Şimdi Ara

HÜCUM FAUL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • son iki sezon dur gerek nba de gerek avrupa liglerinde hücum faul çok çabuk çalınır oldu, bu nedenle oyuncular savunmada ayakları üzerinde hızlı olmak yerine hücumdaki oyuncuyla kontak kurup kendini yere bırakmayı ve hakemi aldatmayı düşünüyor. artık eskisi gibi birilerinin üzerinden koyulan güzel smaçları ve zıplamak yerine kendini yere bırakmayı seçen pivotların yapması gereken güzel blokları izleyemiyoruz.

aaaaaaah aaaaah nerde o chris webberın golden state teki smaçları şimdi yapabilse hepsi hücum faul olurdu heralde.

• en iyisi mutombo diop tarzı savuynmacılar...gömülüyolar pota altına....gelene geçene zıplıyolar...noluyo güzel oluyo....bu arada webber artık zıplaymıyo...
  • sadece bunlar değil ki..nba 2001-2002 sezonundan sonra ...yani carter in sakatlanmasindan sonra ...we Hakemlerin git gide..oyuunu sıkıcılaştırmasindan sonra..nba in seyir zewki azaldı nerdeee o eski Dunk lar ..nerde oo eski Super block lar ...artk herkes ...de Sadece kazanma hrsı kalmış...
  • quote:

Orjinalden alıntı: SezaiAgbi

en iyisi mutombo diop tarzı savuynmacılar...gömülüyolar pota altına....gelene geçene zıplıyolar...noluyo güzel oluyo....bu arada webber artık zıplaymıyo...

bende zaten golden statedeki hali demiştim
  • İçeri penetre edenlere avantaj sağlanmaması gerekir. Önce kim adım atmışsa avantaj ondadır. Teması sağlayan oyuncu faul yapmış sayılır. Savunma faulu her türlü temasta çalındığı halde hücum faul ancak oyuncu yere düşünce çalınıyor. Bence oyuncular kendilerini yere atmadan da hücum faullerini görmeleri lazım.

Bir de, nba de yarım daire uygulamasıyla artık pota yakınlarındaki temaslarda hücum faul çalınmıyor. Bu da pivotların hareketlerini ve smaçlarını tam tersine kolaylaştırıyor.

Ayrıca ben kazanma hırsı ve sıkı savunma olan bir sezon maçını bir sophomore-rookie maçına tercih ederim...
  • basketbol yavaş yavaş futbola benzemeye başladı
    nasıl futbolda ceza sahasına giren bi oyuncu en ufak bi temasta hatta temas olmadan kendini yere atıyorsa basketboldada savunmada sabit durup kendilerini yere atıyor basketbolcular hatta sadece savunmada değil hücumdada yapıyorlar aynı şeyi
    vlade divac ı çok severim ama lakers-kings serilerinde çok yaptı böyle hareketler
    ama sadece divac değil artık herkes faul olmasa bile faul varmış gibi gösteriyorlar
    geçen seneki final serisinde nowitzki nin yaptıklarını herkes görmüştür
    neverlate sana katılıyorum sıkı savunma ve kazanma hırsı olan maçlar daha güzel oluyor ama kimse artık savunmayı düşünmüyor,herkes hakemleri aldatmaya çalışıyor
  • Aynen katılıyorum.Amatörde oynuyoruz 6,7 yıldır toplam 30tane hücum faul yaptıramamışımdır(yere atamıyorum kendimi).Hakemler yere düşmeden çalmıyor.Ya yere atıcan kendini yada adam harbi bodostan çarpıcak gerçekten düşücen veya dengen bozulucak başka türlü yok çalmıyorlar

quote:

Orjinalden alıntı: neverlate

İçeri penetre edenlere avantaj sağlanmaması gerekir. Önce kim adım atmışsa avantaj ondadır. Teması sağlayan oyuncu faul yapmış sayılır. Savunma faulu her türlü temasta çalındığı halde hücum faul ancak oyuncu yere düşünce çalınıyor. Bence oyuncular kendilerini yere atmadan da hücum faullerini görmeleri lazım.

• quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

basketbol yavaş yavaş futbola benzemeye başladı
    nasıl futbolda ceza sahasına giren bi oyuncu en ufak bi temasta hatta temas olmadan kendini yere atıyorsa basketboldada savunmada sabit durup kendilerini yere atıyor basketbolcular hatta sadece savunmada değil hücumdada yapıyorlar aynı şeyi
    vlade divac ı çok severim ama lakers-kings serilerinde çok yaptı böyle hareketler
    ama sadece divac değil artık herkes faul olmasa bile faul varmış gibi gösteriyorlar
    geçen seneki final serisinde nowitzki nin yaptıklarını herkes görmüştür
    neverlate sana katılıyorum sıkı savunma ve kazanma hırsı olan maçlar daha güzel oluyor ama kimse artık savunmayı düşünmüyor,herkes hakemleri aldatmaya çalışıyor

bende divacı çok severim ama divac her zaman yapıyor hakemlerle arası en iyi olan oyunculardan biriydi adam sahanın ortasında kendi kendine düşse bile faul çalıyodu hakemler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.