Şimdi Ara

》HTC ONE [ M8 ] ☆Kullanıcılar Kulübü☆ Rom|Root|Kernel ve Teknik Destek << ANA KONU >> (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
814
Cevap
25
Favori
80.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardesım dedıgın yere baktım ama konu ıle alakalı bır yer bulamadım yabancısıyım bu ıslerın at&t den kutyulmak ıstıyorum
  • murat5555 kullanıcısına yanıt
    dediğin yere bende baktım oradaki herşeyi yapabiliyorum cid numaralarını değiştiriyorum ve firmware flash atabiliyorum ama mid numarası değiştirmek için adb shell komutunu yazdığım zaman cmd ekranında cihaz bulunamadı yazıyor. diğer bütün komutlar işliyor ama adb li olan komıutlar işlemiyor nedense. yardımcı olur musunuz ? modelid değiştirmek istiyorum bende. türkiye rom kurmak için avrupa ruu ya geçmek istiyorum.
  • arkadaşlar sonu 70000 ile biten model id cihaz kullanıyorum. cihazımı avrupa versiyonuna çevirmek için mid number değiştirmeyi nasıl yapabilirim ?
  • merhaba arkadaşlar, birşey sormak istiyorum nette arama yaptım fakat bulamadım.. htc m8 cihazına wp rom kuran varmı hiç? custom rom yükler gibi yükleyebiliyormuyuz onuda?
  • shadowmexo kullanıcısına yanıt
    http://www.andronetwork.com/konu/htc-m8-model-id-mid-numarasini-degistirerek-avrupa-versiyonuna-cevirme-s-off-gereklidir.6305/

bu yazıyı oku kardeşim. ayrıca xda içerisinde "htc one m8 mid change" diye aratırsan yabancı kaynaklara da ulaşabilirsin.
    Tamam teşekkürler link için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    adb komutunu telefon açıkken uygulamak lazımmış şimdi hallettim ve mid, cid numaralarını değiştirebildim sonunda. şimdi 4.16.401.10 europe için firmware attım ve 4.16.401.10 ruu rom kuracağım. acaba bu son sürüm mü ? türkiye cihazı kullanan arkadaşlar versiyon, radio vs numaralarını yollarlarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowmexo -- 1 Kasım 2015; 9:08:50 >
  • Arkadaslar cihazdan memnunmusunuz sarji nasil gidiyor?

• ben mid ve cid numaralarını değiştirdim sonra avrupa rom kurayım dedim kurarken hata verdi. telefonum sim kart görmüyor ne yazık ki. cyanogen mod vs kurdum gene aynı sim kart görmüyor.
    mid no kontrol et hata var mı bir de getvar all komutu bilgisini ekran görüntüsü alıp burada paylaşır mısın. imei bilgisini paylaşmadan önce gizlemeyi unutma
    şöyleki telefonun arkasında 0p6B700 yazıyor model olarak ama ben internetteki mid numaralarında böyle birşey göremedim en yakın gpe var onda 0PB7000 var. yani bir tane 0 (sıfır) eksik yazıyor telefonumun arkasında acaba benim orjinal yani telefonun arkasındaki mid numarasını mı girmem gerekiyor ? birazdan getvar all ile kontrol ettiğim zaman avrupa 10000 yazıyor ama avrupa ruu rom kurarken de hata veriyor. mid ve cid leri avrupaya göre ayarladım üzerine cyanogen kurdum gene sim kartı görmedi. hatta *#06# yapınca imei ekranını boş gösteriyor ama getvar all ekranında imei yazıyor.
    (bootloader) version: 0.5
    (bootloader) version-bootloader: 3.19.0.0000
    (bootloader) version-baseband: 1.25.214500021.06G
    (bootloader) version-cpld: None
    (bootloader) version-microp: None
    (bootloader) version-main: 4.16.401.10
    (bootloader) version-misc: PVT SHIP S-OFF
    (bootloader) serialno: FA43BSF02208
    (bootloader) imei: 353xxxxxx60xxxxxxxx
    (bootloader) imei2: Not Support
    (bootloader) meid: 99000499005776
    (bootloader) product: m8_whl
    (bootloader) platform: hTCBmsm8974
    (bootloader) modelid: 0P6B17000
    (bootloader) cidnum: 11111111
    (bootloader) battery-status: good
    (bootloader) battery-voltage: 0mV
    (bootloader) partition-layout: Generic
    (bootloader) security: off
    (bootloader) build-mode: SHIP
    (bootloader) boot-mode: FASTBOOT
    (bootloader) commitno-bootloader: 3aa067db
    (bootloader) hbootpreupdate: 11
    (bootloader) gencheckpt: 0

