Şimdi Ara

HTC One (M7) video inceleme 'Fark yaratmak isteyenlere özel' (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
756
Cevap
14
Favori
71.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung kalitesiz kasa üretmemiştir. Kalite oluşu hafiflik esneklik ve sağlamlık getirmekte... Kullanıcıların tek şikayeti dokunma hissi...

Dokunma hissi olsun diye cam veya alıminyum olmasını tercih etmem.

Sivri hatları olmayacaksa alaşımlar olabilir. Ama bunun bedeli ağırlık olacaktır tıpkı HTC ONE da olduğu gibi... Tıpkı Iphone 4s te olduğu gibi taki iphone 5 ile cam ı kaldırdı ciddi hafiflik elde etmesi gibi hemde ekranı 4" artmasına rağmen...

Samsung tüketiciyi ciddiye alıyor. Fena değil. Note 3 için farklı birşey düşünülebilir kesin birşey yok. Ne kullanacaksa onun kılıfını da çıkartırlar artık S4 te kullanırız . Bir kılıftır altı üstü

Herkes kılıf alıyor o zaman içindeki kasası neymiş bir anlamı kalıyor mu ? .. Tabiki kalmıyor... Amaç hisse. S4 dokulu polikarbon S3 Note 2 den kötü olmasa diye düşünüyorum....

Hep demişimdir: Dış kısma çözüm kolay bulunur. Alırsın arka kapak istediğin türde bol var sorun bitti .

Kimse S4 ün içine birşey diyemiyor. Hızlı . Donanım kuvvetli hızlı ... Arayüzü stock Android demeye bin şahit misali geliştirilmiş birsürü özellik eklenmiş. Arayüz çok iyi. Bu tip şeylere kimse şikayetçi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 15 Nisan 2013; 23:12:30 >

• Zaten kılıf alırsın sözünü çok saçma buluyorum. Ben telefonun tasarımına para veriyorum neden kılıfla bozulsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle katılıyorum kilifsiz mükemmel gerek yok bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Samsung kalitesiz kasa üretmemiştir. Kalite oluşu hafiflik esneklik ve sağlamlık getirmekte... Kullanıcıların tek şikayeti dokunma hissi...

Dokunma hissi olsun diye cam veya alıminyum olmasını tercih etmem.

Sivri hatları olmayacaksa alaşımlar olabilir. Ama bunun bedeli ağırlık olacaktır tıpkı HTC ONE da olduğu gibi... Tıpkı Iphone 4s te olduğu gibi taki iphone 5 ile cam ı kaldırdı ciddi hafiflik elde etmesi gibi hemde ekranı 4" artmasına rağmen...

Samsung tüketiciyi ciddiye alıyor. Fena değil. Note 3 için farklı birşey düşünülebilir kesin birşey yok. Ne kullanacaksa onun kılıfını da çıkartırlar artık S4 te kullanırız . Bir kılıftır altı üstü

Herkes kılıf alıyor o zaman içindeki kasası neymiş bir anlamı kalıyor mu ? .. Tabiki kalmıyor... Amaç hisse. S4 dokulu polikarbon S3 Note 2 den kötü olmasa diye düşünüyorum....

Hep demişimdir: Dış kısma çözüm kolay bulunur. Alırsın arka kapak istediğin türde bol var sorun bitti .

Kimse S4 ün içine birşey diyemiyor. Hızlı . Donanım kuvvetli hızlı ... Arayüzü stock Android demeye bin şahit misali geliştirilmiş birsürü özellik eklenmiş. Arayüz çok iyi. Bu tip şeylere kimse şikayetçi değil.

HTC One almak için gün sayıyorum ve neredeyse hergün bu başlığı takip ediyorum. Ancak her yazılan yorumun altında senin Galaxy S4 ile alakalı cevapların kabak tadı vermeye başladı artık.

Samsung'a karşı bir sempatin olabilir, kendine göre bazı nedenlerden dolayı HTC'yi de sevmeyebilirsin ama burada akıllarındaki soru işaretlerini giderecek yararlı bilgiler arayanların kafalarını daha da karıştırmaya hakkın yok. Daha önceki mesajlarımda da HTC'ye karşı fanlık boyutunda herhangi bir yaklaşımım olmadığını söylemiştim. Keza Samsung veya Sony'e karşı da bir antipati beslemiyorum. Ama sen burada insanları Samsung düşmanlığına zorluyorsun.

