Şimdi Ara

HTC One M7 unroot rehberi(telefonu servise yollamak isteyenler için) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
8
Favori
13.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bu şekilde garantiye göndersem sorun olur mu sizce ?

***TAMPERED***
    ***RELOCKED***
    M7_UPVP SHIP S-ON

tşk.
  • 1 yıllık konuyu hortlattım ama htc one m7 telefonu rootlamaya çalıştım elime yüzüme bulaştırdım yardımcı olabilecek arkadaşlardan haber bekliyorum.

***TAMPERED***
    ***UNLOCKED***
    m7_UL pvt ship s-on rh
    HBOOT 1.61

SEVGİYLE...
  • StG 44 kullanıcısına yanıt
    Üstadım öncelikle teşekkür ederim. 2 yıl önce yazmışsın halen geçerliliğini koruyan bu rehberi tekrar teşekkür ederim bunun için. Tüm işlemleri sırasıyla yaptım. Tabi öncelikle benim 1.61 olan hboot versiyonumu düşürmek zahmetli oldu. Sunshine ile düşürdükten sonra s-off olarak bu rehberdeki adımları tek tek hallettim. Tampered yazısını kaldırdım. Locked yaptım. Cid numaramı M__27 olarak değiştirdim. Herşey tamam ruu yükleyebilmem için dedim. fastboot flash zip ruu.zip komutunu verdim hata verdi. Dediğiniz gibi endişe etmedim tekrar komutu verdim yine aynı hatayı aldım. Tekrar denedim bu işlemi ama nafile. Nerede hata olduğunu anlayamadım.

Tam bu arada sormak istediğim; buna engel olan komut satırında cihaz fastboot iken adb devices komutunu verdiğimde; List of devices attached yazıyor ama cihazı göremiyorum. Bundan kaynaklı olabilr belki. Nasılgörünmesini sağlarım. Driverlar yüklü olmasına rağmen tekrar yükledim aynı sorun devam etmekte. Ek olarak cihaz açıkken adb devices komutunu verdiğimde cihaz görünüyor. fastboot a aldığımda komutu verince List of devices attached yazıyor tekrar.

Özetle RUU yükleyememin sebebi ne olabilir acaba?

• metinkayip M kullanıcısına yanıt
    sanırım siz bootloader ekranında bırakıyorsunuz cihazı o yüzden bilgisayar görmüyor.bootloader ekranında fastboot'a tıklayın. daha sonra bilgisayara bağlayıp, fastboot devices komutunu kullanın. fastboot ekranında adb ile başlamaz komutlar. yani adb devices yazdığınızda birşey çıkmaması normal.
    eğer yine olmassa htc sync manager yükleyip, daha sonra driverlarını kaldırmadan uninstall yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 27 Ağustos 2015; 11:43:42 >
    Tamam üstadım akşama sync manager yükleyip deneyim tekrar. Cevabın için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StG 44

3) S-ON Yapmak

Evet stock hâle çevirmenin büyük bir kısmını hallettik sadece S-ON yapmak kaldı. Telefonu açtıktan sonra kurulumu yapın ve daha sonra yazılım güncellemelerini kontrol edin, eğer güncelleme görünüyorsa cihazınızı bootloader ekranından fastboot moduna alın, bilgisayara bağlayın. Daha sonra adb dosyalarının olduğu klasörde komut istemcisi açın ve

fastboot oem writesecureflag 3

Komutunu verin.Daha sonra bootloader ekranını tekrar başlatmak için

fastboot reboot-bootloader

Komutunu verin ve cihazın s-on olup olmadığını kontrol edin. Eğer s-on olduysa artık işlem tamamdır, telefonunuz tamamen root olmadan önceki eski hâline dönmüş demektir, artık sırasıyla OTA güncellemelerini yapıp cihazınızı garantiye verebilirsiniz.

