Şimdi Ara

HTC One M7 unroot rehberi(telefonu servise yollamak isteyenler için) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
8
Favori
13.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    ya valla bu iş uzayacak gibi. her işlemde para alsam dünya para kaldırırmışım hele şu tamamen sıfırlamayı saymıyorum daha :)

o toolkit falan eskidir eski versiyon yüklediği için de sorunludur. son versiyonu yüklersen sıkıntı olmaz dokunmatik zaten o recovery o yüzden seviyorum. bir de romlarla sorun çıkarttığını görmedim hiç.

önce adb driverlarını indireceksin.http://android.cmphys.com/htc-drivers-adb-recovery/ bu linki dene şuan bulabildiğim en güncel bu. yalnız ben başka şekilde yüklüyordum ancak baya karışık o. sana bu yeter de artar gibime geliyor. adb driverlarını kurmaya gerek yok sadece 3-5 tane dosya var klasörün içinde. o linkteki açıklamalarıda oku yaparsın.

daha sonra recovery dosyasını indir o adb driverının olduğu klasörün içine at.

en son ise adb driverının olduğu klasörde shift boş alana sol tık daha sonra sağ tık yapıp komut istemcisini burda aç de. shift sol tık olayının yapılma nedeni o klasörün içinde herhangi bir dosyanın seçilmemesini sağlamak.

telefonu bilgisayara bağla fastboot moduna al. o sırada da adb devices de zaten sağlıklı çalışıyorsa telefonunu görür.

herşey tamamsa da fastboot flash recovery xxx.img yaz. xxx.img ise dosyanın adı ve uzantısı yani.

bu arada cidden uyumam lazım şimdilik bu kadar daha fazla cevap veremem malesef. isterseniz yarını bekleyin ben bu işlemleri yaparım teamviewerdan falan bağlanıp. kendiniz yapmaya kalkarsanız bence riskli.

konuyu açtığıma pişman oldum ya bugüne kadar kaç kişiye tv den bağlandım yardım ettim ama sıkıldım artık hep aynı şeyleri yapıyorum bana basit geliyor ama bilmeyene zor geliyor demek ki.ama cidden de ayrıntılı bu işler. ben de zamanında telefonumu bozmuştum ancak telefonu eski haline getirebildikten sonra biraz zaman harcadım bu konular üstüne. şimdi herşeyi yapabilirim telefonda. her seferinde de bu sefer yardım etmiycem diyorum yine de yardım ediyorum çoğunlukla

bi ara hep pmden mesaj atıyolardı neyse ki uyarı yazdım da atan yok. pmden yardımcı olmak kadar aptalca bişey yok cidden konuya yazınca en azından diğerleri de okuyabiliyor pmden olunca sadece 2 kişi arasında kalıyor ve sürekli aynı mesajlar geliyor.

söz meclisten dışarı siz konuya mesaj attınız diye konuyu gördüm tekrar. artık bunları yazmak istiyorum. insanların önüne hazır bilgi koyuyorum rehber hazırlıyorum konu açıyorum insanlar hala yapmıyorlar yapamıyorlar. belki bu rehber temel bilgileri bilenlere yönelik ama artık bu telefonu tamamen sıfırlama meselesi de bu telefonda yapabileceğin seviye olarak son şeydir belkide. bi zahmet de temeli bilmeyen yapmasın yoksa telefonuna daha kötü zarar verebilir geri dönüşümsüz.

içimdekileri yazmak istedim neyse.

