Şimdi Ara

HTC HD2 | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
446
Cevap
0
Favori
67.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HTC HD2 | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |

_________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________

Bu cihaz hakkında çok şey söylendi. Daha piyasya çıkmadan aylar öncesinde herkesin dilinde dolaşmaya başlamıştı bile. 1 GHz işlemciye, 448 MB belleğe ve 4.3 inch büyüklüğünde capasitif ekrana sahip bir PDA düşüncesi bile insanlarda büyük beklentiler oluşturmaya yetti de arttı fazlasıyla.

Gerçi bu cihaz çıkmadan önce Toshiba, TG01 isimli modeli ile piyasanın ilk 1 GHz işlemcili PDA’sını duyurmuştu ama piyasaya sürmekte çok geç kalınca elindeki fırsatı HTC’ye kaptırdı.

HTC markası artık PocketPC piyasasının zirvesine yerleşmiş bulunuyor. Piyasaya sürdüğü her cihaz ile çıtayı daha da yükseltiyor ve zirvedeki yerini sağlamlaştırıyor. Tabi arkasındaki xda-developers.com sitesini de unutmamak gerekiyor. HT’nin çıkardığı hemen her cihaz ile ilgili sınırsız destek bulmak mümkün bu sitede.

HD2 ile ilgili ilk testler yayınlamaya başladığında heyecan da arttı. Sonuçlar yüz güldürücü idi. Gün yüzüne çıkan ilk testlerden göründüğü kadarı ile cihaz gerçekten çok hızlı idi ve HTC bu cihaza yakışacak şekilde arayüzünü çok geliştirmişti.

Malesef KVK cihazı ülkemize getirme konusunda gerçekten yavaş davrandı ve Türk PDA kullanıcılarını çok üzdü. Ha geldi ha gelecek derken cihazın ülkemizde satılmaya başlanması Ocak 2010 ortalarına kadar uzadı. Tabi bu arada beklemek istemeyen pek çok insan garantisiz ve kayıtsız ciahzları almak durumunda kaldı.

Ben de garantisiz alıp almama konusunda çok tereddüt yaşadım ama pek çok kişi gibi beklemeyi tercih ettim ve satışa çıktığı gün siparişimi verdim.

İnceleme Hakkında

HD2 ile ilgili bu forumda zaten mevcut iki başlık var.

http://forum.donanimhaber.com/m_33905308/tm.htm ve http://forum.donanimhaber.com/m_36484041/tm.htm

Bu başlıklarda cihaz hakkında çok şey konuşuldu ve tartışıldı. Cihazı erken alan arkadaşlar bilgi ve tecrübelerini paylaşarak cihazı almak isteyenlere ve alıp da yardıma ihtiyacı olanlara yol gösterdiler, yardımcı oldular.

Bu başlıklar zaten mevcut iken inceleme için yeni bir başlık açmakta doğrusu çok tereddüt yaşadım. Ayrıntılı ve uzun bir inceleme yayınlamak istediğimden bu incelemeyi bu başlıklar altında herhangi bir yere koymayı ve sayfalar arasında kaybolup gitmesini de istemedim ve yaptığım incelemeyi yeni bir başlık altında yayınlamak istedim.

İncelememde sadece cihazı tanıtmak istemiyorum. Zaten hakkında çok şey söylendi. Şu an piyasada çok sayıda markanın farklı farklı donanım özelliklerine sahip PDA’larını bulmak mümkün. hemen hepsi çok şey vadediyor ve farklı bir takım özellikleri ile rakiplerinin önüne geçmeye çalışıyor. Bu yüzden HD2’yi kullanım ve performans olarak farklı cihazlarla karşılaştırmalı olarak incelemeye çalıştım.

Performans testleri ve karşılaştımalar konusunda daha önceleri yapmış olduğum ve aşağıda linklerini verdiğim incelemelere bakabilirsiniz.

HTC Touch Pro : http://forum.donanimhaber.com/m_26297028/tm.htm

Sony Ericsson Xperia X1 : http://forum.donanimhaber.com/m_28621047/tm.htm

Asus P565 : http://forum.donanimhaber.com/m_32348028/tm.htm

HTC HD2 Teknik Özellikleri

2G Network : GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
    3G Network : HSDPA 900 / 2100
    Size : 120.5 x 67 x 11 mm
    Weight : 157 g
    CPU : Qualcomm Snapdragon QSD8250 1 GHz processor
    Memory : 448 MB RAM, 512 MB ROM
    Display Type : TFT capacitive touchscreen, 65K colors, 480 x 800 pixels, 4.3 inches
    - Sense UI
    - Multi-touch input method
    - Accelerometer sensor for auto-rotate
    - Proximity sensor for auto turn-off
    - Pick-to-mute
    - 3.5 mm audio jack
    Internal : 448 MB RAM, 512 MB ROM
    Card slot : microSD
    GPRS : Class 12 (4+1/3+2/2+3/1+4 slots), 32 - 48 kbps
    EDGE : Class 12
    3G : HSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 2 Mbps
    WLAN : Wi-Fi 802.11 b/g, Wi-Fi router
    Bluetooth : v2.1 with A2DP
    USB : microUSB
    Camera : Primary 5 MP, 2592 x 1944 pixels, autofocus, dual LED flash, VGA@30fps
    Radio Stereo FM radio with RDS
    GPS : A-GPS support; NaviPanel
    Battery : Standard battery, Li-Ion 1230 mAh

Kutu İçeriği

Cihazın kutusundan taşıma kılıfı, şarj cihazı, 2gb microSd kart ve kulaklık çıkıyor. Pek zengin bir kutu içeriği yok yani.

