Şimdi Ara

HTC ONE X - CUSTOM ROM/KERNEL YÜKLEME, SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER KILAVUZU (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
930
Cevap
16
Favori
96.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bywaks

yardım konusunda ne yazdıysa hepsını tek tek yaptım uygun stock rom u ındırdım yanı ruu dosyasını...bootloaderı kapattım orjınal ımajlarını yukledım sonraa ruu dosyasını yukle dıyorum ruu surumu 1.709.9 telefondakı 1.77 falan yazıyor yukle dıyorum conralıtıons yazıyor yanı basarılı dıyor ama telefonu actıgımda cwm ekranı cıkıyor androıd yaızyor beklıyorum sureklı resetlıyor kendını bı turlu yapamadım...

* kilidi tekrar açın (*.bin dosyanızı silmediyseniz onu kullanıp tek komutla açabilirsiniz)
    * CWM'den wipe data&format
    * cwm'den wipe cache
    * hboot'da açıp fastbootUSB moduna geçin ve stock recovery flashlayın
    * kilidi kapatın
    * ruu'yu flaslayın
  • Görsellik, hız ve pil performansı isteyenler için iyi bir tercih;

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1705334

denemek isteyenler romu yükledikten sonra sayfanın aşağısında verilen stock kerneli yüklesinler. Beraberinde gelen faux kernel led ışığında sorun çıkartıyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren1970

Görsellik, hız ve pil performansı isteyenler için iyi bir tercih;

denemek isteyenler romu yükledikten sonra sayfanın aşağısında verilen stock kerneli yüklesinler. Beraberinde gelen faux kernel led ışığında sorun çıkartıyormuş.

Sense yok sanırım bunda değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

yardım konusunda ne yazdıysa hepsını tek tek yaptım uygun stock rom u ındırdım yanı ruu dosyasını...bootloaderı kapattım orjınal ımajlarını yukledım sonraa ruu dosyasını yukle dıyorum ruu surumu 1.709.9 telefondakı 1.77 falan yazıyor yukle dıyorum conralıtıons yazıyor yanı basarılı dıyor ama telefonu actıgımda cwm ekranı cıkıyor androıd yaızyor beklıyorum sureklı resetlıyor kendını bı turlu yapamadım...

* kilidi tekrar açın (*.bin dosyanızı silmediyseniz onu kullanıp tek komutla açabilirsiniz)
    * cwm'den wipe cache
    * kilidi kapatın
    * ruu'yu flaslayın

Anlayamadığım stock recovery den bahsedilmemisti sanırım onu nasıl yapicaz stock recovery nerden bulabilirim...

• quote:

Orijinalden alıntı: mushroom

quote:

yok, apex var.

• quote:

quote:

quote:

* cwm'den wipe cache
    * kilidi kapatın
    * ruu'yu flaslayın

Anlayamadığım stock recovery den bahsedilmemisti sanırım onu nasıl yapicaz stock recovery nerden bulabilirim...

CİHAZI ORJİNAL HALİNE GETİRMEK

1)ÖN HAZIRLIK

* Mutlaka windows 7 yüklü bir PC hazırda bulunsun.

* PC'de HTCSync programı mutlaka yüklenmiş halde olsun, aksi halde PC cihazı tanımaz.

* Cihazının bölgesine uygun CID kodlu, mümkünse en son versiyona sahip stock RUU dosyasını şu linkteki listeden bulun (orada yoksa başka bir siteden) ve PC'nize indirin;

http://hoxroms.serveftp.com/

* HTC ONE X cihazınızın şarjının en az %50'de olmasına dikkat edin!

* Cihazın bootloader kilidinin açık olması gerekmektedir. Kapalıysa sayfanın başında verilen linkte yapmanız gerekenler anlatılmıştır.

2)ORJİNAL STOCK HALE DÖNÜŞ

* İndirmiş olduğunuz RUU dosyasını çalıştırın. Sol kenarında telefon figürü olan ilk uyarı ekranı gelene kadar bekleyin.

* Uyarı ekranı geldiğinde Windows'un start menüsünden 'Arama' kısmına şunu yazın;

%temp%

* Yukarıda temp klasörünün çıktığını göreceksiniz, üzerine tıklayın ve explorer ile klasöre girin. Klasör içinde o ana değin açılmış başka uygulamalara ait yükleme dosyalarının da olduğunu göreceksiniz. Explorer'ın arama kısmına şunu yazıp aratın;

rom.zip

* Arama sonucunda göreceğiniz rom.zip dosyasını masaüstüne sürükleyip bırakın.

* masaüstüne kopyalanan rom.zip dosyasını winrar vs. ile açın ve içinden şu dosyaları masaüstüne çıkartın;

boot_signed.img
    system.img
    recovery_signed.img

* Üç dosyayı da C:/fastboot klasörünün içine atın (fastboot indirmediyseniz yukarıda linki var)

* Cihazı USB kablo ile PC'ye bağlayıp bootloader'dan açıp ve fastbootUSB moduna alın.

