Şimdi Ara

===> HTC One SV | 4G - S4 1.2 GHz - 4.3' WVGA GG2 S-LCD2 <=== (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
465
Cevap
2
Favori
25.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Discovery'ye göre daha alınası gibi. GG'de bulduğum bir satıcıda 699. İndirim artı bonus ile 580'e gelecek. Gerçi satıcı 3 işlemde yoruma sahip. Ayrıca distribütör firmasını sordum. Cevaplasın sipariş geçeceğim.
  • Merhaba
    Ben de bu telefon ile Discovery arasında kaldım
    HB de 679 + 50 TL bonus ile iyi fiyata geliyor, ayrıca tasarımı çok hoşuma gitti
    Ancak Discovery'nin Ips Lcd ekranı, 720x1280 çözünürlüğü, 8 MP kamerası ve 4 çekirdekli olması ile de beni cezbediyor, üstelik one sv nin 4.4 desteği olup olmayacağı da biraz düşündürücü.
    Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: epsilon7

Merhaba
    Ben de bu telefon ile Discovery arasında kaldım
    HB de 679 + 50 TL bonus ile iyi fiyata geliyor, ayrıca tasarımı çok hoşuma gitti
    Ancak Discovery'nin Ips Lcd ekranı, 720x1280 çözünürlüğü, 8 MP kamerası ve 4 çekirdekli olması ile de beni cezbediyor, üstelik one sv nin 4.4 desteği olup olmayacağı da biraz düşündürücü.
    Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim

GG'den 699+%10indirim+50 TL bonus+10TL avantajix ile 570'e mâl ederek geçen hafta aldık ablama. Telefonun bana göre tek eksisi kamera ve şarj giriş kısmı. Kolay çıkan bir kablosu var. Kamera GMD kadar kesinlikle değil. Video desteği yerinde. Çözünürlük ve hafıza ve güncelleme sıkıntısı olmayacağı için ablama yeter. Gerçi iki sistem güncellemesini yaptım telefon üzerinden. Menü arayüzü symbian nokialar gibi dikey olarak yukarı-aşağı oldu.
    Artı gerçekten hoş tasarımı var. IP4ü anımsatıyor çok az da olsa. Zaten fazla da anımsatmasın :D

• Arkadaslar, bu telefonla internetteki online film izleme sitelerinden film izleyebilir miyim?

Ekleme:

Artık araştırmaktan bıktığım ve htc telefonlara alışkın olduğum için bu telefonu aldım. İlk izlenimim gayet olumlu. Ortalama bir kullanıcının aradığı herşey var. Almayı düşünen arkadaşlar Ekran çözünürlüğnün 480-800 olmasına fazla aldırmasın. Görünce gayet yeterliymiş dedim.

Benim memnun olmadığım tek konu ise htc sense 5, benim alışık olduğum arama tarzı olmaması. Önceki sense varsiyonlarında telefon simgesini açınca son aramalar ve rehber listeleniyordu. Sense 5 te sadece son bir arama görünüyor.sağa sola kaydırınca son aramalar ve rehbere ulaşılabiliyor. Başkada memnun olmadığım bişey yok şimdilik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumu -- 4 Aralık 2014; 20:03:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar cihazı unlock yaptım ama recovery moddan supersu yani root dosyasını flashlamak istiyorum. recovery ye girince engineering mod diye yazan ekranda kalıyor. bilgisi olan var mı ?

Güncelleme : Hallettim arkadaşlar başka bir recovery kurdum ve onunla yaptım. adı şu :
    TWRP-2.7.0.1-k2_ul-k2u bu img dosyası adını arattırın bulursunuz internette. sonrasında kendisi root ta yapıyor bu recovery

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowmexo -- 9 Aralık 2014; 19:40:21 >
  • telefonunu satmak isteyen olursa uygun fiyat ile alabilirim. özelden ulaşın lütfen.
  • Merhaba arkadaslar. Hala kullanan var mi bilmiyorum ama hafiza sorunu cekenler varsa xda da cozumu var ben yaptim oldu isteyen olursa anlatabilirim. 4 gb lik hafizayi 1 gb lik data yani uygulama hafizasiyla degistiriyoruz ve sonuc ortada
     ===> HTC One SV | 4G - S4 1.2 GHz - 4.3' WVGA GG2 S-LCD2 <=== ===> HTC One SV | 4G - S4 1.2 GHz - 4.3' WVGA GG2 S-LCD2 <===

