Şimdi Ara

<< HTC SENSATION - XE - XL >> KULLANICILARI KULÜBÜ (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23.419
Cevap
96
Favori
986.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar, dün sgs 2 ile oyun oynarken telin arkasının ısındığını farkettim ama pek aldırmadım dakikalar sonra bir anda elim yandı ve ancak silverdin sürerek acısını alabildim ve size sunu sormak istiyorum sensation ne kadar ısınıyor ve şarj ortalama ne kadar gidiyor ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: gfbekir

Arkadaslar, dün sgs 2 ile oyun oynarken telin arkasının ısındığını farkettim ama pek aldırmadım dakikalar sonra bir anda elim yandı ve ancak silverdin sürerek acısını alabildim ve size sunu sormak istiyorum sensation ne kadar ısınıyor ve şarj ortalama ne kadar gidiyor ??

pek ısındığını görmedim.. şarjı bir gün gidyor...

/>

hacım bunun boyutları 500x100.
    sen bunu en fazla 100x100 olarak ayarla ilk sayfaya imza olarak koyalım

• --Multicon Widget for Android--

<< HTC SENSATION - XE - XL >> KULLANICILARI KULÜBÜ

Ana ekranınıza 4 sıra ikon yerleştirebilirken bu program sayesinde istediğiniz kadar sıralayabilir, önceliklerinize göre program erişimlerini kolaylaştırabilirsiniz. Kesinlikle tavsiye ederim

İNDİR

• Şimdi cihaz hakkında daha detaylı şeyler yazabilirim. Bununla beraber birkaç da sorum olacak. Sabırla okursanız sevinirim :)

Genel İzlenimlerim

Öncelikle, cihazdan genel olarak çoook memnunum. İyi ki bunu tercih etmişim diyorum.
    Kasa kalitesinden başlarsak, yekpare kaya gibi. Herhangi bir gevşeklik, gıcırtı vs yok benim cihazda. Ergonomisi gayet iyi.
    Menü geçişleri çok çok hızlı. Dünyanın programını yükledim, boşta ram miktarım 70 mb, buna rağmen hiçbir yavaşlama sözkonusu değil.

Ebaydan aldığım bir silikon kılıf ve sensation ekranına tam oturan bir folyo ile kullanıyorum. Güvenle cebimde taşıyorum.

Cihazda inanılmaz bulduğum bir özellik var. Yeni keşfettim. Sağ alttaki butona basılı tutunca, veya mesaj yazarken vs. mikrofon tuşuna basılı tutunca çalışan ses tanıma özelliği muazzam çalışıyor. Hayatımda hiç bu kadar kesinlikle türkçeyi ayırt eden pratikte bir uygulamaya rastlamamıştım. Mesela bir mesaj veya mail veya herhangi birşey yazmak için bir uygulamayı açın, mikrofona biraz basılı tutun bırakın ve konuşun. Şimdi şu yazdığım paragraf uzunluğunda birşeyler söyledim cihaza, ve bir harfi dahi yanlış olmadan tüm cümleyi(cümleleri!) birebir yazdı. Hem de öyle tane tane cihaz şaşırmasın diye de kasmadım, gayet hızlıca okudum. Henüz denemedim ama ingilizceyi de algılıyordur sanırım. Adres falan okudum türkçe, onu bile yazdı adam gibi. Bunun haricinde yazarken de kelime algılama sistemi de çok başarılı.

Güneşte ekran seçilebiliyor. Öyle sanıldığı kadar kötü değil. Kapalı ortamda ise bence çok doğal bir ekranı var. Galaxy S2 nin yapay canlılığı yerine doğal bir görüntü var. Öte yandan çözünürlüğün yüksek olması, birim ekranda daha fazla görüntüleme imkanı ve simgelerin tam arzu edilen boyutta olması, diğer artıları..

Yaşadığım problemler:

Neden kaynaklanıyor bilmiyorum, çok aradım bulamadım. Herhangi bir kişiyi aramak için kişinin üzerine bastığım zaman aramaya başlıyor ama otomatik olarak hoparlörü açıyor. Hoparlör Açık diye de uyarıyor beni. Her seferinde basıp kapatmak zorunda kalıyorum. Normalde hoparlörün kapalı olması ve ben istersem tıklayıp açabilmem gerekirken, cihaz bana tam tersini yapıyor :)

Böyle birşey yaşayan var mı? Canım sıkıldı çok...

