Şimdi Ara

Huawei Ascend P6 Rom&Root - Teknik Destek (186. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.110
Cevap
37
Favori
189.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim p6 da bir ses sıkıntım var. Telefonda ses hiç çalışmıyor bende hoparlör kısmını biraz sallayıp vurduktan sonra ses tekrar geri geliyor. Ne önerirsiniz ne yapayım.
    kolay gelsin iyi akşamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yagiz123

merhaba arkadaşlar
    Benim p6 da bir ses sıkıntım var. Telefonda ses hiç çalışmıyor bende hoparlör kısmını biraz sallayıp vurduktan sonra ses tekrar geri geliyor. Ne önerirsiniz ne yapayım.
    kolay gelsin iyi akşamlar

Hoparlor baglantilarinda bi sorun var bence servise yolla

• telefonun şekli güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: felixamor

Benim gibi iki telefon kullanmaktan bıkanlar pekala satabilirler ;)

Üstad Jiayu G5 i ne yaptın
  • arifakinti A kullanıcısına yanıt
    Ben inanılmaz memnundum G5'ten, annemin telefonu bozulunca (Ömrünü tamamlamış bir iPhone 3GS) ona verdim kendime de Redmi Note aldım.
  • Arkadaşlar oyun performansını 4 kata kadar arttırma yöntemini ayrıntılı anlatan bir konu açtım.Oyun performansını arttırmak isteyen arkadaşlarımız varsa konuyu incelesinler , işlerine yarayacaktır.

İşte konu adresi :http://forum.donanimhaber.com/m_95513668/f_//tm.htm#95513668
  • Arkadaşlar,

Vodafone'dan aldığım telefonu B608'den direkt olarak B510'a geçirdim. Update'den sonra mobil veri ayarlarını yaptığım halde 3g internet kullanamıyorum. Bu sorunu nasıl çözüdünüz?
  • razor_tr R kullanıcısına yanıt
    Sanırım Avea kullanıyorsunuz. Mobil veri apn ayarlarını manuel olarak yapmanız gerekiyor.

• Felix bey gerçekten herkese yardımcı olmuşsunuz öncelikle teşekkür ederiz herşey için size.. Ben dün P6 aldım 2.el olarak şimdi sorum bunda B506 vardı kitkat 4.4.2 yalnız telefon çok ısınııyordu şimdi ben buna b513 yükledim yalnız bundada aynı telefon çok ısınıyor.. Telefon ısınmayan sürümü hangi hangisini yükleyebiliriz en stabil güzel çalışan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeviL55

Felix bey gerçekten herkese yardımcı olmuşsunuz öncelikle teşekkür ederiz herşey için size.. Ben dün P6 aldım 2.el olarak şimdi sorum bunda B506 vardı kitkat 4.4.2 yalnız telefon çok ısınııyordu şimdi ben buna b513 yükledim yalnız bundada aynı telefon çok ısınıyor.. Telefon ısınmayan sürümü hangi hangisini yükleyebiliriz en stabil güzel çalışan?

Dostum bu yaz gunlerinde her sekilde isiniyor hatta tup telefonlar isiniyor. Hatta benim bir iki kere cihaz kendisi uyardi telefon fazla isiniyor diye.

• çoklu ekran uygulaması nasıl kullanıyor acaba?Başka telefonlar ile ekranı paylaşmak mümkünmü?
  • Hayır ustam ama baska cihazlar bu kadar isinmiyor bazi arkadaslar dediki romdan dolayi kitkat romlari isinma yapiyormus p6 nin ama isinma yapmayan romlarda varmis bende onlari ogrenmek istiyorum...

• @felixamor

Hocam yardımınıza ihtiyacım var , acemiliğim yüzünden yanlışlıkla systemui.apk yı sildim ve telefon yeniden başladı ,
    sonra huawei logosunda takılı kaldı.