• quote:

Orijinalden alıntı: degerli43

Merhaba arkadaslar. Hala kullanan var mi bilmiyorum ama hafiza sorunu cekenler varsa xda da cozumu var ben yaptim oldu isteyen olursa anlatabilirim. 4 gb lik hafizayi 1 gb lik data yani uygulama hafizasiyla degistiriyoruz ve sonuc ortada
     ===> HTC One SV | 4G - S4 1.2 GHz - 4.3' WVGA GG2 S-LCD2 <=== ===> HTC One SV | 4G - S4 1.2 GHz - 4.3' WVGA GG2 S-LCD2 <===

hocam bu telefonda bildirim ledi varmı ? ona göre alıcam da

• Bildirim ledi mevcut.
  • quote:

Merhaba arkadaslar. Hala kullanan var mi bilmiyorum ama hafiza sorunu cekenler varsa xda da cozumu var ben yaptim oldu isteyen olursa anlatabilirim. 4 gb lik hafizayi 1 gb lik data yani uygulama hafizasiyla degistiriyoruz ve sonuc ortada

hocam valla o kadar iyi olurki anlatsaniz.guzelim telefondan hafiza yetersizligi yuzunden soğudum.satasım geliyor

htc nin sitesi uzerinden zaten unlock yaptim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam valla ben telefonu kardesjme verdim desire 820 aldim. Gercekten one sv guzel telefon ama hafiza olayini cozmek lazim. Bi de s-off yapmaniz lazim bunun icin rumrunner s-off kullanin. Ondan sonra telefon hafizasindaki dosyalarinizi yedeklemelisiniz. Twrp recovery yuklemissinizdir zaten.daha sonra yapmaniz gerekenler burda yaziyor.

http://forum.xda-developers.com/htc-one-sv/general/mod-swap-internal-sd-4gb-fat-data-1gb-t2999187

• Selam, bende de bu şekilde gözüküyor. Acaba benimki gibi 4gb+4gb olup hafızayı arttırabilen var mı ? Çok ihtiyacım var bu hafıza arttırımına, şunun yüzünden en fazla 20 tane uygulama yükleyebiliyorum telefona??? Ya da bir şekilde yapabilen anlatabilir mi nasıl yapıldığını?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quarez999 -- 6 Ekim 2015; 14:21:02 >

• quote:

Hocam valla ben telefonu kardesjme verdim desire 820 aldim. Gercekten one sv guzel telefon ama hafiza olayini cozmek lazim. Bi de s-off yapmaniz lazim bunun icin rumrunner s-off kullanin. Ondan sonra telefon hafizasindaki dosyalarinizi yedeklemelisiniz. Twrp recovery yuklemissinizdir zaten.daha sonra yapmaniz gerekenler burda yaziyor.

http://forum.xda-developers.com/htc-one-sv/general/mod-swap-internal-sd-4gb-fat-data-1gb-t2999187

Hocam zahmet olmazsa adımları yazabilir misiniz? Ben çok anlamam ama tablete falan root atmışlığım var; yazılanları 3-4 kere okudum. Matruşka gibi birşey yapacam başka birşey diye diye gidiyor. Sizden ricam işlem adımlarını doğrular mısınız?

1) htcdev den s-off işlemi (Google sdk yüklemeyi anlamadım android studio yu mu kuracağız bilgisayara)
    2) rumrunner ile de ayrıca bir işlem yapmak gerekiyor mu yoksa yoksa bu işleme başlamak için yeterli mi?
    3) xda daki swap işlemi için stock mod, i_e mod, d_i mod dan hangisini seçiyoruz???

• Hocam aksam bilgisayardan bi kilavuz hazirlamaya calisayim. Siz de o arada dahili hafizada ne varsa yedekleyin.

