Şimdi Ara

HTC Touch Pro | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar | (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
18.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende touch pro sahibiyim. ama hiç memnun degilim. once telefonu kayıt ettirmek için 1 hafta kadar ugrastim. neyse su an calisir durumda. telefonda ciddi bir ses problemi var. ses cok zayif geliyor bunun icin
    nternette arastirdim. audiopara3 diye bir dosya var. bu isimli bir kac tane dosya var farklı kişilerin duzenledikleri. hemen hemen hepsini denedim. ses duzeyi artti ama bir cizirti var ses cok net degil. bir de zaman zaman kesilmeler oluyor. karsi tarafin sesini alamiyorum konusma esnasında. internette cesitli romlar var. bir de bunlari denemeye karar verdim. 3-5 gun de bununla ugrastim. genel soylentiye gore en iyi rom rameos diye bir sey. onun son surumunu indirdim 1.70 birde bir kac hafta onceki 1,6.2 surumu var. bunlari yuklemek icin cok ugrastim ama hep hata verdi. hata sebebi ise bu telefonlar rom yuklemeye karşı kilitleniyormus. bunun icin cid unlocker yuklemen gerekiyormus. hardspl falan da diyorlar. RaphaelHardSPL-Unsigned_1_90_3 bu isimli dosya ile once hardspl yaptim. her ne demek oluyorsa. sonra da ROMeOS2_170_3_ENG_21009_110109 isimli romu yukledim. ses yine ayni degismedi. eskiye nazaran daha iyi ama ben cok telefon gorusmesi yapan biriyim. sesin boyle gelmesi beni delirtiyor artik. birde radio diye birsey var. onu yuklemeyi deniyecem nasıl yuklenr bende bilmiyorum ama birde onu deneyip bakacam sese. eger sorun duzelmezse bu telefonu satacam. sesi duzgun cikan birsey alacam. umarim faydali olabilmisimdir.

• bu radio lar nasil yuklenecek ve hangisi yuklenecek bilmiyorum.
    kulaklik ve handsfree de ses gayet normaldi. sadece normal konusmalarda ses düşük cıkıyordu ve kesik kesik geliyordu. dun iyice sıkıntı yaptım bir kaç rom denemesi yaptım. zannederse yanlış bir rom yuklemesi yaptığım anda telefon kitlendi. açılışta bios ekranı geliyor ve hiç bir işlem yapamıyorum. telefonu actıgım anda cihaz bilgileri bulunuyor ve bu ekrandan ileri gidemiyorum. hiç bir işlemi hiç bir tuşu kabul etmiyor. soft reset denedim olmadı. hard reset attım ama rom yukemesi yaptığım için yine yanlış rom yukleniyor ve yine aynı ekranda kitlenipp kalıyor.
    sd card dan rom yuklemesi yapılabilimoyrmuş. biraz araştırdım. rom dosyasını RAPHIMG.NBH olarak değiştirip sd card a kopyalıyoruz. sonra kapat ac veya hard reset. her ikisinide denedim olmadı. sonra araştırıken sandisk kartlarda olmadığı yazıyordu. kingston 2 gb bir card aldım. 512 byte olarak fat32 formatladım. karta label etiket vermedim. boyle anlatılıyordu. resetledim olmadı hard reset yaptım yine olmadı.
    hiç mutlu değilim telefon konusunda.
    dun arvota teknik servise goturup verdim telefonu bakalım ne olacak.

• geçmiş olsun gerçekten üzüldüm..

eğer bıraktığın servis yapamazsan istanbul sirkeci de "Sirkeci Pocket Pc" var..doğubankın karşısında orası %90 yapar...
    benimde htc touch ım varda cihaz tamamen göçmüştü ipl spl rom rum vs..adam 1saat içinde yaptı verdi 70ytl gibi düşük bir ücrete...

tekrar geçmiş olsun

quote:

