Şimdi Ara

》HTC ONE [ M8 ] ☆Kullanıcılar Kulübü☆ Rom|Root|Kernel ve Teknik Destek << ANA KONU >> (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
814
Cevap
25
Favori
80.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim derdim whatsap ta çok resim var micro sd karta taşımak istiyorum ve spotify daki müziklerini micro sd karta taşımak istiyorum. Yardımcı olur musunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar geçen hafta yurtdışından Htc One M8 getirttim. İmei'si atılmış ve bütün güncellemeleri yapılmış bir şekilde geldi. Bana geldiğinde doğal olarak sim kartı ve hafıza kartını takıp çalıştırdım fakat yapmış olduğum her aramada ya bağlantı kopukluğu olup hat düşüyor veyahut konuşabilsem bile her iki kelimenin biri kesik gidiyor karşı tarafa. :/ Artı olarakta mobil interneti çekim performansı 10 üzerinden 1 yani. Neredeyse hiç çekmiyor.
    Avea kullanıyorum, öncelikle müşteri hizmetlerini aradım hattın ve mobil internetin yapılandırılmasını istedim, işlemi yaptılar, telefonu kapatıp açtım fakat sorun yine devam etti, sonra bayisine gidip orjinal olması adına küçültülen simkartın yedeğini çıkarttırdım, taktım yine sorun devam ediyor. Bunu nasıl hallederiz, herkes bişeyler yaazıyor ama halledebilen veya aklına bi çözüm yolu gelen arkadaşlar cevap yazarlarsa çok sevinirim... ? ? ?

• quote:

Orijinalden alıntı: sakarboy

cihazın soff ise fastboot modunda 3.28.401.9 firmware ini flaşla.

Ardhd sitesinde bulabilirsiniz.

Flashladiktan sonra recovery menüden factory reset yap ve cihazın açılmasını bekle. Düzelmesi lazım.

Custom recovery varsa bu işlem sonrasında gidebilir. Bilgin olsun. Conta önemli değil gerci yeniden flashlarsin istersen.

Sakarboy, bir sorunum var. Cİhazıma (HTC M8, klon imei'li S-Off) 4.4.3 Android Revolution HD 11.2 by Mike 1986 yazan bir yazılım yükledim, wifi çalıştı. Kernel sürümü ve build numarasına gerek var mı bilmiyorum ama duyduğuma göre HTC'ler yeni yazılım çıktığında klon imei bile olsa güncelleme yapılmasına izin veriyormuş. En yeni, güncel yazılımı bu telefona nasıl yükleyebilirim. Yardımın için şimdiden teşekkür ederim,

• Ozzzzzcan O kullanıcısına yanıt
    htc imei yazma işleminden sonra s-off dahi olsa güncelleme alır sıkıntı yaşamazsın, çünkü ben öyle kullanıyorum. 4.4.2 den 5.0.2 ye kadar tüm güncellemeleri aldım. cihazda yapmayı düşündüğün farklı bir işlem yoksa stock rom tavsiye ederim.
  • Murat hocam, hangi stock romu kullanmalıyım sence? Bir de stock rom yüklediğimde wifi problemi yaşar mıyım? Rom yükleme işini aşama aşama anlatan bir link paylaşır mısın lütfen?

Teşekkür ederim,
  • süreli reset atan htc one mini yede aynı adımları uygulayabilirmiyim?
  • Ozzzzzcan O kullanıcısına yanıt
    öncelikle telefonunun modelini bilmen gerekiyor. telefonun arkasında yazan model ıd den öğrenebilirsin. veya telefonu fastboot modda başlatarak "fasboot getvar all" komutunu bir kez kullanarak bilgileri bir txt dosyasına kaydetmen veya ekran görüntüsünü kaydetmen yararına olacaktır. telefon modeline uygun indireceğin zip halindeki stock rom dosyasının adını "0P6BIMG" olarak değiştirip sdcard içerisine kök dizine atarak ardından telefonu fastboot modunda başlatıyorsun zaten cihaz dosya ile ilgili herhangi bir uyumsuz durum ortaya çıkmaz ise kuruluma otomatik devam edebiliyor. veya ruu.exe fuu.exe dosyaları ile de stock rom kurulumunu yapabilirsin. bu konuda forum içerisindeki stock roma dönüş konularını okuyarak bilgi seviyeni artırarak (youtube videoları vs.) konuya biraz hakim olarak başlamanı tavsiye ederim.

