Şimdi Ara

HTC Hero Innovation Club v2.1 (Üyeler: 65) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.387
Cevap
1
Favori
62.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darendeli -- 11 Mart 2010; 21:27:00 >
  • Ben de şu an hero kullanıyorum. Android'de açık uygulamaları kapatmak gibi bir opsiyon yok. İşletim sistemi onu kendisi yönetiyor. Yalnız markette açık uygulamaları gösteren ve kapatabilen uygulamalar mevcut. Marketi olanlar task manager diye aratırlarsa çok sayıda seçenek çıkıyor. Ben XDA'da açılmış bir forumun şimdi çevirisini yaparak bu konuya açıklık getirmeye çalışacağım:

Arkadaşlar Android'de gömülü bir Task Manager var. Bu servis açık olan processleri önceliklendirip hafıza belirli seviyelere düştüğünde öncelik sırası en arkada olanlardan itibaren öldürmeye başlıyor.
    Android'de uygulamalar 6 gruba ayrılmış. Bu 6 grup için de belirli hafıza limitleri var. Yani örnek verecek olursak 60mb hafıza kaldığında 6. gruptan uygulamaları öldür; 40mb kaldığında 5.grupları öldürmeye başla vs şeklinde gidiyor. Bu grupları kısaca tanımlayalım:

FOREGROUND_APP:
    Bu gruba giren uygulamalar hali hazırda ön alanda açık olan uygulamalar. Bunları öldürmek istemezsiniz :)

VISIBLE_APP:
    Bu gruba giren uygulamalar kullanıcıya görünen ancak ön alanda çalışmayan uygulamalar. Yine de çalışıyor durumdalar.
    Bunlar da öncelikli bir grup.

SECONDARY_SERVER:
    Bunların tam ne anlama geldiğini çok iyi bilmiyorum. Şöyle ki doğrudan kullanıcıyla ilgili olmadıklarını biliyorum sadece.

HIDDEN_APP:
    Bu gruba giren processler kullanıcıya görünmeyen işlemler. Öldürülmelerinin sorun yaratmaması ihtimali daha yüksek.

CONTENT_PROVIDER:
    Bu gruba giren işlemler hazırda bekletilen ama herhangi bir içeriğe bağlı olmayan processler.

EMPTY_APP:
    Bunlar boş processler.

Bu her grup için bir hafıza limiti var. bu limitlere ulaşıldığında ilgili kategoriden processler öldürülmeye başlıyor öncelik sırasına göre.
    mevcut limitleri görmek için kullanılabilecek komut:

# cat /sys/module/lowmemorykiller/parameters/minfree

bu limitlerin default değerleri de şöyle :

1536,2048,4096,5120,5632,6144

sistem açıkken bu değerleri değiştirebiliyorsunuz. forumdaki örnek değerlerle bu değerleri değiştiren komut:

# echo "1536,2048,4096,5120,15360,23040" > /sys/module/lowmemorykiller/parameters/minfree

ancak bu değişiklik kalıcı olmuyor. kalıcı yani tel. açılıp kapatıldığında da bu şekilde kalması için startup scriptlerine
    bu komutu eklemek gerekiyor. bende Modaco 3.1 kurulu olduğu için ben onun kendi startup scriptine ekledim.
    Zannediyorum Modaco 3.2 de bu değerler oynanmış olarak gelecek.

Not: değerler Sayfa(page) cinsinden. Bir sayfa 4KB. Bu nedenle 6144*4/1024 = 24MB değerimiz. Yani Android OS eğer sistemdeki
    boş bellek miktarı 24MB'nin altına düşerse EMPTY_APP processlerini öldürmeye başlayacak. Bu aslına bakarsanız oldukça düşük bir değer. Bu arada bir uygulama da yapmışlar. Android markette var.

Boştaki bellek miktarını sürekli yüksek tutmak için bu 24MB değerini arttırmak genel olarak başarılı geri dönüşler alıyor çünkü zaten son gruptaki uygulamalar içi boş processler. Genellikle herkesin kendi kullandığı uygulamalara göre en iyi değerleri bulduğunu okudum. Yani bu sayılar için kesin bir tavsiye yok. Sadece ilk 3 değere pek ellememek tavsiye ediliyor. Atıyorum FOREGROUND_APP değerini 80MB yaparsanız boştaki bellek 80MB altına düştüğünde SenseUI kill edilebilir.

Bu konu çok uzun ve çok fazla tartışılan bir konu. Bu grupların tam olarak neye denk geldikleri konusunda biraz daha çalışmam gerek. Örneğin arka planda güncelleme yapan ama önde açık olmayan bir uygulama hangi gruba girer tam emin değilim. ben 4,5 ve 6.grupların değerlerini kademeli olarak yükselttim ve yaklaşık 10 gündür hiç sorun yaşamadım. Herhangi bir extra task manager da kullanmıyorum. Üstelik de telefon hızında gözle görülür bir artış oldu. Yine de dediğim gibi kullanıcı alışkanlıkları çok önemli.

