Şimdi Ara

HTC Hero Innovation Club v2.1 (Üyeler: 65) (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.387
Cevap
1
Favori
62.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yusufsan

quote:

Orijinalden alıntı: kirpisan
    htc 2.1 i kurdum ama youtube daki videolarda böyle havadurumu vidgetinde telefonu sis alıyordu bide ilginç bir galerisi vardı 3d galery. onları bulamadım.

O hava durumu ekranın kapalı konumdan açık hale geldiğinde bir kez görüntülenen bir animasyon. 3d galeri forumda uygulama olarak vardı

hava durumu vidgeti dediğiniz gibiymiş doğru. d gallery idie buldum. gakat 3d gallery ile foto çekemiyoruz değilmi ?
  • quote:

quote:

quote:

htc 2.1 i kurdum ama youtube daki videolarda böyle havadurumu vidgetinde telefonu sis alıyordu bide ilginç bir galerisi vardı 3d galery. onları bulamadım.

O hava durumu ekranın kapalı konumdan açık hale geldiğinde bir kez görüntülenen bir animasyon. 3d galeri forumda uygulama olarak vardı

hava durumu vidgeti dediğiniz gibiymiş doğru. d gallery idie buldum. gakat 3d gallery ile foto çekemiyoruz değilmi ?

Hayır 3D Gallery sadece fotoları görüntülemek için

• quote:

quote:

quote:

3DGallery i açınca sağ üst köşede Fotoğraf Makinesi ikonu var. Basınca kamera açılıyor.

3DGallery Google Picasa web e yüklediğiniz fotoları da online olarak görüntüler.

• İyi geceler herkese , 1 haftadan fazladır bu telefonu kullanıyorum, güncelleme güncelleme dediler bekledim hiç bişey yapmadım şimdi güncellemeyi indiriyorum,ama ben burada yazılanlardan hiç birşey anlamıyorum,şimdi ben bu güncellemeyi indirdiğimde ne olacak.
    Birde bu market vs ne işe yarıyor.Siz garantisinden vazgeçip nasıl başka programlar yükleyebiliyorsunuz. bu güncelleme bittiği zaman benim java problemim çözülecekse başka birşeye gerek yok. Facebook,vimeo,dailymotion,youtube gibi sitelerden video izleyebileyim ( ayrıca youtube türkiye engelini de aşmak istiyorum nasıl yapacagımı bilmiyorum ) yeter telefonun diğer özellikleri bana fazla bile. Bu güncelleme bunları halledebilecek mi ?

(Bu arada bu buraya 3. mesajım ama kimse cevap vermiyor)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_1907

İyi geceler herkese , 1 haftadan fazladır bu telefonu kullanıyorum, güncelleme güncelleme dediler bekledim hiç bişey yapmadım şimdi güncellemeyi indiriyorum,ama ben burada yazılanlardan hiç birşey anlamıyorum,şimdi ben bu güncellemeyi indirdiğimde ne olacak.
    Birde bu market vs ne işe yarıyor.Siz garantisinden vazgeçip nasıl başka programlar yükleyebiliyorsunuz. bu güncelleme bittiği zaman benim java problemim çözülecekse başka birşeye gerek yok. Facebook,vimeo,dailymotion,youtube gibi sitelerden video izleyebileyim ( ayrıca youtube türkiye engelini de aşmak istiyorum nasıl yapacagımı bilmiyorum ) yeter telefonun diğer özellikleri bana fazla bile. Bu güncelleme bunları halledebilecek mi ?

Tüm bu dediklerini yapmak istiyorsan telefonu root'layıp custom rom yüklemen gerekiyor.Ben yurtdışından aldım hero'mu ve gayet mutluyum.Garantilik bir durumu olmadı henüz.Donanımsal bir sorunu olmadığı sürecede yazılımsal sorunları kendim halledebilirim.

market ne işe yarıyor?Market 50.000 civarı ücretsiz programın bulunduğu bir uygulama.oradan istediğin programı indiriyorsun hero veya diğer androidli telefonlar için.

