Şimdi Ara

》HTC ONE [ M8 ] ☆Kullanıcılar Kulübü☆ Rom|Root|Kernel ve Teknik Destek << ANA KONU >> (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
814
Cevap
25
Favori
80.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bahadrcakar

quote:

Orijinalden alıntı: nnoovvaa

Hocam bana bir konuda yardimci olmanizi istiyorum
    Konuyla.alakalimi olucak bilmiyorum ama
    Benim m8 de bir sorun var
    Alali 45 gun oldu
    Ve ilk gunden beri ayni sorun
    Turkcell kullaniyorum
    Simdi soyle anlatiym
    Bir mekandayim meselaa
    3g full cekiyor
    Veriyi actim
    Hsdpa oklari download ve upload yaniyor
    Bir sure (10 saniye - 15 dakika)yanmamaya basliyor
    Bildiginiz 3g acik hsdpa var ve int yok
    Yeri geliyor 60-70kbps de baglaniyor ucg de
    Kapatip aciyorum ucak modu veri falan felan apn sifirlama
    Ayni yerde 28mbps yi goruyor sonra
    Bildiginiz telefondan sogudum
    Zamanimda yok biyere goturup sormaya baktirmaya
    Boyle bisey basina gelen yada yardimci olabilicek biri varsa konudan veya ozelden yazarsa sevinirim

Hattım Turkcell one S S4 ve şuan kullandığım m8 telefonumda da aynı sorun var. Operatör ile ilgiliymiş sadece turkcell de oluyormuş bu sorun

hocam siz o mesajimi nerden buldunuz:)
    sorun bittiii ben s6 ya gectiim;)
    tesekkurler yine de..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: KoTuTuRK

Merhaba dostlar..
    Bi bayan arkadaşım güncellemelerden lolipop 5.01 yüklemiş.
    Tekrar kitkat 4.4.4 sürümüne dönmek istiyor ne yapmamız gerekiyor acaba ?
    Bu telefonu kullanmadığım için bilemedim Yardımcı olursanız çok sevinirim..

Araştırıyorum fakat adam akıllı bir kaynak bulamadım bende. Yüklemez olaydım Telefonun pili 1.5 gün giderdi 1 giderse iyi şuan..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KoTuTuRK

Merhaba dostlar..
    Bi bayan arkadaşım güncellemelerden lolipop 5.01 yüklemiş.
    Tekrar kitkat 4.4.4 sürümüne dönmek istiyor ne yapmamız gerekiyor acaba ?
    Bu telefonu kullanmadığım için bilemedim Yardımcı olursanız çok sevinirim..

Araştırıyorum fakat adam akıllı bir kaynak bulamadım bende. Yüklemez olaydım Telefonun pili 1.5 gün giderdi 1 giderse iyi şuan..

Custom rom dışında bir seçenek yok.bende çok araştırdım..5.0.2yi beklemek lazım

• Telefon rootlu paralı uygulamaları bedava ibdirebilecegim uygulama var mi?

Bide süpersu var rootlu cihaz freedom uygulamasını açmıyor basar basmaz direkt kapaniyir.

• mostspeed M kullanıcısına yanıt
    merhaba kardeşim o programların telefonunda olmasının sebebi telefonunda benimki gibi asya romu kurulu olması. benim telefonumda da ilk resimdeki çinçe 2 adet uygulama var. devredışı bırak diyerek bu uygulamaları görmezden gelebilirsin.
  • arkadaşlar cid numaram HTC__621.

cid numarama uygun TWRP ile alınmış backup ile daha önce 4.4.3 sürümüne deneme amaçlı dönmüştüm. tabiki asya romu.

diyelim ki bootloader unlock yaptım. internetten stock m8 avrupa romundan alınmış bir backup indirdim. farklı cid numarasına ait
    bu indirdiğim yedeği kendi telefonuma yüklersem sorun olur mu?

bu işlemin ardından stock recovery ve lock bootloader yapmayı düşünüyorum. bu şekilde normal güncellemeleri sorunsuzca alabilir miyim?

benzer işlemleri yapan deneyen var mı?
  • Arkadaşlar ben baya bir amatörüm rom işlerinde ama, heves ettim sıkıntı olmasın diye danışmak istedim. Android sürümüm 4.4.2, Lollipop isteyen bir rom yüklersem sıkıntı yaşar mıyım? Cevaplarınız için teşekkürler şimdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat5555

arkadaşlar cid numaram HTC__621.

cid numarama uygun TWRP ile alınmış backup ile daha önce 4.4.3 sürümüne deneme amaçlı dönmüştüm. tabiki asya romu.

diyelim ki bootloader unlock yaptım. internetten stock m8 avrupa romundan alınmış bir backup indirdim. farklı cid numarasına ait
    bu indirdiğim yedeği kendi telefonuma yüklersem sorun olur mu?

bu işlemin ardından stock recovery ve lock bootloader yapmayı düşünüyorum. bu şekilde normal güncellemeleri sorunsuzca alabilir miyim?

benzer işlemleri yapan deneyen var mı?