"Dokunma hissi olsun diye cam veya alüminyum olmasını tercih etmem." demişsin. Yahu bu o kadar göreceli bir kavram mı ki? Bu bildiğin; doğru ve yanlış, iyi ve kötü kadar net bir durum alüminyum ve plastik kavramı. Toplum içinde sakın plastiği alüminyuma tercih ederim gibi komik cümleler kurma rezil olursun. Hele hele sebep olarak 10 gram hafif olmasını gösterirsen ne derler bilmiyorum. "Bunun bedeli ağırlık olacaktır tıpkı HTC One'da olduğu gibi." demiş bir de. Sanki biri 131 gram iken diğeri 3.5 kilogram. O kadar körü körüne yorumlar yapıyorsun ki resmen küçük düşürüyorsun kendini.

Kılıf konusunda da yorumların çok genelleyici, sanki herkes kılıfla kullanmak zorundaymış gibi. Ben şahsen telefonun önü ve arkası için kaliteli jelatin film düşünüyorum. Böylelikle hem çizilme konusunda endişem olmayacak hem de estetiğinden çok fazla feragat etmemiş olacağım.

Son olarak donanım ve yazılım hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. Elbette S4'ün donanımına kimse birşey diyemez. Ama öyle yorumlar yapıyorsun ki sanki HTC One yanına bile yaklaşamıyor. Kaldı ki Galaxy S4, telefonu saf işlemci veya gpu performansı olarak değil de genel olarak değerlendiren AnTuTu ve Vellamo gibi testlerde HTC One'ın gerisinde kalıyor. Ayrıca yazılımın da ne kadar önemli olduğuna ve HTC'nin bu konudaki üstünlüğüne değinecek olursam; Touchwiz'le kıyasladığımızda Sense arayüzünün daha donanım dostu olduğunu herkes biliyor. Aslında bu konuya stabilizasyon konusunda kendini fazlasıyla ispatlamış olan Apple dahil edilerek IPhone 5'in donanım testlerinde S4'ün yarısından daha da az puanlar almasına rağmen nasıl akıcı çalıştığı örnek verilebilir herhalde. O yüzden sürekli benchmark karşılaştırma sonuçlarıyla milletin kafasını bulandırmaktan da vazgeçmelisin. Sonuç olarak kağıt üzerindeki donanımsal rakamlar hiçbirşey ifade etmiyor. Önemli olan uyumluluk.

Sana tavsiyem kendine başka bir uğraş edin ya da daha objektif yorumlarda bulun. Zira burada insanların sinirlerini gererek iyi birşey yapmıyorsun.

İyi forumlar..

• yaw yararlı şu foruma girdiğimde yararlı bilgi bulım diye smartı blokladım (ik 3-4 mesajını okudum tabii ilk defa birini blokladım zaten) ama o kadar çok yazıyorki milletin alıntılarında görmekten gına geldi. Smart diyebileceğin herşeyi dedin başka verebileceğin bir bilgi yok, yaptığın sadece troll'lük. türkçesi nedir bilmiyorum, fakat yabancı forumlarda trollük konusunda moderatörler çok hassas. XDA da 2 sayfa içinde trollun konusunu kapıyorlar yada trollü blokluyorlar, sanırım bu forumda trollük serbest yada moderatörler yetişemiyorlar çok fazla konu var.
  • Bizim memlekette fark yaratmak isteyen şekilsever arkadaşlar ayfona yönelir bunu bilmeniz gerek sevgili htc yöneticileri.. Lakin onların da bilmedikleri nokta, 'herkesin' ayfona yönelmesi. O kadar sıradanlaştı ki artık.. Elinde ayfon olmayan insanlar benim için daha özel
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakitay

Zaten kılıf alırsın sözünü çok saçma buluyorum. Ben telefonun tasarımına para veriyorum neden kılıfla bozulsun.

HTC ONE kasasi 1-2 dolar maliyeti var . Sen kasasina para vermeye devam et.
  • Brsblge s4 antutuda 30000 puanı geçen ilk telefon senin baktığın amerika versiyonudur one s4ü geçemez benchmarkda buarada s4 ile her şeyini karşılaştırmamak lazım çünkü bazı özellikleri tamamen farklı kesime hitap ediyor 5 inch 4.7 inch amoled ekran slcd3 ekran alüminyum gövde polikarbonat gövde 4.3ultrapiksel 13megapiksel touchwiz sense yekpare gövde çıkarılabilir pil bunlar birbiriyle karşılaştırılamaz bence karşılaştırılıcak şeyler şunlar olabilir ama lddr3 vs lddr2 ram exynos octa vs snapdragon s600 gorilla glass 3 vs gorilla glass 2 2600mah vs 2300mah karşılaştırılabilir şeylerde s4 daha üstün ama diğerlerindeki kişisel tercihler sebebiyle one almak istiyenlere de saygı duyulur zevk meselesi alanlara hayırlı olsun diyorum inşallah uzun süreli kullanırlar bu sıralar çok gereksiz telefon değiştiliyor çünkü