• quote:

Orijinalden alıntı: asiboldon

quote:

quote:

quote:

3DGallery i açınca sağ üst köşede Fotoğraf Makinesi ikonu var. Basınca kamera açılıyor.

3DGallery Google Picasa web e yüklediğiniz fotoları da online olarak görüntüler.

bende kamera butonuna tıklayınca hata veriyor ve açılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paslı Pedal -- 13 Temmuz 2010; 8:41:36 >

• Arkadaşlar Hero'ma 2.1 güncelleme uyarı düştü ancak her ihtimale karşı yedekleme yapmak istiyorum nandroid'e baktım ama pek bir şey anlamadım telefon rehberi ve programların nasıl yedeklendiğini anlatabilir misiniz ?

Şimdiden teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokoo

Arkadaşlar Hero'ma 2.1 güncelleme uyarı düştü ancak her ihtimale karşı yedekleme yapmak istiyorum nandroid'e baktım ama pek bir şey anlamadım telefon rehberi ve programların nasıl yedeklendiğini anlatabilir misiniz ?

Şimdiden teşekkürler..

Telefon rehberini google'a yedekleyebilirsiniz. Ayrıca rehbere girdiğinizde menü tuşuna basarak çıkan seçeneklerden içe/dışa aktar seçeneğini seçip telefondan SD karta aktar diyerek SD karta yedek alabilirsiniz. Nandroid zaten root olan telefonlarda var ve sistemin tamamını yedekliyor size uyarı geldiğine göre root değilsiniz. Programlar içinde titanium backup kullanabilirsiniz ancak titanium backup root istiyormu istemiyormu onu tam bilmiyorum.
  • Cevap için teşekkürler çözümü ben buldum MyBackupPro isimli bir uygulama buldum oldukça başarılı deneme sürümü bile işimi yeterince gördü.

Bu arada 2.1 versiyonu 1.5'e göre oldukça farklı iconlar, ana ekrandaki hava durumu çok hoş. Ayalar ve widget seçim kategorileri sade bir seviyeye indirilmiş önceki çok karıştı. Telefon sabit dururken çaldığında elinize aldığınız zaman ses seviyesi düşüyor değişik bir düşünce. Favori ve takvim yenilenmiş, Sense ile tüm ekranları resimlere yaptığımı büyütme-küçültme işlemi sayesinde görebilme imkanı sunulmuş.

Beklediğimize değmiş gibi bir izlenim bıraktı.
  • Sonunda Kvk'lı root yapılmamış Android 1.5 HTC Hero'ma 2.1 güncellemesini yükleyebildim. Nasıl yüklediğimi ve ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

Yükleme işlemini başlatabilmek için ilk önce tarihi 2011 yaptım ve ilk 3mb'lık güncelleme geldi ve yükledim. Yükleme sonrasında telefonda veri kaybı olmadı, kişiler ve programlarım yerindeydi.

2. yükleme için bu sefer tarihi 2012 yaptım ve 77mb'lık 2. yükleme geldi. Uzun bir yüklemenin ardından kurulum tamamlandı. Android işletim sisteminin 2.1 olduğunu doğruladım. Gelelim 2.1 izlenimlerime;

- 2.1 yükledikten sonra yine hiç veri kaybı yaşamadım. Kişiler, programlar, ayarlar vs, herşey yerindeydi.

-Maalesef Android Market yok.

-Telefon gözle görülür bir şekilde hızlandı, kamera eskiden takılırdı şimdi çok akıcı, menüler, uygulamalar daha iyi çalışıyor.

