Şimdi Ara

Huawei, Android-iOS tekelini kırmak için kendi işletim sistemini geliştiriyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ya vallaha yeter ya.ulan tam diyoruz ohh çok güzel bi ekosisem oluştu.telefondan tablete,tabletten televizyona ortak uygulama marketi var.ne güzel şimdi ben hiç masraf etmeden bi uygulama geliştiriyorum,hepsinde sorunsuz çalışıyor.biri çıkıp demesinmi "YAV BİZ BU TEKELİ KIRACAZ".kırında görün.içi boş marketinize millet ayrı ayrı uygulamamı portluycak?
    ben portlamam.

aslında tam aksine "Ben kendi os umu geliştiricem bunu kullanıcam" demek telefonu bir tekel haline getirmeye çalışmak oluyor.

• Koskoca Microsoft bile (esasında kusursuz bir işletim sistemi üretmesine karşın sırf market yetersiz olduğu için) bu pazarda tutunmaya çabalarken sen kim oluyorsun derler adama.

• Huawei müşteri payını android ekosistemi sayesinde sağlamış durumda. Eğer Nokia delilik edip Microsoft ile devam etmese ve Android ekosistemine sahip olsa idi bugün Dünyada en çok satan Android işletim sistemli cep telesonu ve tabletler Nokia'nın olurdu. O yüzden oturmuş bir sisteme karşı alternatif yaratmak bu saatten sonra zor. Bir tek şartla olur android uygulamalarını çalıştırabilmek.

• Jolla var hali hazırda, onu satın alıp ilerletseler ya işte. Zaten Nokia'nın bıraktığı MeeGo'yu ilerletmeye çalışıyor Jolla da.

• Yıllardır söylediğim olay. Samsung bunu yapabilirdi bence ama yapmadı. Dana gibi android e bağımlı kaldı, touchwiz denen ucubeden dolayı çok eleştiri aldı.
    Apple gibi olmak istiyorsa BÜYÜK firmalar, kendi işletim sistemini ve donanımını yapıp piyasaya çıkmalı.
    Kağıt üstünde Apple ürünleri donanım olarak düşük gibi görünse de verimliliği yüksek bir işletim sistemi nedeniyle en uygun seviyede çalışıyor. Samsung ne yapıyor 4gb ram li ürün çıkarıyor, belli bir süre sonra yine takılıyor yine tekliyor yine şişiyor. Bunun asıl nedeni de android.

• neden TR değil neden iskandinavya anlatsana biraz ? vestel gibi dünya devimiz var kendi yazılımımızı yazamıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

ios tamamda android tekel gibi gelmiyor bana

Android her an bölünmeye hazır pasta gibi. iOS gibi kemik kitlesi olmadığını herkes biliyor. Zaten Android'in bu kadar kullanılmasını sağlayan Google değil Samsung, Huawei gibi şirketler sayesindedir.

• mesele os değil ,mesele os'ta kullanılacak uygulamalar.
  • Eğer Android altyapısını kullanıp açık kaynak kodlu olan ama google dan bağımsız bir işletim sistemi olursa, bir de apk formatında uygulamalarla uyumluluk gösterirse çok iyi işler çıkarabilir Huawei. Hatta şuanda var olan android telefonlarına bile alternatif os olarak sunabilir o zaman donanım uyumluluğu da sıkıntı olmaz.
  • Vestel in telefonları %100 ülkemizde üretilmiyor. Araştırın ZTE sanırım Ramos markaları Vestel o telefonları getiriyor ülkemize. Belki bataryası falan ülkemizde üretiliyordur. İşlemci üretemiyoruz çünkü Qualcomm ve Mediatek Exynos Kirin bunlar yabancı ve isim yapmış ünlü işlemci markaları.

• Tutarsa, tutarım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • işletim sistemlerinin en büyük olayı kişisel bilgi toplamak ve reklam geliri sağlamak.beleş yazılım yada uygulama karşılığında senden bilgilerin alınıyor.dinleme girdiğin web sayfalarını takip etme nereden nereye hakeret ettiğini öğrenme hatta belkide kamera ile gözetleme vs

buda özel hayatın özel olmaktan çıkması manasına geliyor.

güvenliği önceleyen bir yazılım her zaman yerel olmak zorunda.
  • İşletim sistemi mükemmel oldu diyelim.Apple ve google magazlardaki uygulama sayısıyla da rekabet etmek demek.olmaz o iş öyle.blackberry ve windows'u gorduk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Market çok önemli. Eğer marketi oturtabilirlerse tutma şansı var. Kullanışlı ve görsel olarak güzel, marketi zengin bir OS yapılırsa tutabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bana öyle geliyorki işletim sistemlerinin telefonları bilerek atıl duruma getirip yeni telefon almaya zorlayan bir döngü var.

bu önce virüs üretip sonra anti virüs satmaya benziyor.

hiçbir üretim yapmayan akıllı telefonların nasıl atıl duruma getirildikleri enteresan tabi.

berkin bozdağanın dediği gibi yazılım yükseltmeden önce iyice düşünmekte fayda var.istikrarlı çalışan bir yazılım varsa onu değiştirmek sıkıntı yaratır.

yazılım dünyasının bu kadar geliştiği bir ortamda telefonları çöp haline getiren durumları ve bu garip tüketim döngüsünü incelemek lazım.

yazılım yoluyla iyileşeceği halde çöp haline gelen telefonlar ve bu durumdan oldukça faydalanan telefon üreticileri.tam bi danışıklı durum.

bunun nedeni ise bence yazılımda dünyada tekel bir durumun ortaya çıkması.bu tekel sürekli tüketimi sağlıyor kanımca.

bunun kırılması sonucu telefon sektörüde pc sektörü gibi bir anda çökebilir.

• Çok az kişi yazmış, çoğu arkadaş bir gerçeği atlamış, o' da Market, market bu işte en önemli kısım, zira Window's bile halen daha marketi tam olarak oturtamamış olduğu için Windows phone' lar yok olma yolunda hızla ilerliyor ve tabi işlemci üreticilerini bu Yeni işletim sistemini çalıştırabilen işlemcileri seri bir şekilde üretmeye ikna etmeliler. Çok zor!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi ara Samsung'un Bada'sı vardı yalan oldu nafile şeyler bunlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.