• Uzun yıllar PC donanımı ile boğuşan biri olarak size tek tavsiyem; rakamları gözünüzde fazla büyütmeyin. Benchmark'ın amacı da çoğu kişinin sandığından farklı bir olaydır. Hele ki mobil cihazlarda hiç takılmayın böyle mevzulara. Donanım her şey değildir, önemli olan stabilitedir. Benchmark sonuçları günlük kullanımda bu kadar etkili olsaydı ve stabilizasyonda sonuca gitme aracı olarak kullanılsaydı, iOS bu kadar stabil olamazdı. Donanım=Stabilizasyon değildir, önce bunu kavramak gerek. Kullanılan arayüzün bile performansta oldukça önemli bir etkisi var. Taraflı yorum yapmaktan hoşlanmıyorum, benim için doğru neyse o. Ortaya koymaktan çekinmem. Marka, tasarım vb. gibi havada kalan, kişiye göre değişebilen kavramlar hiç önemli değildir.

Kullandığı donanıma göre; TouchWiz çok daha fazla geliştirilmesi gereken bir arayüz. Üst düzey donanıma sahip olan bir mobil cihazda çalışmasına rağmen hala geçişlerde kasmalar mevcut ve bu aşılamayan bir problem. "Şu uygulamayı kurarsak şu olur." olayından da vazgeçelim artık. Ömrümüz stabiliteyi sağlamaya çalışmakla mı geçecek? Biraz da açtığımız gibi kullanma deneyiminin üzerine düşelim. Custom Rom olayları da bitti artık söyleyeyim size. Kaldı ki hiçbir custom rom dikiş tutmuyor arkadaşlar, binlerce rom kurmuş biri olarak söylüyorum bunu size. Gezinir gezinir yine orjinal rom'a dönersiniz, bu kaçınılmazdır. Zamanında Windows Phone cihazlara da çok romlama yapardık. Android'in açık kaynaklı olmasının çok da bir önemi kalmadı yani. Marketten uygulamalar çekip kullandığımız cihazlar haline dönüştüler. TouchWiz'de ram'in de doğru bir biçimde kullanılamadığını düşünüyorum. Android'in sorunları zaten ortada fakat HTC, Sense arayüzü ile Android'i oldukça rahat bir kullanıma kavuşturuyor. Oldukça stabil. Nexus dışında herhangi bir Android cihazın bu kadar stabil bir şekilde çalıştığını görmedim. HTC bunun üzerine gerilememiş, çıtayı yükseltmiş. Yeni arayüz çok sade ve kullanışlı olmuş. BlinkFeed gibi bir akışın olması gerektiğini kesinlikle düşünüyordum. Sürekli uygulamalardan "Log In" olup gezinti yapma, bildirimleri kontrol etme zamanımız olmuyor. Böyle güzel bir akış ekranından takip edilmesi güzel bir düşünce. Beğenirsiniz-beğenmezsiniz o farklı bir konu tabi.

Sonuç olarak demek istediğim; Samsung Galaxy S4 ve HTC One (M7) (Performans anlamında) hemen hemen aynı cihazlar. (Performans anlamında) Arada çok büyük uçurumlar varmış gibi bir hava oluşturmanın doğru olmadığını düşünüyorum.

Bence iki cihaz arasında kalanlar şunları değerlendirmeli:
    *Amoled mi, Super LCD 3 mü?
    *Arttırılabilir hafıza mı, 32 GB/64 GB tümleşik hafıza mı?
    *13 MP bir kamera mı, 4 Ultrapixel kamera mı?
    *Aşağı-yukarı standart bir ses deneyimi mi, BeatsAudio gibi gelişmiş bir ses deneyimi mi?

Biraz uzun oldu, tek mesajda toparlayayım istedim. Zaman ayırdığınız için teşekkürler, İyi forumlar.