• ufak bir sorunum var :)
    telefon s-on ,tampered,unlocked
    hboot 1.61.0000
    cid:htc__m27
    mid:PN0711000
    OS-7.19.401.151
    ,telefonu unlocked edip İnsertcoin rom'unu yüklemiştim ,şimdi stock rom'a dönemiyorum ,nasıl yapabilirim ,nelere dikkat etmem lazım bi yardımcı olur musunuz
  • LORIK kullanıcısına yanıt
    eğer amacınız sadece stock rom kullanmak ise bu konudaki yöntemle uğraşmanıza gerek yok. custom rom gibi indirip kurabileceğiniz stock romlar var. ancak artık telefonu kullanmadığımdan dolayı link atamıyorum. siz araştırabilirsiniz. gerçi kullanırken de pek ihtiyacım olmamıştı stock roma

ancak eğer bu rehberi uygulayıp telefonu rootlamadan önceki haline getirmek istiyorsanız, öncelikle S-OFF yapmanız lazım telefonu. onun da iki yöntemi var: 25$ verip sunshine s-off programını almak, ya da tek seferliğine ülkemizde telefoncularda bulunabilen javacardı kullanıp s-off yapmak. s-off yaptıktan sonra bu rehberi uygulayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StG 44

2) RUU flaşlamak

Eğer başarıyla tampered yazısını kaldırıp, locked yaptıysanız şimdi RUU yüklemeye başlayabiliriz.

Aşağıda vereceğim RUU dosyası Türkiyeden alınmış olan cihazlar içindir.(CID numarası HTC__M27 olanlar) Aşağıdaki RUU dosyasını yükleyebilmek için, eğer supercid kullanıyorsanız, orjinal cid'e geri dönmeniz gerekmektedir. Aşağıda cid numaranızı nasıl HTC__M27' ye döndürebileceğinizi anlatan bir yazı yer almaktadır.

CID numaranızı hiç değiştirmediyseniz CID değiştirme işlemini es geçin.

a)CID numarasını değiştirmek

Cihazınızı bilgisayara bağlayın ve adb dosyalarının olduğu yerde komut istemcisi açın ve komut istemcisine

adb reboot-bootloader

yazın ve bootloader ekranı gelecek telefonunuza.Daha sonra komut istemcisine tekrar aşağıdaki komutu girin.

fastboot oem writecid HTC__M27

Daha sonra tekrar komut istemcisine

fastboot reboot-bootloader

yazın ve bootloader ekranında CID numaranızın eski haline dönüp dönmediğine bakın. Eğer dönmüşse telefonu tekrardan başlatın. Dönmemişse bu adımları tekrar deneyin.

b)RUU flaşlamak

*** BU İŞLEM CİHAZINIZDAKİ SİZİN SONRADAN YÜKLEDİĞİNİZ NE VARSA SİLECEKTİR. LÜTFEN YEDEKLEYECEĞİNİZ ŞEYLER VARSA YEDEKLEYİN VE BU İŞLEME ÖYLE BAŞLAYIN ***

Öncelikle burdaki dosyayı indirin. İndirdikten sonra tam inip inmediğini kontrol edin!
    Nasıl kontrol edeceğinizi bilmiyorsanız, buradaki dosyayı indirin ve zip içindeki dosyaları herhangi bir yere çıkarın.MD5.exe'ye tıklayın ve daha sonra RUU dosyası için tıkladığınız linkteki MD5 kodunu kopyalayın, MD5.exe'den indirdiğiniz dosyanın konumu seçin ve kontrol edilmesini bekleyin. Eğer codes match yazarsa burdan sonraki işlemlere devam edin ancak uyuşma yok ise dosyayı tekrar indirin. Bu yöntemi başka dosyalar için de yapabilirsiniz, telefona yükleyeceğiniz dosyalar için yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.
    RUU dosyasını indirdikten sonra, ismini ruu olarak değiştirin ve adb dosyalarının olduğu klasöre atın.