Taşıma kılıfı basit, sade ve kullanışlı. Biraz dar olduğundan ilk başlarda cihazı yerleştirmek ve çıkarmak problem oldu. Birkaç deneme sonrasında yavaş yavaş kılıf cihazla uyumlu hale gelmeye başladı. Bu konuda HTC Touch Pro ile verilen kılıfı çok beğenmiştim. Ancak bu kılıf da gayet güzel ve kaliteli.

Tasarım ve Boyutlar

Cihaz boyut olarak büyük bir yapıya sahip. Makul ölçülerde, fazla büyük olmayan bir cihaz beklentisi olanlar bu konuda hayal kırıklığına uğrayabilirler. Ben Iphoe için büyük bir cihaz derdim ama HD2 ile yan yana koyunca Iphone ufacık göründü gözüme :)

HD2 büyük ama kesinlikle kaba değil. Özellikle çok ince oluşu, cüsseinin büyük oluşunun yaratabileceği problemleri tolere ediyor. Arka cepte veya ceket cebinde kılıfı ile birlikte rahatlıkla taşımak mümkün.

Boyut olarak daha farklı olmasını beklemek de anlamsız zaten. 4.3 gibi devasa bir ekrana sahip cihaz için olabilecek en makul tasarımı yapmışlar. Zaten cihaz sadece ekrandan ibaret gibi.

Çok şık duruyor ve malzeme kalitesi de göz dolduruyor.

Ekranın altında ince bir sıra halinde 4 adet hardware button mevcut. Bu butonlar çağrı alma ve reddetme, ana ekrana dönme ve geri gitme işlevlerini yerine getiriyorlar. Butonlar da çok iyi düşünülmüş. Kullanım esnasında boyut ve konum olarak problem yaratmıyorlar.

Ancak yön tuşları olmaması bazen problem yaratabiliyor. Windows Mobile işletim sistemi henüz parmakla kullanıma çok uygun değil. Mevcut yazılımlar da tam olarak finger friendly olarak hazırlanmamışlar. Xperia X1’de yer alan optical joystick gibi bir sistem 4 adet tuşun arasına yerleştilebilirdi diye düşünüyorum.

Sonuç olarak ele tam olarak oturan ve kolay bir kullanım sunan boyut ve tasarıma sahip diyebilirim.

Ekran

4.3 inch ekran çok görkemli duruyor. Renklerin parlaklığı ve canlılığı muhteşem. Ayrıca belli bir açı ile bakıldığında herhangi bir görüntü kaybı yaşanmıyor. Yani ekranı her açıdan net olarak görmek mümkün.

Film izlemek, internette sörf, office belgelerini kullanmak, e-book okumak vb. için ideal büyüklükte.

Tabi multitouch ve capacitive ekranı unutmamak lazım. HD2, capacitive ekrana sahip ilk multitouch PDA olma özelliğine de sahip.

İlk olarak Iphone ile tanıştığımız ve windows mobile kullanıcıları olarak uzaktan seyretmek zorunda kaldığımız multitouch nihayet bizim de hayatımıza girmiş bulunuyor. Multitouch destekleyen program henüz çok fazla yok ama ilerleyen zamanlarda hemen her program buna destek verecek. Resco Photo Manager buna en güzel örneklerden.

Ayrıca opera browser, word, excel, adobe reader ve file explorer gibi programlar da multitouch’ı destekliyor ve bu şekilde kullanımları çok zevkli.

Capacitive ekranın dokunma hassasiyeti de çok başarılı. Ancak default ayarlarla kullanımda başlarda çok zorluk yaşadım.Een ufak hareketimi tıklama olarak algılayıp ona göre tepki veriyordu. Parmağımı ekrana yaklaştırmaya korkar hale gelmiştim. Ancak BsB Tewaks isimli program ile Screen Sensitivity ve Tap Time ayarlarını değiştirerek bu durumdan kurtuldum. Şu anki hali ile Iphone’un muhteşem ekran hassasasiyeti ile aynı kaliteye ulaşmış oldu. Ekrana dokunduğumda bunun tıklama mı yoksa sürükleme işlemi için dokunma mı olduğunu anlayıp buna göre çok başarılı tepki verebiliyor. Yani şu anki hali ile dokunma hassasiyeti mükemmel oldu diyebilirim.

Capacitive ekran sadece parmak tıklamalarına tepki veriyor ve kalem veya başka bir şey ile tıklamak mümkün değil. Tabi bu windows mobile doğasına aykırı bir durum. Her ne kadar HTC kendi geliştirdiği muhteşem arayüzü ile bu durumu tolere etmeye çalışmışsa da diğer firmaların geliştridği yazılımlarda bu durum problem olabiliyor. Ekranda minicik bir noktaya tıklamaya çalışmak bazen bir işkenceye dönüşebiliyor. İşte bu durumda Zoomer isimli bir program imdadımıza yetişiyor. Programlara mutlitouch kullanarak zoom özelliği katan bu program sayesinde istediğimiz program içerisinde zoom yaparak tıklamanamayacak kadar küçük noktaları parmak ile tıklanır boyutlara getirebiliyoruz.

