Şimdi Ara

Huawei’nin işletim sistemi için Ark OS ismi tescillendi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
4.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynen Hocam. Kalkıp Akbank Direkt uygulamasının Ark OS için yazılacağını kimse düşünmesin.

• Hongmeng beni rahatsız eden bir isim değildi ama Ark ismi daha hoş olmuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence uzlaşma olacak gibi.Hiçbir sosyal medya programı olmayan telefonu Çin dışında nasıl satacak huawei.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ark OS çıktığında bizim banka yazılımları, devlet yazılımları (edevlet, enabız vb) bunların Ark OS a uyarlanması rüya farkında mısınız.

• Umarım bu olaydan amerikan markası olmayan tüm teknoloji firmaları ders alır ve bağımlılıklarını kademeli olarak yok ederler. Bunun olması kullanıcılar açısından da çok olumlu olur. Alternatifler, rekabet ve iş alanları artar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 5k lık telefon u 3k ya satar tencerecesini kaynatır.

• doluşmuş yine kıblesi amerika olanlar, 6. filo geldiğinde dönüp namaza duranlar..

demek "insanı diken ! lazımmış, seven değil"

bugün ülkece yaşadığımız bütün ama bütün bütün bütün sıkıntıların hepsi amerika ve batı ülkeleri yüzünden kaynaklanıyor,

yani bir çinli telekominikasyon firması yüzünden konuyu buraya kadar indirgemek çok saçma ama, çin veya uzakdoğuda bir ülke gelip benim komşu topraklara silah yardımı yapmıyor değil mi, maşşallah adamların bir F35 vermedikleri kaldı, patriot bile verecekler neredeyse, ama bize parayla bile vermiyorlar, kaptın. hatta bugün 6.filo güney kıbrısta amerikan exxon mobil şirketini Türkiyeye karşı koruyor, siz daha blabla.. az omurgalı olun be, ananızın karnından akıllı tlf.la mı çıktınız..

neyse eğer sen huawei kullanırsan, ark os kullanırsan, diğer saydığın bütün yazılım geliştiricileri de ürünlerini kullanasın diye senin kapına gelir ve kendiliğinden gelişir yazılım tarafı,

anladın sen oni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McManamann -- 28 Mayıs 2019; 17:25:28 >

• Fenomenon kullanıcısına yanıt
    400 dolara amiral gemisi yapan Huawei değil yalnız. O devir geçti. 1000 dolar P30 pro hatırlatırım.

• TheFormul kullanıcısına yanıt
    Aynen...

P6, P7 dönemindeki Huawei değil artık

• Nasıl bir sistem olacağını bilmiyorum, ancak Allah için "kullanıcı dostu " ayağına saçma sapan bişiler olmasın. "Son kullanıcı basitlik sever" dediler, sadece çek bırak ve 2 menüden oluşan yağ gibi kayan sisteme rağmen Wp'nin dönüp yüzüne bakmadılar, beta'da olsa instagram mevcut, whatsapp ve facebook'ta mağazada aktif hale gelmişti oysaki.

Bu uğurda 15 yıl geliştirilen, son sürümlerde kaliteli markaların bilhassa sorunları arındırılmış Windows CE tabanlı Windows Mobile'nın fişini çekti Microsoft.

Telefonda işletim sistemi arıyorsanız kimse bunun üstünde su dökemez.

Ne demek istediğimi anlayan anladı.

Anlamayanlar, misal; bilgisayara kurduğu VLC'nin klasörünü cep telefonuna atıp exe dosyasını sağtık- "ana ekrana kısayo oluşturup" çalıştırdığını düşünün
    Bunun gibi yüzlerce patch edilmiş exe'yi ,sadece hafıza kartına atarak çalıştırdığını hayal edin.kendi Portable arşiviniz olduğunu.

Rom'ların kolayca editlenip ,Android'den bile daha çok özelleştirilebildiği yazılım hayal edin.Format mı attın telefona? sadece kısayolları tekrar oluşturarak tüm programlarının çalıştığı,

dokunmatik için ayrı, klavyeli cihazlar için ayrı, standart tuşlu telefonlarda bile ayrı sürümü olup, "universal" sistemi hayal edin.

