Şimdi Ara

Huawei, Android-iOS tekelini kırmak için kendi işletim sistemini geliştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Huawei, Android-iOS tekelini kırmak için kendi işletim sistemini geliştiriyor

Google'ın Android üzerinde daha sıkı denetim uygulama kararı alması durumuna karşın bir B planı yapan Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, potansiyel bir "acil durum önlemi" olarak kendi işletim sistemini geliştiriyor.

Huawei'nin akıllı telefonları şu anda Android sisteminin uyarlanmış bir versiyonu olan EMUI ile çalışıyor. Şirket İskandinavya'da bu işletim sistemini geliştirmek için daha önce Apple'da kullanıcı arayüzü yöneticisi olarak çalışan Abigail Brody'nin yanı sıra çok sayıda eski Nokia çalışanını işe aldı.

Bu, Huawei tarafından gerçekleştirilen cesur ve potansiyel olarak riskli bir hamle olacaktır.

- Küresel pazar payının büyük çoğunluğunu kontrol altına alan Android veya iOS işletim sistemleri dışında tüketİcilerin rakip bir başka üçüncü parti işletim sistemine çok az talep gösterdiği açıkça ortada.

- Microsoft ve BlackBerry gibi diğer teknoloji devleri meşhur Android-iOS rekabetini tehdit etmekte başarısız oldular.

- Yeni bir işletim sistemi oluşturmak aynı zamanda tamamen yeni bir arayüz kullanmak zorunda kalacak Huawei telefon sahipleri için kullanılabilir uygulama sayısını azaltacak.

Ayrıca Bkz.Apple, iOS 10'un çekirdeğini şifrelemedi! Strateji mi? Güvenlik rezaleti mi?
    Öte yandan Huawei'nin yeni bir işletim sistemi oluşturma hamlesinde dikkate alınmaya değer bazı iyi noktalar da var.

- Google, özellikle Çin'deki satıcıların giderek artan talepler doğrultusunda son birkaç yıldır iyice yaygınlaşan kendi işletim sistemi üzerinde daha fazla denetim sağlamayı planlıyor. Bu durum cihazlarına yenilik getirmek isteyen Huawei'nin hareket alanını kısıtlayabilir.

- 2015'in ilk çeyreğinde 27,5 milyon ünite ya da %8,2 sevkiyatla küresel akıllı telefon pazarının üçüncü büyük cep telefonu satıcısı olan Huawei aslında yeni bir işletim sistemi oluşturmak için yeterince büyük bir müşteri tabanına sahip durumda.

- Küresel akıllı telefon pazarının yavaşlamaya başlamasıyla birlikte, Huawei gibi birçok satıcı iş modellerini donanım yerine yazılım ve servislere odaklanacak şekilde değiştirmeyi düşünmeye başladılar.

Şimdilik Huawei'nin kararı şirketin Google'la ilişkilerinin kötüye gitmesine karşın düşünülen "B planı" ihtimalinden daha fazlası gibi görünüyor.

• zamanında bir firma kendi işletim sisteminin arkasında dursaydı bugün tekel olmazdı...

• iskandinavyada kurduysa tamamdır başarılı olur

• Samsung ile birlikte Tizen Os'u gelistirseler daha iyi olurdu aslinda. Tizen guzel bir alternatif bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer Çin'liler yapıyorsa tutar. Tutmasa da Çin hükümeti tutmasını sağlar. Gerekirse Android ve İos'u Çin'de yasaklar genede bir şekilde tutmasını sağlarlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım başarılı olurlar. Yeni bir ios gelirse kötü olmaz.

• Açık kaynak olursa tutabilir yoksa zor. Kullanıcılar özgürlük istiyor artık telefonunda istediği şeyi yapmak istiyor. Şuana kadar tarihten silinen işletim sistemlerinin hepsi kapalı kaynaktı dikkat ederseniz(bada,tizen, yakında windows mobile). Zaten şuana kadar tutan kapalı sistem bir tek ios var onun da adı var diye alınıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 25 Haziran 2016; 15:24:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • crazywinner3 kullanıcısına yanıt
    Tizen gelistirilmeye devam ediyor samsung tarafindan.Hatta 2modelide satista ama bize getirmedi samsung Tr. gelse alip kullanicaktim samsung Z3 modelini

• Açık kaynak kod olsun ayrıca bence önce isterse 5 sene sürsün stabil bir sistem yapılsın sonra whatsap gibi çok kullanılan şirketlerden uygulama yapılması istensin ondan sonra piyasaya sürülsun yoksa prestij kaybı yaşar ilk çıktığında doğmadan ölür

• quote:

Orijinalden alıntı: KoşanBalık

Tizen gelistirilmeye devam ediyor samsung tarafindan.Hatta 2modelide satista ama bize getirmedi samsung Tr. gelse alip kullanicaktim samsung Z3 modelini

Hacı valla kuruluşunda 10 şirket vardı ayrıla ayrıla kaldı 4 ben pek umutlu değilim geleceğinden
  • Bu saatten sonra bence yeni sistemin pazarda tutunması çok zor bence.

Bir kere market sorunu var Microsoft bile bu sorunu aşamadı. Android ve ios dışında hiçbir sistemin marketi iyi değil

• O kırsın ben geliyorum

• haber basliginin gercekle uzaktan yakindan alakasi yok. ayip yahu. huawei ceo'su bile google android vermeyi keserse yedekte bir secenek olsun diye yapiyoruz. android oldugu surece onu kullanacaz dedi.

• O tutmama işleri genelde çok bilmiş yöneticilerden kaynaklanıyor aldıkları mühendisler işini bilen kaliteli isimler zaten kendi hallerine bıraksınlar tutmaması için bir sebep yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fox90

O kırsın ben geliyorum

bende !
  • boşa para harcıyorlar

• şimdi birşeyi açıklığa kavuşturcam görünen birşey ama yazmak istedim ama bunu google veya huawei haklı diye değil gerçek hayatta görüyoruz şuandaki durum gibi huawei google'ın androidi olmasa buralara gelebilirmiydi bu kadar fazla ismini duyurabilirmiydi kendi işlemcilerini geliştirmeyi göze alabilirmiydi şimdide kendi yazılımlarını istiyorlar açıkcası herşeylerini google borçlular şimdi kendi işletim sistemleri tutsa çindeki markalar bunu kullancaktır bu seferde huawei tekel konumuna gelcektir demem o ki android ve ios tekelini kırmak falan yalan hepsi para için

• 0quz28 0 kullanıcısına yanıt
    Kardeş unutma ki Google'da (internetin yaygınlaşmasıyla) Microsoft sayesinde varolabilen bir firma. Şu ana baktığında ise MS can çekişirken Google' nin durumu malum.

Edit: bütün şirketlerin kuruluş amacı zaten para için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TR_001 -- 25 Haziran 2016; 17:27:37 >
  • emui çok başarılıydı sade akıcı sisteme tam hakim.
    asus zenui daha özellikli ama karmaşık bazen açtğım bi özelliği
    kapatamıyorum.

samaung ne kadar eleştirsemde ondaki pratiklik hiçbirinde yok.

taş üstüne taş koyan övgümü alır. doğmamış çocuğada don biçmem.

• kaazto28 K kullanıcısına yanıt
    Symbianmı

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.