Ayrıca bu tip ekranlar için kalemler de piyasada bulmak mümkün bildiğim kadarı ile ancak ben henüz deneme şansı bulamadım.

Kamera

HD2’nin 5 MP çözünürlüğe sahip kamerası beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Birkaç örnek resmi incelenin sonuna ekleyeceğim. İlerleyen günlerde örnek video da ekleyip resim sayısını artırmaya çalışırım.

Kamera kalitesini artırdığı ifade edilen bazı yamalar da mevcut ancak onları da henüz demenedim.

Batarya Ömrü

Cihazın batarya ömrü yeterli diyebilirim. Tam dolu batarya ile youğun kullanımla günü tamamlamak mümkün. Mimimum kullanımla bu süre 3-4 günü de bulabilir ama böyle bir cihaza sahip bir insan da kurcalayıp kullanmadan duramaz gibi geliyor bana.

4.3 inch’lik devasa ekranı ve 1 GHz işlemciyi düşününce yoğun kullanımla 1 günlük süre bile bence gayet başarılı. Asus P565’in 800MHz işlemcisi hız olarak çok iyi idi ama pili bitecek diye cihazı tam hızda kullanmaya korkuyordum ve zaten yoğun kullanımla günün yarısında bitiveriyordu.

Xperia X1’in bataryası ise muhteşemdi. Minimum kullanımla 7-8 dayandığını gördüm. Ortalama kullanımla da 4 günde bir şarj ediyordum. Benzer şekilde Imate Jasjam da 7-8 gün dayanabiliyordu. Onlar dışında kullandığım bütün cihazların batarya dayanma süresi 1-3 gün arası idi.

Xperia kadar uzun süreli dayanmasa da HD2’nin batayrası günün yarısında sizi yarıyolda bırakmaz ve gün içerisinde işlerinizi rahatlıkla yürütebileceğiniz süreyi size sunar diyebilirim.

Harici Hoparlör ve Kulaklık

Cihazın dış hoparlörü Asus P565, Xperia, Touch Pro veya HP 614C ile hemen hemen aynı düzeyde. Telefon çaldığında kılıftan dahi duyulabilecek kadar yeterli bir sesi var.

Kulaklık çıkışı olarak 3.5mm standart kulaklık çıkışı olması büyük bir avantaj. Elinizdeki mevcut herhangi bir kulaklığı kullanma şansına sahipsiniz. Cihazla verilen kulaklığı paketinden çıkarıp denemedim doğrusu. Elimde mevcut kaliteli bir kulaklığım var onunla denedim.

Kulaklık çıkış kalitesi olarak Iphone ile karşılaştırdım. Sonuç olarak Iphone’un ses kalitesine 10 üzerinden 10 verirsem HD2’ye 7 verebilirim. Aslında bu bile pek çok kullanıcıyı fazlası ile memnun edecek gayet başarılı bir sonuç demek. Çünkü Iphone’um ses kalitesi inanılmaz derecede başarılı. Aynı parça iki cihazla denenip test edildiğinde aradaki farkı bariz bir şekilde görmek mümkün.

Telefon Özellikleri

Telefon özellikleri konusunda Asus P565 ve Xperia için yaptığım yorumu bu cihaz için de tekrarlıyorum: Telefon hoparlörünün sesi gayet iyi, gürültülü ortamlarda karşı tarafı duymakta problem yaşanmıyor. Sinyal kalitesi de çok iyi.

Arama yapma tuşuna basınca ekranın gelişi ve numaraları tuşlama işlemi çok hızlı. Takılmalar ve beklemeler olmuyor. Filtreleme işlemini çok hızlı gerçekleştiriyor.

Çağrı gelmesi esnasında bazı PDA’larda yaşanan zilin çalmasında 3sn lik gecikme olayına bu HD2'de ratlamadım.

Sonuç olarak diyebilirim ki : telefon olarak da gayet başarılı.

GPS

GPS konusunda beni şaşkınlığa uğrattı. Quick GPS ile uydu bilgilerini güncelledikten sonra uyduları bulması 5-10 sn falan sürüyor ve araç içerinde sinyal kaybı falan yaşanmıyor. Bu kadar kısa sürede uyduları bulan GPS’e sahip bir cihaz şimdiye kadar hiç görmemiştim.

iGO 2006, iGO8 ile denedim. Sonuç mükemmeldi. Herhangi bir yavaşlık, takılma, kopma falan yaşamadım.

GPS özelliğini beklediğimden çok daha başarılı buldum.

Video Oynatma Perfornamsı

CorePlayer ile 624x352 çözünürlükte 907kbps xvid bir video clip'in benchmark testinden %247,86 sonucunu elde ettim. Gayet akıcı ve görüntü muhteşem.

Video oynatma konusunda gerçekten çok başarılı. Zaten 4.3 inch ekranda film izlemenin ne kadar keyifli olduğundan bahsetmeme bile gerek yok sanırım.

Browser'lar ve Internet

Opera, Iris Browser ve Skyfire ile yaptığım denemelerde herhangi bir yavaşlama ya da takılmaya rastlamadım. Sayfaları gayet hızlı bir şekilde yükledi ve zoom yapılmış ekranda gezinirken ekranı çok hızlı bir şekilde tazeledi.

Opera’da multitouch desteği olduğundan sayfalarda gezinmek çok daha zevkli.