Bunların hepsini yapabiliyordu pocket pc'ler.
    Ucuz markaların kıt donanımlarında heba oldular, ha birde çok bilmiş son kullanıcı menüsünü "gösterişsiz" buluyordu.

Ne android ne başkası .Windows Phone 6.5 bir cep telefonunu tam anlamıyla bilgisayar yapan sistemdi, birdaha kullanmaktan zevk aldığım işletim sistemi olmadı.

Bir başlat menüsü olan ,komplike bilgisayar sistemi. multitasking'in kralına sahip olan sistemi sırf son kullanıcı(bunlar kimse) uğruna doğrandı , "exe'lerin çalışmadığı" tuaf sistem getirdiler ellerinde patladı, 15 yıl geliştirilen sistemi, sil baştan yazıp 3. yılın sonunda ıskartaya çıkartan Microsoft sana kocaman GG

Huawei'den istediğim ,mümkünse linux dağıtımı alsın gömsün, android uygulamaları kolayca port edilebilir yapıda olmalı pek tbai.

Alışkanlıklardan tüketiciyi vazgeçirmek zor bunun farkındayım
    Ancak belkide şerden hayır doğar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 28 Mayıs 2019; 18:22:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Violet Evergarden

Nasıl bir sistem olacağını bilmiyorum, ancak Allah için "kullanıcı dostu " ayağına saçma sapan bişiler olmasın. "Son kullanıcı basitlik sever" dediler, sadece çek bırak ve 2 menüden oluşan yağ gibi kayan sisteme rağmen Wp'nin dönüp yüzüne bakmadılar, beta'da olsa instagram mevcut, whatsapp ve facebook'ta mağazada aktif hale gelmişti oysaki.

Bu uğurda 15 yıl geliştirilen, son sürümlerde kaliteli markaların bilhassa sorunları arındırılmış Windows CE tabanlı Windows Mobile'nın fişini çekti Microsoft.

Telefonda işletim sistemi arıyorsanız kimse bunun üstünde su dökemez.

Ne demek istediğimi anlayan anladı.

Anlamayanlar, misal; bilgisayara kurduğu VLC'nin klasörünü cep telefonuna atıp exe dosyasını sağtık- "ana ekrana kısayo oluşturup" çalıştırdığını düşünün
    Bunun gibi yüzlerce patch edilmiş exe'yi ,sadece hafıza kartına atarak çalıştırdığını hayal edin.kendi Portable arşiviniz olduğunu.

Rom'ların kolayca editlenip ,Android'den bile daha çok özelleştirilebildiği yazılım hayal edin.Format mı attın telefona? sadece kısayolları tekrar oluşturarak tüm programlarının çalıştığı,

dokunmatik için ayrı, klavyeli cihazlar için ayrı, standart tuşlu telefonlarda bile ayrı sürümü olup, "universal" sistemi hayal edin.

Bunların hepsini yapabiliyordu pocket pc'ler.
    Ucuz markaların kıt donanımlarında heba oldular, ha birde çok bilmiş son kullanıcı menüsünü "gösterişsiz" buluyordu.

Ne android ne başkası .Windows Phone 6.5 bir cep telefonunu tam anlamıyla bilgisayar yapan sistemdi, birdaha kullanmaktan zevk aldığım işletim sistemi olmadı.

Bir başlat menüsü olan ,komplike bilgisayar sistemi. multitasking'in kralına sahip olan sistemi sırf son kullanıcı(bunlar kimse) uğruna doğrandı , "exe'lerin çalışmadığı" tuaf sistem getirdiler ellerinde patladı, 15 yıl geliştirilen sistemi, sil baştan yazıp 3. yılın sonunda ıskartaya çıkartan Microsoft sana kocaman GG

Huawei'den istediğim ,mümkünse linux dağıtımı alsın gömsün, android uygulamaları kolayca port edilebilir yapıda olmalı pek tbai.