• Bazı şeyleri netleştirmek gerekir konu biraz sapacak ama son mesajlar bu yönde ve kısa tutalım cevaplarımınız :

Stabilite Apple ürünlerinde nasıl elde ediliyor? CEvap : Apple Iphone Ipad Ipod gibi modellerde kendi belirlediği standartlarda muzik oyun video uygulamaya izin veriyor ve harici kart girişi yok radyo yok. Tüm bunlar stabiliteyi etkiler. Herşeyde tek tip düzen yaratırsan yani kısıtlarsan stabilite elde edilebilir ama esneklik ve genişleme ortadan kalkar.

Android ilk sürümü ile şuanki güncel sürüm arasında stabilite arayüz vs. birçok yönde iyileştirme vardır. Bunu yaparken oynatılacak müzik resim video oyun çalıştırılacak uygulamalar hatta arayüzler ( temalar ) desteği kaldırılmadan başarmaktadır.

Tek tartışmalı eksiklği Android Linux üzerinde Java Sanal makinesi üzerine kurulu olması. Yani bir bakıma işletim sistemi içinde işletim sistemi...

Gerçi Linux Kernel i sürekli gelişmekte. Android 5.0 ile Kernel 3.8 de stabilite ve hız daha da artacaktır.

Ekran çeşidi marka ve modellerde çeşit çeşit. İsteyen kaliteli IPS panel veya Super LCD3 ( HTC ONE gibi ) veya sıradan TFT LCD ( Xperia Z gibi görüş açısı ve kontrastı düşüktür ) kasa malzemesi çeşit çeşit var.

HTC pratikte önde olması mevcut Android arayüzüne fazla birşey gömmemesinden kaynaklanıyor sade yılların meşhur Sense Arayüzünü hafifletmiş o kadar. Akıllıca. Böylece pratikte FULL HD zor kaldıran Snapdragon işlemcisine fazla yük bindirmemekte.

Burda bazıları 1 ultrapiksel 3 megapiksel yazar ama nedense hatasını vurguladınmı inkar eder nedense şahsi algılar. Ama hatası bana değil benim verdiğim cevabı objektif olan herhangi bir üye de verebilirdi .

S4 ve HTC farklı kulvarların telefonu.

HTC ONE Apple Ipad in minyatür taklidini yapıyor ( kasası harici hazıa kartı olmaması bataryanın çıkartılamaz olması gibi ) . Beğenen olabilir.

S4 ile S3 üzerine yenilikler çıkarmış ( radyo hariç ) geliştirmiş. Kasası kötü his vermekte ama biraz iyileştirme var ( dokulu kasası şahsen denemeden kıyaslayamam ) Beğenmeyen olabilir ...

Hep demişimdir 13 ultrapiksel kameralı olsa idi neden 4 ultrapiksel de diye ....

HTC amaç ONE model ile bir slogan çıkartmış megapiksel herşey değildir diye. Bunu kısmen doğru sadece gece çekimlerinde veya kapalı loş mekanlarda ama kayda değer bir iyileşme sağlamakta dijital kumlanma sorunu tam çözemiyor. Gündüz çekimleri vasat ki karşımızdaki HTC ONE perakende satışı yapılan bir ürün. Beta test yazılımı yoktur .

Bir gerçek vardır LPDDR3 LPDDR2 ye göre üstündür.

Gorilla Glass 3 Gorilla Glass 2 ye göre daha dayanıklıdır ...

Harici hafıza kartı olmaması gözardı edilemez.

Bataryası çıkartılaiblir olmaması gözardı edilemez. ( HTC ONE sırf yekpare aluminyum kasa yüzünden ne kart desteği ne de batarya çıkartılabilir üretmemiştir )

• Bilindigi uzere HTC ONE alüminyum kasaya sahip. Peki siyah modelinde cizilme olursa alttan gri tabaka cikarmi yoksa alüminyum yapi tamamen siyaha burunmusmu?
  • quote:

quote:

Zaten kılıf alırsın sözünü çok saçma buluyorum. Ben telefonun tasarımına para veriyorum neden kılıfla bozulsun.

Htc kasası 1-2 dolarsa kendı kendıne çatlayan poşet telefonun vay haline.samsung tayvanda htcyi karalama kampanyası başlatmıs smart abicim sen bunun türkiye ayağımısın?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaFKaS76

Bilindigi uzere HTC ONE alüminyum kasaya sahip. Peki siyah modelinde cizilme olursa alttan gri tabaka cikarmi yoksa alüminyum yapi tamamen siyaha burunmusmu?

Sadece siyah renklisi yok her renkten var. Sanirim 6 -7 renk var.