İlerleyen zamanlarda browser’ların yetenekleri arttıkça daha fazla işlemci gücüne ihtiyaç duymaya başlayacaklar ki bu durumda HD2’nin 1 GHz işlemcisinin farkı daha iyi ortaya çıkacak sanırım.

Tabi bu kısımda da 4.3 inch ekrannı ve bunun internet kullanımda sağladığı büyk avantajı hatırlatmak isterim.

Emülatör Oyunları Çalıştırma Performansı

ScummWM gayet başarılı bir şekilde çalıştı. Hız ve oynanabilirlik mükemmel.

FPSEce’yi Tekken 3 ve Metal Slug 2 ile denedim. Hız ve akıcılık muhteşem. Gördüğüm kadarı ile bu emülatör ile playstaiton oyunlarını HD2’de takılma ve yavaşlama olmadan oynamak mümkün. Diğer PDA’larda 12-13 fps ancak görebiliyorken HD2’de 60 fps’leri görmek mümkün. Tabi bunda emülatörün tamamen elden geçirilip yeniden yazılmış olmasının da rolü büyük. Ancak HD2’nin kısıtlı tuş imkanları ile oyun oynamak imkansız. Sanal ekran pad’lari ya da harici gamepad ile oynamak lazım.

Final Burn’de gayet hızlı ancak yön tuşu problemi yüzünden oyunları oynamak mümkün değil.

Performans Testleri

HD2’nin performansı hakkında yorum yapmadan önce test sonuçlarını vermek istiyorum.

Tüm testleri cihaza hard rest attıktan sonra hiç bir üçüncü parti uygulama yüklemeden yaptım. ancak VSBenchmark’ın çalışması için WVGAFix uygulamasını yükledim.

Testleri tamamen cihazın dahili hafızası üzerinden yaptım. Microsd kartı kullanmadaım.

Her test sonrası cihaza soft reset atarak yeniden başlatım ve sonraki testi uyguladım.

Trst esnasında farklı dosyaların kullanımı sonuçları etkileyebileceğinden, sonuçların objektif ve güvenilir olabilmesi için bire bir aynı dosyaları kullanıyorum .

Cihaz ile birlikte yüklü gelen rom versiyonu 1.61. Bu rom ile ilgili problemlerden bahsediliyor. Kilitlenmeler ve kasılmalar olduğu söyleniyor. Ben herhangi bir yavaşlık veya kasılmaya rastlamadım ama merakımdan dayanamadım ve garanti dışı kalması ihtimalini göze alarak 1.48 versiyon numarasına sahip romu ve Duttys Leo HG Multi-Lang V1.1 WWE yükledim. Ancak her iki romun da performans olarak 1.61’den herhangi bir farkını göremedim. Birazdan yayınlayacağım testleri bu romlarda da yaptım. Sonuçlar benzerdi.

Cihaza rom yüklemek riskli bir iştir ve cihazın garanti dışı kalmasına neden olabilir. O yüzden şu an cihazda mevcut romu değiştirmeyi gerektirecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Ancak şunu da ifade etmem gerekir ki; ben cihazı ilk aldığımdan itibaren İngilizce olarak kullandım. Belki Türkçe versiyonu için yüklenen patch’lardan kaynaklanan bir yavaşlık söz konusu oluyor olabilir. Denemediğim için o konuda bir yorum yapamayacağım.

Testleri yaptığımda cihazdaki Rom versiyonu 1.61 idi.

VSBenchmark Sonuçları

_______

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=592663 adresinde yer alan 3D Driver Patch v1.1 yüklendikten sonra VSBenchmark sonucu

Miri_HD2_WM65_21889_Sense25_V2.2 rom ile VSBnechmark sonuçları

farklı cihazların VSBenchmark test sonuçları için http://forum.donanimhaber.com/m_20559784/mpage_1/f_/key_//tm.htm#20574361 linkine gözatabilirsiniz.

SPB Benchmark Sonuçları

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=592663 adresinde yer alan 3D Driver Patch v1.1 yüklendikten sonra karşılaştırmalı benchmark sonucu

PiCalc Testi Sonuçları

Bu test cihazın işlem yapma gücünü ölçüyor. Sonuç süresinin küçük olması işlemcinin daha hızlı olması anlamına geliyor.

HTC HD2

2.000 : 934 ms
    10.000 : 20,467 ms
    20.000 : 81,788 ms

ASUS P565

2.000 : 1.026 ms
    10.000 : 25.410 ms
    20.000 : 102.180 ms

Sony Ericsson Xperia X1i

2.000 : 1.709 ms
    10.000 : 41.302 ms
    20.000 : 172.059 ms

Test 1 – 9 MB büyüklüğünde bir Excel dosyasını açma performansı,

HTC HD2 : Malesef bellek yetersiz hatası verdi ve açamadı. yüklediğim tüm romlar ile denedim ve tümünde aynı problemi yaşadım. test esnasında bellekte 200 MB boş alan görünüyordu.
    Samsung Omnia II : 123 saniye
    Asus P565 : 81 saniye
    Sony Ericcson Xperia X1i : 128 saniye
    HTC Touch Pro : 135 saniye
    HP 640C : 184 saniye.
    ASUS P535 : Açmayı başaramadı, tüm denemelerimde bellek yetersiz hatası verdi. Cihaz ne kadar hızlı olursa olsun 64 MB bellek artık yetersiz geliyor.