-Youtube videolarını bir türlü çözemedim. Dns olmadığından orjinal tarayıcı ile giremiyoruz, opera kullanarak girdiğimde HTC Flash player çalışmıyor. Orjinal tarayıcıyı kullanarak daha önce izleyemediğim Facebook, vimeo vs. sitelerdeki videoları HTC Flash player ile açıp izleyebiliyorum. Hero'da ilk defa video izledim bu kadar iyi bir performans beklemiyordum.

-Görev yöneticisi eklenmiş. Hangi hizmetlerin çalıştığını ne kadar ram yediğini görebiliyoruz.

-Ekranlar arası geçişte pinch zoom kullanarak bütün ekranları görüp istediğimizi seçebiliyoruz. Bana pek kullanışlı gelmedi.

Ufak tefek birçok değişiklik var hepsini yazsam buraya sığmaz heralde, telefon görsel olarak tamamen değişmiş. Şimdilik yazacaklarım bunlar umarım faydalı olur.

Not: Kulüp listesine adım yanlış yazılmış, düzeltilirse sevinirim. :)

• 2.1 türkiye romunu yükleyenlere hemen soralım:

-1 adet SMS'i tam 160 karakter gönderebiliyor mu?
    -Gönderilen SMS lerde "yumuşak g" (YANİ Ğ) kartakteri karşıya aynen gidiyor mu? (eğer bu gidiyorsa öteki türkçe karakterler de gidiyordur zaten )
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedkandi

Sonunda Kvk'lı root yapılmamış Android 1.5 HTC Hero'ma 2.1 güncellemesini yükleyebildim. Nasıl yüklediğimi ve ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

Yükleme işlemini başlatabilmek için ilk önce tarihi 2011 yaptım ve ilk 3mb'lık güncelleme geldi ve yükledim. Yükleme sonrasında telefonda veri kaybı olmadı, kişiler ve programlarım yerindeydi.

2. yükleme için bu sefer tarihi 2012 yaptım ve 77mb'lık 2. yükleme geldi. Uzun bir yüklemenin ardından kurulum tamamlandı. Android işletim sisteminin 2.1 olduğunu doğruladım. Gelelim 2.1 izlenimlerime;

- 2.1 yükledikten sonra yine hiç veri kaybı yaşamadım. Kişiler, programlar, ayarlar vs, herşey yerindeydi.

-Maalesef Android Market yok.

-Telefon gözle görülür bir şekilde hızlandı, kamera eskiden takılırdı şimdi çok akıcı, menüler, uygulamalar daha iyi çalışıyor.

-Youtube videolarını bir türlü çözemedim. Dns olmadığından orjinal tarayıcı ile giremiyoruz, opera kullanarak girdiğimde HTC Flash player çalışmıyor. Orjinal tarayıcıyı kullanarak daha önce izleyemediğim Facebook, vimeo vs. sitelerdeki videoları HTC Flash player ile açıp izleyebiliyorum. Hero'da ilk defa video izledim bu kadar iyi bir performans beklemiyordum.

-Görev yöneticisi eklenmiş. Hangi hizmetlerin çalıştığını ne kadar ram yediğini görebiliyoruz.

-Ekranlar arası geçişte pinch zoom kullanarak bütün ekranları görüp istediğimizi seçebiliyoruz. Bana pek kullanışlı gelmedi.

Ufak tefek birçok değişiklik var hepsini yazsam buraya sığmaz heralde, telefon görsel olarak tamamen değişmiş. Şimdilik yazacaklarım bunlar umarım faydalı olur.

Not: Kulüp listesine adım yanlış yazılmış, düzeltilirse sevinirim. :)

bu arada htc hero ile nasıl youtube a girebiliriz? rom 2.1 offical

• quote:

2.1 türkiye romunu yükleyenlere hemen soralım:

-Gönderilen SMS lerde "yumuşak g" (YANİ Ğ) kartakteri karşıya aynen gidiyor mu? (eğer bu gidiyorsa öteki türkçe karakterler de gidiyordur zaten )

1 adet SMS 142 karakter olarak tanımlı.