Orjinalden alıntı: uurca

bu radio lar nasil yuklenecek ve hangisi yuklenecek bilmiyorum.
    kulaklik ve handsfree de ses gayet normaldi. sadece normal konusmalarda ses düşük cıkıyordu ve kesik kesik geliyordu. dun iyice sıkıntı yaptım bir kaç rom denemesi yaptım. zannederse yanlış bir rom yuklemesi yaptığım anda telefon kitlendi. açılışta bios ekranı geliyor ve hiç bir işlem yapamıyorum. telefonu actıgım anda cihaz bilgileri bulunuyor ve bu ekrandan ileri gidemiyorum. hiç bir işlemi hiç bir tuşu kabul etmiyor. soft reset denedim olmadı. hard reset attım ama rom yukemesi yaptığım için yine yanlış rom yukleniyor ve yine aynı ekranda kitlenipp kalıyor.
    sd card dan rom yuklemesi yapılabilimoyrmuş. biraz araştırdım. rom dosyasını RAPHIMG.NBH olarak değiştirip sd card a kopyalıyoruz. sonra kapat ac veya hard reset. her ikisinide denedim olmadı. sonra araştırıken sandisk kartlarda olmadığı yazıyordu. kingston 2 gb bir card aldım. 512 byte olarak fat32 formatladım. karta label etiket vermedim. boyle anlatılıyordu. resetledim olmadı hard reset yaptım yine olmadı.
    hiç mutlu değilim telefon konusunda.
    dun arvota teknik servise goturup verdim telefonu bakalım ne olacak.

• Arkadaşlar
    ROmeOs un güncel romunu kullanmama rağmen pil 1 gün bile dayanmıyor. Nedenleri ne olabilir sizce?
  • Pil bende kimi zaman 3 gün gidiyor kimi zaman 1gün.

bu tamamen kullanımla alakalı bir durum...

Gps i 2-3 saat kullan nerdeyse tüm pilin biter mesela..
    yada ekranın parlaklık rengi, wifi kullanımı vs. vs..
    tüm bunlar bataryanın süresini değiştirir..

quote:

Orjinalden alıntı: atarcam

Arkadaşlar
    ROmeOs un güncel romunu kullanmama rağmen pil 1 gün bile dayanmıyor. Nedenleri ne olabilir sizce?
  • cihazın bataryası zamanla kendini buluyor ve tam performas ile çalışmaya başlıyor. bir arkadaşımın ilk başlarda 1 gün zor dayanan bataryasının sonraları 1 hafta dayandığını biliyorum. tabii bunda ilk günlerdeki merakla çok kurcalama da etkili. abcboy'un da belirttiği gibi GPS kullanımı da bataryayı çok etkliliyor.

quote:

Arkadaşlar
  • Çok ilginç,
    Örneğin bu gün deneme yaptım.
    Dün 12 saat şarjta tuttum. Gece 24.00 da şarjdan aldım.
    GPS i hiç kullanmadım.
    Wi-fi de hiç kullanmadım.
    Sadece telefonla görüştüm.
    13 saat geçti ve pilin doluluk oranı şuan %35.
    Acaba altta programlar mı çalışıyor. Anlayamadım gerçekten.
  • gerçekten ilginç, 1 gün çok kısa bir süre.. cihaz şimdiye kadar kaç kez şarj oldu. 5-6 şarj falan sonrasında belki daha uzun dayanmaya başlar. ilk bir iki şarjda sonra o kadar uzun süre şarjda kalması batarya için problem olabilir diye duymuştum.

hard reset attıktan sonra hiçbir program yüklemeden denesen birde.

quote:

Çok ilginç,
    Örneğin bu gün deneme yaptım.
    Dün 12 saat şarjta tuttum. Gece 24.00 da şarjdan aldım.
    GPS i hiç kullanmadım.
    Wi-fi de hiç kullanmadım.
    Sadece telefonla görüştüm.
    13 saat geçti ve pilin doluluk oranı şuan %35.
    Acaba altta programlar mı çalışıyor. Anlayamadım gerçekten.

• VSBenchmark 2007 programı rw6815de varmı yoksa sonramı yüklenio ve nereden yükleyebilirim :D
  • Arkadaşlar,
    Benim Touch pro da aşağıdaki resimde "Contacts" yazan buton yerde "Video Call" butonu çıkıyor.
    Resimdeki gibi Contacts butonunun çıkması için ne gibi bir ayar yapmalıyım?