Üstadım 3. maddeyi alıntı yaparak yazayım istedim işlem tamam. Şu an güncelleme yüklemeye başladım. =) Allah razı olsun emeğine sağlık vallahi.
    Bu arada htc sync manager yükledim fakat adb devices komutunda yine göremedim cihazı. Olmayacak mı acaba diye bir düşünce geldi ama dur bakalım RUU flashlanacakmı dedim.
    Tertemiz bir kurulum oldu. Sonrasında S-ON çevirdim. ve güncellemeleri yüklüyorum. Tekrar teşekkür ederim üstadım.

• S.a su ve ondan sonraki komutu kabul etmiyor . nasıl düzeltebilirim .

HTC One M7 unroot rehberi(telefonu servise yollamak isteyenler için)
  • brhn34 B kullanıcısına yanıt
    cihazı görmüyor.
    geliştirici seçenekleri > usb hata ayıklama açık mı?
    komut işini halletim bende s-off yapama lazım suan temprared ve unlocked . ama s-off yapamıyorum işlemlerin en sonunda '' eror : only position independent executables (PIE) are supported.'' diye hata veriyor .
  • s-onn konumda aynen bu şekilde yaptım ama yine aynı temprared ve unlcoked
     HTC One M7 unroot rehberi(telefonu servise yollamak isteyenler için)
  • brhn34 B kullanıcısına yanıt
    konuyu okumadın mı? s-off zorunlu bu işlemler için. s-on olup da deneyenleri, olur mu diye soranları anlamıyorum.
    hboot sürümü 1.56 ve daha üstüyse sunshine programını satın almanız gerekiyor s-off için. (25$)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 29 Ağustos 2015; 16:22:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: StG 44

Bu kadar uyarıdan sonra artık başlayalım.

Öncelikle ADB driverlarının düzgün çalıştığından emin olun. Tavsiyem htc sync manager'ı silin.Geliştirici seçeneklerinden USB Hata ayıklama modunu aktifleştirin.ADB dosyalarının olduğu yere komut istemcisi açarak ve telefonunuzu bilgisayara bağlayarak;

adb devices

yazın ve eğer cihazınızın seri numarası ve yanında device,fastboot,recovery ( cihazınızın hangi modda olduğu ) gösteren bir yazı varsa ADB driverları ve HTC Driverları düzgün çalışıyor demektir.

Tabi ben bunu siz daha önce root yaptığınız ve adb driverlarının yüklü olduğunu varsayarak yazıyorum.

Benim cihazım hboot 1.56, s-off ve unlocked'dı.Uyarıda belirtmiş olduğum gibi bu işlemler için s-off ve superuser gereklidir! Şimdi sırasıyla yapacağımız işlemler

* ADB Komutlarıyla Tampered Yazısını Kaldırmak ve Cihazı Locked Yapmak
    * RUU flaşlamak
    * Cihazı s-on yapmak.

1) ADB Komutlarıyla Tampered Yazısını Kaldırmak ve Cihazı Locked Yapmak

Benim cihazımda s-off yaptıktan sonra tampered yazısı gitmişti, eğer sizde tampered yazısı varsa onu da kaldırmanız gerekir.Eğer tampered yazısı varsa, önce tampered yazısını kaldırın ve daha sonra locked yapın.

TAMPERED YAZISINI KALDIRMAK

Cihazınızı bilgisayara bağlayarak, adb dosyalarının olduğu yere komut istemcisi açın ve aşağıdaki kodları sırasıyla girin.

adb devices

adb shell

su

echo -ne '\x00' | dd of=/dev/block/mmcblk0p7 bs=1 seek=4265988

(bunu kopyala yapıştır yapın,yazım hatası yapmayın ve boşluk eklemeyin!)
    exit

exit

( iki kere exit yazacaksınız )
    adb reboot-bootloader

Yaparak ***TAMPERED*** yazısının gidip gitmediğini kontrol edin.