Marketten birşey indirmek istediğim zaman, bazen iniyor bazen inmiyor. Özellikle bazı uygulamar lanetliymiş gibi inmiyor da inmiyor. ( Wi-fi ile...) Wi-fi ile inmeyen bu uygulamalar, HSDPA ile iniyor. Mobil şebekeyi açıyorum, fıstık gibi iniyor.

Benzer durum hava durumu vs. güncellemelerinde de var. Cihaz wifi ye bağlıyken hava durumu güncellemelerini çoğunlukla yapamıyor, ama mobil şebekeden anında yapıyor! Dün bütün gündüz wireless açıkken ve sinyalin max olduğu bir seviyede, hava durumu evvelsi geceyi gösteriyordu. Ay simgesi vs vardı. Bir türlü güncellemedi, kişisel güncelle butonuna basma çabaların dahil olmak üzere! ama sonra mobil şebekeye geçtiğimde, anında güncelledi..

Öte yandan, benim cihazımda hiçbir zaman 3G simgesi görünmedi. HSDPA data bağlantısı kurmasından, 3G şebekesinde olduğumu anlayabiliyorum ama, ekranımda GPRS in G si, EDGE in E si HSDPA nın H si görünürken, 3G simgesi hiç görünmedi, merak ettim neden... Sizde durum nedir? Ayrıca mod olarak otomatik mod seçili yani GSM/HSDPA(2g/3g) ayarı otomatikte benim.. Sadece 3g ye çektiğimde görüyorum ki şebeke sinyalim hep zayıf, bazen kopuyor.. ama 2g de stabil. Buna rağmen hiçbir zaman arayamama konuşamama gibi birşeye rastlamadım.

Wifi bağlantısı ise dizüstü bilgisayarımdan bir kademe zayıf görünmesine rağmen(kılıf etkiliyor olabilir) , dizüstünden daha iyi çekiyor. Çekme gücünce bir sıkıntı yok, yok efendim elle kapatınca kopuyormuş falan yok böyle birşey..

Rehberi oluşturan kişiler kısmı çok kompleks geldi bana. Google kişiler, normal kişiler şunlar bunlar hepsini birbirine bağlıyor. Bu kısmı kullanıcı kılavuzundan iyice okumam lazım. Bazı bulduğu bağlantılar(bağlantı tavsiyeleri) çok yerindeyken,bazıları saçma sapan..( face, twit, gmail, hesaplardan kişileri birbirleriyle ilişkilendiriyor..)

Çalma sesi ve genel olarak cihazın sesi daha yüksek olabilirdi. Bu seviyede bir cihaza yakıştıramadım. Yeterli ama kesinlikle daha iyi olmalıydı. Bu arada cep modu gibi birşey var ses ayarlarında, bir çantada veya cepteyse daha şiddetli çalmasını sağlıyormuş. Sanırım telefondaki yakınlık uzaklık sensörü ile bunu takip ediyor(tahminim bu..) Ona göre cihaz açıkta değilse daha şiddetli çalıyor. Telefonu almaya başladığınızı da ( hareket sensörü) algılayıp şiddeti azaltıyor. Tabi bunların seçenekleri menülerde mevcut.. Kapatıp açabiliyorsunuz..

Cihazın GPS i kapalı dahi olsa, inanılmaz bir kesinlikle lokasyonunuzu buluyor. Wifi ve operatörden faydalanır diyor bir yerde ama, gps olmadan benim sokağımı ve binanın önünü bulabiliyor. Bu kadar yakın ve kesin nasıl bulabiliyor anlamadım...

Pili daha iyi olabilirdi diyeceğim ama bu akıllı cihazların gerçeği bu. Asıl anlamda tek can sıkan şey bu. Keşke çok daha kapasiteli piller olsa, yeni bir teknoloji vs olsa da kullanabilsek...

