Şimdi Ara

HTC U ULTRA ANA KONU (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.270
Cevap
14
Favori
56.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Denenmiş bi kaç kişide denk geldim de gayet iyi duruyor gece çekimleri. Şimdi sen altına yazınca sıkıntı çıkarsa falan bi korkmadım değil yani :) indirsem mi indirmesem mi diye tereddütteyim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesudtbr

Denenmiş bi kaç kişide denk geldim de gayet iyi duruyor gece çekimleri. Şimdi sen altına yazınca sıkıntı çıkarsa falan bi korkmadım değil yani :) indirsem mi indirmesem mi diye tereddütteyim
    Ben kullanıyorum bir sıkıntısını görmedim, onu olurda bilgi çalıyordur vs. benden bilinmesin diye yazdım:) Uygulamayı yazan yada herhangi bir müdahalede bulunan kişi ben değilim onu demek istedim.

Kendi uygulamasına göre bir kere daha yüksek mb'lı fotoğraf elde ediliyor. Benim çektiklerim 5-6mb dolaylarında oluyorlar, ama Htc'nin kamera uygulamasında 1.40mb civarı bir fotoğraf elde ediliyor.

Deneyimlerime göre htc'nin kamera uygulaması daha düşük enstantane ile daha düşük iso ile çekim yapmaya çalışıyor. Aslında doğru olan yöntem bu ancak Google'ın kamerası fotoğrafı daha çok işliyor. Bir fotoğrafın elde edilmesi 5-10 saniye sürüyor. Ama gördüklerim kadar iyi fotoğraflar elde edemedim, denemeye devam edeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Anladım bende bi indireyim bakayım :)

• Htc kamera

HTC U ULTRA ANA KONU

Google Camera

HTC U ULTRA ANA KONU

İlginçtir google camera ile çekilen fotoğraf 1/30 enstantane 255iso ile fotoğrafı vermiş, htc camera 1/15 enstantane 1000 iso ile fotoğraf vermiş. Google'ın camerası hem netlik için hızlı bir enstantane ile çekmiş ve isoyu da düşük tutmuş. Burdan şunu anlıyorum Google'ın camera uygulaması çok ciddi işleme yapıyor ve elde edilen ham fotoğraf iso ve enstantane kaynaklı daha iyi olduğu için işlendiğinde daha iyi bir fotoğraf ortaya çıkıyor.

Baya gözle görünür farklar mevcut. Bende gündüz çekim yapayım bakalım onlarda da fark var mı bu kadar net. Çekerken bekletio 2-3 sn işlemesi biraz uzun HTC den.

• Farklar var evet. Ben beklentimi yüksek tuttuğum için ve fotoğraf makinem olduğu için vav demedim ama kesinlikle daha iyi, sorun olarak işleme süresi uzun sadece.

Google'ın kamerası daha dengeli pozlama yapıyor, htc sürekli aşırı pozlama eğiliminde ve bu yüzden fazlaca gren oluyor. Google'ın kamerası hem dengeli pozluyor hem de ciddi işleyince sonuç daha iyi oluyor. Ben manuel müdahale olsun isterdim, ona olanak tanımıyor ve hdr kapalı modda çekim yaptığımda ortada fotoğraf olmuyor.

Bu arada ayarlardan jpeg kalitesini %100 yap. Bir de ben PixelXL'i seçtim ayarlardan, böyle elde ettiğim sonuçlar daha iyi göründüğü gözüme. Bu cihaz PixelXL'le aynı sensöre sahip, o yüzden optimizasyonu ona göre yapıyor olmalı. Senden de örnekleri görmek isterim, bilhassa akşam vakti çekilenleri...

İllaki bir fotoğraf makinası tadı vermez ama iki uygulama arasında kıyas yapacak olursak google bu konuda daha iyi iş başarmış.

• HTC U ULTRA ana kamerası
    HTC U ULTRA ANA KONU

Bu da Google amcamızın kamera uygulaması
    HTC U ULTRA ANA KONU

Google kamerada yavaş çekim modu hata veriyor. Onun dışında başka hata görmedim daha doğrusu hata bulacak kadar karıştırmadım:) Gece çekimi de yapcam fırsat bulursam bakalım orda durumlar nasıl olacak.

