Şimdi Ara

Huawei yonga fabrikası kuruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yonga dünyasında önemli bir yer edinen Kirin yonga setleri ambargo nedeniyle TSMC bağlantısı kesilince sahipsiz kaldı. İleri üretim süreçlerinde memleketinde dökümcü bulamadığı için Huawei çareyi yonga tesisi kurmakta buldu. 

Huawei ve SMIC ortaklığı

Huawei ambargoların uzun bir süre daha devam edeceğini ön görmüş olacak ki Çin’in en büyük yonga dökümcüsü SMIC ile iş birliği yapıyor. SMIC de ambargo nedeniyle ABD teknolojilerine erişemiyor ve ileri süreçlere geçemiyor. 

Ayrıca Bkz.Huawei MateBook X Pro 2022 karşınızda

Huawei yeni yonga döküm tesisleri için on milyarlarca dolar harcayacak. Bu noktada ABD teknolojilerine erişim olmadığı için ileri süreçlerin nasıl geliştirileceği sorusu geliyor. Firma TSMC’nin ambargoya takılmayacak tedarikçileri ile görüşmelere başladı. Tesisin kurulumunda bu tedarikçilerden yardım alınması planlanıyor. Süreç boyunca da Huawei ve SMIC tecrübe kazanmış olacak.

Her şey sıfırdan başlayacağı için Huawei’nin önünde uzun bir yol var. Rakiplerin 3nm sürecini konuşmaya başladığı bir dönemde Huawei’nin bu aşamalara geçebilmesi hiç de kolay olmayacak ancak yine de 14nm gibi olgun süreçlere daha hızlı ulaşabilir. 

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2021/12/30/huawei-partner-smic-build-fab-plant-china/

• 2027-2028 Huawei işleri yoluna koymuş olur.

• interwap kullanıcısına yanıt

O kadar uzun süreceğini bile düşünmüyorum.

Putin ve Xi Jinping avrupayı ikna edip Amerikadan kopardığı gibi tekrar lider koltuğuna oturur Huawei. Çünkü altyapı işi bunda, o altyapıyı üretecek makinenin üretimi de Avrupada. Kucak kucağalar

Önceden parasını verip aldığı şeyi şimdi kendisi üretecek tesis ve yazılım oluşturmakla meşgul sadece

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim ülkeden halen böyle bir girişim yok ortada. Çok can sıkıcı bir durum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ladro L kullanıcısına yanıt

Muhtemelen teknoloji ve lisanslarda Amerika'da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interwap -- 31 Aralık 2021; 16:59:36 >

5g ağını kökten yasaklayıp durduklarına göre bence lisanslar da Huaweide veya Ericsson'da

Bilen birisi yazsa iyi olur

Amerikada olsa lisanslar sadece ticaret yasağı ve google üzerinden vurmaya çalışmazlardı, telefon üretimini vs komple bıraktırırdı diye düşünüyorum

Kaldı ki hangi çinli sekler lisansı :)

Ama bilenler yazsın ben de merak ettim

Hocam 5G modem geliştirme konusunda Huawei aşırı önde davrandı. Daha Samsung ile Qualcomm 765G haricinde 855 olsun 865 olsun çipsete dahil edememişken 5G yongasını Huawei hızlı davrandı ve üst üste dahili 5G modemi ve daha fazla bandı destekleyen çipsetler geliştirdi. Eğer Huawei'nin önü kesilmeseydi bu yılın sonunda 5G konusu tamamen oturmuş ve AR-GE kısmı Çin merkezli bir hale gelmiş olacaktı. Hisilicon çok büyük bir oyuncu idi çipset pazarında.

Asıl sebep telekomünasyon ekipmanlarının rakiplerinin yıllar öncesine geçmiş olması oldu. Eğer Huawei bu ambargolara uğramasaydı bu yıl içinde 5G dönüşümümüz tamamlanmış olacaktı 6G'yi konuşuyor olacaktık. Şimdi ise gelişmiş ülkeler harici yaygınlaşması 2025 28leri bile bulur gibime geliyor.

Umarım Huawei ile SMIC ortak paydada 14 12 10nm üretim süreçlerini verimli hale getirirler. Devamı gelir diye tahmin ediyorum. Kirin 710'un 710A adlı versiyonu örneğin Huawei'nin SMIC fabrikalarında çıkan versiyonu diye biliyorum 14nm ile üretildiği için. Huawei'nin hala telekomünasyon ekipmanlarında eski süreçler olan 28 20nm süreçlerini kullanıyor olması en azından telefon harici diğer segmentlerde iş görür çipsetler üretmesini sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 31 Aralık 2021; 21:03:55 >

Huawei en az 10 yılını bu teknolojiye verdi.

https://www.youtube.com/watch?v=lIirmysmJC4

Adam Bilkent'te görünüyor

Nasıl oldu da kaçırmamışız bu cevheri ülkeden. Şaşırdım kaldım şu an.,çok iyi Huawei yonga fabrikası kuruyor 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.