S-off ve Supercid olması gerekiyor telefonun
    problem yaşarsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aczmendi

Arkadaşlar ben baya bir amatörüm rom işlerinde ama, heves ettim sıkıntı olmasın diye danışmak istedim. Android sürümüm 4.4.2, Lollipop isteyen bir rom yüklersem sıkıntı yaşar mıyım? Cevaplarınız için teşekkürler şimdiden.

Bilir Kişilerce yapılması gerekmektedir. Htc lerde bu işler hata kabul etmez karışık ve geri dönülemez sonuclar yaratabilir.
    telefonunuz samsung olsaydı deneme yanılma ile kendinizi geliştirebilirdiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iRacnes

Telefon rootlu paralı uygulamaları bedava ibdirebilecegim uygulama var mi?

Bide süpersu var rootlu cihaz freedom uygulamasını açmıyor basar basmaz direkt kapaniyir.

Blackmart programı iş görebilir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nnoovvaa

Hocam bana bir konuda yardimci olmanizi istiyorum
    Konuyla.alakalimi olucak bilmiyorum ama
    Benim m8 de bir sorun var
    Alali 45 gun oldu
    Ve ilk gunden beri ayni sorun
    Turkcell kullaniyorum
    Simdi soyle anlatiym
    Bir mekandayim meselaa
    3g full cekiyor
    Veriyi actim
    Hsdpa oklari download ve upload yaniyor
    Bir sure (10 saniye - 15 dakika)yanmamaya basliyor
    Bildiginiz 3g acik hsdpa var ve int yok
    Yeri geliyor 60-70kbps de baglaniyor ucg de
    Kapatip aciyorum ucak modu veri falan felan apn sifirlama
    Ayni yerde 28mbps yi goruyor sonra
    Bildiginiz telefondan sogudum
    Zamanimda yok biyere goturup sormaya baktirmaya
    Boyle bisey basina gelen yada yardimci olabilicek biri varsa konudan veya ozelden yazarsa sevinirim

Hattım Turkcell one S S4 ve şuan kullandığım m8 telefonumda da aynı sorun var. Operatör ile ilgiliymiş sadece turkcell de oluyormuş bu sorun

Bendede vardı aynı sorun.

Firmware güncelleyin custom yükleyin geçiyor. gerekirse telefonu s-off yapın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rx3004 -- 7 Mayıs 2015; 0:00:19 >

• Rx3004 kullanıcısına yanıt
    s-off işlemi htc one s telefonumda normal basit bir şeydi. s-off olmadan bu telefonda eliniz kolunuz bağlı kalıyor bir noktada. ben m8 için şuanda çalışan sorunsuz paylaşılmış bir dosya veya uygulama bulamadım. firewater yöntemi atık çalışmıyor. sunshine ise 25 dolar ücret alarak işlemi yapıyor öneriniz nedir üstad. hatta lollipop sürümünde en son denediğimde root bile olamıyordum. sırf bunun için 4.4.3 sürüme dönmek zorunda kalmıştım.

bir de 3 günlüğüne elime lg g3 geçmişti telefona yapmadığım kalmamıştı. ama stock factory yazılıma dönmek o kadar kolay ki lg de. samsung da yine öyle galiba. samsungda son modeller hariç tabi. sony de daha önce forumda duymuştum kolay bir şekilde stock yazılıma dönülebildiğini.

ama gel gelelim bizim htc ler gerçekten bu konuda çok sıkıntılı bilmeyenler cihazı direk eline alıyor. bu işlere rodoslama girince (benim ilk başta yaptığım gibi :) ) hata kabul etmiyor. yani yok firmware yok hboot sürümü yok s-on,s-off du falan bu kadar şeye ne gerek var anlamıyorum. htc yi sırf arayüzü için ve kalitesi için 2011 den beri kullanıyorum. bu 3. htc model telefonum ama yazılım konusunda keşke bir lg kadar esnek olsaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat5555 -- 7 Mayıs 2015; 20:06:07 >

• quote:

s-off işlemi htc one s telefonumda normal basit bir şeydi. s-off olmadan bu telefonda eliniz kolunuz bağlı kalıyor bir noktada. ben m8 için şuanda çalışan sorunsuz paylaşılmış bir dosya veya uygulama bulamadım. firewater yöntemi atık çalışmıyor. sunshine ise 25 dolar ücret alarak işlemi yapıyor öneriniz nedir üstad. hatta lollipop sürümünde en son denediğimde root bile olamıyordum. sırf bunun için 4.4.3 sürüme dönmek zorunda kalmıştım.