Alışkanlıklardan tüketiciyi vazgeçirmek zor bunun farkındayım
    Ancak belkide şerden hayır doğar.
    Artık olmuş bitmiş bir mesele, konuşmak bize ne kazandırır bilmem ama yine de yazayım. Yıllarca Windows Phone kullandım. Microsoft'un Windows Mobile'i bitirmesi büyük hataydı. Hele ki Windows Phone sistemini çıkarması apayrı bir saçmalıktı. İsminde Windows olup, Vista ve 7 ile azıcık bile alakası olmayan bir sistem çıkardılar ortaya. Windows ismini kullanmamaları çok daha mantıklı olurdu. Neyse ki 8 ve 8.1 ile toparlayıp, Windows 10 Mobile ile 10 numara bir sistem yaptılar. Yine bir WM6 kadar olmasa da, W10M de çok iyi bir sistemdi. Bu sefer Nadella işe dahil oldu ve yılların emeğini rafa kaldırdı. Microsoft'un kendi açtığı, başlattığı bu pazarda sessiz kalacağını düşünmüyorum. Şimdilik sineye çekildiler ama bakalım neler olacak.

• Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    İnşallah hocam ,bilhassa HTC 'lerin pocket PC 'leri çok hoşuma giderdi p4350 idi sanırım efsaneydi.

Asus 'un geliştirdiği pocket pc'ler ha keza .

Benq geliştirdigi bir iki model vardı ,birtanesi çok iyiydi mesela .
    Cebinde kayboluyor ancak Windows phone'dan güç alıyordu.

Tabi daha saymakla bitmez ,ben unutsuzum bundan sonra çıkaracakları hiç bir sistem bizim bildiğimiz Mobile olmayacak.

Sadece geçmişin güzel hatıraları.

ctrlpda.com.
    Size de selam olsun

• HTC'nin Hd2 modeli de efsanedir... hem Windows Phone, hem de android çalışabiliyordu... Dual bootlu Çin tabletleri gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 28 Mayıs 2019; 18:53:55 >
  • Kimler gelip geçmedi ki. Microsoft, Nokia, Blackberry, Mozilla, Ubuntu, Samsung (Tizen) vs. Huawei'nin başarılı olma ihtimali çok zayıf. Eğer iOS stabilitesine yakın, uygulama çeşitliliği yüksek bir platform ortaya koyabilirlerse belki ufak da olsa bir şansları olabilir.

• Huawei'nin işletim sistemi;

-Android uygulamalarını çalıştırabilecrkmiş (kesinleşmiş bilgiymiş)

- Bu sonbaharda piyasaya sürülecekmiş

https://www.huaweicentral.com/hongmeng-is-huaweis-first-ever-self-developed-operating-system/

Huaweicentral.com
    Confirmed: Huawei OS will be compatible with all Android applications - Huaweicentral.com
    https://www.huaweicentral.com/confirmed-huawei-os-will-be-compatible-with-all-android-applications

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 28 Mayıs 2019; 19:22:33 >

• İsim değişikliği iyi olmuş. Arkandalar Huawei.

• Fransız archos i anımsattı bana ismi ..Çin'de olabilir fakat dünya genelinde Huawei nin işi çok zor bence ..

• Arctan olaymış hesaplaması daha kolay.

• ArkOS a uygulamalar nasıl optimize edilecek peki?

• quote:

Orijinalden alıntı: WaylandIZMIR

Ark OS çıktığında bizim banka yazılımları, devlet yazılımları (edevlet, enabız vb) bunların Ark OS a uyarlanması rüya farkında mısınız.
    Neden imkansız olsun?Android sanki 20 yıldır uygulama desteği alabiliyor.Ne kullanılıyorsa ona göre uygulama geliştiriliyor.En büyük ikinci telefon üreticisine elbette yapacaklar uygulama.Dandik Windows phone yada Nokia nın saçma sapan çıkarıp battığı şeylerle pek karıştırmayın.
    Kulağınızı,gözünüzü kapatıp olmaz olmaz diye bağırmayın çokda kolay bir şekilde olur.
    En kötü ihtimal Android tabanlı uygulamaları uyarlarlar olmadı Android programları açacak bir çözüm bulurlar.
    Şirketteki yazılım,bilgisayar arrık daha ne kadar mühendisleri varsa bu forumdaki kişilerden kafası daha çok çalışıyor ki Huawei de çalışabiliyorlar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.