Şimdi Ara

HTC Hero Innovation Club v2.1 (Üyeler: 65) (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.387
Cevap
1
Favori
62.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: asiboldon

quote:

Orijinalden alıntı: kulu42

quote:

Orijinalden alıntı: hedkandi

quote:

Orijinalden alıntı: asiboldon

2.1 türkiye romunu yükleyenlere hemen soralım:

-1 adet SMS'i tam 160 karakter gönderebiliyor mu?
    -Gönderilen SMS lerde "yumuşak g" (YANİ Ğ) kartakteri karşıya aynen gidiyor mu? (eğer bu gidiyorsa öteki türkçe karakterler de gidiyordur zaten )

1 adet SMS 142 karakter olarak tanımlı.

Gönderilen SMS'lerde Türkçe karakterler İngilizce'ye çevriliyor. Yani "Ğ" harfi "G" olarak gidiyor.

Benim Hero da Turkce karakterler gidiyor sorun yok.

Hoppalaaa... Bu HTC telefona göre mi muamele yapıyor... Birinde ğ serbest birinde değil!!

Özellikle Ğğ harfine bakar mısın? Zira "ç,ü,Ü,Ö,ö" harfleri sadece türkçeye özgü karakterler değil. Onlarda zaten sorun olmaz.

Ç,İ,ı,Ş,ş,Ğ,ğ harfleri karşıya aynen ggidiyor mu? Yoksa onları C,I,i,S,s,G,g harflerine dönüştürerek mi gönderiyor?

@kulu42 bir de gönderilen SMS maksimum 160 karakteri buluyor mu sende?

Az önce emin olmak icin esimin teline gönderdim butun Turkce karakterleri gönderiyor ama 145 karakterden sonra ikinci sayfaya geciyor. 2.1 de tel.

• Teşekkürler @kulu42
  • Arkadaşlar 3d galeride kamera sorunu yaşayanlar vardı sanırım, cronos 2.0.2 yükleyince aynı hata bendede oluştu. çözümü ise uygulamalardan galeriyi silip villain 12 içindeki galeriyi yüklemek. eğer istenirse upload edebilirim. fakat şöyle bişeyde var ordan çekilen fotoğraflar max. 640*416 büyüklüğünde oluyor.
  • vanilla eclair rom var şu an üzerimde heronun. hard reset nasıl atarım ...
  • turkcell 3g ile hiç biyere bağlanamıyorum :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: rakkas79

vanilla eclair rom var şu an üzerimde heronun. hard reset nasıl atarım ...

Hard reset atma şu şekilde
    1- Telefonu kapat
    2- Telefon kapalı iken "home"+"back" tuşuna basılı tut ve telefonu aç
    3- Önüne gelen ekranda "Menu" tuşuna basarak Hard Reset atmış olursun

fakat bu "hard reset" telefonu en son yüklediğin ROM u resetliyor yani bir nevi "Cache" leri sıfırlıyor
  • Benim noktalı harflerin hiçbirinde problem yok hepsi normal gidiyor belki karşı tarafın cihazıile alakali birşeydir
  • bendede villian 12 var şimdi bu orjinal 2.1 e dönebilecekmiyiz? 1.5 deyken yedeğini almıstım nandroid ten varmı çaresi orjinal 2.1 e geçmenin?
  • Orjinal 2.1'e neden dönmek istiyorsunuz ki? Market yok orjinalinde, ayrıca Villainrom sürekli kendi kendini yenileyen, telefona değişik eklentiler getiren bir rom. Yani artısı var eksisi yok bence.
  • Ya Allah aşkına şu market sevdanızı anlayabilmiş değilim, .apk bir suru program var formlarda programın ismi yazın bir dunya link buluyosunuz burda sunu konusmamız lazım, sen hangi browseri kullanıyosun?, hangi msn kullanıyosun? Bunu tartısmamız lazım. Hangisi iyidir?
    Ayrıca Poibra neden orjinal 2.1 donmek istiyosunuz demis. Neden donmek istenilmesin google yazılımcıları htcnin yazılımcılarımı daha iyi biliyolar bu isi yoksa diger rom programcıları veya sirketlerimi?
    2.1 guncellemesini yaptı telefonum hakikaten tel. cok hızlandı, ozelliklerinde bir cok gelismeler var eksikleri giderilmis fakat hava durumu kısmında turkceye cevirilirlen bir karısıklık olmus sanıyorsam cuma gunu pazar diyo geciyor. Herkezde bu sekildemi yazıyor?
  • arkadaşlar başım büyük dertte.;