bilgiler bunlar gözüküyor imei numarasını xxx ben yazdım şuan belli olmasın diye. şimdi mid numarasını adb shell ile 700 yazdım telefonun arkasındaki gibi ama gene 7000 olarak gözüküyor getvar all kısmında. birde firmware flashlamak istediğim zaman verdiği hatayı kopyalayayım.

sending 'zip' (39497 KB)...
    OKAY [ 2.813s]
    writing 'zip'...
    (bootloader) zip header checking...
    (bootloader) zip info parsing...
    (bootloader) checking model ID...
    FAILED (remote: 41 model id check fail)
    finished. total time: 3.157s

bu 41 model id hatası nedir acaba ? cid numaram da super cid durumda.

• Hata kodunuzu araştırdım mid numaranızı değiştirmeniz gerekiyor galiba

Değiştirdiğiniz uyumsuz yada tam değişmemiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrix31 -- 1 Kasım 2015; 22:40:10 >
    If you get "FAILED (remote: 41 model id check fail)" just open android.txt file in the RUU zip and change it to your MID (You can find your MID by typing:

fastboot getvar modelid

Then rezip with the .txt change
    Ruu zip dosyasının içerisindeki android.txt dosyasını açıp değiştirmiş olduğun mid ismiyle değiştirip kaydedin sonra tekrar zipe ekleyin diyor galiba böyle çözülüyor tabi denemedigim icin bilemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrix31 -- 1 Kasım 2015; 22:49:48 >
  • matrix31 kullanıcısına yanıt
    evet bende aynı kaynaktan okudum siz yazmadan önce firmware içindeki txt ye girip oradaki mid numarasını da telefonun orjinal olanı gibi yazdım. firmware sorunsuz kuruldu. şimdi cid,mid ve firmware hepsi orjinal halinde artık geriye tekrar unlock yapıp, twrp kurup, stock ruu rom kurmayı deneyeceğim. inşallah hallolur bu sim kart olayım. yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. durumu gene burada belirteceğim.
  • sorunum düzeldi arkadaşlar yardımcı olduğunuz için teşekkürler. cid,mid,firmware vs herşeyi stock hale getirdim. tekrar sprint amerika rom'u kurdum ve imei geri geldi. aktif kullanabiliyorum cihazı. şayet cid,mid,recovery,s-off,ruu rom gibi konularda yardıma ihtiyacı olan olursa bu birkaç gündür baya geliştirdim kendimi kurcalaya kurcalaya :)
  • Bir sorum olacaktı. S-ON iken unlock, recovery ve root işlemlerini geri alınca boot menüsünde herhangi bir iz kalıyor mu? Yine LOCKED, official haline dönebiliyor muyuz yoksa servisin anlayacağı bir şekilde uyarı falan kalıyor mu?
    telefonu 5.0.1 sürümü itibarı ile ücresiz s off yapmanın imkanı var mı? sunshine diye bi yazılım var o da 25 dolar gibi bi ücretten bahsediyor!...
  • bu konunun ilk sayfasında zaten belirtilmiş durumda nasıl s-off yapabileceğiniz. s-off yapmak için para vermek kadar saçma birşey yok zaten.
    ilk sayfada bahsedilen s off yöntemi kitkat sürümü için geçerli ;lollipoptan sonra ücretsiz bi yazılımla s off yapılmıyor diye biliyorum :(
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.