Şimdi Ara

Huawei Watch D tansiyon verilerini Apple Sağlık'a kaydetmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Annem şeker ve tansiyon problemleri yaşadığı için şeker ve tansiyon ölçümlerinin e-nabız uygulamasında tutulmasını istedim. Bayer'in 450 TL'lik Bluetooth özellikli şeker ölçüm cihazının resmi uygulaması Apple Sağlık'a kan şekeri verisi yazabiliyor. e-nabız da bu verileri Apple Sağlık'tan kendi veri tabanına kopyalayabiliyor. Böylece yapılan her bir ölçüm annemin e-nabız hesabına otomatik şekilde kaydoluyor. Aynı beklentiyle tansiyon verilerinin de sürekli otomatik olarak e-nabız'a kaydedilmesi beklentisiyle Huawei Watch D model saati satın aldım. Tansiyon ölçmesinde ve kendi Huawei Sağlık uygulamasında grafik oluşturmasında hiçbir sıkıntı yok. Daha ilk günden tansiyon ilacının tansiyonunu fazla düşürdüğünü gözlemlemiş olduk. Fakat e-nabız'ın da okuyabilmesi için bu verileri Apple Sağlık'a kaydettirebilmenin yolu yok mudur? Ekteki görselde görüldüğü gibi Apple Sağlık'a tansiyon verisi yazmak için izin bile istemiyor. Her ne kadar tıbbi cihaz olmadığını söyleyip ilaçlarınızı bana göre içmeyin dese de ve tansiyon hastası olmasam da kendim Samsung Galaxy Watch 6 ve Galaxy S23 kullanıyorum. Tansiyon verilerim Google Fit'e yazılıyor ve e-nabız'ın tansiyon verilerimi otomatik kaydetmesinde hiçbir sıkıntı yok.

• Sanırım E-Nabız olayını devlet sistemine kayıt olsun diye istiyorsunuz.

Yapılacak şey basit, anneniz doktora gittiğinde saati doktora verecek, "Sonuçlarım bunlar" diyecek.

Ya da Huawei sağlık uygulamasından yönergeleri izleyecek.

• Uygulama arayüzünü bilmiyorum ama bir Amerikan markasının ülkesinin engellemeye çalıştığı bir Çinli firmanın ürününe destek vermemesi çok anormal değil.

• sis651 kullanıcısına yanıt

Apple Sağlık adım, nabız, uyku gibi verileri Huawei Sağlık'tan rahatça çekebiliyor ama tansiyon izni için açma kapama bölümü bile yok. Böyle bir izin hiç istemiyor. Android'te oluyor mu diye denedim, Huawei Sağlık uygulamasındaki tansiyon verilerini Health Synch adındaki bir uygulanın deneme sürümüyle Google Fit'e yazdırabildim. Ama Android telefon kullanırsa bu sefer de Bayer'in şeker ölçüm uygulaması Google Fit bağlama özelliği bölgenizde kullanılamıyor diyor. Bölge değiştirince sonuç değişmiyor. iPhone ile kullanınca Apple Sağlık'a yazmasında sıkıntı yok. Şeker daha önemli olduğunda iPhone'da kalacağız. Omron'un Bluetooth'lu ve Apple Sağlık destekli tansiyon aletleri 1.300 TL'den başlıyormuş bu arada. Bilseydim Huawei Watch D'den önce onları alıp denerdim. Huawei evdeki diğer tansiyon aletlerine göre çok yüksek göstermeye başladı bu arada. Hangisine inanalım bilmiyorum. Huawei Watch D için iade düşüncesi içindeyiz ama uyku takibi, ekran kalitesi, malzeme kalitesi ve pil ömrü güzel en azından.

• Cossie C kullanıcısına yanıt

Kalibrasyon ayarı yık mu hiç? Varsa diğer doğru tansiyon aletlerine göre kalibre edilip daha doğru ölçmesi sağlanabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt

Kutusunun içerisinden çıkan bir bilek ölçüm aparatı vardı oradaki derecelendirmeye göre kayış ayarı yapmıştık. Sonra annem biraz daha elinden uzak yere takmak için genişletmemi istemişti. Şimdi tekrar olması gereken ayara ve elden olması gereken uzaklığa getirdim ve doğru ölçmeye başladı. Bu saatle ilgili yanlış ölçüyor şikayeti Türkiye'de çok fazla var yurdışında pek yok. Sanırım o ölçü aleti ile uygun derecelendirmeyi yapmıyorlar.

Kalibrasyon gerektiren cihazlar ilacınızı bana göre içmeyin ben sadece fikir veriyorum diye uyarı yapıyorlar. Huawei Watch D böyle bir uyarıda bulunmuyor. Kalibrasyona ihtiyaç duymadığını, doğru ölçtüğünü iddia ediyor. Ama işte kayış ayarını doğru yapıp elden doğru uzaklığa takmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cossie -- 23 Temmuz 2024; 12:28:29 >
  • Cossie C kullanıcısına yanıt

Kullanma kılavuzu okumamayı başarı sanan ama kullanmayı bilmediğimiz şeyi de kullanmayı biliyor gibi yapan milletiz. İster istemez patladığımız anlar olacak.

O ölçüm aparatı varsa kalibrasyonunu ona göre yapıyordur zaten. Çok anormal durumlar için de servis menüsü vardır muhtemelen kalibrasyon için ama ihtiyaç olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.