Şimdi Ara

Hücre bölünmeleri ile ilgili yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ilk olarak mayoz ve mitoz bölünmlelerde dna kendini eşliyor yani iki katına çıkıyor. fakat hücredeki dna miktarının yarıya inmesi anafaz da mı oluyor yoksa sitokinezde mi?
    ikinci olarak hücrede eşlenme sonucunda dna miktarı iki katına çıktığı halde kromozom sayısı sabit kalıyor . bunun mantığı nedir?
    üçüncü olarak mayozdan önce dna eşlenmesi gene oluyor. mayoz 1 de homolog kromozomlar ayrılıyor ve kromozom miktarı yarıya iniyor. Peki dna miktarı mayoz 1 de mi mayoz iki de mi yarıya iniyor? ( Çünkü şöyle düşünüyorum homologlar ayrıldığı için kromozom sayısı yarıya indi tamam dna da yarıya inmesi gerekmez mi ? ama anlatılanlara göre mitoza benzeyen mayoz II o zaman mayoz II de yarıya inmesi gerekiyor. yada bir seçenek daha var her bölünmeyle beraber dna miktarı yarıya iniyor)
    son olarak 2012 lys de bölünme sorusu sormuşlar . nette aratsanız bulursunuz şöyle kısaca yazayım:
    İnsanda gerçekleşen mitoz ve mayoz bölünmeyle ilgili hangisi yanlıştır?
    cevap: mitozun metafaz evresindeki bir hücrenin kromozom sayızı , mayozun anafaz II evresindeki kromozom sayısının iki katıdır .(açıklamalara baktım yine bişe anlamadım)
    Şimdi soruyorum metafaz evresinde 2n=46 kromozomda. anafaz I de kromozom sayısı yarıya iniyor n=23 oluyor. o zaman anafaz II evresinde kromozom sayısı n=23.
    metafazda 2n=46 olduğu için B seçeneği olan cevap doğru oluyor. yani cevap yanlış. nasıl bir mantıktır anlamadım?

Lütfen cevap vermekte üşenmeyin . eminim ki çoğu kişinin aklını karıştırıyordur bunlar bir el atalım..!

• Reserved

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Links 2-3-4 -- 17 Haziran 2013; 15:07:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bir el atalım şu sorulara haydi
  • upppp
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Antibiyotik ile ilgili soru
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.