bir de 3 günlüğüne elime lg g3 geçmişti telefona yapmadığım kalmamıştı. ama stock factory yazılıma dönmek o kadar kolay ki lg de. samsung da yine öyle galiba. samsungda son modeller hariç tabi. sony de daha önce forumda duymuştum kolay bir şekilde stock yazılıma dönülebildiğini.

ama gel gelelim bizim htc ler gerçekten bu konuda çok sıkıntılı bilmeyenler cihazı direk eline alıyor. bu işlere rodoslama girince (benim ilk başta yaptığım gibi :) ) hata kabul etmiyor. yani yok firmware yok hboot sürümü yok s-on,s-off du falan bu kadar şeye ne gerek var anlamıyorum. htc yi sırf arayüzü için ve kalitesi için 2011 den beri kullanıyorum. bu 3. htc model telefonum ama yazılım konusunda keşke bir lg kadar esnek olsaydı.

Merhaba

Hocam oncelikle 25$ cok para değil ve kesinlikle değer..Bugun ben doğubank a gitsem en ucuz telefoncu 40 liraya yapar yol parası ve oraya gitmiken balık ekmek yemedende olmaz : maliyetler kafa kafaya gelirdi:) hele o kırmızı uyarıların kalkması. açılışlarda yaşadıgım yavaşlıkların kalkması vs istediğin romu yukleyebilme bunlar bile insanın psikolojisini rahatlatıyor. Sunshine başarılı bir program bence kesinlikle yap.Ayrıca bir çok arkdaşımız lolipoptan şikayetçi oysaki ben cok memnunum. Sunshine programdan önce inan 1 ay araştırma yaptım ama alternatif ucretsiz birşey bulamadım. inanırmısın 1 ay wifi çalışmadan kullandım telefonu ::)

Htc nin bu katı yapısını taktir ediyorum.. bence olması gereken birşey günde en az 10 15 mesaj geliyor root nasıl atarım unlock nasıl yaparım vs vs.. yaptıgımız işlemler telefon markası ne olursa olsun risk taşıyan geri dönülemez dertler çıkaran hatta anakart arızalarına bile sebebiyet verecek işlemlerdir..Benim tavsiyem ucuz bir telefon ile kendilerini geliştirmeleri.. veya bilir kişilerin yardımı ile bu işlemleri yapmalıdır.

Bugun bir akrabamız askerden geldi m8 almış vandan telefona rom atmamı istedi.. şuan telefon elimde telefon super cid. s-off ve Zte markalı bir telefonun imeisi atılmış. cihazı 1250 TL ye almışlar.. Olaya bak abi ben geçen sene 2.300 TL ye aldım neredeyse 1 sene olacak. herneyse telefona rom attım firmware yukledim imei banamısın demedi.. cayır cayır akıyor telefon.. Eger 1250 civarlarında m9 bulursam o kanaldan kesinlikle alacagım.

benim en çok sıkıntı çektiğim telefon Motorola serileri bilgi,kaynak az risk çok :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rx3004 -- 8 Mayıs 2015; 0:35:36 >

• Rx3004 kullanıcısına yanıt
    yani 3 günlük lg g3 kullanmış olmasam en çok tecrübemi htc de edindiğim için sana katılırım derdim ama lg de o kadar kolay ki hocam stock roma dönüş. neyse o başka konu. biz bizim cihaza bakalım.

bende geçen gün kayıtsız olarak aldım 1350 TL ye hocam :) bir de fark etmeden m8x almışım. cpu-z ile baktığımda işlemcisi 801AC çıkıyor. benim bildiğim m8 801AB işlemciliydi bu m8x ne ara çıktı ben mi yanlış hatırlıyorum.

senin akraban ile aradaki fark bulunduğum yerde imei attırmamak oldu. çünkü bazı telefonlarda imei atıldığı zaman şebeke problemi oluyor. nasıl oluyorsa cihazı bozuyor. bende attırmamaya karar verdim. zaten s-off işlemini halletsem imei işini kendim halledecektim daha önce yaptığım gibi.

ama o parayı verince pasaport kayıtı için aradaki fark azaldığı ve bende telefonun stabilitesi çalışma hızı vs vs. aklına ne gelirse memnun olduğum için rom atmayı şimdilik (bu şimdilik olayı bana göre değil ama biraz ara vermeyi düşünüyorum:) ) düşünmediğim için bu aralar beklemedeyim. pasaport bulursam kayıt ettirmeyi düşünüyorum. ama kafam atarsa sunshine ile s-off çakar kendim imei atarım.

peki sunshine her seferinde mi para alıyor ben mesela cihazi s-off yaptım sonra bir sebeple cihazımı s-on hale getirdim. tekrar s-off olmak için yine mi para vercez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat5555 -- 8 Mayıs 2015; 19:58:53 >