• telefon hafızasına ayar vermek

öncelikle dahili hafızada ne varsa hatta kısaca herşeyi yedekleyin. telefonunuz formatlanacak. htc yedeklemeyi öneririm. yapmamız gerekenler;
    1. htc-dev sitesinden bootloader kilidini açmak.
    2. twrp recovery flashlamak. root etmek.
    3. rumrunner kullanarak s-off kazanmak.
    4. script dosyasını kullanarak int-sd dediğimiz 4 gb lık kısımla data dediğimiz 1.15 gb lık uygulama hafızasını değiştireceğiz. daha sonra 4 gb lık uygulama alanımız olacak.

indirmemiz gerekenler:
    1.http://androidhost.org/P2XKs linkteki fastboot.zip dosyasını indirip c:\ dizinine klasör halinde çıkarın. yani c:\fastboot klasöründe olsun dosyalar.
    2.https://github.com/gerasiov/one_sv_swapper/archive/v0.8.zip bu linkteki swapper dosyasını indirin. o a klasörüne çıkarın ama klasör halinde değil dosyaları çıkarıp klasöre sürükleyin yani.
    3. twrp 2.6. 2.7 indirmeyin bunu tavsiye ederim zaten çok işiniz olmayacak.http://d-h.st/HkX . bunu da fastboot klasörüne kopyalayıp ismini r.img yapın uzantısıyla beraber yani.
    4.http://download.chainfire.eu/supersu bu linkten supersu.zip i indirip harici hafıza kartına atın.
    5.http://rumrunner.us/rumrunner_downloads/rumrunner_HTC_0.5.0.zip bu da s-off yapmak için kullanacağımız dosya indirip masaüstünde bi klasöre çıkartın.

şimdi telefonunuzdan ayarlar hakkında yazılım bilgisinden build numarasıydı sanırım ona 7-8 kez tıklayıp geliştirici seçeneklerini açın. sonra ayarlar- geliştirici seç- usb hata ayıklama açın. htc-dev sitesine girip kaydolun ordaki talimatlara uyup boot kilidini açın. mailinize dosya falan gelecek oraları halledersiniz. telefonunuz fabrika ayarlarına sıfırlanacak. yeniden açılınca kabloyu çekin bataryayı çıkarıp takın. ses kısma+power tuşuna basın fastboot da açılacak. kabloyu takın bi daha güç tuşuna basın ekranda FASTBOOT USB yazacak. başlat-çalıştır-cmd yazın
    sırayla
    cd c:\a
    fastboot flash recovery r.img yazıp enter a basın.
    OKAY yazdığında kabloyu çekin bataryayı çıkarın. yeniden takıp yine ses kısma+power la açın. ses kısmaya basıp RECOVERY ye gelin ve güç tuşuna basın. install zip diyip ext-sd yi bulun ordan supersu yu atıığınız dizini seçip supersu zip dosyasına dokunun. flash a basın. işlem bitince reboot diyin.
    telefon açılınca o ilk kurulumu ileri ileri diyip atlayın. yine geliştirici seçeneklerini aktif edip usb hata ayıklamayı açın. kabloyu bağlayın
    windows güvenlik duvarı vs. tüm antivirüsleri devre dişi birakip rumrunner klasörünü açıp uygulamayı yönetici olarak çalıştırın. ekranda çıkan yazılardan sonra her dediğine (Y) diyin. telefonunuzun ekranı açık olsun ona bakın superuser izni istediğinde evet diyin. bi on dakika sonra s-off olacak telefon. sakın ha çekmeyin kabloyu falan. bi kaç kez yeniden başlayacak telefon telaşa gerek yok. işlem bitince bootloader ekranında açılacak ve tepede S-OFF yazacak. boot ekranında yine recovery i seçerek girin. ilk açtığımız cmd ekranına dönün ve komutları kopyala yapıştır yapın. telefon recovery de olacak! sırayla kodları kopyalayıp yapıştırın. enterlayın
    adb push swapper /tmp
    adb push abootimg /tmp
    adb shell "cd /tmp&&chmod 755 *&&./swapper READONLY"

Everything is done. mesajını görürseniz iyidir. şimdi geldik son adıma :)
    üç seçenek var
    STOCK
    /data - 1GB flash
    /sdcard - 4GB flash
    /sdcard/ext_sd - external SD

I_E_MOD
    /data - 1GB uygulama hafızası
    /sdcard - external SD
    /sdcard/ext_sd - 4GB flash

D_I_MOD
    /data - 4GB uygulama hafızası
    /sdcard - 1GB dahili hafıza kartı
    /sdcard/ext_sd - external SD