Benzer şekilde 18 MB büyüklüğünde Excel dosyasında diğer üç cihaz da bellek yetersiz hatası vererek dosyayı açamadılar.

Test 2 – 10 MB büyüklüğünde word dosyası açma performansı,

HTC HD2 : 6 saniye
    Samsung Omnia II : 24 saniye
    Asus P565 : 15 saniye
    Sony Ericcson Xperia X1i : 31 saniye
    HTC Touch Pro : 35 saniye
    HP 640C : 58 saniye
    ASUS P535 : 29 saniye

Test 3 - 10 MB boyutunda dosyayı WinRar ile sıkıştırma performansı,

HTC HD2 : 30 saniye
    Samsung Omnia II : 87 saniye
    Asus P565 : 73 saniye
    Sony Ericcson Xperia X1i : 94 saniye
    HTC Touch Pro : 101 saniye
    HP 640C : 150 saniye
    ASUS P535 : 128 saniye

Test 4 - 10 MB boyutunda doyayı WinZip ile sıkıştırma performansı,

HTC HD2 : 8 saniye
    Samsung Omnia II : 15 saniye
    Asus P565 : 16 saniye
    Sony Ericcson Xperia X1i : 22 saniye
    HTC Touch Pro : 29 saniye
    HP 640C : 30 saniye
    ASUS P535 : 30 saniye

Test 5 - .chm uzantılı e-book açma performansı,

HTC HD2 : 8 saniye
    Samsung Omnia II : 23 saniye
    Asus P565 : 18 saniye
    Sony Ericcson Xperia X1i : 38 saniye
    HTC Touch Pro : 35 saniye
    HP 640C : Açmayı başaramadı, kilitlenmeler oldu
    ASUS P535 : 33 saniye

10 MB büyüklüğünde, çok miktarda resim bulunan 181 sayfalık .pdf dosyayı tüm cihazlar gayet başarılı bir şekilde açmayı başardı. Sayfalar arasında ilerlerken, zoom esnasında vb. yavaşlama ve takılmalar olmadı.

iGO8 açılış süresi

HTC HD2 : 9 saniye
    Samsung Omnia II : 14 saniye
    Asus P565 : 14 saniye
    Sony Ericcson Xperia X1i : 20 saniye

iGO Amigo açılış süresi

HTC HD2 : 7 saniye
    Samsung Omnia II : 20 saniye
    Asus P565 : 13 saniye
    Sony Ericcson Xperia X1i : 15 saniye

Reset sonrası cihazların açılma süresi

HTC HD2 : 55 saniye
    Samsung Omnia II : 49 saniye
    Asus P565 : 66 saniye
    Sony Ericcson Xperia X1i : 60 saniye

43 mb büyüklüğünde bir dosyayı bilgisayardan cihaza kopyalama süresi

HTC HD2 : 23 saniye
    Asus P565 : 94 saniye
    Sony Ericcson Xperia X1i : 56 saniye

Sonuç

Performans hakkında çok fazla yoruma gerek yok aslında. Sonuçlar cihazın performansını açıkça ortaya koyuyor zaten. Test sonuçları gerçekten yüz güldürücü. HD2'den önce kullandığım en hızlı cihaz olan Asus 565 bile 800 MHz işlemcisi olmasına rağmen HD2'nin çok çok gerisinde.

Asus P565 incelememde şöyle bi ifade kullanmıştım

“Xperia (tasarım olarak gözde telefonum), Touch Pro, Touch pro 2, Diamond 2 ve Touch HD gibi cihazlar tasarım ve ekstra donanımlar olarak gerçekten güzel cihazlar. Ancak 528MHz gerçekten yetersiz kalıyor. Özellikle internet, ofis uygulamaları kullanıyorsanız bir yerden sonra insanı artık çileden çıkaracak noktaya getiriyorlar. Test sonuçları aradaki farkı açık şekilde gösteriyor zaten. “

“P565'in yukarıda saydığım cihazlara göre önemli eksikleri var. Xperia ve Touch Pro'da yer alan klavye'nin bu cihazda olmaması, ekranın 2.8 inch olması, ekran parlaklığını ayarlayan sensörün olmaması, hareket algılayıcı bulunmaması vb. gerçekten kötü, ama hiçbirisinde olmayan performans bu cihazda mevcut. Bu durumda ya konfor ya da performans tercihi yapmak gerekiyor. Doğrusu benim tercihim performanstran yana oldu ama Xperia'nın tasarımını, klavyesini, optical joystick'ini, 480x800 ekranını ve ekran kalitesini aramıyor değilim. Aslında bu durum hızlı ama konfor yönünden zayıf bir araba mı, yavaş ama tam donanımlı araba mı seçimine benziyor. Yokuşlarda tıkanan, kasasını taşımayan arabadansa beni her yere problemsiz taşıyacak arabayı tercih ederim ve PDA'da da seçimim benzer”

Tasarım, konfor ve performas bu cihazda bir araya gelmiş. Performans ve kalite olarak beklentilerimi fazlası ile karşıladı.

Entegre klavyesi olmayan bir PDA hayatta almam diyordum ama HD2 beni bu fikrimden vazgeçirmeyi başardı. Sanal klavyesini kullanmak başlarda çok zor geldi ama şu an alıştım ve gayet memnunum.