* CMD Shell ekranı açın ve şu komutları sırasıyla girin (rom.zip dosyasından çıkan dosyalar sizde farklı isimde olabilir, buna göre kendi dosya ismini yazın aksi halde komutlar çalışmaz);

fastboot flash recovery recovery_signed.img
    fastboot flash boot boot_signed.img
    fastboot flash system system.img
    fastboot erase cache
    fastboot oem lock

* Cihazın kilitleneceğine dair uyarı ekranı gelince kabul edin ve restart sonrası tekrar bootloader'dan açıp ve fastbootUSB moduna alın.

* RUU dosyasını çalıştırın ve cihazı flaşlayın. İşlem bitince HTC ONE X'iniz ilk günkü stock haline gelmiş olacak.

• quote:

quote:

quote:

yok, apex var.

eren kardeşim sen denedin mi peki senin görüşlerin benim için önemli :)
    birde apex nasıldır :D denemedim hiç..şu kernel işi de kafama takılıyor eğer değiştiremezsem rom işi yalan olur..

• quote:

eren kardeşim sen denedin mi peki senin görüşlerin benim için önemli :)
    birde apex nasıldır :D denemedim hiç..şu kernel işi de kafama takılıyor eğer değiştiremezsem rom işi yalan olur..

henüz denemedim haftasonu gibi denicem ama. Apex ics'nin stock halinin biraz daha iyileştirilmiş hali. Sense'den çok daha hızlı ama biraz sade bir arayüz. Kerneli kendi içinde geliyor, ayrıca flashlama yapmıyorsun. Bir kaç kişi yüklü gelen kernelden şikayetçi diğerleri memnun, belli olmaz yani kimde nasıl olacağı.
    Pilden şikayetçi isen tavsiye ederim bu romu.
  • vay anasını bi rom daha mı çıkardıar 3. kişiler bu telefon içi,n bu kadar uğraşıyor da 1. uğraşması gereken telefon frmesı geliştiriceileri neden geç guncelleme yapıyorlar anlamıyorum ha.
  • BOOTLOADER KİLİDİ KAPALI OLUP FARKLI CID KODUNA AİT CİHAZLARA x.x.401.x EUROPA STOCK ROM/KERNEL KURULUM KILAVUZU ilk sayfaya eklenmiştir;

bu metod Kilidi açık/rootlu cihazlar içinde geçerlidir. Ancak kılavuzun sonundaki notları dikkatlice okumanız önerilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren1970 -- 9 Temmuz 2012; 16:26:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: scoutch

quote:

Orijinalden alıntı: remo7

*#*#682#*#* tusladım viper güncelleme yaptı, ana sayfa geçişler daha da hızlandı gibi geldi bilginize.

mesajlardaki sozcuk tamamlama ayarları duzelmişmi acaba? o yüzden arhd ye geçtim

Onu bende bir sorun sanıyordum ama değilmiş. Ayarlardan Dil ve Klavye ye gir sonra HTC Sense Input'u seç İz Klavyesini OFF yap sonra gelişmiş ayarlara gir Sözcük Tahmini ve Yazım Düzeltme seçeneklerini kapat
  • quote:

S-ON OLUP FARKLI CID KODUNA AİT CİHAZLARA x.x.401.x EUROPA STOCK ROM/KERNEL KURULUM KILAVUZU ilk sayfaya eklenmiştir;

bu metod S-OFF cihazlar içinde geçerlidir. Ancak kılavuzun sonundaki notları dikkatlice okumanız önerilir.

Hocam S-OFF cihazlar için derken henüz One X'i S-OFF olup kullanabilen birkaç kişi dışında yok diğer cihazları kast ettiniz heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzanSRC

Hocam S-OFF cihazlar için derken henüz One X'i S-OFF olup kullanabilen birkaç kişi dışında yok diğer cihazları kast ettiniz heralde

S-off kilidi açık hale getirme işlemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren1970 -- 9 Temmuz 2012; 17:03:20 >
  • quote:

quote:

Hocam yanlış bilgi verme olmasın ama şuan One X'lerde yaptığımız S-ON cihazlarda yalnızca HTC Dev yöntemiyle Bootloader kilidini kaldırma işlemi. Yani S-OFF değiliz. Radio RIL gibi yazılımları yükleyemiyoruz, cihazımızın CID değerlerini değiştiremiyoruz S-ON iken

• quote:

quote:

quote:

Hocam yanlış bilgi verme olmasın ama şuan One X'lerde yaptığımız S-ON cihazlarda yalnızca HTC Dev yöntemiyle Bootloader kilidini kaldırma işlemi. Yani S-OFF değiliz. Radio RIL gibi yazılımları yükleyemiyoruz, cihazımızın CID değerlerini değiştiremiyoruz S-ON iken

cihazın cid değeri donanımsaldır, hiç bir şekilde değiştiremezsin, sadece verdiğim yöntemle farklı cıd koduna ait rom yükleyebilirsin.
    Bu sayfa kilidini açmış olanlar için zaten. Ama açmaya kıyamayanları da es geçmiyoruz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

* cwm'den wipe cache
    * kilidi kapatın
    * ruu'yu flaslayın

CİHAZI ORJİNAL HALİNE GETİRMEK

1)ÖN HAZIRLIK

* Mutlaka windows 7 yüklü bir PC hazırda bulunsun.

