Şimdi Ara

Huawei’nin işletim sistemi için Ark OS ismi tescillendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
4.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Huawei’nin işletim sistemi için Ark OS ismi tescillendi
    ABD’nin yaptırımları ardından birçok firma Huawei ile teknolojilerini paylaşmama kararı aldı. Bunlardan biri de Google ve sahip olduğu Android işletim sistemi. Firmanın, Android lisansının askıya alınması gibi durumlar üzerine gözler kendi işletim sistemine çevrildi. Bugün alınan bir patentte ise Huawei’nin kendi işletim sistemi için Ark OS ismini tescillediği görülüyor.

Tüm kombinasyonlar alındı

Huawei’nin kendi işletim sistemi için daha öncesinde Hongmeng OS ismi duyulmuştu. Görünen o ki bu isim tercih edilmeyecek. Patent, Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi (EUIPO) tarafından 24 Mayıs tarihinde paylaşıldı. Huawei Ark OS, Huawei Ark, Ark, Ark OS gibi tüm kombinasyonları içeriyor.

Huawei’nin kendi işletim sistemini geliştirdiği uzun zamandır biliniyordu. Ancak yaşanan son olaylar, firmanın bu noktadaki odağını artırmasına sebebiyet verdi. Android’e alternatif olarak gelecek yeni işletim sisteminin çıkış tarihi tam olarak bilinmiyor. Daha önce aktardığımız haberlerimizde altı ay içinde yeni işletim sistemini görebileceğimizi belirtmiştik.

Ayrıca Bkz.Qualcomm Snapdragon 665 işlemcili ilk telefon 30 Mayıs'ta geliyor

Her ne kadar Huawei Ark OS ismi tescillenmiş olsa da firmanın son kararı bu yönde olmayabilir. Farklı bir isim tercihi görme ihtimalimiz hala var. Ancak daha öncesinde çıkan Hongmeng ismine kıyasla Ark tercihinin kulağa daha iyi geldiğini söyleyebiliriz.

• Sizdeki amerika seviciliği nereden geliyor peki?
    Fabrikaları ile kalkınan çin mi yoksa ucuz iş gücü diye amerika tarafından sömürülen çin mi??
    Amerika Çini sömürdü. Çin aklını kullandı. Şimdi amerika çine sen daha fazla büyüyemezsin diyor.
    Ne çini ne amerikayı severim. Çin'in amerikan ürünlerini kullanmaması da beni ilgilendirmez, bana bir etkisi de yok. Ama amerika'nın huawei'ye uyguladığı yaptırım beni etkiliyor. Apple 5.5"lik 64gb hafızalı iphone 8plus'ı 700$'a itelerken çinliler 400$'a amiral gemisi yapıyor.
    Bu kadar huawei seviciliği nereden geliyor anlamak güç cidden, adamlar yıllarca amerikanın her şeyini yasaklayıp fabrikaları ile kalkındılar, karşı taraf sonunda dayanamayıp ağzının payını verdi ve şimdi de yana yana backdoor ların ayyuka çıkacağı bir os ile karşımıza çıkacaklar. Şuan ki android cihazları alınabilir ama yeni çıkacaklara hiç bulaşmamak lazım.
    Anladığımız kadarıyla zaten adamlar böyle bir ambargonun konacağını tahmin ediyorlarmış ve buna dair hazırlıklıklarını da yapmışlar. Önceden öngörüp gerekli önlemleri alıp; karşı tarafın hamlelerini beklemişler. Bu durum da huawie’in ne kadar ileri görüşlü bir şirket olduğunu gösterir. Bakalım piyasa açısından ne gibi sonuçları olacak. Umarım piyasaya, yeni bir renk katan, hayırlı ve stabil bir işletim sistemi olur.
    doluşmuş yine kıblesi amerika olanlar, 6. filo geldiğinde dönüp namaza duranlar..