HD2 ile yeni bir devir başlamış oldu. TabletPC’ler atık cebe giriyor ve bunun ilk ve en başarılı örneği bu cihaz. İlerleyen günlerde çok daha hızlı, ekstra donanımlı cihazlar göreceğimiz kesin ama şu an için alınabilecek en makul PDA HD2 gibi duruyor.

Tabi bu ifadelerimde Iphone 3GS ve benzeri cihazları yorumuma dahil etmek istemiyorum. Onların ayrı bir kullanıcı kitlesi var ve onlar da hallerinden memnunlar. Hangisi daha iyi diye bir ayrıma gitmek de çok zor.

Mühim olan işlerimizi en hızlı ve problemsiz şekilde halledebileceğimiz bir cihaza sahip olmak ve HD2’de bu görevi başarı ile omuzlayabilecek bir cihaz.

Birkaç faydalı program tavsiyesi

Diğer başlıklardan birisinnde ersinerk arkadaşın verdiği bir link var. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=603880

bu linkte işe yarar pek çok program bulmak mümkün. Özellikle tavsiye etmek istediğim birkaç tanesi program var.

Duttys_Task_Manager : programlar arasında geçiş yapmak ve kullanılmayan programları sonlandırmak için

Torch Button : kameranın led flaşını el lambası olarak kullanmak için

Vovichek_Jamrecords_20 shortcut : ana ekrandaki program kısayol sayısını 9 adetten 20 adete çıkarıyor. kesinlikle çok işe yarıyor.

BsB Tweaks : ince ayarlar için

Zoomer for HD2 :
    incelemede bahsetmiş olduğum program

In Call Lock for Leo : çağrı geldiği sırada, çağrı kabul ve red tuşlarını devre dışı bırakarak çalan telefonu kılıftan çıkarmaya çalışırken yanlışlıkla bu tuşlara basılmasına engel oluyor. kesinlikle gerekli

4 column Start menu : start menüsündeki programların 3 sütun değili 4 sütun olarak görüntülenmesini sağlıyor. böylece program sayısı arttıkça listenin çok fazla aşağı uzamasının önüne bir miktar geçilmiş oluyor.

ayrıca HTC HD2' ile denediğim ve problemsiz çalışan bazı programlar:

HiCalc : Hesap makinesi
    Resco Explorer : Dosya yöneticisi
    Resco Photo Manager : Resim gösterme düzenleme
    CorePlayer : media player
    Lingvosoft Dictionary : İngilizce ve daha pek çok dil desteği olan sözlük
    ClickIVO : Büyük Türkçe sözlük, Osmanlıca sözlük vb.
    CHM Ebook Reader : chm uzantılı dosyaları görüntülemek için
    Irıs Browser : Internet browser
    Skyfire : Internet browser
    Vito Audio Notes : Ses kaydetmek için
    WVGAFix : 480x800 ekranı 480x640'a çevirir
    Spb Backup : sistem yedeği almak için. hard reset sonrası işe çok yarıyor
    Softmaker Office : microsoft office alternatif çok başarılı bir uygulama.
    iGO8 ve iGO 2006 : Navigasyon programları

şu aklıma gelen programlar bunlar.

Örnek ekran görüntüleri

____

____

_____

_____

Kamera örnek fotoları

Hareketli görüntü çekim örnekleri

http://www.youtube.com/watch?v=5yi5AtIIInQ

http://www.youtube.com/watch?v=YfBKFcUChqs

http://www.youtube.com/watch?v=4vnftLKcEgk

İstanbul'dan kar manzaraları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 27 Ocak 2010; 22:06:01 >

• Ellerine sağlık dostum.Şimdiye kadar ki en derli toplu inceleme olmuş.
  • hocam çok teşekkürler gerçekten çok yararlı bir çalışma olmuş. benim gibi kararsız kalan arkadaşlara çok yardımcı olacaktır.
  • detaylı güzel 1 inceleme olmuş
  • gerçekten güzel bir inceleme olmuş tebrikler...
  • Gayet güzel ve ayrıntılı bir inceleme olmuş teşekkürler.Bende en kısa zamanda inceleyip iphone ile hd2 arasında bir tercih yapıcam bakalım.
  • Baştan sona hiç sıkılmadan okudum.Detaylı bir inceleme olmuş,elinize sağlık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung Galaxy S4 Zoom İnceleme
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Selam Hece,

Gayet güzel ve uğraşılmış bir inceleme olmuş emeğine sağlık.

Merak ettim ben de iphone 3gs ile igo'yu açtım 12-13 saniye sürüyor.

Vaktin olursa bir de flashlı ve flashsız az ışıklı ortam resimleri de çekersen çok memnun olurum.

Başarılar.
  • ellerine sağlık, harika bir inceleme olmuş.

dün sorduğum soruyu sana da sormak istiyorum.
    Biz erkekler malum telefonlarımızı pantolon ön cebinde yada ceket iç cebinde taşırız. HD2'yi taşırken sorun yaşadınmı, büyük ve geniş oluşu sebebiyle??
    Bu telefonu almadan önce tek kafamı kurcalayan soru bu???
  • incelem umarım faydalı olmuştur.

ben de okuyan ve yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
  • haftasonu yeni resim örnekleri ve video örenği eklemeye çalışacağım. iç mekan fotolarını flashlı olarak da çekip bunlar arasına dahil ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_guler

Selam Hece,

Gayet güzel ve uğraşılmış bir inceleme olmuş emeğine sağlık.

