Arkadaşlar selam.. Bir sorum olacak; Villain 10 kullanıyordum, sonra bir ara 12'ye geçip tekrar 10'a geri döndüm. Şimdi telefon geldiğinde eğer hiç dokunmazsam normal çalıyor ve titriyor, ne zaman çalarken elime alsam yani söyle hafifçe bir sallansa titremeyi kesiyor ve ses 1-2 kademe kısılıyor. Sebebini bir türlü bulamadım. Son bir kaç gündür böyle, tahminimce 10'u tekrar flashladığımdan beri. Defalarca kapatıp açtım, değişiklik yok. Sizce sorun ne olabilir ben bulamadım?
Teşekkürler..
ses ve görüntü ayarlarından kapatabiliyorsun o ayarı
quote:
Orijinalden alıntı: yusufsan
quote:
Orijinalden alıntı: maliozi
quote:
Orijinalden alıntı: ressam0768
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: laconf
villain 12'de benim pil 2 gün gidiyor, setcpu ile cpu'yu belirli bir aralığa çekmeye çalışın bakalım değişiklik olacak mı?
Yok dayanamadım Cronos 2.0J ye dönmeye karar verdim birkaç gün kullanır sonucu haber veririm artık.
Bu arada A2SD için Min class 4 Micro SD gerekli diye yazmışlar XDA'da bilgisi olan varmıdır ?
dostum nasıl gidiyor cronos 2 ile. memnun isen akşama yüklemeyi düşünüyorum. bir de indirme adresi vermen mümkün mü?
Birde tam türkçe oluyormu? Yarım yamalak türkçe olunca çin malı çakma telefonlara benziyoda :D
Cronos 2.0.1 ile ilgili izlenimlerim :
Trackball sola doğru çalışıyor fakat ekranı sağa kaydıramıyorum.
Tek bulabildiğim kusur bu birde kilit ekranı duvar kağıdını değiştirmek için ufak bir ek daha yüklemek gerekiyor.
Dün gece 01:00 da şarjdan çıkardım overclock widget ile ekran açıkken 245 - 614 ekran kapalı iken 122 - 245 MHz aralığında çalışması için ayarladım günlük normal kullanım ile (Wireless, 3G, Senkronizasyon kapalı) 20 - 25 dk tel görüşmesi yaptım şu an batarya %83 gösteriyor. Overclock widget ile batarya kullanımı baya azaldı. Hatta sabah saat 9:00 da hala %100 gösteriyordu
Özetle Villain 12'ye göre daha az ram ve batarya tüketiyor (Overclock widget ile) Cronos 2.0.1 den çok memnunum
Bugün 2.0.2 'yi denemeyi düşünüyorum
2.0.2 de kilit ekranı problemi düzeltilmiş aşağıdaki linkten indirilebilir.
2.0.2 nin Sense olmayan birde lite sürümü yayınlanmış
Cronos Droid 2.0.2 yükledim. türkçeyi morelocale le hallediyor sorun yok. sadece JIT olayını merak ediyorum. yapmamıştım - şimdi yapsam olur mu?
quote:
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ressam0768
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: laconf
villain 12'de benim pil 2 gün gidiyor, setcpu ile cpu'yu belirli bir aralığa çekmeye çalışın bakalım değişiklik olacak mı?
Yok dayanamadım Cronos 2.0J ye dönmeye karar verdim birkaç gün kullanır sonucu haber veririm artık.
Bu arada A2SD için Min class 4 Micro SD gerekli diye yazmışlar XDA'da bilgisi olan varmıdır ?
dostum nasıl gidiyor cronos 2 ile. memnun isen akşama yüklemeyi düşünüyorum. bir de indirme adresi vermen mümkün mü?
Birde tam türkçe oluyormu? Yarım yamalak türkçe olunca çin malı çakma telefonlara benziyoda :D
Cronos 2.0.1 ile ilgili izlenimlerim :
Trackball sola doğru çalışıyor fakat ekranı sağa kaydıramıyorum.
Tek bulabildiğim kusur bu birde kilit ekranı duvar kağıdını değiştirmek için ufak bir ek daha yüklemek gerekiyor.
Dün gece 01:00 da şarjdan çıkardım overclock widget ile ekran açıkken 245 - 614 ekran kapalı iken 122 - 245 MHz aralığında çalışması için ayarladım günlük normal kullanım ile (Wireless, 3G, Senkronizasyon kapalı) 20 - 25 dk tel görüşmesi yaptım şu an batarya %83 gösteriyor. Overclock widget ile batarya kullanımı baya azaldı. Hatta sabah saat 9:00 da hala %100 gösteriyordu
Özetle Villain 12'ye göre daha az ram ve batarya tüketiyor (Overclock widget ile) Cronos 2.0.1 den çok memnunum
Bugün 2.0.2 'yi denemeyi düşünüyorum
2.0.2 de kilit ekranı problemi düzeltilmiş aşağıdaki linkten indirilebilir.