• FASTBOOT USB yazıyor fakat bilgisayarda recoverye bastığımda device not found hatası alıyorum.
  • SilenceRaziel kullanıcısına yanıt
    Cihazı yeniden başlat usb hata ayıklama modunun aktif olduğundan emin ol, gerekirse htc driver uninstall et tekrar kur pc yeniden başlatmayı unutma, virüs vs program aktif olmasın, ya pasif duruma düşür yada kaldır, htc pc suite kurulu olmasın bu çok önemli. Görmemesi için bir neden yok başka

• quote:

Cihazı yeniden başlat usb hata ayıklama modunun aktif olduğundan emin ol, gerekirse htc driver uninstall et tekrar kur pc yeniden başlatmayı unutma, virüs vs program aktif olmasın, ya pasif duruma düşür yada kaldır, htc pc suite kurulu olmasın bu çok önemli. Görmemesi için bir neden yok başka

HTC Sync Manager yüklü evet. Resleyip deneyelim bakalım. Teşekkürler
  • quote:

yani 3 günlük lg g3 kullanmış olmasam en çok tecrübemi htc de edindiğim için sana katılırım derdim ama lg de o kadar kolay ki hocam stock roma dönüş. neyse o başka konu. biz bizim cihaza bakalım.

bende geçen gün kayıtsız olarak aldım 1350 TL ye hocam :) bir de fark etmeden m8x almışım. cpu-z ile baktığımda işlemcisi 801AC çıkıyor. benim bildiğim m8 801AB işlemciliydi bu m8x ne ara çıktı ben mi yanlış hatırlıyorum.

senin akraban ile aradaki fark bulunduğum yerde imei attırmamak oldu. çünkü bazı telefonlarda imei atıldığı zaman şebeke problemi oluyor. nasıl oluyorsa cihazı bozuyor. bende attırmamaya karar verdim. zaten s-off işlemini halletsem imei işini kendim halledecektim daha önce yaptığım gibi.

ama o parayı verince pasaport kayıtı için aradaki fark azaldığı ve bende telefonun stabilitesi çalışma hızı vs vs. aklına ne gelirse memnun olduğum için rom atmayı şimdilik (bu şimdilik olayı bana göre değil ama biraz ara vermeyi düşünüyorum:) ) düşünmediğim için bu aralar beklemedeyim. pasaport bulursam kayıt ettirmeyi düşünüyorum. ama kafam atarsa sunshine ile s-off çakar kendim imei atarım.

peki sunshine her seferinde mi para alıyor ben mesela cihazi s-off yaptım sonra bir sebeple cihazımı s-on hale getirdim. tekrar s-off olmak için yine mi para vercez.

Haklısın.. ozaman ben biraz erken satın aldım sanırım.. neredeyse 1 sene dolucak.. şimdi m8 araştırıyorum bakalım hayırlısı.. denk gelirse haberdar et. :)

Sunshine telefonun imeisi üzerinden işliyor sanırım.. Çünkü ben işlem yaparken dondu telefon.. aha dedim içine ettik cihazın sonra açılmadı cihaz tekrardan rom attım ve sunshine programını kurdum çalıştırdıktan sonra tekrar ödeme falan yazısı gelmedi. işlemi gerçekleştirdi.

Şansına iyi gelmiş bence satan bile bilmiyordur belki :) 2014 ocak ayında söylentileri çıkmıştı ama türkiyeye gelmeyecekti. sana kısmet olmuş.

şebeke problemi biraz şans işi bence ya bilir kişi ve aynı markanın imeisi atılsa problem yaşatacagını pek sanmıyorum.birde operatöre görede değişiyor. bazı operatörlerde sinyal geliyor kimisinde sinyal gelmiyor.

Lg g3 cihazı sevemedim hocam bu samsung ve Lg cihazlar bana aşırı dandik geliyor. hele arayüzleri falan tam bir leş.

şuan elimde s4 var abicim telefon kendi kendine donuyor yazılım yanıt vermemeye başlıyor rehber geç açılma olayı belli süre kullanımdan sonra kesinlikle oluyor vs vs uzar gider.

Htc markasının evet bazı politikalarını iyi bulmuyorum ama yazılım ve malzeme kalitesi bakımından 4 4lük ben bir kere sense arayüzünün hata verdiğini görmedim.

• 4.4.2 AT&T Rom kullanıyorum. 5.1 veya farklı sürümde bir rom yükleyebilirmiyim cihazı güncellemeden?
  • SilenceRaziel kullanıcısına yanıt
    sorunuz biraz karışık olmuş veya saatten ötürü ben anlamadım..

5.x.x sürümlerde rom yuklediğinizde zaten güncellemiş olmuyormusunuz.. veya bahsettiğiniz firmware güncellemesimi
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.