Merak ettim ben de iphone 3gs ile igo'yu açtım 12-13 saniye sürüyor.

Vaktin olursa bir de flashlı ve flashsız az ışıklı ortam resimleri de çekersen çok memnun olurum.

Başarılar.

• yeterince ince olduğu için ceket iç cebinde taşımak problem olmayacaktır. ancak pantolon ön cebinde taşımak için aynı şeyi söylemek zor. sen sorduktan sonra o şekilde taşımayı denedim ama pek de rahat oldu diyemem. en azından ben rahatsız edici buldum.

arka cepte taşımak daha kolay geliyor bana. ince bir cüzdan taşıyormuş gibi bir durum.

quote:

Orijinalden alıntı: h2e

ellerine sağlık, harika bir inceleme olmuş.

dün sorduğum soruyu sana da sormak istiyorum.
    Biz erkekler malum telefonlarımızı pantolon ön cebinde yada ceket iç cebinde taşırız. HD2'yi taşırken sorun yaşadınmı, büyük ve geniş oluşu sebebiyle??
    Bu telefonu almadan önce tek kafamı kurcalayan soru bu???
  • hocam ellerine sağlık böyle bi inceleme yaptığın için.. gözümüz yollardaydı..

şimdi sorularım olacak umarım cevaplarsınız..
    1-- kamerası kötü demişsiniz.. ben ürünü media markt ve saturnde inceledim.. kamerası şu ana kadar gördüğüm herhangi bir kameradan daha iyiydi.. öyleki dilimi yutacaktım neredeyse.. o kadar iyi geldi bana.. aynı zamanda video çekimi de öyle geldi.. yani o konuda neden kötü dediniz anlayamadım.. sizin alette mi sorun var bilemedim..:))
    sorum ise şu.. hala aynı şekilde mi düşünüyorsunuz.. yani kamerası sizce kötü mü..?
    2-- ürünü incelediğim 2 yerde de gördüm ki sanki ekranı karelere bölmüşler ve köşelerini delmişler gibi ekranda ışık falan vurunca noktalanmalar oluyor.. bilmem benim çok dikkatimi çekti.. hani video foto sırasında görünmüyo ama ekran siyah olunca belli oluyo.. sizin telefonda öyle bi sorun var mı.. yoksa veya varsa ne kadar.. ve ürünü nereden aldınız.. internetten falan mı yoksa gidip görüp mü aldınız..?
    3-- bu soru değil de biraz rica olacak.. sizden eklediğiniz programları rapid dışında bir siteden upload etmenizi istesem çok mu şey istemiş olurum..?
    4-- ebook okuma programı nasıl.. pdf şeklinde olan kitapları okuyabiliyomuyuz..veya diğer formattakileri.. yani tek bi formatı mı destekliyo yoksa başka dosyaları da destekliyor mu..?

cevaplar için şimdiden çok teşekkürler..

• Çok güzel bir inceleme, teşekkürler hece.Ben de yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum ve çok memnum.
  • Elinize sağlık emek isteyen bir konu olmuş sağolun
  • kamera açıldığında ekrandaki görüntü gerçekten çok etkileyici ama çekilen fotoları bilgisayara aktarınca pek de beklediğim gibi değildi doğrusu. yani N95 8GB kullanmıştım ve onun 5 MP kamerası çok daha iyi idi. belki beklentimi ona göre yüksek tuttuğum için hayal kırıklığı yaşamışımdır.

istabul'dan kar manzaraları çekip onları da eklerim akşama.

bu arada gün içerisinde video çekimini denedim. o konudaki yorumum foto çekimine göre çok farklı olacak. çok çok başarılı buldum. onu da şu an upload ediyorum. ama malesef şu ana kadar hep rapid kullandığımdan rapid dışında başka nereye nasıl upload ederim bir fikrim yok.

ekran kapalı iken o noktalar belli oluyor ama ekranda herhangi bir görüntü varken çok belli olmuyorlar. bana rahatsız edici bir durum olarak görünmedi doğrusu.

pdf'ler okumak için adobe reader programı mevcut ve çok başarılı. chm uzantılı okumak için de chm ebook reader isimli bir program mevcut. diğer ebook lar için de microsoft'un bir programı vardı. yani ebook okuma konusunda problem yaşanacağını düşünmüyorum.

ben HD2'yi internet üzerinden ereyon.com'dan aldım. almadan önce doğbank'ta incelemiş ve çok beğenmiştim.

quote:

Orijinalden alıntı: excalibur21

hocam ellerine sağlık böyle bi inceleme yaptığın için.. gözümüz yollardaydı..