Son durumda telefon kendiliğinden tamamen kapandı ve şarj etmek için telefonu şarja taktığımda telefon şarj modunda değilde yine huawei logosunun oldugu bölüme geliyor , yani sanırım şarj olmuyor dolasıylı rom da yükleyemiyorum , ne yapmam gerektiğini tam olarak bilmiyorum , bir fikriniz var mı acaba?
  • caeser C kullanıcısına yanıt
    Hafıza kartına rom atıp, güç+ses düğmeleri ile yükleme denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kdrsahin

Hafıza kartına rom atıp, güç+ses düğmeleri ile yükleme denediniz mi?

O zaman düşük batarya uyarısı veriyordu ama bir yardımla o sorunu da hallettim , teşekkürler ilgilendiğiniz için..
  • Öncelikle Herkeze slm lar. Konunun neredeyse tamamını okudum ve bir sürü deneme yapmama rağmen ne yaptırysam telefonumu açamadım. Telefonum Huawei logosunu geçip android yazılı ekranda takılı kalıyor Ses artı + eksi ile recovry kısmına girdim burdan ve baska sayfalardan bulduğum farklı farklı romları yüklemeyi denedim ama hiç bir şekilde sonuç alamadım . her seferinde FAIL E:failed to mount /chage /invalid argument) yazılı bir hata mesajı veriyor. Nerde eksik yapıyorum yada nerde yanlış yapıyorum acaba. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qultekin

Öncelikle Herkeze slm lar. Konunun neredeyse tamamını okudum ve bir sürü deneme yapmama rağmen ne yaptırysam telefonumu açamadım. Telefonum Huawei logosunu geçip android yazılı ekranda takılı kalıyor Ses artı + eksi ile recovry kısmına girdim burdan ve baska sayfalardan bulduğum farklı farklı romları yüklemeyi denedim ama hiç bir şekilde sonuç alamadım . her seferinde FAIL E:failed to mount /chage /invalid argument) yazılı bir hata mesajı veriyor. Nerde eksik yapıyorum yada nerde yanlış yapıyorum acaba. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

İlk defa kitkat yuklediysen android ekraninda 5 dk kadar kaliyor ilk acilista. Bence hicbir islem yapmadan bekleseydin muhtemelen acilirdi cihazin. Simde fail hatasi aliyorsan bence twrp yukleyip custom rom at acmak icin.

• quote:

Orijinalden alıntı: felixamor

ÖNEMLİ : Root nedir/ne işe yarar bilmiyorsanız, konuya hakim değilseniz ve temel Android sistemi bilginiz yoksa bu adımları denemeyin.Aşağıda ayrıntılı şekilde adım adım konular anlatıldı, eğer olmuyorsa tekrar tekrar deneyip nerede hata yaptığınızı keşfedin.Aşağıdaki yönergeler XDA ve diğer kaynaklardaki ipuçlarının derlenip Türkçe'ye çevrilmesiyle oluşturulmuştur.Rom yüklemek ve sistem dosyalarını değiştirmek her zaman potansiyel risk taşır bu nedenle oluşabilecek sorunlarda sorumluluk kabul edilmez.

İngilizce olarak gelişmeleri takip etmek istiyorsanız ; XDA - Huawei Ascend P6

ROM (AŞAĞIDA VERİLEN STOK ROMLARI YÜKLEMEK İÇİN ROOT OLMAK GEREKMEZ)
    Rom yükleme ;
    • 1. Seçenek (Ayarlar,Kişisel Veriler ve Uygulamalar silinmez) ; İndirdiğiniz Rom dosyasının içindeki "Dload" klasörünü SD kartın içine atıp "Sistem Güncelleme"ye girip "Yerel Güncelleme" diyerek yükleyebilirsiniz
    • 2. Seçenek (Temiz kurulum - Herşey silinir) ; Rom dosyası Harici SD Karttayken telefonun güç+ses açma+ses kısma tuşlarına uzun basıp yükleyebilirsiniz.