LOCKED yapmak için

Telefonu bilgisayara bağlayın, adb dosyalarının olduğu yerde komut istemcisi açın ve aşağıdaki komutları sırasıyla girin.

adb devices

adb shell

su

echo -ne '\x00\x00\x00\x00' | dd of=/dev/block/mmcblk0p3 bs=1 seek=33796

(bunu kopyala yapıştır yapın,yazım hatası yapmayın ve boşluk eklemeyin!)

exit

exit

( iki kere exit yazacaksınız )
    adb reboot-bootloader

en son komuttan sonra bootloader ekranında ***UNLOCKED*** yerine ***LOCKED*** yazdığını göreceksiniz.

Hocam lütfen oradaysan yardımcı olur musun lütfen.. Konunda ki ilk aşama ile başlayayım dedim ama bu ADB Devices ı nereden bulurum nasıl indiririm. CMD ile açtım adb devices yazdım yanında çıkması gereken hangi modda ve seri numarasının ne olduğu falan çıkmadı karşıma. HBOOT: 1.61.0000 RUU ROOM u zipli olarak indirdim her şeyim hazır bekliyorum. ADB Devices ı nasıl temin edebilirim gerisini adım adım yapacağım inşAllah

• micozb kullanıcısına yanıt
    hocam pardon ama daha adb driverlarını bilmiyorsun telefonu sıfırlamaya çalışıyorsun. cin olmadan adam çarpmaya çalışmak diyebiliriz buna. daha ilk noktadan takıldıysan gerisini yapamazsın. zaten eminim ki hboot 1.61 olduğuna göre telefon S-OFF değildir S-ON dur. sen önce bi elindeki telefonun gereksinimleri karşılayıp karşılamadığına bak, 1 tanesi bile olmazsa olmaz yapamazsın bu işlemi. önceki mesajlarda da soranlar oldu adam telefonum s-on olur mu diyor. yav biz oraya boşuna mı yazıyoruz fantezi olsun diye mi s-off yazıyoruz. s-off en gerekli şey bu işlemler için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 1 Kasım 2015; 0:52:27 >
    Hocam haklısın valla ne dersen haklısın buna bir abim güzel güzel rom yükledi kaşındım yanlışlıkla sd card ı formatladım yeni rom yükleyeceğim diye şimdi de eskiye dönmek istiyorum ama eskiye dönemeyeceğim yapamam yani anladım sayende :) Telefon hazır unlocked şu an .. rom indirdim otg kablosu aracı ile flash bellekten yükledim her şey bitti. yeniden başlattığım da telefon sürekli yeniden başlıyor. Telefon böyle kaldı elimde 2 gündür işin içinden çıkamıyorum yemin ederim kaç paraysa şu işten anlayan adama vereceğim kurtulmak istiyorum bu dertten. İstanbuldaysan yarın müsaitsen vallahi geleyim yanına ya da önerebileceğin bir yer varsa yaptırayım. Ya da şu rom olayını yükledikten sonra neden sürekli resetlediğini biliyorsan bir öneride bulunabilir misin hocam
    şimdi anladım durumunuzu. otg şart değil, adb sideload ile bilgisayardan da yollanıyor zip dosyası rom yüklü olmasa bile. ancak otg olduğu iyi olmuş.

öncelikle rom yükledikten sonra telefonun sürekli reset atması romun düzgün şekilde yüklenmediği veya romun güncel olmaması nedeniyle olmuş olabilir. hatta romu indirirken eksik indirmiş olmanız bile yeter bunun için.

romu yüklerken normalde aroma menüsünün çıkması lazım, aklınız karışmasın kullanıcı arayüzü gibi birşey bu, romu yüklemeden önce istediğiniz ayarları seçiyorsunuz ona göre yüklüyorsunuz. eğer böyle bir ekran geliyorsa o ekranda romu yüklemeden önce sorar factory reset veya wipe data yapayım mı diye o tarz bişey olması lazım onu işaretlemeniz lazım rom yüklemeden önce.

eğer böyle bir ekran yoksa büyük ihtimal o rom eskidir. yine de recovery arayüzünden romu flashlamadan önce factory reset yapılıp, reset atmadan romu flashlanırsa sorun kalmaz.

bunlar da işe yaramıyorsa büyük ihtimal telefon gereksinimleri karşılamıyordur. bazı romlar sadece unlocked isterken bazı romlar hem s-off hem unlocked olmasını ister.

romu indirdiğiniz sayfayı atarsanız daha çok yardımcı olabilirim.

