Şimdi Ara

Huawei'den geliştiricilere: Bizim işletim sistemimiz için uygulama yapın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
2.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Huawei'den geliştiricilere: Bizim işletim sistemimiz için uygulama yapın

ABD'nin uyguladığı ticaret yasağı nedeniyle zor günler geçiren Huawei özellikle akıllı telefon operasyonları ile ilgili büyük sıkıntı yaşıyor. En çok merak edilen konulardan biri de şirketin Android olmadan, mevcut ve gelecekteki akıllı telefonlarına yönelik yazılım desteğini nasıl sağlamayı planladığı.

Ayrıca Bkz.Google Pixel 4'ün tasarımını ve renk seçenekleri ortaya koyan görseller yayınlandı
    Çinli teknoloji devi hali hazırda kendi mobil işletim sistemini geliştirme konusundaki çalışmalarını sürdürüyor. Huawei son olarak geliştiricileri HongMeng olarak anılan işletim sistemi için uygulama yapmaya çağırdı.

Şirketin Strateji ve Endüstri Gelişimi Başkan Yardımcısı Xiao Ran, Ark derleyicisini Ağustos ayının sonunda resmen açık kaynaklı hale getirmeyi planladıklarını söyledi.

Huawei'den geliştiricilere: Bizim işletim sistemimiz için uygulama yapın

Android'den daha hızlı ve pürüzsüz olabilir

2019 Çin Açık Kaynak Zirvesi'nde konuşan deneyimli yönetici ayrıca platformu, geliştiricileri kendi işletim sistemlerine davet etmek için kullandı ve onlardan HongMeng için uygulama oluşturmalarını istedi.

Huawei, Ark derleyicisinin Android'den çok daha verimli olduğunu öne sürdü. Daha hızlı uygulama başlatma süreleri ile çok daha pürüzsüz bir performansa ulaşılabileceği belirtiliyor. Geçtiğimiz günlerde de HongMeng'in Android'den %60 daha hızlı olduğu iddia edilmişti.

Huawei'nin işletim sistemiyle ilgili ortaya atılan tüm bu spekülasyonların ne derece gerçek olduğunu ancak HongMeng kullanıma sunulduktan sonra öğrenebileceğiz.

• 1) Çin ve Hindistan gibi ülkelerde kendi işletim sistemine sahip çok miktarda telefon satar.

2) Bu sisteme oyun ve uygulamaların port edilmesi kolay olur (Unity'e entegre edilir mesela)

3) Başlangıç için geliştiricilerin kâr oranı yüksek tutulur.

4) Belli bir süre için üst düzey telefonlar orta segment fiyatına satılır.

Nacizane aklıma gelenler bunlar ve açıkçası buna benzer adımlar atılırsa belki.. yoksa huawei'in işi çok zor
    Bu bana enterasan geliyor mesela hocam. Çın ve Hindistan da çok telefon satar demissiniz ya.. Şimdi Huawei bizim marka olsa, böyle bir durumla karşılaşsanız Whatsapp yok, office uygulamaları yok, instagram yok, dünyada kabul görmüş amerikan menşeili hicbir uygulama yok. Alır mısınız bu cihazı? (Ben isim gereği yurtdışındaki insanlarla da iletişim halindeyim. %99 u mesela whatsapp kullanıyor.) Samsung, iphone u gectim hadi xiaomi de bizim marka olsun, gidip Xiaomi alırsınız diye düşünüyorum illa Çin marka alınacaksa.

Uygulama desteği olmadan ışletim sistemi hızlı olsa ne olur, olmasa ne olur. Bide yazılım üretmek öyle bugünden yarına olacak birşey değil, bakin Android kaç yılda bu seviyeye geldi.

Bu işin birde Arm boyutu var. Android ile birlikte en büyük darbe burası zaten.

Ben bu durumu şöyle görüyorum, eğer Abd ile Cin anlaşamazsa akıllı telefon pazarında Huawei diye bir şirket kalmaz. Sevsekte, sevmesekte bu is abd nin domine ettigi bir konu. Huawei batmaz elbette, farklı yatırımları var ama akıllı telefon işinde kendi halinde bir firma olur çıkar.
  • Huawei mi kaldı hacı abi trump dağıttı onu

• Hic belli olmaz o is

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • solayak27 kullanıcısına yanıt
    Bence herşey belli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1) Çin ve Hindistan gibi ülkelerde kendi işletim sistemine sahip çok miktarda telefon satar.

2) Bu sisteme oyun ve uygulamaların port edilmesi kolay olur (Unity'e entegre edilir mesela)

Nacizane aklıma gelenler bunlar ve açıkçası buna benzer adımlar atılırsa belki.. yoksa huawei'in işi çok zor

• unity e destek gelirse build eder yaynlarm zor değil

• Bi bitmediniz...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Trump u kızdırma senide yasaklar

• Geliştiriciler : Tamam

• Hongmeng nedir arkadaş ya!