Iyonize kaplama diyen forum uyeleri var ama iyonize de kaplama sonucta altindaki orjinal renk cizilmede cikacaktir.

Insan derisi degilki yara kabuk baglasin iylessin yara izi gitsin.

Bence metal olacaksa orjinali olsun en saglami budur.

Ayrica Mesut Cevik HTC ONE incelemesinde arka logosu surtmeden soyulmustu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ceqa

quote:

quote:

quote:

quote:

Htc kasası 1-2 dolarsa kendı kendıne çatlayan poşet telefonun vay haline.samsung tayvanda htcyi karalama kampanyası başlatmıs smart abicim sen bunun türkiye ayağımısın?

Bilmeden yazma.

Polikarbon esnektir dayaniklidir cizilmelere karsi plastikten filan kat kat dayaniklidir.

polikarbonlar zaten bir çeşit plastik türü.kabak tadı verdın artık.şu tayvandaki olayı samsung burda da mı yapıyor ne işin gücün yok mu senin bütün gün burda htcyi karalamayla uğraşıyosun anlamadım gitti yazdıklarınıda artık kimse okumuyor

Uslubuna dikkat...

Polikarbon plastik degildir.

Bir arastir istersen.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ceqa

quote:

quote:

quote:

quote:

Bilmeden yazma.

Polikarbon esnektir dayaniklidir cizilmelere karsi plastikten filan kat kat dayaniklidir.

polikarbonlar zaten bir çeşit plastik türü.kabak tadı verdın artık.şu tayvandaki olayı samsung burda da mı yapıyor ne işin gücün yok mu senin bütün gün burda htcyi karalamayla uğraşıyosun anlamadım gitti yazdıklarınıda artık kimse okumuyor

Uslubuna dikkat...

Polikarbon plastik degildir.

Bir arastir istersen.

nasıl değil o övdüğün polikarbon damacana yapımında da kullanılıyor uzatmanın bir anlamı yok.

http://en.wikipedia.org/wiki/Polycarbonate

http://tr.wikipedia.org/wiki/Polikarbonat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ceqa -- 17 Nisan 2013; 13:00:53 >

• Bak n guzel soyluyon sonunda

Saglik acisindan ve dayaniklilik acisindan tabiki polikarbondur.

Turkiye de her su firmasi polikarbon kullanmazda....

Ayrica o kadar saglikli ki bebek biberonlarinda en sagliklisi ve dayaniklisi polikarbon dur

Yani ne naylon ne de plastik.

Wikipedia adresini ben daha once ya burda ya baska yerde zaten paylasmistim.

Keske yazdiklarimi saglikli okuyabilseydiniz.

Dikkat edersen plastik yapisi kimyasal olarak polikarbonla alakasi yoktur. Naylunki hic yoktur.

Goz var nizam var kocum....

Sonucta kendin de polikarbon plastik olmadigini dayanli oldugunu hatta icme sularda saklama materyali olarak kullanilacak kadar saglikli oldugunu kabul etmissin.

S4 polikarbon sagliktir. Hasas olan heryerde kullaniliyor. Hem de dayanikli.

• quote:

Sonucta kendin de polikarbon plastik olmadigini dayanli oldugunu hatta icme sularda saklama materyali olarak kullanilacak kadar saglikli oldugunu kabul etmissin.

plastik değil mi diyorsun hala termoplastiklerin bir grubu plastiklere O-CO-O bağlamışlar ne cahil adamsın ya zaten
    bisfenol A bulunduruyor bu madde kanserojenlidir yani sağlıklı değil sadece ucuz bi araştır diyeyim.yazılarından okuduğum kadarıyla benimle tartışıcak seviyede değilsin bak aşağı link koydum okur öğrenirsin telefonu ağzına flan sokarsan dikkat et derim

http://eksisozluk.com/bisphenol-a--1857611

• quote:

artık çok konuşmazsın bilmediğin şeyler hakkında wikipediayı okuyan kendini bilim adamı zannediyor.
  • http://www.yaklasansaat.com/haberdosya/2011_haberleri/eylul_2011/kanser_yayginlasiyor_plastik_urunler_zararli.asp

Polikarbon bir plastik çeşididir ve biberonlarda kullanılmaması tavsiye ediliyor kanserojen olduğundan dolayı. Cam biberonlar çok daha sağlıklı.

• Bu konu önemli:

HTC One (M7) video inceleme 'Fark yaratmak isteyenlere özel'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanreall -- 17 Nisan 2013; 16:28:08 >

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.