örnek olması için veriyorum. benim cihazım asia romu önyüklü gelmişti. aşağıdaki dosyayı indirdikten sonra adını "0P6BIMG" olarak değiştirip sdcard içerisine kök dizine atarak az önce bahsettiğim şekilde stock rom yükleme işlemini başarılı olarak uyguladım.

"0P6BIMG_M8_UL_K44_SENSE60_SECURITY_hTC_Asia_TW_1.54.709.4_R_Radio_1.15.2133156.UA14G_20.18n.4096.05_release_358414_signed_2_4.zip"

htc cihazlar da bölgelere göre değişen yazılım versiyonları vardır.

yazılım numarasına göre varyasyonlar;

x.xx.61.x - Orange UK (United Kingdom)

x.xx.65.x - Orange CH (Switzerland)

x.xx.69.x - Orange PL (Poland)

x.xx.73.x - Orange FR (France)

x.xx.75.x - Orange ES (Spain)

x.xx.110.x - T-Mobile UK (United Kingdom)

x.xx.111.x - T-Mobile DE (Germany)

x.xx.112.x - T-Mobile AT (Austria)

x.xx.113.x - T-Mobile CZ (Czech Republic)

x.xx.118.x - T-Mobile PL (Poland)

x.xx.119.x - T-Mobile HR (Croatia)

x.xx.161.x - Vodafone UK (United Kingdom)

x.xx.163.x - Vodafone FR (France)

x.xx.165.x - Vodafone IT (Italy)

x.xx.166.x - Vodafone CH-DE (Switzerland - Germany)

x.xx.168.x - Vodafone GR (Greece)

x.xx.169.x - Vodafone AT (Austria)

x.xx.206.x - O2 UK (United Kingdom)

x.xx.207.x - O2 DE (Germany)

x.xx.401.x - World Wide English (WWE)

x.xx.405.x - World Wide English (WWE)

x.xx.406.x - ? (France)

x.xx.407.x - ? (Germany)

x.xx.408.x - ? (Italy)

x.xx.415.x - Arabic (UAE/Middle East)

x.xx.468.x - Turkey

x.xx.497.x - Morocco

x.xx.498.x - WWE Brightpoint US (United States)

x.xx.502.x - Cingular US (United States)

x.xx.531.x - T-Mobile US (United States)

x.xx.605.x - Verizon US (United States)

x.xx.631.x - Rogers Canada (WWE)

x.xx.651.x - Sprint US (United States)

x.xx.661.x - Telus WWE (Canada)

x.xx.666.x - Bell Canada

x.xx.706.x - ? (CHS)

x.xx.707.x - Asia (WWE)

x.xx.708.x - Asia HK (Hong Kong)

x.xx.709.x - Asia TW (Taiwan)

x.xx.720.x - Asia (India)

x.xx.728.x - Virgin AU (Australia)

x.xx.751.x - Chunghwa Telecom (Taiwan)

x.xx.771.x - Hutchison 3G UK (United Kingdom)

x.xx.777.x - ?

x.xx.841.x - Telsra WWE (World Wide English)

x.xx.862.x - Voda-Hutch AU (Australia)

x.xx.901.x - TIM IT (Italy)

x.xx.911.x - Telecom SK (South Korea)

x.xx.980.x - Optus AU (Australia)

x.xx.999.x - HTC Test RUU

x.xx.1400.x - China

x.xx.1401.x - ?

x.xx.1402.x - ?

x.xx.1403.x - HTC China CMCC (China Mobile Communications Corporation)

x.xx.1540.x - HTC One U.S. Developer Edition

x.xx.1600.x - ?

x.xx.1700.x - HTC One Google Edition

mesela avrupa romuna uygun cid numaraları;

HTC__001
    HTC__102
    HTC__203
    HTC__E11
    HTC__405
    HTC__Y13
    HTC__304
    HTC__A07
    HTC__032
    HTC__J15
    HTC__016
    HTC__M27
    HTC__K18
    HTC__A48
    HTC__002

bunlar da mesela bazı model id bilgileri;

MID Variant Region/carrier
    0P6B100 m8_ul Europé
    0P6B110 m8_ul Australia

DTU = TD-SCDMA + WCDMA / GSM dual standby 2SIM slot
    DUG = WCDMA / GSM + GSM dual standby 2SIM slot
    DWG = CDMA2000/WCDMA/GSM + GSM dual standby 2SIM slot
    TL = TD-SCDMA/TD-LTE/FDD-LTE?
    UL = WCDMA / GSM / FDD-LTE
    U = WCDMA / GSM
    ULA = WCDMA / GSM / LTE-Advanced FDD?
    WL = CDMA2000/WCDMA/GSM/FDD-LTE
    WHL = CDMA2000/WCDMA/GSM/FDD-LTE/TDD-LTE
    UHL = GSM / WCDMA / FDD-LTE / TDD-LTE

