Şimdi Ara

Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu) (314. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.441
Cevap
193
Favori
463.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 312313314315316
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hem matepad 11 2023 modelde 2 sene civarı, hem de şu an aktif olarak matepad air modelinde oynuyorum hiçbir sorun yaşamıyorum. kız arkadaşıma da matepad 11.5 aldık, onda da aktif olarak oynuyoruz.

• Merhabalar,
    Oğlum işim matepad 11.5 aldım biraz önce.
    Eve gidip kurulum yapacağım. Youtube, playstore vs nereden erişebilirim? Gbox ile yapılıyor sanırım. Nereden indirebiliyorum gbox? Birde güvenilir mi acaba?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gfblugano35 kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Elimde 11 cihaz var ama microg çalışıyorsa microg kurun gbox filan uğraşmayın. Bu uygulama google play services sisteminin açık kaynak kodlu alternatifi. Sayesinde cihazlarda google uygulamaları çalışıyor ve hesap eklenebiliyor. Birkaç küçük pürüzü var(google pay ve games gibi) ama genel olarak temel servisler stabil diyebilirim.

Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu)microg.org
    Download - microG Project
    https://microg.org/download.html

Linkte verdiğim sayfadan aşağıdaki ilk olarak hw takılı olanları olmazsa lh takılı olanları indirip bir deneyin. Üstteki "Services Framework Proxy" olan dosyayıda indirip kurun. Yanlış hatırlamıyorsa 11.5 cihazında çalışıyordu. Eğer bu uygulama çalışırsa aşağı yukarı android bir tabletiniz olmuş olacak.

Olmazsa gbox var ama stabil çalışması problemli, sistem ve batarya tüketen bir sanal makina. Güvenlik olayınada birşey söyleyemem. Microg varken pek yüzüne bakılmaz.

Playstore yerine aurora store ile google play store'daki uygulamaları indirebiliyoruz. Shiziku denilen uygulama ile arka planda onay almadan güncelleme dahi yapılabiliyor. Shizuku ayarları için bu başlıkta bir tarama yaparsanız ulaşabilirsiniz.

• faxcon94 F kullanıcısına yanıt

maalesef 11.5 sürümünde çalışmıyor hocam. elimde hem air hem 11.5 modeli var. air de sorunsuz şekilde microg kullanıyorum neredeyse google olan bir cihazdan farkı kalmadı ancak 11.5 de tek çare gbox vb. çözümler. harmony os 4 geldiğinde ne olur bilinmez.

• gfblugano35 kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159409294

• Matepad 11 2021 den kaldırdığım ve devredışı bıraktığım sistem uygulamalarını paylaşıyorum belki işine yarayan olur.

Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu)
    Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu)

adb devices

adb shell

pm disable-user --user 0 paket.adı (devredışı bırakmak için)

pm uninstall --user 0 paket.adı (kaldırmak için)

• mrbcksz kullanıcısına yanıt

vallahi ben hmscore + appgallery'e kadar uçuruyorum hocam siz yine iyiymişsiniz. :D

• peocawe kullanıcısına yanıt

Çok kurcalamak istemedim. App Gallery neden? Ben kullanıyorum. Bazı uygulamalar gms şart koşunca App Gallery versiyonu varsa sorun olmuyor. Mesela Nefis Yemek Tarifleri uygulaması.

Sizden de liste alabiliriz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

hocam bende microg çalıştığı için zaten ihtiyacım olmuyor ancak matepad 11 2021 kullanırken de appgallery dahil her şeyi uçuruyordum huawei ile ilgili. yani bazi uygulamalar için hms gerekiyor olabilir ancak bana hiç denk gelmedi. kullanmadığım halde arkada sürekli çalışıyor olması beni rahatsız ediyordu hmscore'un.

• 2jz1993 kullanıcısına yanıt

hocam ben cmd ile yaptığım için denk geldiğim hemen hemen her huawei uygulamasını uçurdum. takvim, hesap makinesi vb. dahil. açık kaynak kodlu uygulamalar kurdum bunlar yerine. arkada veri trafiği yapmıyorlar ve ram yemiyorlar.

Deneyeceğim hocam. Teşekkür ederim

siz içinize sinenleri kaldırın hocam ben yıllardır buna alıştığım için kafam rahat etsin diye yapıyorum

Açık kaynak hangi alternatifleri kullanıyorsun paylaşsan çok güzel olur

Kaldırdım hocam bugün. İnfoların bakarak çoğu gereksizi kaldırdım. Daha az batarya tüketir ram’e de etkisi olur heralde

hocam droid-ify veya fdroid üzerinden herhangi bir açık kaynak hesap makinesi, takvim vb. şeyler kurabilirsin. tamamen arayüzünü vs. sevdiğim şeylere göre tercih yaptım. yine tablete geçtiğimde bakıp söylerim ancak hoşuna gidenleri kendi keyfine göre kurabilirsin.

muhakkak faydası oluyor hocam, işime yaramıyorsa durmasının da bir mantığı yok sonuç olarak.

• Arkadaşlar düz matepad 11 kullanıyorum uzun zamandır. Yaklaşık 1 haftadır ekranı kapatıp açtığımda klavyenin bt bağlantısı kopuyor. Manuel olarak bağlan dediğim an bağlanıyor. Sorun ne olabilir sizce ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese slm, şöyle bir sorum var ;

Benim için browserda gezinirken shortcuts (kısa yol tuşları) kullanmak çok önemli. Örn CMD+T, CMD+W ,CMD+Yön tuşları gibi.. Bunlar tarayıcı kullanımında mouse gereksinimi olmadan çok hızlı ve kolay kullanabilmenizi sağlıyor. Daha önce mağazada huawei tablet denediğimde bu kısayolların çalışmadığını görmüştüm.

Şu an durum nedir ? özellikle google chrome da bu kısayollar çalışıyor mu ? deyen biri yazabilir mi ?

Teşekkürler.

• FinalVerdict93 F kullanıcısına yanıt

bendeki 2021 modeli, o şekilde kullanım sağlayabiliyorum.

• 
Sayfa: önceki 312313314315316
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.