Kaynağı paylaşayım takip etmek isteyenler için.
    How to configure Android's *internal* taskkiller

Bu konuda yapılacaklar listesi:

1. Android'in process yönetim sistemini daha iyi kavramak
    2. Değerleri değiştirme işlemini detaylı olarak türkçe olarak anlatmak
    3. Değiştirme işlemi yapan uygulamayı market dışında bulup paylaşmak
    4. Compcache nedir ne değildir nasıl kapatılır türkçe anlatmak

• Darendeli ve susanadam ekledim sizleride.Yavaş yavaş büyüyoruz.

Susanadam farklı çalışmalar için paylaşımlarını dinlerim açıkcası.
    Sürekli kullandığınız programalr nelerdir acep?Paylaşırsanız sevinirim.

Bu arada bizim mplayer için eko ayarları yok mu ben bulamadım da?
  • Benim kullandığım program ve widgetlar:

AudioManager
    Abduction!
    Barcode Scanner
    Better Cut
    eBuddy
    GenieWidget (Nexus One'daki hava durumu widget'ı. 1.5e port etmişler ama çok stabil diil)
    Plink Art
    Shazam
    Soccer Livescores
    Wireless Tether for Root Users
    Google Sky Map
  • Arkadaşlar beni de yazın üyeliğe. Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum kvk lı hero mu. Daha önce htc hd vardı iğrendimwindows mobileden. Tek güzel yanı igo8 dev ekranda dehşet çalışıyordu. 4 gözle 2.1 updatini bekliyorum.
  • slideme gibi bir uygulama olarakwww.aptoide.com adresinden indirebilirsiniz.

Ayrıca bir arkadaş pusula sormuş. onun içinde gpsstatus isimli uygulamayı indirebilirsiniz.
  • Teşekkürler gerenimo.Üyeler olarak pek aktif olamıyoruz malum galiba az hero alan var.Onun içinde konumuz aşağılara düşüyor.Paylaşımda bulunalım diye tüm bir konu altında toplanalım dedim ama az kişiyiz
    Sağlık olsun.Paylaşımına teşekkürler.Konuya devam
  • beni de ekleyin listeye.
    bende 2 gün önce vatandan aldım.
  • Ekledim dostum ömer
  • Cihaz çok güzel fakat sanırım alt tarafındaki kıvrımlı bölge yüzünden telefonu yan yatırıp tam ekranda mesaj yazmak zor oluyordur diye düşünüyorum.
  • Awesome telefon çok rahat ve ergonomik bence.Msjlarda hiç sorun yaşamadım.Ekran hassasiyeti o kadar kaliteli ki istenilen tuş'a anında tepki veriyor.Hero alacaksanız kulübümüze bekleriz
  • Arkadaşlar evlerindeki yada iş yerlerindeki pc lerine htc hero dan uzak masaütü yapmak isteyenler için "remoteRDP" uygulamasını şiddetle tavsiye ederim çok başarılı bir uygulama...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asonas

Awesome telefon çok rahat ve ergonomik bence.Msjlarda hiç sorun yaşamadım.Ekran hassasiyeti o kadar kaliteli ki istenilen tuş'a anında tepki veriyor.Hero alacaksanız kulübümüze bekleriz

Bilgi için teşekkürler.

Hero almayacağım dostum yeni 5800 aldım hatta kırdım onu yenisini almak üzereyim. Yılbaşında veya 1-2 ay sonra Nexus one veya yeni HTC lerden birini alıcam. Legend filan...
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darendeli -- 11 Mart 2010; 21:27:20 >
  • Arkadaşlar Simfree Hero'nun USA satış fiyatı hakkında bilgisi olan varmı ? Haftaya bir arkadaşım amerikaya gidiyor getirtmek istiyorum. Fiyat hakkında bilgisi olan varsa sevinirim
  • Beni de ekleyin dostlar
    1 haftalık Hero kullanıcısıyım
  • Arkadaşlar KVK firmasının hero yu getirmesi güzel ama market uygulamsı için anlaşamaması tam bir komedi. Ayrıca google sitesinde neden TR desteği yok. Android sayfasını incelerseniz oradaki uygulamaları cep telefonuna gönderebiliyorsunuz ama anlaşmalı ülkelere tabiki. filipinlerin bile olduğu listede maalesef Türkiye yok. Ben ce hem kvk hem google hem de htc firmalarını mail bombardımanına tutalım gerekli destek konusunda. İngilizce bilen bir arkadaş hazırlık yapsın ve bizde değişik mail adreslerimizle bu 3 kuruma mailleri atalım.
  • N3k hoşgeldin aramıza dostum.Hayırlı olsun güle güle kullanınız telefonunuzu

Vatan'da peynir ekmek gibi gidiyormuş herolar.Bizim konu ise cansız kaldık 10 kişi
  • benide kulübe ekleyabilirsiniz
  • Selamlar,

Benim de hero'm var nasıl üye olabilirim gruba?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.