En son telefona vanilla eclair 2.1 yüklemiştim. Ancak benim ufaklık nasıl becerdiğini bilemediğim bir şekilde, sd karta format attmış , karıştırmışta karıştırmış. en son recovery menüsünde dolanıp duruyordu. telefon ekranı doğal olarak gelmiyor. siz forumdaşlarımdan yardım istiyorum, yoksa telefon cöp oldu. kargo ile istediğiniz yere gönderirim telefonu sabırlada beklerim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: enver
    Ya Allah aşkına şu market sevdanızı anlayabilmiş değilim, .apk bir suru program var formlarda programın ismi yazın bir dunya link buluyosunuz burda sunu konusmamız lazım, sen hangi browseri kullanıyosun?, hangi msn kullanıyosun? Bunu tartısmamız lazım. Hangisi iyidir?
    Ayrıca Poibra neden orjinal 2.1 donmek istiyosunuz demis. Neden donmek istenilmesin google yazılımcıları htcnin yazılımcılarımı daha iyi biliyolar bu isi yoksa diger rom programcıları veya sirketlerimi?
    2.1 guncellemesini yaptı telefonum hakikaten tel. cok hızlandı, ozelliklerinde bir cok gelismeler var eksikleri giderilmis fakat hava durumu kısmında turkceye cevirilirlen bir karısıklık olmus sanıyorsam cuma gunu pazar diyo geciyor. Herkezde bu sekildemi yazıyor?

Custom rom'lar HTC'nin orjinal 2.1'inin üzerine yapılan geliştirmeleri de içerir. O nedenle kullanım ve performans olarak resmi 2.1'den üstündür.
    Sana sadece 3 neden söyleyebilirim custom rom kullanmak için

1 - market (herkesin forumlarda apk kovalayacak zamanı yok, ayrıca ne bileyim apk'nin patchlenmediğini, marketten gelen uygulamalar kendini güncelleyebiliyor vs.)

2 - root (wifi tether, application backup gibi özellikler)

3 - custom kernel ile overclock imkanı. telefonumun performansı daha iyi ve pili daha uzun gidiyor.

ek faydalar:

4 - sıklıkla güncellenme

5 - froyo'ya geçiş imkanı

6 - google'ın, youtube'un bloklanması gibi saçmalıklara takılmamak

• quote:

Ya Allah aşkına şu market sevdanızı anlayabilmiş değilim, .apk bir suru program var formlarda programın ismi yazın bir dunya link buluyosunuz burda sunu konusmamız lazım, sen hangi browseri kullanıyosun?, hangi msn kullanıyosun? Bunu tartısmamız lazım. Hangisi iyidir?

Marketten tek tıkla indirip kurmak büyük kolaylık. Bir yerden sonra insan forum forum gezip program aramak istemiyor.

Custom ROM kullanırsanız (tabi ki iyisini) kimin işini daha iyi bildiği üzerine kafanızda şüpheler oluşmaya başlar.

• quote:

arkadaşlar başım büyük dertte.;

En son telefona vanilla eclair 2.1 yüklemiştim. Ancak benim ufaklık nasıl becerdiğini bilemediğim bir şekilde, sd karta format attmış , karıştırmışta karıştırmış. en son recovery menüsünde dolanıp duruyordu. telefon ekranı doğal olarak gelmiyor. siz forumdaşlarımdan yardım istiyorum, yoksa telefon cöp oldu. kargo ile istediğiniz yere gönderirim telefonu sabırlada beklerim...

Telefonun pilini çıkar, içinde sadece bir rom zipi (villain ya da original 2.1 olabilir) olan boş bir sd card tak.
    pili geri tak. telefon kapalıyken home tuşuna basılı tutarak aç. ordan yeniden rom yükle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: laconf

quote:

arkadaşlar başım büyük dertte.;

Telefonun pilini çıkar, içinde sadece bir rom zipi (villain ya da original 2.1 olabilir) olan boş bir sd card tak.
    pili geri tak. telefon kapalıyken home tuşuna basılı tutarak aç. ordan yeniden rom yükle.

çok teşekkür ederim. birde ruu suz orjinal 2,1 rom zip linki verirmisin... bu arada zipli atacam yine sd karta değilmi?