D_I_E_MOD
    /data - 4GB flash
    /sdcard - external SD
    /sdcard/ext_sd - 1GB flash

ben bunlardan D_I_MOD u seçmiştim. en uygunu ve stabili o. büyük boyutlu oyunlar oynayamazsın fifa falan ama istediğin kadar uygulama kur sorun çıkmaz.
    adb shell "cd /tmp&&chmod 755 *&&./swapper D_I_MOD" yazıp enter a basın bi sürü yazılar geçeçek. OKAY falan yazarsa işlem tamamdır. recovery den reboot diyip kullanabilirsiniz.

uzun durduğuna bakmayın maks. 1 saat alır az ingilizcede biliyosanız. ama telefonu artık kullanmıyorum bi sorun oolursa yardımcı olamayabilirim beni sorumlu tutmayın :) telefonun ömrünü uzatan bişey gerçekten. Allah kolaylık versin. bu işlemden sonrahttps://f-droid.org/repo/org.adaway_55.apk bunu da indirip kurun telefona reklamlardan da kurtulun bu da benden bonus.

• quote:

Hocam aksam bilgisayardan bi kilavuz hazirlamaya calisayim. Siz de o arada dahili hafizada ne varsa yedekleyin.

Çok teşekkürler detaylı açıklaman için. Bunu yaparsam 2 sene daha kullanıcam; gerçekten önemli benim için. Zaten oyun da oynamıyorum.... Size birkaç sorum var;

1) 3. twrp 2.6. 2.7 indirmeyin bunu tavsiye ederim zaten çok işiniz olmayacak.http://d-h.st/HkX . bunu da fastboot klasörüne kopyalayıp ismini r.img yapın uzantısıyla beraber yani.

bu linkteki k2_ul için benim telim k2_u gözüküyor sorun olur mu???

2) htcdev.com da "Google Android SDK zip" (http://developer.android.com/sdk/index.html ) işlemi nedir burda android studio yu mu kuracağız yoksa diğer indirme seçeneklerinden işlem yapılacak??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quarez999 -- 27 Ekim 2015; 10:16:59 >

• K2_ul yazsin sorun yok ben bunu kullanmistim.
    Hocam ben SDK falan bilmem o fastboot.zip dosyasi yeterli

• quote:

K2_ul yazsin sorun yok ben bunu kullanmistim.
    Hocam ben SDK falan bilmem o fastboot.zip dosyasi yeterli

Hocam günaydın,
    bu swap olayına kadar sayende epey hızlı ilerledim. Htcdevden unloc bootloader olayını, twrp ile ilgili olayı ve rumrunner s-off olaylarını senin anlatımın ile hallettim. Ancak bu swap modda komutları girince readonly called dedi successful dedi.Fakat burada ne yapacağımı bilemedim bu modlar bir yerde çıkıyor mu ve biz ordan mı seçiyoruz yoksa bunlar sadece açıklama mı uygun komutu mu giriyoruz? Rica etsem bakar mısınız? ya da sadece swap işlemini baştan anlatır mısınız?
     ===> HTC One SV | 4G - S4 1.2 GHz - 4.3' WVGA GG2 S-LCD2 <===

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quarez999 -- 3 Kasım 2015; 13:35:37 >

• Vay halletmissin :) readonly diyip entera bastiktan sonra yine cmd ekraninda
    adb shell "cd /tmp&&chmod 755 *&&./swapper D_I_MOD"
    demeniz yeterlidir daha dogrusu hangi modu istiyorsaniz Readonly i silip onu yazacaksaniz ben bubu tavsiye ediyorum.

• quote:

Vay halletmissin :) readonly diyip entera bastiktan sonra yine cmd ekraninda
    adb shell "cd /tmp&&chmod 755 *&&./swapper D_I_MOD"
    demeniz yeterlidir daha dogrusu hangi modu istiyorsaniz Readonly i silip onu yazacaksaniz ben bubu tavsiye ediyorum.

D]Hocam hallettim, çok teşekkür ederim, xda yı okusaydım sıkılıp bırakacaktım kesin... Sayende 2 sene daha kullanıcam Allah razı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quarez999 -- 3 Kasım 2015; 21:32:37 >

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.