Ufak bir ipucu : Herhangi bir nedenden dolayı telefonunuzun bozulma ve/veya açılış ekranında takılma durumuna karşı "dload" klasörü ve içeriği SD kartınızda kalsın.Bu sayede açılmama durumunda yukarıda anlatılan ikinci seçeneği (Force Update) seçip telefonunuzu istediğiniz an sıfırlayabilirsiniz.Farklı "Custom Rom"lardan orjinal rom'ada bu şekilde geri dönebilirsiniz.

P6-U06 Android 4.4.2 (KitKat) Ana konu için tıklayın..

P6-U06 Android 4.2.2 Emotion 1.6 B132 Uluslararası Resmi Sürümü ; İndirin

P6-U06 Android 4.2.2 Emotion 1.6 B608 Türkiye Resmi Sürümü ;İndirin

CUSTOM ROMLAR

Diğer "Custom Rom"lar ;
    Hyd52Rom
    CleanRom (JB)
    Omni Rom (KK)
    CyanogenMod 11 (KK-YAKINDA)
    CyanogenMod 10.1
    Blue Android V02
    P6 S4UI
    Emotion Atx Team
    Leader Custom
    B117 Full Custom Rom
    Baidu

GELİŞTİRİCİ SEÇENEKLERİ
    Bildiğiniz gibi 4.2.2 Jelylbean'da (Vede KitKat'ta) geliştirici seçenekleri menüde gizlenmiş olarak geliyor, açmak için Ayarlar/Telefon Hakkında yolunu takip edip "Derleme Numarası" yazan yere ardarda 7 kez basın ve ana menüye geri dönün, geliştirici seçeneklerinin menüye geldiğini göreceksiniz.

ROOT -JB-
    Öncelikle bilgisayarımıza Hi-Suite kuruyoruz.Daha sonra Eroot programını indirip yönetici olarak çalıştırın,telefonun geliştirici seçeneklerinden "USB Hata ayıklaması"nı aktif edip cihazı bilgisayarınıza "MTP" olarak bağlayıp "Root" tuşuna basıp bekleyin, hepsi bu kadar! ; Uygulama ; Eroot
    Yukarıdaki işlemlerle büyük ihtimal Root olacaktır telefonunuz yine de eğer yapamadıysanız diğer Root çözümleri için buraya bakabilirsiniz..

TWRP Yükleme
    Twrp nedir? ; Teamwin tarafından geliştirilen kurtarma uygulamasıdır. Stok kurtarma ekranına göre çok daha işlevsel ve kullanışlıdır. Twrp ile custom rom yükleyebilir, komple sistem yedeği alıp geri yükleyebilirsiniz.
    Bu dosyayı indirin ; Twrp Installer
    Ve zip dosyasından klasöre çıkarıp Twrp Installer uygulamasını yönetici olarak çalıştırın. Daha sonra ;

1. Telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın
    2. Güç ve ses azaltma tuşlarına 10 saniye basılı tutun
    3. Telefon yeniden başlayıp Huawei logosu göründüğünde güç tuşundan parmağınızı çekin ses azalma tuşunu bırakmayın
    5. Bu şekilde fastboot'a girdikten sonra aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz ;
    a) Install Stok Kitkat/Jellybean Recovery, b) TWRP Kitkat/Jellybean

UNROOT
    Her hangi bir nedenden Root izinlerini kaldırmak içinwww.srsroot.com sitesinde yer alan aracı indirip "Unroot" tuşuna basın.
    a) Install Stok Kitkat/Jellybean Recovery, b) TWRP Kitkat/Jellybeanbunu yazıyormuyuz hocam anlayamadım kardesim acıklarmısın

• quote:

Orijinalden alıntı: king.man

a) Install Stok Kitkat/Jellybean Recovery, b) TWRP Kitkat/Jellybeanbunu yazıyormuyuz hocam anlayamadım kardesim acıklarmısın