Gönderilen SMS'lerde Türkçe karakterler İngilizce'ye çevriliyor. Yani "Ğ" harfi "G" olarak gidiyor.
  • quote:

quote:

Gönderilen SMS'lerde Türkçe karakterler İngilizce'ye çevriliyor. Yani "Ğ" harfi "G" olarak gidiyor.

Teşekkür ederim.

Villainrom 12 bile ilk SMS i 153 karakter ile gönderiyor. Yazmaya devan ettiğiniz taktirde ikinci sms i saymaya başlıyor. Ancak bunu 142 den geriye sayıyor.
    Zaten Türkçe klarakter yok bir de ilk sms ten 18 karakter tırnaklıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asiboldon -- 13 Temmuz 2010; 19:55:12 >

• şimdi offical rom yükleyen bidaha custom rom yükleyemeyecek mi?
  • Arkadaşlar villain 12de sesi kulaklıga veremiyorum neden olabilir?
  • quote:

quote:

Benim Hero da Turkce karakterler gidiyor sorun yok.

• Bu gun telefona guncelleme geldi Android 2.1 guncellemesi oldu. Grafik acisindan daha guzel olmus ve guncelleme sirasinda hic bir ayar degismedi hic bir dosyada silinmedi. Grafikler cok guzel sanki daha da hizlandi telefon ve bir suruda yeni fonksiyon eklenmis daha derli toplu olmus. Yanliz guncellemenin boyu 80.2 mb yani WiFi den guncelleseniz iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kulu42

quote:

quote:

Benim Hero da Turkce karakterler gidiyor sorun yok.

Hoppalaaa... Bu HTC telefona göre mi muamele yapıyor... Birinde ğ serbest birinde değil!!

Özellikle Ğğ harfine bakar mısın? Zira "ç,ü,Ü,Ö,ö" harfleri sadece türkçeye özgü karakterler değil. Onlarda zaten sorun olmaz.

Ç,İ,ı,Ş,ş,Ğ,ğ harfleri karşıya aynen ggidiyor mu? Yoksa onları C,I,i,S,s,G,g harflerine dönüştürerek mi gönderiyor?

@kulu42 bir de gönderilen SMS maksimum 160 karakteri buluyor mu sende?

• quote:

Orijinalden alıntı: TheNorth

quote:

Orijinalden alıntı: ilker_1907

İyi geceler herkese , 1 haftadan fazladır bu telefonu kullanıyorum, güncelleme güncelleme dediler bekledim hiç bişey yapmadım şimdi güncellemeyi indiriyorum,ama ben burada yazılanlardan hiç birşey anlamıyorum,şimdi ben bu güncellemeyi indirdiğimde ne olacak.

Tüm bu dediklerini yapmak istiyorsan telefonu root'layıp custom rom yüklemen gerekiyor.Ben yurtdışından aldım hero'mu ve gayet mutluyum.Garantilik bir durumu olmadı henüz.Donanımsal bir sorunu olmadığı sürecede yazılımsal sorunları kendim halledebilirim.

market ne işe yarıyor?Market 50.000 civarı ücretsiz programın bulunduğu bir uygulama.oradan istediğin programı indiriyorsun hero veya diğer androidli telefonlar için.

teşekkürler, o zaman temel bilgileri alıp benmde bu işi halletmem lazım.bu custom room yaptıktan sonra asla resmi roomu kullanamıyomuyuz.Yani donanımsal bi sorun cıkarsa resmi şekilde garantiye versek olmaz mı ? yada şimdi biz güncelleme yaptk diye custom room kuramayacakmıyız ?
    son bir soru bu custom room dediğimiz sistemlerde herseyi değiştirmişler mi, yani grafik olarak ta değişik mi ? ben ekran görüntüsünün simgelerin vs orjinal haliyle kalmasını istiyorum.ama işte java,market vs de olsaydı tadından yenmezdi bu telefon.

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.