliği birleştirmişsiniz.Süper bir passmark test ortaya çıkmış.Düşünen arkadaşlar için bulunmaz bir kaynak...Tekrar teşekkürler.
  • http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=623283 adresinden World Wide English (WWE) 1.66.405.2 olarak geçen romu yükledim. daha önce yüklediğim 1.66 rom yavaş ve problemli idi ama bu rom gayet iyi görünüyor. spb benchmark sonuçlarını bu rom ile yeniden güncelledim.

tabi şu an için çok yeni olduğundan problem olup olmadığı konusunda kesin bir şey söylemek zor. biraz daha kullandıktan sonra deneyimlerimi paylaşmaya çalışacağım.
  • Cevaplarınız için teşekkürler.. Bende elimden geldiğince soruları cevaplamaya hazırım..
  • hece , makinam değişti ve mutluyum lakin wwe rom u çektim yüklemeye çalıstığımda hep hata veriyor ? ne yapa bilrim?
  • cannot be used for your pda phone diyor :(
  • senin adına çok sevindim. sıfır bir cihazla değiştirmeleri ve işlemi bu kadar kısa sürede gerçekleştirmeleri gerçekten takdire değer bir davranış. gerçekten KVK'yı tebrik etmek lazım. tabi garantili cihaz kullanmanın avantajı bu durum.

Türkiye için 1.66 rom henüz yayınlanmadı malesef. ama kısa sürede yayılanacağını umuyorum. her ülkeye gönderilen cihazlara belli bir bölge kodu kiliti konuyor ve yüklenebilecek romlar bu kilit ile kontrol altında tutuluyor. HTC bu şekilde yanlış rom yüklemelerinden kaynaklanan cihaz hatalarıın önüne geçmeye çalışıyor. ama ben illa da bu farklı bir yüklemek istiyorum diyenlerin cihazlarına http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=611433 adresinde verilen hspl yüklemeleri lazım. bu sayede cihaz her tür rom yüklemesine açılıyor. ancak tabi bunun bedeli cihazın garanti dışı kalması. yani garantinin avantajlarından faydalanamama ihtimailn yüksek. cihazı garantiye göndermeden önce Türkiye'ye ait official romu yüklemen ve stock spl yapman gerkecektir.

yüklemeye çalıştığın rom bizim ülkemiz için üretilmiş rom olmadığından belitrmiş olduğun hata mesajını alıyorsun. eğer garanti senin için önemli ise hspl yapmanı tavsiye etmem. bu durumda offical romu beklemen daha iyi olabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: prot

cannot be used for your pda phone diyor :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 29 Ocak 2010; 23:04:15 >

• quote:

cannot be used for your pda phone diyor :(

Eminmisiniz o romun TR için üretildiğine dha önceki cihazlara yaptıkları gibi ingilizce ve Türkce Slaysoft yazılımı yükleyerek (Romun bootundan sora) şeçiminize sunarak slysoft yazılımını yükleyerek Türkçeleşme ve Türkçe klavye yükleniyordu,bu cihazda da bu şekilde ise Türkçeyi kaybetmeyi göze alarak ve/veya sadece manila registryden Türkçeleştirilerek europa romu yüklenebileceğini düşünüyorum.SN girilerek zaten kontrol edilebilir europa HTC sitesinden...
  • bildiğim kadarı ile windows mobile şu ana kadar hiç bir versiyonunda türkçe olarak yayınlanmadı. yani hep yama ile Türkçeleştirildi.

hspl yapmadan farklı bir rom yüklemeye çalışınca prot arkadaşın belirttiği hatayı verip yükleme işlemini gerçekleştirmiyor. hspl yapmadan önce denemiştim ve ben de aynı mesajı almıştım.

ayrıcahttp://www.htc.com/europe/SupportDownload.aspx?p_id=297&cat=2&dl_id=856 adresinden rom upgrade işlemi için benim cihazın seri numarasını yazdığımda "Sorry, this software download is not suitable for your device." mesajını veriyor ve indirmeme müsade etmiyor.

• @ hece

süreç aynen dediğin gibi işliyor ve yüklenmiyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_33905308/mpage_49/key_/tm.htm da geçen ; rapid link i de var tr signed rom var. ama eski rom.

veya hspl ile offical rom yüklediğimizde yine mi servis dışı kalıyor?? sonuçta resmi rom? :( herşeyi de kısıtlamışlar.
  • HTC'nin CID lock yani Country ID kilidi romların belli bölgelere özel olmasını sağlıyor. yani romu yüklemek istedimizde bu CID kontrol ediliyor ve uygun değilse yüklenmiyor. HTC'nin official rom'u da olsa farklı CID koduna sahip bir rom yüklemek için hspl işlemi şart. hspl işlemi bu CID kontrol işlemini devre dışı bırakıyor. ancak hspl ise cihazın garanti dışı kalması anlamına geliyor.

malesef gerçekten de her şey çok kısıtlanmış ama HTC bunu kendisini korumak için yapıyor. rom yüklemek riskli bir işlem. aksi halde rom yükleme esnasında yaşanan problemlerden dolayı başı çok ağrır.

HTC'nin eskilerden beri kullandığım tüm cihazlarında bu CID lock olayı mevcut.

quote:

@ hece

http://forum.donanimhaber.com/m_33905308/mpage_49/key_/tm.htm da geçen ; rapid link i de var tr signed rom var. ama eski rom.

veya hspl ile offical rom yüklediğimizde yine mi servis dışı kalıyor?? sonuçta resmi rom? :( herşeyi de kısıtlamışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 30 Ocak 2010; 13:49:53 >

• HECE ARKADAŞ BEN AZ EVVEL CİHAZA HSPL YAPTIRMAYA ÇALIŞTIM AMA ŞU YEŞİL KIRMIZI MAVİ EKRAN GELDİ.. ALTTA DA USB YAZDI AMA SONRA ERROR VERDİ.. YANİ HARD SPL OLMADI..
    BENDEKİ DOSYALAR MI YALNIŞ YOKSA YALNIŞ MI YAPTIM BİLMİYOM...

SENDEN YARDIM İSTESEM DE BANA BU HSPL NASIL YAPILIR Bİ SÖYLESEN.. CİDDEN SIYIRACAM KAFAYI.. YARDIMINI BEKLİYORUM..
    quote:

Orijinalden alıntı: hece

HTC'nin CID lock yani Country ID kilidi romların belli bölgelere özel olmasını sağlıyor. yani romu yüklemek istedimizde bu CID kontrol ediliyor ve uygun değilse yüklenmiyor. HTC'nin official rom'u da olsa farklı CID koduna sahip bir rom yüklemek için hspl işlemi şart. hspl işlemi bu CID kontrol işlemini devre dışı bırakıyor. ancak hspl ise cihazın garanti dışı kalması anlamına geliyor.

malesef gerçekten de her şey çok kısıtlanmış ama HTC bunu kendisini korumak için yapıyor. rom yüklemek riskli bir işlem. aksi halde rom yükleme esnasında yaşanan problemlerden dolayı başı çok ağrır.

HTC'nin eskilerden beri kullandığım tüm cihazlarında bu CID lock olayı mevcut.

quote:

@ hece

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.