Uygulamalar menüsünde, en soldaki tüm uygulamaları görebildiğimiz sekmede, uygulamaları alfabetik sıraya göre gösterirken, yanındaki sık sık ve sağdaki indirdiğimiz uygulamaları gösteren sekmede böyle bir sıraya dizemiyorsunuz. Keşke burada da en azından bir seçenekle hemen alfabetik sıraya dizebilseydik..

Tavsiye ettiğim/etmediğim yazılımlar:

Tango-Bununla görüntülü konuşma yapmayı başardım. Voip üzerinden video chat yapabilirsiniz. (İphone ile karşılıklı görüştüm)

Viber-Bu da voip üzerinden sadece sesli konuşmayı destekliyor. En iyi ses iletimini bununla sağladım. (İphone ile çalıştı yine..)

Skype-İçlerinde en az verim aldığım skype oldu. Neden bilmiyorum

Fring-Bu da çoklu görüntülü konuşmayı destekliyormuş. Henüz test etme imkanı bulamadım.

Whatsapp-Bence herkeste olmalı. Arkadaşlarınız da bunu yklediği takdirde, wifi üzerinden veya şebeke üzerinden çok daha uygun fiyata, gerçek zamanlı chat , mesajlaşma vs. yapabilirsiniz. Mesajlarınıza ses kaydı, resim, video da ekleyebiliyorsunuz. Bunu yaparken de çok az veri harcıyor.

Basketball Shots3D - Güzel bir basketbol oyunu

Air Control Lite - Hava trafiğini kontrol ediyorsunuz.

Paper Toss- Bir nevi top haline getirilmiş kağıtla basket oynuyorsunuz.

Tavsiye dışı olanlar:

Opera- Bu opera tarayıcısını indirdim ama kesinlikle cihazla birlikte gelen tarayıcı daha hızlı ve stabil!

Hürriyet android - İğrenç bir android uygulaması olmuş. İphone versiyonu ne kadar başarılıysa, bu da o kadar kötü!

Tavsiye istediğim hususlar:

Cihazın akıştaki veriyi ölçebilen bir uygulaması vs var mı menülerde? Yani şu kadar kb veri iletildi/gönderildi gibi. Ya da bu işi yapan markette bir programa rastladınız mı? Bir kotalı internet paketi satın aldım ve mobil şebeke açıkken kullanıyorum. Ne kadar veri gidip geliyor merak ediyorum..

Navigasyon konusu..Cihaza bütünleşik gelen navigasyon menüsüne girildiğinde, satın al, eşitle vb. seçenekleri çıkıyor. Satın almaya tıkladığınızda, route66 nın türkiye haritasını indirebiliyorsunuz. Ben satın almadım ama merak ediyorum nasıl çalışıyor. Dışarıdan bir yazılım yüklemektense, sınırsız güncelleme ile(30$ civarı birşeydi) türkiye haritası satın alırsak, acaba ne kadar memnun kalırız? Siz ne kullanıyorsunuz navigasyon yazılımı olarak? Biraz internette araştırınca, İgo ve NDrive alternatifleri olduğunu gördüm. İgo nun web sitesine girince iphone versiyonu var ama android ile ilgili hiçbirşey yok. Piyasada forumlarda dolaşan android lerin kaynağını da anlamış değilim..

E-posta istemcisi olarak, Gmail uygulamasını kullanıyorum. İşimi görüyor. Yeni mesaj geldikçe uyarıyor. Peki telefondaki Posta istemcisini kullanan oldu mu? Farkı nedir?

Aynı şekilde, hem twitter, hem facebook uygulamasını kullanıyorum. Bugün bir de friendfeed kurdum. Friendfeed de takip etmek için çok iyi. Hangisinin sizce avantakı dezavantajı nedir, hangisini kullanıyorsunuz?

Bankaların ve aracı kurumların çok güzel iphone uygulamaları varken, adam gibi android uygulamaları yok. Neden yok? Hiçbir zaman göremeyecek miyiz acaba?