2.0.2 nin Sense olmayan birde lite sürümü yayınlanmış
Ne olduğunu tam olarak bilmiyorum ama tahminen java ile ilgili olsa gerek
Hmm bana gerekli bişey değil ozaman :) sola kaydırma hatası düzelmiş mi peki?
quote:
Orijinalden alıntı: maliozi Hmm bana gerekli bişey değil ozaman :) sola kaydırma hatası düzelmiş mi peki?
Düzeltilmiş sorun yok Bu mesajlarıda Hero ile atıyorum
JIT java kodlarının makine diline çevrilip daha hızlı çalışmasını sağlayan birşey. Android java tabalı olduğu için telefonda %50'ye yakın performans artışı sağlıyor. Nexus One için %350 çivarıydı artış.
yüklü bir rom üzerine bunu yüklememiz mümkün mü?
quote:
Orijinalden alıntı: Computeus
JIT java kodlarının makine diline çevrilip daha hızlı çalışmasını sağlayan birşey. Android java tabalı olduğu için telefonda %50'ye yakın performans artışı sağlıyor. Nexus One için %350 çivarıydı artış.
Hımmm ilginç, ancak experimental olduğu düşünülünce ne kadar stabil ona bakmak lazım
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Computeus
Hımmm ilginç, ancak experimental olduğu düşünülünce ne kadar stabil ona bakmak lazım
yükledim fakat pek bir fark göremedim açıkçası
Official 2.2 ROM'lar için JIT olacak. Hero için ise 1-2 aya kadar iyi çalışan JIT paketleri çıkacaktır.
Custom ROM'lar için ayrı ayrı JIT paketleri çıkacaktır. Her ROM için kendi JIT paketini kullanmak lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: erolalper
quote:
Orijinalden alıntı: oseydik
Arkadaşlar selam.. Bir sorum olacak; Villain 10 kullanıyordum, sonra bir ara 12'ye geçip tekrar 10'a geri döndüm. Şimdi telefon geldiğinde eğer hiç dokunmazsam normal çalıyor ve titriyor, ne zaman çalarken elime alsam yani söyle hafifçe bir sallansa titremeyi kesiyor ve ses 1-2 kademe kısılıyor. Sebebini bir türlü bulamadım. Son bir kaç gündür böyle, tahminimce 10'u tekrar flashladığımdan beri. Defalarca kapatıp açtım, değişiklik yok. Sizce sorun ne olabilir ben bulamadım?
Teşekkürler..
ses ve görüntü ayarlarından kapatabiliyorsun o ayarı
Evet buldum teşekkürler.. Ne zaman açtım hatırlamıyorum
quote:
Teşekkürler yükleyim bakalım :) jit neki acep :D
Just In Time (JIT) uygulamaların yüklenme ve çalıştırılma zamanı ile telefonun java işlemi yaparken harcadığı zamanı kısaltmak için kullanılıyor ancak şu an hala deneme aşamasındaymış. En iyi performansı froyo'da göstermiş. xda'da her türlü sorumluluk sizin, telefon durup dururken boot edebilir veya kilitlenebilir bunlara ilgili başlık açmayın diyorlar.
Tesekkur ederim resetleyerek guncellemeyi aldım.
Arkadaşlarhttp://developer.htc.com/ burada işe yarar birşey var mı? mesela HTC Hero MR (Sprint) Kernel Source Code Download edin diyor.. Başka bir sorum 2.1 güncelleme olurda gelirse klavyede handwriting özelliği olacak mı?
Teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: Hungry Duck
Arkadaşlarhttp://developer.htc.com/ burada işe yarar birşey var mı? mesela HTC Hero MR (Sprint) Kernel Source Code Download edin diyor.. Başka bir sorum 2.1 güncelleme olurda gelirse klavyede handwriting özelliği olacak mı?
Teşekkürler
2.1 güncellemesinde handwriting özelliğini hiç duymadım ve görmedim zira official 2.1 tabanlı custom rom kullanıyorum. Sadece Türkiye'de çıkacak güncellemenin içerisinde olacağınıda zannetmiyorum.
az önce Cronos Droid 2.0.2 normal-i yükledim türkçe oluyor sorun yok fakan sitede (JİT) ayrı paket olarak vermişler onuda kurudm yeniden başlattıgımda telefon bi türlü açilmadı sorun var sanırım Cronos Droid 2.0.2 yükleyin ama eklentiyi yüklemenizi tavsiye etmem şimdide lite sürümünü deniycem
VR12 için java sorununu çözdüm. Aşağıdaki dosyayı villainrom irc adminlerinden biri kitchen linkinden verdi Facebook videolarını izlemek ibbtrafik ve cep şifrematik gibi uygulamaları kullanmak istiyorsanız download edip SD'den flashlayın.