Alıntıları Göster
    hocam twrp yukledım yedekte aldım sımdı yedegı geri yuklemek ıstıyorum twrp mavi ekrani cıkıyor yanıp soner gıbı oluyor ve ıslem yapmıyor twrp degistirmek ıstıyorum senın anlatımınla fakat anlatmıs oldugun twrp yukleme yollarını denedım olmadı en son yazmıs oldugua) Install Stok Kitkat/Jellybean Recovery, b) TWRP Kitkat/Jellybean bunu anlayamadım yazıyormuz ne yapmam lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nihavend_Mucize

En yeni ve kolay recovery yükleme: 09.08.2014

Öncelikle, https://mega.co.nz/#!fBZAWQSR!qIelsUGgo8ztRxjkWUxIw2FXfaqYYSgrNdUX5MePu1A TWRP Recovery 2.7.0.1'i indirin. ve hafıza kartına atın.

Sonra Google Play'den Rashr - Flash Tool'u indiriyoruz.
    Rootlu P6'ya bu programı kurduğumuzda -recovery'i seçe tıklayıp depolamadan revovery.img'yi seçelim. ve recovery modunda cihazı yeniden başlatalım.

Huawei P6 Orjinal Recovery'e dönmek - KİTKAT İÇİN ->

Önce Orjinal recoveryi indirin Sonra Rashr Flash Tool'dan yükleyin

-_____

[/link] Huawei P6 için Revovery Kurulumu;

Yeni Program çıktı, herşey çok daha kolay.

Önce, TWRP Installer programını indiriyoruz. C:\ bölümüne rardan çıkarıp atıyoruz. (Windows'un kurulu olduğu bölüme)

Dosyayı rardan çıkartıp, programı çalıştırdığımızda üsteki gibi seçenekler var.

Telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın
    Güç ve ses azaltma tuşlarına 10 saniye basılı tutun
    Telefon yeniden başlayıp Huawei logosu göründüğünde güç tuşundan parmağınızı çekin ses azalma tuşunu bırakmayın
    Bu şekilde fastboot'a girdikten sonra aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz ;

1. Stock Kit Kat'a, 3. Jely Bean'e TWRP Yüklüyor.5. Stock img'yi kit kat'a yüklüyor.7. seçenek boot loader açıyor.2 ve 4. seçenek recovery'i eski haline döndürür.Kurcalayın.

Önce bu dosyayı C:\fastboot (Windows'un kurulu olduğu bölüme) rardan çıkarıp atıyoruz.

1-telefonu usb ile bağlayıp pc suite seçiyoruz
    2-daha sonra çalıştırdan cmd seçip şunu yazıyoruz

cd c:\fastboot sonra adb reboot bootloader yazıyoruz.
    ve telefonu bootloadera alıyoruz.

TWRP Recovery 2.6.3.7 kurulumu;

Başlat - Çalıştır - Cmd ->

1- cd c:\fastboot yazıp enter basıyoruz,
    2-fastboot flash recovery twrp_2_6_3_7_recovery.img yazıp enterlıyoruz
    3-fastboot reboot son olarak bunu yazıp entera basıyoruz.

Huawei P6 Orjinal Recovery'e dönmek ->

Önce Orjinal recoveryi indirin

Sonra C:/fastboot klasörüne atın.

cd c:\fastboot yazıp enter basıyoruz,
    2-fastboot flash recovery recovery.img yazıp enterlıyoruz
    3-fastboot reboot son olarak bunu yazıp entera basıyoruz.

Huawei P6'mıza orjinal recovery yüklemiş oluyoruz.

Huawei P6 Bootloader sorgulama

Kit kat betada bootloader kilidi açık.Sorgulamayı şu şekilde yapıyoruz.

adb reboot-bootloader

fastboot oem get-bootinfo - yazın unlocked yazıyorsa bootloader kilidi açık,locked ise kapalıdır.

fastboot reboot (cmd'ye yazıyoruz P6 huawei logosundan çıkıp, reset atıyor)

cok teşekür kardeşim cok yardimci oldu yazdiklarin

• 
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.