Güç yönetimi, pilin daha verimli kullanılması için tavsiye ettiğiniz yöntemler veya yazılımlar var mı? Çoğu uygulamadan çıksak bile , arkada çalışmaya devam ediyor. Bazılarının çalışması servisin devamlılığı için önemliyken , bazıları da gereksiz yere açık kalıyor.. Cihazın pilini daha etkin kullanabilmek için neler yapabiliriz?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cnsuff

Yaşadığım problemler:

Neden kaynaklanıyor bilmiyorum, çok aradım bulamadım. Herhangi bir kişiyi aramak için kişinin üzerine bastığım zaman aramaya başlıyor ama otomatik olarak hoparlörü açıyor. Hoparlör Açık diye de uyarıyor beni. Her seferinde basıp kapatmak zorunda kalıyorum. Normalde hoparlörün kapalı olması ve ben istersem tıklayıp açabilmem gerekirken, cihaz bana tam tersini yapıyor :)

Ayarlar-Ses-Hoparlör İçin Çevirin kismindaki işareti kaldirip bunu gecersiz hale getirirsen sorunun çözülebilir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smyrnapr

quote:

Orijinalden alıntı: cnsuff

Yaşadığım problemler:

Ayarlar-Ses-Hoparlör İçin Çevirin kismindaki işareti kaldirip bunu gecersiz hale getirirsen sorunun çözülebilir diye düşünüyorum.

Denedim olmuyor :(

• hocam şu pasaport konusunda yardım edebilicek yok mudur?
  • evet ses olayı muazzam çalışıyor. net anlıyor ve imla kurallarına göre yazıyor dediğinizi...

isterseniz bi fabrika reset atın.. belki hoparlör düzelir...
    bu arada kullandığınız uygulamaları da yazar mısınız? ve kesinlikle önerdiklerinizi açıklamasıyla beraber belirtin mesela (zahmet olmazsa tabi)

wifi'yi açtınız ya, sonrasında mobil şebeke kapalı iken güç kontrolü widget'înda senkronizasyon tuşunu aktif edin. o zaman hava durumu dahil herşeyi senkronize eder. mobil şebekeyi açınca diğerini de otomatik açıyor da ondan size öyle geliyor

zaten htc telefonlarda 3g yazmıyor. 3g çekince H edge çekince e gprs çekince de g yazıyor. bi sorun yok

çanta olayında yakınlık sensörü değil de hareket sensörü iş görüyor. hareket sensörü çalışıyorsa ya çantadadır ya ceptedir. o yüzden en yüksek seste çalıyor. hakeret sensörü devamlı çalıştıı için cepten telefonu elinize alınca ses azalmıyor farkındaysanız. masada hareket sensörü çalışmıyor olduğu için masadan telefonun alındığını sensör farkedip sesi hooop kısıyor

evet telefonun gps olayı çok fenaaa... mesela htcsense.com'a girin. sonra telefon bilgilerinizi yazın, 90544xxxxxxx şeklinde yazın. ondan sonra telefonun konumu deyin tam yerini bulabiliyor. ayrıca telefonu çaldırabilirsiniz netten. bu teknoloji karşısında insanın ağzı açık kalıyor..
    hele hele pusula dehşet çalışıyor. telefonu çevirince harita da aynı hassaslıkta dönüyor...

dostum akış trafiğini 3g watchdog uygulaması ile kontrol edebilirsin. Mükemmel çalışıyor. Üstüne tanımam.

ben ndrive öneririm. forumda vardı ama bulamadım. desire'a yüklemiştim. çok iyi çalışıyordu.
    igo da fena değil ama yarı ekran çalışıyor.

ben yahoo maillerini anlık olarak posta uygulamasına alıyorum. yahoo'nun kendi uygulamasındn daha iyi. seçenekleri bol. tavsiye ederim. ayarları oto. alıyor. sadece k adı ve şifre yazın

ben friendstream kullanıyorum. fena değil. en azından pratik olarak geziyorsunuz girmek istediğiniz yere giriyorsunuz. o kadar da face delisi değilim zaten..