Telefonunuzu bilgisayara bağlayın, adb dosyalarının olduğu klasörde komut istemcisi açın ve

adb reboot-bootloader

komutunu verin. Sizi bootloader ekranına çıkarması gerek.Daha sonra

fastboot oem rebootRUU

komutunu verin. Gri HTC logosunu göreceksiniz.Şimdi aşağıda vereceğim komutla RUU dosyasını telefona yükleyeceksiniz. Elektrik kesilmesi gibi bir durumda ne olur bilmiyorum ancak, telefon büyük ihtimal brick olacaktır. Laptop kullandığım için, bu işlemlere başlamadan önce laptopa batarya taktıktan sonra işlemlere başladım.

fastboot flash zip ruu.zip

komutunu verin ve biraz bekleyin. Komut istemcisindeki kodlara bakın, bir süre sonra hata verecektir. Ancak endişelenmeyin ve tekrar

fastboot flash zip ruu.zip

komutunu verin ve işlemin bitmesini bekleyin. Telefonun ekranında yeşil bir bar çıkar, ancak genellikle bu bar tamamen dolmaz, işlemin bitip bitmediğini anlamak için komut istemcisine bakın, finished tarzı birşey yazana kadar kabloyu çıkarmayın.İşlemin bittiğine emin olduktan sonra

fastboot reboot

komutuyla telefonunuzu baştan başlatın. Telefonunuz Android 4.1.2 ve Sense 5 yüklü hâle gelmiştir.

Değerli hocam yardımınıza ihtiyacım var. HTC ONE M7 telefonumun (CID numarası HTC_M27) android sürümünü 4.4.2 den 4.1.2 sürümüne düşürmek istiyorum. Cihazım şu ana kadar sadece 4.4.2 güncellemesi aldı, bu güncellemeden sonra bir güncelleme daha geldi ama ben onu yüklemedim. Telefonum S-ON durumda ve root suzdur. Sizin anlattığınız aşamaların hangisinden başlamam gerekiyor. Bana yardım eder misiniz? Saygılarımla...

• mnaltunkeyik M kullanıcısına yanıt
    4.1.2 yükleyip ne yapacaksınız ki? Beklediğinizi bulamayacaksınız eminim bundan.

Telefonun orjinal halinde RUU ile sadece üst sürümler yükleyebilirsiniz. Alt sürüme düşmek için kesinlikle S-OFF gerekiyor. Yani buradaki rehberden faydalanamazsınız.
  • quote:

4.1.2 yükleyip ne yapacaksınız ki? Beklediğinizi bulamayacaksınız eminim bundan.

Telefonun orjinal halinde RUU ile sadece üst sürümler yükleyebilirsiniz. Alt sürüme düşmek için kesinlikle S-OFF gerekiyor. Yani buradaki rehberden faydalanamazsınız.

Hocam 4.1.2 ye düşürmek istememin nedeni özellikle kamera çekimlerinde sorun yaşıyorum. Özellikle dış çekimlerde odaklama esnasında görüntüde dalgalanmalar oluyor. Araştırdığım kadarıyla bu sorun 4.2.2 sürümden sonraki versiyonlarda ortaya çıkıyormuş. Ayrıca şarjım sanki eskiye nazaran daha hızlı bitiyor.

Cihazı şuradakihttp://shiftdelete.net/htclerin-bootloader-kilidini-kaldiriyoruz-46361 makaleye göre s-off yapabilirim. Sonraki aşamaları konusunda sizden yardım alabilirmiyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: mnaltunkeyik

quote:

Hocam 4.1.2 ye düşürmek istememin nedeni özellikle kamera çekimlerinde sorun yaşıyorum. Özellikle dış çekimlerde odaklama esnasında görüntüde dalgalanmalar oluyor. Araştırdığım kadarıyla bu sorun 4.2.2 sürümden sonraki versiyonlarda ortaya çıkıyormuş. Ayrıca şarjım sanki eskiye nazaran daha hızlı bitiyor.

Cihazı şuradakihttp://shiftdelete.net/htclerin-bootloader-kilidini-kaldiriyoruz-46361 makaleye göre s-off yapabilirim. Sonraki aşamaları konusunda sizden yardım alabilirmiyim?