Daha global bir isim seçemediniz mi çinçonlar?
  • Geliştiriciler: yaw he he

• quote:

Orijinalden alıntı: torabi

Trump u kızdırma senide yasaklar

Haklısın valla beklenir o şuursuzdan.

• Huawei > < gelistirici

• quote:

Orijinalden alıntı: sadrag

1) Çin ve Hindistan gibi ülkelerde kendi işletim sistemine sahip çok miktarda telefon satar.

Bu bana enterasan geliyor mesela hocam. Çın ve Hindistan da çok telefon satar demissiniz ya.. Şimdi Huawei bizim marka olsa, böyle bir durumla karşılaşsanız Whatsapp yok, office uygulamaları yok, instagram yok, dünyada kabul görmüş amerikan menşeili hicbir uygulama yok. Alır mısınız bu cihazı? (Ben isim gereği yurtdışındaki insanlarla da iletişim halindeyim. %99 u mesela whatsapp kullanıyor.) Samsung, iphone u gectim hadi xiaomi de bizim marka olsun, gidip Xiaomi alırsınız diye düşünüyorum illa Çin marka alınacaksa.

Uygulama desteği olmadan ışletim sistemi hızlı olsa ne olur, olmasa ne olur. Bide yazılım üretmek öyle bugünden yarına olacak birşey değil, bakin Android kaç yılda bu seviyeye geldi.

Bu işin birde Arm boyutu var. Android ile birlikte en büyük darbe burası zaten.

Ben bu durumu şöyle görüyorum, eğer Abd ile Cin anlaşamazsa akıllı telefon pazarında Huawei diye bir şirket kalmaz. Sevsekte, sevmesekte bu is abd nin domine ettigi bir konu. Huawei batmaz elbette, farklı yatırımları var ama akıllı telefon işinde kendi halinde bir firma olur çıkar.

• Adamlar 1 ocaktan şimdiye 100 mn telefon satmış, P30 serisi 2019 un en iyi telefonu seçildi. Adamları yıkamazlar. Çok çok apple geçer 3. Olurlar. Abd li firmalar da zarar ediyor eninde sonunda abd yola gelecek ambargo kalkacak

• Bizim akıllılardan biri huawei'ye akıl verip "her şey çok güzel olacak" demiş sanırım :) ince

• alaz1903 kullanıcısına yanıt
    ama huawei bitti. gg

• ABD'de yasa çıktı. ABD'li yazılım şirketlerinden Huawei'e ekmek çıkmaz, çıkamaz. Anca bağımsız geliştiriciler uygulama yaparsa yapar. Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Gmail, Google Haritalar, vb. nice ABD menşeli uygulamalar Huawei'nin işletim sisteminde olmayacağı, yasadan dolayı olamayacağı için, sosyal platformlara bağlanamayan telefonları nasıl satacaklar merak ediyorum.

• Android'in yavaş olduğunu herkes biliyor zaten, sonuçta başta kameralar için oluşturulmuş bir sistemdi. Günümüz donanımlarıyla bu açık kapandı.

Ama google'da boş durmuyor FushiaOs üzerinde uzun süredir çalışıyorlar. +10 yıldır biriktirdikleri mobil işletim sistemleri hakkında bilgi birikimi ile geliştirdikleri bu OS çok büyük bir hata yapmazlar ise önümüzdeki senelerde hızla android'in yerini alıcaktır.

Hatta sanırım bugün bu domaini aktif ettiler :https://fuchsia.dev/

• Belki hatırlarsınız; Samsung'un Bada işletim sistemiyle çıkardığı bir telefon vardı: S8500. Çıktığında piyasadaki en hızlı telefondu ve oldukça da ucuza satılıyordu. Bende Metalik kasa vs. de eklenince hiç uygulama filan düşünmeden almıştım. (Yazılımcı olmama rağmen) Iyi sattı o telefon. Samsung çok uğraşmıştı Bada için ama o da başaramadı. Biraz bu tecrübeyle yazdım bu fikirleri..

Ilave olarak 2 şey ekleyeyim;
    1) Şu dönemde ki uygulama bağımlılığı o zamandan çok daha yüksek. Örnegin herkes whatsapp kullanıyor artık. Temel uygulamaların ABD menşeli olduğunu kaçırmışım gözümden.
    2) Misalen Hint ve çin pazarinda 1 milyara yakın sattığını düşünelim. Ve Unity'e entegre kullanımı kolay bir marketi olsun. Ben yayınladığım oyunları hemen o markete de yüklerim. Az uygulama ve oyun, sizin kendi oyunlarınızın şansını arttırıyor. Üstelik 1 milyar kişi..

Ama yinede basarabileceklerini sanmiyorum..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.