1-- kamerası kötü demişsiniz.. ben ürünü media markt ve saturnde inceledim.. kamerası şu ana kadar gördüğüm herhangi bir kameradan daha iyiydi.. öyleki dilimi yutacaktım neredeyse.. o kadar iyi geldi bana.. aynı zamanda video çekimi de öyle geldi.. yani o konuda neden kötü dediniz anlayamadım.. sizin alette mi sorun var bilemedim..:))
    sorum ise şu.. hala aynı şekilde mi düşünüyorsunuz.. yani kamerası sizce kötü mü..?
    2-- ürünü incelediğim 2 yerde de gördüm ki sanki ekranı karelere bölmüşler ve köşelerini delmişler gibi ekranda ışık falan vurunca noktalanmalar oluyor.. bilmem benim çok dikkatimi çekti.. hani video foto sırasında görünmüyo ama ekran siyah olunca belli oluyo.. sizin telefonda öyle bi sorun var mı.. yoksa veya varsa ne kadar.. ve ürünü nereden aldınız.. internetten falan mı yoksa gidip görüp mü aldınız..?
    3-- bu soru değil de biraz rica olacak.. sizden eklediğiniz programları rapid dışında bir siteden upload etmenizi istesem çok mu şey istemiş olurum..?
    4-- ebook okuma programı nasıl.. pdf şeklinde olan kitapları okuyabiliyomuyuz..veya diğer formattakileri.. yani tek bi formatı mı destekliyo yoksa başka dosyaları da destekliyor mu..?

• örnek video çekimi

http://r a p i d s h a r e . c o m/files/339833461/hd2_test.mp4.html
  • Eline ve diline sağlık güzel inceleme olmuş.Ben hız olarak operayı başarılı buldum ama kullanışlı bulmadım maalesef.Internet explorer biraz daha yavaş ama daha stabil çalışıyor.Fakat onunda multi-touch desteği yok.
  • eyvallah hece soruları içtenlikle yanıtlamışsın..
    kamera konusunda şöyle yardımcı olabilirim.. xda developersden okudum bugün.. kamera kalitesini arttırmak için tam ekranda foto çekmeyin diyo.. tam ekranda çekersen 4mp'e denk geliyormuş.. ama geniş ekrandan çıkıp(hani yandaki tuşların altı transparan olmayacak şekilde.. geniş ekrandan çıkarsan) foto çekersen 5mp'lik oluyormuş.. yazan adam sayılara dökmüştü bunu mana mantıklı geldi bayaa.. ve kullanıcı yorumları da bu yönde..
    videoyu da şu an izleyemiyom.. rapid açmıyo bi türlü.. youtube'a upload edebilirsen bizde izleyebilirik..:))

noktalar konusu kafamda hala soru işareti ama almamı engelleyecek mi.. hayır..:)) babamın gitmesini bekliyom almak için..:))
    bu arada kullandığın programların adlarını yazarsan ben ve alan arkadaşlar şimdiden bi arşiv yapalım..:))

tekrar teşekkürler..
    quote:

Orijinalden alıntı: hece

kamera açıldığında ekrandaki görüntü gerçekten çok etkileyici ama çekilen fotoları bilgisayara aktarınca pek de beklediğim gibi değildi doğrusu. yani N95 8GB kullanmıştım ve onun 5 MP kamerası çok daha iyi idi. belki beklentimi ona göre yüksek tuttuğum için hayal kırıklığı yaşamışımdır.

bu arada gün içerisinde video çekimini denedim. o konudaki yorumum foto çekimine göre çok farklı olacak. çok çok başarılı buldum. onu da şu an upload ediyorum. ama malesef şu ana kadar hep rapid kullandığımdan rapid dışında başka nereye nasıl upload ederim bir fikrim yok.

ekran kapalı iken o noktalar belli oluyor ama ekranda herhangi bir görüntü varken çok belli olmuyorlar. bana rahatsız edici bir durum olarak görünmedi doğrusu.

pdf'ler okumak için adobe reader programı mevcut ve çok başarılı. chm uzantılı okumak için de chm ebook reader isimli bir program mevcut. diğer ebook lar için de microsoft'un bir programı vardı. yani ebook okuma konusunda problem yaşanacağını düşünmüyorum.

ben HD2'yi internet üzerinden ereyon.com'dan aldım. almadan önce doğbank'ta incelemiş ve çok beğenmiştim.

quote:

• videoyu ilerleyen saatlerde youtube'a yüklemeye çalışırım.

kamera konusunda bahsettiğin işlemi ilk fırsatta dener sonuçları burada yazarım.

quote:

eyvallah hece soruları içtenlikle yanıtlamışsın..
    kamera konusunda şöyle yardımcı olabilirim.. xda developersden okudum bugün.. kamera kalitesini arttırmak için tam ekranda foto çekmeyin diyo.. tam ekranda çekersen 4mp'e denk geliyormuş.. ama geniş ekrandan çıkıp(hani yandaki tuşların altı transparan olmayacak şekilde.. geniş ekrandan çıkarsan) foto çekersen 5mp'lik oluyormuş.. yazan adam sayılara dökmüştü bunu mana mantıklı geldi bayaa.. ve kullanıcı yorumları da bu yönde..
    videoyu da şu an izleyemiyom.. rapid açmıyo bi türlü.. youtube'a upload edebilirsen bizde izleyebilirik..:))

noktalar konusu kafamda hala soru işareti ama almamı engelleyecek mi.. hayır..:)) babamın gitmesini bekliyom almak için..:))
    bu arada kullandığın programların adlarını yazarsan ben ve alan arkadaşlar şimdiden bi arşiv yapalım..:))

tekrar teşekkürler..
    quote:

Orijinalden alıntı: hece

kamera açıldığında ekrandaki görüntü gerçekten çok etkileyici ama çekilen fotoları bilgisayara aktarınca pek de beklediğim gibi değildi doğrusu. yani N95 8GB kullanmıştım ve onun 5 MP kamerası çok daha iyi idi. belki beklentimi ona göre yüksek tuttuğum için hayal kırıklığı yaşamışımdır.

quote:

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.