Yok hocam o rehber yanlış hazırlanmış, onunla sadece bootloader kilidini açarsınız. S-OFF için başka işlemler gerekmekte.
    Telefonun pil ömrü yazılıma o kadar bağımlı değil, zamanınca onlarca farklı versiyon ve rom denemiş birisi olarak bunu söyleyebilirim. Yani ne yüklerseniz yükleyin üç aşağı beş yukarı aynı sonucu alırsınız. Ayrıca htc her güncellemeyle telefonu daha da iyileştirdi, mesela 4.4.2'deki akıcılığı 4.1.2'de bulamazsınız.
    Kamera ile ilgili dalgalanma gibi bir problem duymadım hiç. Ancak pembe kamera gibi donanımsal olduğu kesin olan bir problemi var bu telefonun. Donanımsal olduğu henüz kesinleşmemiş olduğu zamanlarda, bazı kullanıcılar ısrarla 4.2.2'den sonra olduğunu belirtiyorlardı bunu da bilmenizde fayda var.
    Eğer telefonunuzun garantisi varsa yollayın kamera modülünü değiştirsinler.

• quote:

quote:

quote:

Yok hocam o rehber yanlış hazırlanmış, onunla sadece bootloader kilidini açarsınız. S-OFF için başka işlemler gerekmekte.
    Telefonun pil ömrü yazılıma o kadar bağımlı değil, zamanınca onlarca farklı versiyon ve rom denemiş birisi olarak bunu söyleyebilirim. Yani ne yüklerseniz yükleyin üç aşağı beş yukarı aynı sonucu alırsınız. Ayrıca htc her güncellemeyle telefonu daha da iyileştirdi, mesela 4.4.2'deki akıcılığı 4.1.2'de bulamazsınız.
    Kamera ile ilgili dalgalanma gibi bir problem duymadım hiç. Ancak pembe kamera gibi donanımsal olduğu kesin olan bir problemi var bu telefonun. Donanımsal olduğu henüz kesinleşmemiş olduğu zamanlarda, bazı kullanıcılar ısrarla 4.2.2'den sonra olduğunu belirtiyorlardı bunu da bilmenizde fayda var.

Değerli hocam günaydın. Verdiğiniz fikirler için çok teşekkürler. Telefonun kamerasında yaşadığım sorunun videosunu çektim, youtube yükledim aşağıdaki linkte var sizde izleyip fikrinizi yazarmısınız? Sanki yazılımsal bir sorun gibi geldi bana ama sorunun nerden kaynaklandığını tam olarak bilmiyorum. Saygılar...

https://youtu.be/KB9CAw0Cnq8

• quote:

quote:

quote:

Hocam son mesajıma bakabildinizmi?

• mnaltunkeyik M kullanıcısına yanıt
    İzledim videoyu ilginç. Acaba bir ısı kaynağı falan mı var, sanki gerçekte ateşin yakınında dururmuş gibi görünüyor. Bende de 2 yıl önce video çekiminde daha farklı şekilde olmuştu ancak sonra bir daha olmadı. Videosu var pmden atarım. Fotoğrafı çekince de dalgalı mı görünüyor, bir de video çekiminde bir sorun var mı?
  • quote:

İzledim videoyu ilginç. Acaba bir ısı kaynağı falan mı var, sanki gerçekte ateşin yakınında dururmuş gibi görünüyor. Bende de 2 yıl önce video çekiminde daha farklı şekilde olmuştu ancak sonra bir daha olmadı. Videosu var pmden atarım. Fotoğrafı çekince de dalgalı mı görünüyor, bir de video çekiminde bir sorun var mı?

Hocam fotoğraf çekince dalgalı olmuyor ama odaklanmada sorun yaşadığı için resim flu oluyor. Video çekiminde de aynısı oluyor. Sizin attığınız videoyuda seyrettim oda ilginç gerçekten. Telefonun garantisi devam ediyor garantiye göndereyim diyorum. Garantiye gönderirken birde videoyu cd ye kaydedip göndereceğim sizce nasıl olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnaltunkeyik -- 28 Aralık 2016; 16:23:29 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.