• izmlocal İ kullanıcısına yanıt
    hard format her zaman için tüm hataları ortadan kaldıran bir yöntemdir. tavsiyem öncelikle hard format atmandır. tabii ki telefon modelinize uygun stock rom kullandığınızı varsayarak söylüyorum.

mesele telefonda ne yaptığımızdır. gerçekten telefonu ileri derece kurcalamayı düşünmüyor iseniz stock rom hatasız bir şekilde kullanmanızı sağlayacaktır. çünkü custom rom kullanıp soru yaşamadım diyebilecek kullanıcı yok denecek kadar azdır. dikkatli olmak gerekiyor. sırf en güncel yazılımı kullanmak için insanlar stabil olmayan romları kullanmayı göze almak zorunda kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat5555 -- 12 Temmuz 2015; 0:24:00 >
  • Murat hocam çok teşekkür ederim açıklamalar için. Rom yüklemeye başlayacağım ama bir sorum daha var. Daha önce 4 farklı rom yüklediğimde wifi çalışmamıştı, böyle bir sorunla karşılaşmamak için dikkat etmek gereken birşey var mı?
  • s-off harman kardon cihazım var ama yazılım yüklerken hata veriyor kesiyor nasıl yapmam lazım yardımcı olabilcek varmı ?
  • E:Zip signature verification failed diyip abortede geçiyor Hboot var ordan recoverye geçiyorum
  • canakan kullanıcısına yanıt
    yapmaya çalıştığın işlemleri ve kullandığın dosyaları detaylı olarak anlatabilir misin.
  • Arkadaşlar telefonumda bir sorun var telefon görüşmesi yaptıgım anda sesim karşı tarafa gitmiyor ama hoparlör yada kulaklıkla konustugum zaman sesim karşıya gidiyor.Bu problemin çözümü varmı?Arkadaki kücük deligi kapatmıyorum bunuda not olarak söyleyeyim :)
  • Arkadaşlar merhaba ,

1 yıldan beri HTC One M8 Gold kullanıyorum. Cihazım M8Y 2.5 GHz 4.18.708.12 Hong Kong , imei atılmış Android 5.0.1 LL Stock Rom yüklü. Cihazımdan sıkıldım ve Custom ROM yüklemek istiyorum , daha önceleri hep Sony ve Motorola kullandım, HTC bana biraz yabancı geldi ve pek anlayamadım yada uğraşmaya üşendim, bu işi doğubank da parasıyla yaptırabileceğim yerler var mı ? Fiyat olarak ne tutar
  • Herkes s-off telefonu için yardım istemiş. Bu kadar s-off telefonu nereden buldunuz? Ben s-on telefonu google play editiona cevireyim dedim, bin türlü basamak ve 25$ s-off ücreti çıktı karşıma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S-Off olursa imei atılıyor mu?

• Evet atılıyor ben öyle kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat5555 -- 3 Ağustos 2015; 12:54:51 >
  • Arkdaşlar yeni telefon alıcan kafamda m8 var.

Telefon çıkalı nerdeyse 1 yıl oluyo şuan durumlar nasıl Lollipop'la nasıl çalışıyo

Hala almaya değermi tavsiyelerinizi bekliyorum

• Merhabalar,

Custom rom atarken viperone bir uyarı verdi. "we apologize but your sprint device is not currently supported on this version of the rom. please look for a future update that adds sprint support"

Cihazın modelinden dolayı desteklemiyor galiba. Cihazıma uygun romu nasıl bulabilirim. arkasındaki model numarası OP6B700. cihaz üzerindeki romdan dolayı gps çalışmıyor daha stabil bir rom arıyorum. keşke imkan olsa stock rom'a dönebilsem.

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: LePump

Arkdaşlar yeni telefon alıcan kafamda m8 var.

Telefon çıkalı nerdeyse 1 yıl oluyo şuan durumlar nasıl Lollipop'la nasıl çalışıyo

Hala almaya değermi tavsiyelerinizi bekliyorum

Hocam geçen sene mayıs ayında 2. el olarak aldım sizede öneririm. Kamerası kötü değil ama fazla birşeyde beklemeyin, kamera sizin için hayati önemli değilse telefon muhteşem. Kasa açıklığı falan yaşayanlar var ama 2.el alırsanız kontrol edipte alırsınız böyle sorunlarla karşılaşmazsınız.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.