• Ama ben gene de 2.1 Türkiye romunun rootunu denemek isterim. XDA geliştiricilerden rica etmek lazım...
  • quote:

Market çok büyük rahatlık. Her seferinde forumlarda dolaşıp .apk indirip sonra bilgisayara bağlayarak uygulama yükleme külfetinden kurtarıyor.

Diğer taraftan 2.1 custom romların hepsi orijinal 2.1 üzerine geliştiriliyor. Yani aslında bir nevi modifiye edilmiş orijinal 2.1'ler.

Bunların yanında root erişimine sahip olman eğer ilgileniyorsan önemli ayrıca bazı programlar root olmayan telefonlarda çalışmıyor.

Geliştiriciler gerçekten çok başarılı, neticede bu platform açık kodlu. Gizli saklı bir şey yok, bu sebeple piyasadaki çok çok iyi geliştiriciler bu romları bu şekilde modifiye ediyorlar. Bu da yakında ciddi bir sektör olacağa benziyor..

• arkadaşlar sizin paylaşımlarınız sayesinde ögrendim ki bizim telefonlar bu haliyle yarım değil 10 da 1. O yüzden bende custom rom lardan birine geçmeye karar verdim. Ama okuduğum kadarıyla o kadar da kolay değil bana online destek verebilecek birisi olurmu diye sormak istedim online destek dediğim tek tek bana yaptıracak değil. Bi sorunla karsılasırsam soru sorabilirmiyim?

birde modaco rom da google maps te sorun mu oluyo,maps en cok kullandığım uygulama o yüzden soruyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

ps: Şimdi forumdaki ilgili konuyu okurken kesinlikle güncelleme yapmayın diye bir uyarı gördüm ama ben 2.1 güncellemesini yaptım bunun o bahsedilen kilidi aktifleştirip aktifleştirmediğini nasıl anlarım. yine de custom rom yükleyebilirmiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_1907 -- 15 Temmuz 2010; 19:45:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_1907
    arkadaşlar sizin paylaşımlarınız sayesinde ögrendim ki bizim telefonlar bu haliyle yarım değil 10 da 1. O yüzden bende custom rom lardan birine geçmeye karar verdim. Ama okuduğum kadarıyla o kadar da kolay değil bana online destek verebilecek birisi olurmu diye sormak istedim online destek dediğim tek tek bana yaptıracak değil. Bi sorunla karsılasırsam soru sorabilirmiyim?

birde modaco rom da google maps te sorun mu oluyo,maps en cok kullandığım uygulama o yüzden soruyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

ps: Şimdi forumdaki ilgili konuyu okurken kesinlikle güncelleme yapmayın diye bir uyarı gördüm ama ben 2.1 güncellemesini yaptım bunun o bahsedilen kilidi aktifleştirip aktifleştirmediğini nasıl anlarım. yine de custom rom yükleyebilirmiyim.

Eğer yükleyeceksen modaco yukleme bu saatten sonra, zaten guncellestirme yapmışın modaco yuklersen tekrar 1.5e dönersin bence cronos 2.0.2 yükle baya iyi bir rom.
    Sen bu işlemleri yaparsan bi sorun olacağını sanmıyorum dene bekli spl kilitlenmemistir. Tabi bende emin değilim sorumluluk sana ait yani :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker_1907

arkadaşlar sizin paylaşımlarınız sayesinde ögrendim ki bizim telefonlar bu haliyle yarım değil 10 da 1. O yüzden bende custom rom lardan birine geçmeye karar verdim. Ama okuduğum kadarıyla o kadar da kolay değil bana online destek verebilecek birisi olurmu diye sormak istedim online destek dediğim tek tek bana yaptıracak değil. Bi sorunla karsılasırsam soru sorabilirmiyim?

Bu zaman kadar yapmadığın hata :) Dikkatli bir şekilde adım adım yaparsan hiç bir hatayla karşılaşacağını samıyorum. Root işleminden sonra rom yüklemek öocuk oyuncağı, sadece zipli bir dosyayı sd karta atıp (bir nevi bios gibi) açıyorsun. İstediğin bütün romları denersin, beğendiğini kullanırsın. Ben cronos hiç kullanmadım ama VillainRom 12.0 gayet stabil ve hızlı çalışıyor şu an, gayet memnunum onu da tavsiye edebilirim. Yüklemek istediğin romların 2.1 tabanlı olmasına dikkat et, 1.5 yada 1.6 olmasın

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.