demek "insanı diken ! lazımmış, seven değil"

bugün ülkece yaşadığımız bütün ama bütün bütün bütün sıkıntıların hepsi amerika ve batı ülkeleri yüzünden kaynaklanıyor,

yani bir çinli telekominikasyon firması yüzünden konuyu buraya kadar indirgemek çok saçma ama, çin veya uzakdoğuda bir ülke gelip benim komşu topraklara silah yardımı yapmıyor değil mi, maşşallah adamların bir F35 vermedikleri kaldı, patriot bile verecekler neredeyse, ama bize parayla bile vermiyorlar, kaptın. hatta bugün 6.filo güney kıbrısta amerikan exxon mobil şirketini Türkiyeye karşı koruyor, siz daha blabla.. az omurgalı olun be, ananızın karnından akıllı tlf.la mı çıktınız..

neyse eğer sen huawei kullanırsan, ark os kullanırsan, diğer saydığın bütün yazılım geliştiricileri de ürünlerini kullanasın diye senin kapına gelir ve kendiliğinden gelişir yazılım tarafı,

anladın sen oni.
  • Bakalım nasıl bir etki yaratacak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu şekilde olması iyi oldu belki bu hırsla Android'den bile çok daha stabil bir işletim sistemi yaparlar.

• Rekabet iyidir, rekabet güzeldir, rekabet candır...

• Anladığımız kadarıyla zaten adamlar böyle bir ambargonun konacağını tahmin ediyorlarmış ve buna dair hazırlıklıklarını da yapmışlar. Önceden öngörüp gerekli önlemleri alıp; karşı tarafın hamlelerini beklemişler. Bu durum da huawie’in ne kadar ileri görüşlü bir şirket olduğunu gösterir. Bakalım piyasa açısından ne gibi sonuçları olacak. Umarım piyasaya, yeni bir renk katan, hayırlı ve stabil bir işletim sistemi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafabarakli23 -- 28 Mayıs 2019; 9:59:25 >
  • Bu piyasanın artık Android ve Ios tekelinden kurtulması gerek ne kadar çok çeşitlilik ve rekabet olursa o kadar iyi, kaliteli ve ucuz telefonlar alırız.
  • İnşallah amerikanın yaptığı bu davranış Huawei nin yeni işletim sistemi sayesinde dünya genelinde ki Apple ve google tekelini rekabete sokup biraz silkelenmelerini sağlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İyi olmuş Hongmeng kötüydü

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kimse telefon için telefon almaz !

APK desteği bittiyse ;

sürüne sürüne bitecektir.

• Hongmeng'a ne oldu? :)

• Adamlar resmen İOS ile Android arasına (ARK) kaynamaya çalışıyorlar :)

• SC0RPI0N kullanıcısına yanıt
    Stabiliteden ziyade ekosistem önemli. Ekosistem küçük kalırsa istediği kadar stabil olsun tutunma şansı kalmaz.

• ABD’li şirketlerinin sahibi olduğu Wi-Fi ittifakı Huawei üyeliğini geçici olarak kısıtlamış. İnternet sitelerinde dünden haberi yapılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 28 Mayıs 2019; 10:47:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nihayet düzgün bir isim bulabilmişler. Belli başlı uygulamaları mağazalarına getirmezlerse tutunabilmeleri çok zor.

• Nuh'un Gemisi ismi ile ne algisi simdi bu :D ? !

Bu Cinliler cok sinsidirler . Dikkatli olun :)

• Türk milleti Huawei olayına ne kader ilgiliymis çoğu da pozitif. Türk şirketine böyle birşey olsa buradaki Çinliler kimden taraf olurdu çok merak ediyorum

• Sıfırdan androide benzer bir os yapmaları zor değil onlar için ancak önemli olan market desteği, kullanıcılar markete girip istediğini aratıp kurmak ister. Bunu yapabilirlerse orta vadede başarılı olurlar. Ne yazık ki çok kullanılan tüm uygulama ve servisler amerikan şirketlerine ait, bu çok büyük bir sorun

• Bu kadar huawei seviciliği nereden geliyor anlamak güç cidden, adamlar yıllarca amerikanın her şeyini yasaklayıp fabrikaları ile kalkındılar, karşı taraf sonunda dayanamayıp ağzının payını verdi ve şimdi de yana yana backdoor ların ayyuka çıkacağı bir os ile karşımıza çıkacaklar. Şuan ki android cihazları alınabilir ama yeni çıkacaklara hiç bulaşmamak lazım.
  • Diğer snapdragon cihazlara port edilecek mi acaba?

• Huawei yeni OS tanitacakta Facebook Inc sahip oldugu uygulamalarin destegini verecekmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.