HTC Touch Pro  | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |
  • sonradan yüklemen gerekiyor.

http://www.virtualspaghetti.com/public/VsBenchmark2007Setup.exe

quote:

Orjinalden alıntı: ek_ram

VSBenchmark 2007 programı rw6815de varmı yoksa sonramı yüklenio ve nereden yükleyebilirim :D
  • Olayıhttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=453141 anlatıldığı şekilde çözdüm arkadaşlar
    quote:

Arkadaşlar,
    Benim Touch pro da aşağıdaki resimde "Contacts" yazan buton yerde "Video Call" butonu çıkıyor.
    Resimdeki gibi Contacts butonunun çıkması için ne gibi bir ayar yapmalıyım?

• Arkadaşlar,
    Touch pro da alt yazılı divx seyredebilen cevap versin lütfen.
    TCPMP 0.72RC1 denemediğim versionu kalmadı.
    Sonuç nafile:(
  • Bugün WM 6.5 in en son versionunu yükledim...şuan için çok kötü diyebilirim, hiç memnun kalmadım birazdan romeos un en son sürümünü yüklücem (yani 6.1)
    ayrıca bu en son versiyonda cdrom dvd rom hdd ve flash disk bağlayabiliyoruz...

indirmek için:

http://www.users.cloud9.net/~douglas/monx/ENG/ROMeOS2_180_5_ENG_20764_100209.RAR
  • remos ile ilgili yorumlarını heyecanla bekliyorum. özellikle usb cihaz bağlanabilmesi olayını merak ediyorum. bu iş için toshiba g900'deki gibi bir ara bağlantı kablosuna ihtiyaç olacak sanıyorum. piyasada böyle bir kablo bulmak mümkün mü acaba?

quote:

Orjinalden alıntı: abcboy

Bugün WM 6.5 in en son versionunu yükledim...şuan için çok kötü diyebilirim, hiç memnun kalmadım birazdan romeos un en son sürümünü yüklücem (yani 6.1)
    ayrıca bu en son versiyonda cdrom dvd rom hdd ve flash disk bağlayabiliyoruz...

indirmek için:

http://www.users.cloud9.net/~douglas/monx/ENG/ROMeOS2_180_5_ENG_20764_100209.RAR

• Romeos 1.80.5 hakkında ki deneyimlerim:

- 1.70 e göre çok daha hızlı ve daha az takılıyor.

Storage de:

Kullanılani: 30MB
    Boş: 322MB

Program da ise:

Kullanılan 80MB
    Boşda: 130MB ram bulunuyor...

Son Özellikleri X DA forum da şöyle sıralanmış:

- En son Offical Touch Pro Rom u modifiye edilip donatılmış
    - Bazı görünümsel hatalar düzeltilmiş
    - Manilia dan mesajı iletme özelliği eklenmiş
    - + *RATOC Mass Storage HDD/FlashDrive driver added | to attach usb hard/flash disk to device.
    + *RATOC CD/DVD driver added. | to attach usb cd/dvd drive to device.
    Made by Zeno Sloim based on RATOC Systems Drivers | Thanks to tyguy.

Dedikleri gibi Harddisk cdrom-dvd rom tanıma özelliği eklenmiş.
    Ben şahsen denemedim bunu ama çalışacağını tahmin ediyorum.

birde htc nin offical radiosu çıkmış adı:
    RUU_Raphael_Radio_Raphael_52.58.25.30_1.11.25.01_Ship

bununla 2buçuk 3gün şarj gidiyormuş yazılanlara göre. onu da dün yükledim hoş telefon yükleme esnasında kilitlendi cihaz daha açılmadı ama allahtan Recover sistemi varmış :))) eski haline getirip tekrardan yükledim. Birde bu en son rom u yükleyince cihazın açılışında Htc Touch Pro yazısı kalkıyor Bios bilgileri çıkıyor tıpkı şöyle:

• arkadaslar bu telefonu aldigina pisman olan ya da keske bunu degil de baska modelini alsaydim diyen var mi?
  • klavyeli bir model arıyorsan ve yurtdışından alacaksan bu cihaz yerine sony ericsson xperia almanı önerebilirim. performans olarak hemen hemen aynı sayılırlar ve bu konuda piyasa pek rakipleri yok. htc'nin yeni çıkacak modelleri de işlemci, ram ve rom olarak bu cihazlarla benzer özellikteler, malesef getirdikleri pek bir yenilik yok. ancak xperia telefon olarak da şimdiye kadar kullandığım pda'lar arasında en iyilerden (diğeri i-mate jasjam).

daha kullanışlı navigasyon ve softkey tuşları olması, optical joystik, 480x800 çözünürlük gibi artılarından dolayı touch pro yerine xperia bana daha çekici geliyor.

quote:

Orjinalden alıntı: insomniack

arkadaslar bu telefonu aldigina pisman olan ya da keske bunu degil de baska modelini alsaydim diyen var mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hece

klavyeli bir model arıyorsan ve yurtdışından alacaksan bu cihaz yerine sony ericsson xperia almanı önerebilirim. performans olarak hemen hemen aynı sayılırlar ve bu konuda piyasa pek rakipleri yok. htc'nin yeni çıkacak modelleri de işlemci, ram ve rom olarak bu cihazlarla benzer özellikteler, malesef getirdikleri pek bir yenilik yok. ancak xperia telefon olarak da şimdiye kadar kullandığım pda'lar arasında en iyilerden (diğeri i-mate jasjam).

daha kullanışlı navigasyon ve softkey tuşları olması, optical joystik, 480x800 çözünürlük gibi artılarından dolayı touch pro yerine xperia bana daha çekici geliyor.

aslinda htc ye olan sempatim xda-developersdaki envai cesit romdan ve ileride android calistirabilme ihtimalinden kaynaklaniyor. xperiayi daha once hic arastirmadigim icin boyle bir destek var mi bilemiyorum. okudugum kadariyla xperia ve touch pro arasinda islemci hizinin ayni olmasina ragmen rom ve ram olarak touch pro onde. xperia nin ayni isletim sistemi fakat daha yuksek bir cozunurluk kullandigini da hesaba katarsak kullanimda bi yavaslik var mi ?

• xperia, htc tarafından üretilmiş bir cihaz. xda-developers sitesinde bu cihaz için de yeterince destek bulmak mümkün.

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=470

http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=HTC_Kovsky

iki cihazın da rom miktarları eşit. xperia'da 256 mb touch pro'da 288 mb ram mevcut. iki cihazıda kullandım. xperia ile ilgili inceleme içinhttp://forum.donanimhaber.com/m_28621047/tm.htm adresine bakabilirsin.

ekran çözünürlüğünden kaynaklanan bir yavaşlık kesinlikle söz konusu değil. çözünürlükten dolayı bazı programlar problem çıkarabilir ancak yeni çıkan pek çok pda'nın 480x800 çözünürlükte olduğu düşünülürse kısa sürede bu durum problem olmaktan çıkacak ve programlar bu çözünürlüğe de uyumlu olarak üretilecektir.

quote:

Orjinalden alıntı: insomniack

quote:

Orjinalden alıntı: hece

klavyeli bir model arıyorsan ve yurtdışından alacaksan bu cihaz yerine sony ericsson xperia almanı önerebilirim. performans olarak hemen hemen aynı sayılırlar ve bu konuda piyasa pek rakipleri yok. htc'nin yeni çıkacak modelleri de işlemci, ram ve rom olarak bu cihazlarla benzer özellikteler, malesef getirdikleri pek bir yenilik yok. ancak xperia telefon olarak da şimdiye kadar kullandığım pda'lar arasında en iyilerden (diğeri i-mate jasjam).

aslinda htc ye olan sempatim xda-developersdaki envai cesit romdan ve ileride android calistirabilme ihtimalinden kaynaklaniyor. xperiayi daha once hic arastirmadigim icin boyle bir destek var mi bilemiyorum. okudugum kadariyla xperia ve touch pro arasinda islemci hizinin ayni olmasina ragmen rom ve ram olarak touch pro onde. xperia nin ayni isletim sistemi fakat daha yuksek bir cozunurluk kullandigini da hesaba katarsak kullanimda bi yavaslik var mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 20 Şubat 2009; 9:20:18 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.