Şimdi Ara

Huawei’in bağımsız işletim sistemi HarmonyOS NEXT’in çıkış tarihi netleşti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Huawei’in bağımsız işletim sistemi HarmonyOS NEXT’in çıkış tarihi netleşti

Huawei, HarmonyOS NEXT adını verdiği yeni işletim sistemini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu sistem, Android'in alt yapısal kütüphanelerinden tamamen bağımsız olarak geliştirilmiş. Gelen bilgilere göre, bu ayın sonunda kullanıma sunulacak olan HarmonyOS NEXT, Huawei için önemli bir kilometre taşı niteliğinde. Amerika Birleşik Devletleri'nin uyguladığı yaptırımlar sonucu Google Mobil Servisleri'nden mahrum kalan Huawei, bu yeni adımıyla tam bağımsızlık yolunda ilerliyor.

2019 yılında duyurulan HarmonyOS, ilk olarak akıllı televizyon pazarında yerini aldı ve bir yıl sonra akıllı telefonlara geçiş yaptı. Platform, milyonlarca kullanıcı tarafından benimsendi ve zamanla tabletler, giyilebilir teknolojiler ve Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi alanlarda da kullanılmaya başlandı.

Ayrıca Bkz.Xiaomi, 13 farklı modeli için daha güvenlik yamasını yayınladı

HarmonyOS Industry Solutions'tan Genel Müdür Chen Xinxin, yeni mobil platformun "tamamen bağımsız ve özerk" şekilde geliştirildiğini belirtti. Yerli uygulamalar konusunda da destek geniş. Örneğin, Çin'in e-ticaret devi JD.com, HarmonyOS NEXT ile birlikte piyasaya sürülecek olan kendi yerli uygulamasını tamamladı.

Huawei'nin bu bağımsızlık hamlesi, Mate 70 modeliyle daha da netleşecek. Henüz lansman tarihi açıklanmayan bu model, HarmonyOS NEXT ile donatılacak ilk akıllı telefon olacak. Bu durum, Mate 70'i sadece Huawei için değil, HarmonyOS ekosistemi için de bir amiral gemisi haline getirecek.

Huawei'nin Android'in hakimiyetini sarsıp sarsamayacağı henüz belirsiz olsa da, kendi işletim sistemini geliştirme konusundaki kararlılık, özellikle Çin'de mobil pazarı yeniden şekillendirebilir. HarmonyOS NEXT, Huawei'nin teknolojik bağımsızlık yolundaki en önemli adımlarından biri olarak kayıtlara geçmeye hazırlanıyor.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/09/15/harmonyos-next-free-of-android-to-launch-this-month/

• işallah sonu nokia benzemez :(

• huseyincarnege kullanıcısına yanıt
    Ambargo yüzünden kesin olamaz diyemeyiz. :( Ama Huawei başarılı firma kendini geliştirmeye çalışıyor en azından, Nokia kendini geliştirmediği için silindi gitti.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çin'de zaten ABD uygulamalarinin alayı yasak. Çok da bir şey kaybetmeyeceklerdir. Ama çin dışında hüsran tabi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MBK3334 VAUVJ M kullanıcısına yanıt

Geliştirmediği için değil, müşteri ve geliştirici desteğini kaybetti. İnsanlar pürüzsüz çalışan Nokia yerine kasım kasım kasılan Androidleri tercih ettiyse Nokia'nın yapabileceği bir şey yok.

Huawei'nin arkasında Çin devleti, Çin geliştiricileri, Çin vatandaşları var. Yanisi alakası bile yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ardarulez A kullanıcısına yanıt

Matepad kullanıyorum kafa rahat. Ama bu next gelmesin APK yokmuş. Beni ellemesinler böyle iyiyiz

• esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Şu HMD varya nokia ismini kullanmayan baya kötü mesela. Bence kullanıcıyı umursamadığı doğru.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ama kendini de geliştirmiyor yerinde sayıyor kötü demode tasarımlarla kötü işlemcilerle karşımıza geliyor.

• Verimlilik ve termal yönetim dersi vermeye geliyor...

TechNickyoutube
    Samsung S24 Ultra vs Huawei Pura 70 Ultra / Xiaomi / Vivo / HONOR / iPhone Battery Life DRAIN Test!
    https://www.youtube.com/watch?v=zsYlHLHTIIQ&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xloud -- 16 Eylül 2024; 15:41:24 >

• Yapılacak şey şu piyasanın fiyatının altına güzel kamera ve işlemci satacaksın ki millet o riski alıp denesin zararı mazur görmeden zor.

• MBK3334 VAUVJ M kullanıcısına yanıt

HMD'nin Nokia ile alakası yok zaten ismini lisanslıyor. Nokia 2015'ten sonra telefon piyasasından elini eteğini çekti.

• esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Aynen işte onun da kötü olduğunu söylemek istedim. İsim hakkını satın almıştı diye hatırlıyorum. Ama kötü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBK3334 VAUVJ -- 16 Eylül 2024; 16:0:42 >
  • KoşanBalık kullanıcısına yanıt
    Ben de kullandım bir süre sonra her guncellemeyi manuel yapip sürekli APK kurulum ekranı görüp next next demek bayiyor.

• Ciddi çinli uretici var...cok hızı yaygınlasacaktır..ama vaadettiğini ne kadar gerceklestirebilir göreceğiz.

• ardarulez A kullanıcısına yanıt
    Evet o sıkıntı biraz ama benim aldığım paraya Samsung falan baya basit şeyler satıyordu. Ekranları bile yan yana koyunca dünya kadar fark oluyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • android'den daha iyi de olabilir; mesele şu ki appstore çok önemli. eğer ki android uygulamalarını direk çalıştırabiliyorsa o zaman işte android için bit tehdit olabilir. yoksa hiç şansı yok. bkz; windows mobile. windows mobile çok iyi bir işletim sistemiydi (son versiyonundan bahsediyorum, eskileri çöptü) ama store oluşturamadığı için işi bitti.

• Unutmayın

Bir aralar symbian diye bir kral işletim sistemi vardı nerede şimdi

• Kaç senedir Huawei battı, bitti artık öldü vs vs...
    Bırakın batmayı adamlar büyüyerek devam ediyor. Üstelik büyüme sadece mobil tarafında değil.

Bir şekilde next de olacaktır.

Dünyada ki mobil ya da akıllı cihaz kullanıcıları sadece abd ve avrupadan ibaret değil.

Uçar mi kaçar mı bilmem ama bu çocuk "ölü doğmaz"...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.