Ya varya Allah senden razı olsun. Gecenin bu vaktinde kırmadın beni.

Bahsettiğin o arayüzü yüklemeye çalıştığım Rom'da gördüm Seçtim programları her şeyi install dedim yükledi. Evet evet Factory ve Wipe data gibi 2 seçenek çıktı ben ikisinide denedim ayrı ayrı ama olmadı. Ben size hemen o rom un linkini vereyimhttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2183023

yukarıda ki room olmadığı için şu an bunu indiriyorum. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2334294

romların ikisi de güncel bence romdan dolayı bir sorun yok. md5 yazar linkin oralarda onunla dosyanın tam inip inmediğini kontrol edebilirsin. md5 checker yaz googlea o programı indir daha sonra md5 kodunu kopyala, download linkinin ordaki. kontrol edeceğin dosyayı seç ve bekle. codes match yazarsa indirmede de sorun yoktur.

yaklaşık 1 yıldır rom,root vb. işlerle uğraşmıyorum o yüzden aroma menüsünü harfiyen hatırlayamıyorum ancak yanlış şekilde yüklüyorsunuz o yüzden oluyor diye düşünüyorum. mesela telefon ne model diye falan soruyordu ben öyle hatırıyorum International HTC One seçeceksiniz başka birşey seçiyorsanız. Full wipe işaretlemeniz lazım bir de. ama bunları aroma ekranında yapacaksınız rom yükledikten sonra factory reset wipe falan yapmayacaksınız.

siz en iyisi bana romu yüklemeye çalıştığınız zaman hangi seçenekler çıkıyor onu söyleyin harfiyen yazın ama. program seçme kısmını atlayabilirsiniz ama diğerlerini yazın.

1. Kullanıcı sözleşmesi çıktı I Agree kutucuğunu seçip Next dedim.
    2. 5 seçenek çıktı karşıma yukarıdan aşağıya sıralıyorum. 1. Install Viperone 2. Change Log 3. System İnfo 4. Filemanager 5- Exit ben 1.seçeği işaretleyip Next dedim
    3. 2 Seçenek daha çıktı Aynen yazıyorum. 1. İnstall Without Wiping ( If upgrading From Android 4.4.4 or older WIFI May not work without full wipe ) 2. Wipe Data ( Your data and setttings will be wiped, but your SD card will be left untouched )

3. Seçeneğe hhiç bir şey yapmadım anlamadığım için hangisini seçmeliyim ?
    wipe data/full wipe onu seçmen lazım. başka romdan geçerken yapılması gerekir.

eğer yine olmazsa hangi recoveryi kullanıyorsun? ben hep TWRP recoveryi kullanırdım CWM recovery var bir de onu hiç denemedim bile. he bide bırak iki recovery farkını, aynı recoveryde versiyon farkı bile romun düzgün yüklenmemesine neden olabilir ve olduğunu gördüm geçmişte. CWM kullanıyorsan TWRP recovery yükle öyle dene.

https://dl.twrp.me/m7/ bu linkten en son versiyonu indirebilirsin.

telefonun versiyonunu soruyorsa da international ı seç.
    Unuttuğum noktaya değindin üstad. Şöyle ki ben Cwm yi kullanıyorum. Bir forumda daha gördüm senin gibi öneri veren tool kit ile yükledim TWRP yi ama dokunmatik olduğu için dokunmatiği bende çalışmadı 3-4 kere sildim yükledim nafile bir türlü dokunmatiği çalışmıyor. Şimdi ben bunun en son sürümünü indirdim img uzantılı bunu nasıl yükleyebilirim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.