3-5 seneye belki... iphone'un tek üstün yanı bu uygulamaları zaten. yahu arkadaş android kullanaların suçu ne, onlara da yapsanıza uygulama

advanced task killer'ı bence kullanma.. neti kapat parlaklığı kapat 3g'yi kapat şarj seni baya idare eder. hatta 2 gün bile gider bence.

yardımcı olabilmişsem ne mutlu... bol paylaşımlar

----------------------------------

• Pilin kapasitesini artırmak için birçok yöntem var ama olmazsa olmazları 3g ve arka plan verisi pasif olmalı, bu arada gfbekir in söylediği şey şaka gibi yanık kremi kullanacak kadar sg2 de sorun yaşaması çok ilginç, böyle bir şey umarım sensationda olmaz bende büyük ihtimal yarın spot olarak alacağım sağolsun vodafonun sayesinde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuRaN.z

Pilin kapasitesini artırmak için birçok yöntem var ama olmazsa olmazları 3g ve arka plan verisi pasif olmalı, bu arada gfbekir in söylediği şey şaka gibi yanık kremi kullanacak kadar sg2 de sorun yaşaması çok ilginç, böyle bir şey umarım sensationda olmaz bende büyük ihtimal yarın spot olarak alacağım sağolsun vodafonun sayesinde...

çok da dandik bir yer olmadığı sürece gönül rahatlığıyla al hocam. sağlam teefonlar. 250-300 lira para az değil...
  • o konuda sıkıntı yok bir arkadaş halledecek bakalım 1200 civarında olacak gibi, belkide vodafoneden alıp 1-2 gün kullanıp beğenmeyip geri satanlarda oluyor bir ihtimalde öyle bir durumda söz konusu aynı fiyat aralığında, yarın belli olacak hayırlısı bakalım, bir aksilik olmazsa büyük ihtimal ikisinden biri olacak gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRaN.z -- 24 Temmuz 2011; 17:06:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuRaN.z

o konuda sıkıntı yok bir arkadaş halledecek bakalım 1200 civarında olacak gibi, belkide vodafoneden alıp 1-2 gün kullanıp beğenmeyip geri satanlarda oluyor bir ihtimalde öyle bir durumda söz konusu aynı fiyat aralığında, yarın belli olacak hayırlısı bakalım, bir aksilik olmazsa büyük ihtimal ikisinden biri olacak gibi...

hayırlısı olsun...
  • Arkadaşlar dediğim gameloft oyunlarından deneyen oldu mu? Asphalt 6 sanki nadir de olsa takılıyor gibi geldi bana. Ama dün akşamdan beri çocuk gibi spider man oynuyorum. Nostalji damarim tuttu yine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlısı olsun evet, dikkatlice kontrol edin malzemeyi
  • Beyler navigasyon olarak ben 2 tane program kullandim biri sygic biri de copilot
    Bence sygic cok daha basarili ve hizli ustelik daha az kasiyor
  • nereden indirdin sygic i haritası falan ???
  • quote:

wifi'yi açtınız ya, sonrasında mobil şebeke kapalı iken güç kontrolü widget'înda senkronizasyon tuşunu aktif edin. o zaman hava durumu dahil herşeyi senkronize eder. mobil şebekeyi açınca diğerini de otomatik açıyor da ondan size öyle geliyor

@*XhsyPhoiDeus*

Valla çok teşekkürler, aynen dediğiniz gibiymiş..
    3g watchdog da çok iyi

Bir tek şu hoparlör saçmalığından kurtulamadım, fabrika reset i atınca, herşey mi gidiyor? Tüm indirdiğim uygulamalar vs?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnsuff -- 24 Temmuz 2011; 18:47:54 >
  • http://www.htcsensationforum.com/htc-sensation-4g-general-discussion/speakerphone-always-on-when-receiving-or-making-calls/

Burada da 2 kişi yaşamış aynı sıkıntıyı, birisi restart edince geçti diyor..
  • sygic i bir siteden indirdim
    siteyi soylemiyorum yasak mi bilmiyorum cunku...
    sonra da wifi uzerinden haritalarini indirdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Wolf

sygic i bir siteden indirdim
    siteyi soylemiyorum yasak mi bilmiyorum cunku...
    sonra da wifi uzerinden haritalarini indirdim

yasak değil söyleyin bişey olmaz.. şikayet eden olmaz herhalde.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.