• quote:

HTC U ULTRA ana kamerası

Bu da Google amcamızın kamera uygulaması

Google kamerada yavaş çekim modu hata veriyor. Onun dışında başka hata görmedim daha doğrusu hata bulacak kadar karıştırmadım:) Gece çekimi de yapcam fırsat bulursam bakalım orda durumlar nasıl olacak.
    Htc gökyüzünü ve arkadaki beyaz duvarı patlatmış, oralarda detay kalmamış. Google'da ise hem masanın dokusu daha iyi hem arkadaki gökyüzü rengini korumuş hem de duvar biraz daha iyi durumda. Bariz olarak Google'ın fotoğrafı genel anlamda daha net.

Aynen renk tonlamaları daha belirgin. İso dengesini iyi ayarlıyor google.

• quote:

Aynen renk tonlamaları daha belirgin. İso dengesini iyi ayarlıyor google.
    Keşke böyle port yöntemiyle değilde google kendisi yayınlasa yada play store'da sunsaydı daha iyi sonuçlar alıyor olurduk.

Google her yere el attı bunu da yapsa bişe kaybetmez bence:)

• quote:

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

Google camera'nın U ultra için en güncel sürümü. Hdr enchanged ve night sight modu çalışıyor ve bir sıkıntısına rastlamadım, denemek isteyen olur diye linki bırakıyorum:https://www31.zippyshare.com/v/0qjFftjH/file.html

Doğabilecek hiçbir sıkıntıda sorumluluk kabul etmiyorum, linki Xda sitesinden aldım...
    Android 7 de olup bu apk yi kurabileniniz var mi? Bende hata verdi uygulama buyuk ihtimal 8 uyumlu ama gene de sorayim dedim

• quote:

Orijinalden alıntı: quarez999

Android 7 de olup bu apk yi kurabileniniz var mi? Bende hata verdi uygulama buyuk ihtimal 8 uyumlu ama gene de sorayim dedim

Alıntıları Göster
    Bu oreo için. Xda'dan bakabilirsin 5 sürümü 7 ile uyumlu diye biliyorum. Bulamazsan sana bulup yollarım.

Şu sayfada bulabilirsin.
    https://www.google.com/amp/s/forum.xda-developers.com/u-ultra/themes/google-camera-hdr-t3733893/amp/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 7 Mart 2019; 22:51:32 >

O download collectiondan en düzgün çalışanın hangisi olduğunu buraya yazsanız bile olur ben iki tane denedim ikisi de yüklenmedi eskiden kalma iki tane vardi biri resmi islerken uygulama durduruldu diyordu öbürü de ekran parlaklığını değiştirirken

• quote:

Orijinalden alıntı: quarez999

O download collectiondan en düzgün çalışanın hangisi olduğunu buraya yazsanız bile olur ben iki tane denedim ikisi de yüklenmedi eskiden kalma iki tane vardi biri resmi islerken uygulama durduruldu diyordu öbürü de ekran parlaklığını değiştirirken
    8.0'da benim kullandığım düzgün çalışıyor ama tam kusursuz diyemem ama 7 sürümüne sahip olmadığım için ancak tavsiye edilenleri sana söyleyebilirim.

Şu linkten aşağıda yazdığım iki apk'yı dener misin? ordaki 5.1 olanlar çalışacaktır diye tahmin ediyorum. Mümkün olduğunda en yeni tarihinden eskiye doğru ilerle.

https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-serjo87/

Cam_5.1.018_by_SerJo87_1.6RC2_test4d.apk
    GCam_5.1.018_by_SerJo87_1.6RC2_test4d_fixed.apk

• bu gcamleri direkt kuruyoruz değil mi flashlama falan söz konusu değil

• quote:

Orijinalden alıntı: ErrorVerenHesapMakinası

bu gcamleri direkt kuruyoruz değil mi flashlama falan söz konusu değil
    Apk bunlar, bilinmeyen kaynaklardan yükleme izni verip yüklüyoruz.

• https://9to5google.com/2019/03/12/htc-android-pie/

• Bize güncelleme yok maalesef

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.