* PC'de HTCSync programı mutlaka yüklenmiş halde olsun, aksi halde PC cihazı tanımaz.

* Cihazının bölgesine uygun CID kodlu, mümkünse en son versiyona sahip stock RUU dosyasını şu linkteki listeden bulun (orada yoksa başka bir siteden) ve PC'nize indirin;

http://hoxroms.serveftp.com/

* HTC ONE X cihazınızın şarjının en az %50'de olmasına dikkat edin!

* Cihazın bootloader kilidinin açık olması gerekmektedir. Kapalıysa sayfanın başında verilen linkte yapmanız gerekenler anlatılmıştır.

2)ORJİNAL STOCK HALE DÖNÜŞ

* İndirmiş olduğunuz RUU dosyasını çalıştırın. Sol kenarında telefon figürü olan ilk uyarı ekranı gelene kadar bekleyin.

* Uyarı ekranı geldiğinde Windows'un start menüsünden 'Arama' kısmına şunu yazın;

%temp%

* Yukarıda temp klasörünün çıktığını göreceksiniz, üzerine tıklayın ve explorer ile klasöre girin. Klasör içinde o ana değin açılmış başka uygulamalara ait yükleme dosyalarının da olduğunu göreceksiniz. Explorer'ın arama kısmına şunu yazıp aratın;

rom.zip

* Arama sonucunda göreceğiniz rom.zip dosyasını masaüstüne sürükleyip bırakın.

* masaüstüne kopyalanan rom.zip dosyasını winrar vs. ile açın ve içinden şu dosyaları masaüstüne çıkartın;

boot_signed.img
    system.img
    recovery_signed.img

* Üç dosyayı da C:/fastboot klasörünün içine atın (fastboot indirmediyseniz yukarıda linki var)

* Cihazı USB kablo ile PC'ye bağlayıp bootloader'dan açıp ve fastbootUSB moduna alın.

* CMD Shell ekranı açın ve şu komutları sırasıyla girin (rom.zip dosyasından çıkan dosyalar sizde farklı isimde olabilir, buna göre kendi dosya ismini yazın aksi halde komutlar çalışmaz);

fastboot flash recovery recovery_signed.img
    fastboot flash boot boot_signed.img
    fastboot flash system system.img
    fastboot erase cache
    fastboot oem lock

* Cihazın kilitleneceğine dair uyarı ekranı gelince kabul edin ve restart sonrası tekrar bootloader'dan açıp ve fastbootUSB moduna alın.

* RUU dosyasını çalıştırın ve cihazı flaşlayın. İşlem bitince HTC ONE X'iniz ilk günkü stock haline gelmiş olacak.

Hocam zaten bu işlemleri hiç atlamadan yapıyorum dediğim gibi olmuyor ışte ruu yükleniyor congralations diyor açılmıyor cihaz....

• quote:

Hocam zaten bu işlemleri hiç atlamadan yapıyorum dediğim gibi olmuyor ışte ruu yükleniyor congralations diyor açılmıyor cihaz....

yeni eklediğim yöntemi dener misin? europa rom yükleme klavuzu, ilk sayfa üçüncü iletinin sonunda
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: scoutch

quote:

Orijinalden alıntı: remo7

*#*#682#*#* tusladım viper güncelleme yaptı, ana sayfa geçişler daha da hızlandı gibi geldi bilginize.

mesajlardaki sozcuk tamamlama ayarları duzelmişmi acaba? o yüzden arhd ye geçtim

Onu bende bir sorun sanıyordum ama değilmiş. Ayarlardan Dil ve Klavye ye gir sonra HTC Sense Input'u seç İz Klavyesini OFF yap sonra gelişmiş ayarlara gir Sözcük Tahmini ve Yazım Düzeltme seçeneklerini kapat

Hadi ya boşuna değiştirdim romu desene :D ya benim herturlu sarjım az gidiyor zaten

• Değerli arkadaşlarım;
    Fastboot mod ile ilgili sıkıntı mvar..
    Cihaza kernel atamaz oldum Fastboot moda alıyorum erase cache
    Ardından boot. İmg atıyorum cmd ekranı yükleme yapıyor hemen ardından makine reset atıyor.. Yani Fastboot mod da kalmıyor.. Fikri olan var ise yardım bekliyorum..

• quote:

Değerli arkadaşlarım;
    Fastboot mod ile ilgili sıkıntı mvar..
    Cihaza kernel atamaz oldum Fastboot moda alıyorum erase cache
    Ardından boot. İmg atıyorum cmd ekranı yükleme yapıyor hemen ardından makine reset atıyor.. Yani Fastboot mod da kalmıyor.. Fikri olan var ise yardım bekliyorum..

şu komutları sırayla girmeyi denesene;

fastboot erase boot
    fastboot flash boot boot.img
    fastboot erase cache

sonrasında modülü cwm'den flashlarsın ve yine;

fastboot erase cache
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.