Şimdi Ara

Hukuk adayı ögrencinin nasihate muhtacı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
1.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kartal Tekmesi

Eğer kendini hukukta daha iyi hissedeceksen, hayalindeki meslek, kişiliğine daha uygunsa doğru seçim hocam. Türkiye şartlarında durum belli ama bu her meslek için geçerli işini severek yapan zaten kaptırır gider, o yüzden çok kafaya takmayın. Diğer Tm'lere göre çok iyisin, böyle tempoyu yavaş yavaş arttırarak devam et. Türkçeyi hemen aradan çıkartman iyi olmuş

siz hangi bölümdesiniz hocam ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mrchicagos kullanıcısına yanıt
    Gazi hukuk ikinci sınıfım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Tekmesi

Gazi hukuk ikinci sınıfım.

:) güzel bir yerdesin, en azindan istedigin meslegi secmissin gibi duruyor

• Bobspasky1 kullanıcısına yanıt
    Kardesim yanlis bilgilendirme yapmayın. 15 mat nereye yetiyor? 67k ygs 51edb 17cografya 11 mat 5geo yaptım 33k oldum. Ki 51 edebiyat yapan sayisi kaç?
    Konu sahibi hocam ygsyi abartma lys matematik çalış ygs sonrasi rehavet çökecek ygs iyi gelirse bu kaçınılmaz. O yüzden ağır olam kısmı ygs öncesi hallet

• Yorumlara bakıyorum da bir tanesi Hukuk okuma aç kalırsın diyor, sebep belirtmemiş, diğeri hukukçu sayısı, okumak isteyen sayısından fazla diyor, elinde bilimsel veri yok, bir de ekşi linki atmış. Ulan bunlarla mücadele etmekten ciğerim soldu be.

Bak güzel kardeşim, Hukuk okumak istiyorsan bunu Hukuk okumayan, hukukla alakası olmayan adamlara aman sorma. Bunların çamur atmaktan başka bir halta yaradığı yok. Düzgün bir Hukuk Fakültesinde okuyan biriyle bunu konuşmak senin yararına olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Det.Harvey Bullock -- 19 Ağustos 2016; 13:56:51 >
  • Galatasaray ya da Koça giremiyorsan bu ülkede hukuk okunmaz.Net.

• quote:

Orijinalden alıntı: onurr.611

Kardesim yanlis bilgilendirme yapmayın. 15 mat nereye yetiyor? 67k ygs 51edb 17cografya 11 mat 5geo yaptım 33k oldum. Ki 51 edebiyat yapan sayisi kaç?
    Konu sahibi hocam ygsyi abartma lys matematik çalış ygs sonrasi rehavet çökecek ygs iyi gelirse bu kaçınılmaz. O yüzden ağır olam kısmı ygs öncesi hallet

Değerli yorumlarınız icin teşekkur ederim. ygs yi bir an önce halletmeye, edebiyat ve mat 2 den de ygsden once guzel bir sekilde oturtmaya calisacagim.

• RoideTemps kullanıcısına yanıt
    Aynen kanka, bu tıp hele mühendislik için de öyle bence hatta biz ilk 100 dışındaki herkesi üniversitelerden atalım her sene iki milyon kişi ne ki niye okuyorlar ki çöpçü olsunlar sanayide felan çalışsınlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Det.Harvey Bullock

Yorumlara bakıyorum da bir tanesi Hukuk okuma aç kalırsın diyor, sebep belirtmemiş, diğeri hukukçu sayısı, okumak isteyen sayısından fazla diyor, elinde bilimsel veri yok, bir de ekşi linki atmış. Ulan bunlarla mücadele etmekten ciğerim soldu be.

Bak güzel kardeşim, Hukuk okumak istiyorsan bunu Hukuk okumayan, hukukla alakası olmayan adamlara aman sorma. Bunların çamur atmaktan başka bir halta yaradığı yok. Düzgün bir Hukuk Fakültesinde okuyan biriyle bunu konuşmak senin yararına olur.

Değerli yorumlarınız icin teşekkur ederim. Evet malesef kimse bilmedigini soyleyemiyor bu sebepten ötürü yanlış bilgiler alip yanlis tahliller yapabiliyoruz taki senin gibi birileri cikana kadar

• Bir Ankara hukuktan büyüğüm de cıksa ne güzel olacak :))

• Kartal Tekmesi kullanıcısına yanıt
    Hukuk okumuş biri olarak söylüyorum bilip bilmeden konuşma

• quote:

Orijinalden alıntı: RoideTemps

Hukuk okumuş biri olarak söylüyorum bilip bilmeden konuşma

Avukatlık mesleğini mi yapıyorsunuz

• RoideTemps kullanıcısına yanıt
    Bir şey açıklamadan beyan belirtiyorsun tepki gösterilince de bilip bilmeden konuşma diyorsun (her ne kadar hukukçu olmasam da hukuk dünyası hakkında bilgim var), biz senin bilip bilmeden konuşmadığını nerden bilicez. Madem deneyimlisin, bilgilisin buyur hocam paylaş faydalanalım doğru olduğuna inanırsak baş tacısın hakkını veririz.
  • Mrchicagos kullanıcısına yanıt
    Hayır okulu bıraktım tıp okuyorum şu an.İyi ki de bırakmışım diyorum sözde çoğu kişiye göre en iyi hukuk ama beş para etmez,Anadolu'daki herhangi bir hukuktan farksız.Eğitimi gerçekten iyi değil,sınıfların kalabalıkları zaten ayrı bir problem.

• Kartal Tekmesi kullanıcısına yanıt
    Önceki mesajlarımda belirttim zaten nedenleri arayıp bulabilirsin

• Bu arada bende Marmara Hukuktayım. Soruların varsa buyur sor.

• KKÜ hukukta okuyorum , amcamda aynı zamanda avukat 20 yılı geçik avukat Ankarada büroda çalışıyor,

Meslek ile ilgili aç kalırsın beyanını kafaya takmamak lazım ilgi alanın değilse okumaktan hoşlanmıyorsan bile binlerce kişinin okuduğu bölümleri çamurlamamak lazım benim babam öğretmendir birçok öğrencisi avukat oldu ben bölüm seçerkende birçok kişiyle görüştüm aç açıkta kimse görmedim;

Şayet stajda verilen parayı örnek gösterip ooo meslek bitmiş demek cidden aptallık olur sana uygulama öğretiyorlar acemi olarak giriyorsun teorik başarısı ile gerçek hayat çok ayrı oluyor bu evre tıpta 6. sınıfta hastanede 300-400 küsür veriyorlar bunla aynı evre ama tutup oha tıp ölmüş demiyoruz...

Yani şu her hukuk konusunda yapılan iş yok konusu yoruyor belirlediğiniz alanlarda uzmanlık olana kadar iyi para kazanılmaz ama bugün kolay yoldan kim para kazanıyor emek verdiğin her işte hakettiğini kazanırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 19 Ağustos 2016; 15:44:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

KKÜ hukukta okuyorum , amcamda aynı zamanda avukat 20 yılı geçik avukat Ankarada büroda çalışıyor,

Meslek ile ilgili aç kalırsın beyanını kafaya takmamak lazım ilgi alanın değilse okumaktan hoşlanmıyorsan bile binlerce kişinin okuduğu bölümleri çamurlamamak lazım benim babam öğretmendir birçok öğrencisi avukat oldu ben bölüm seçerkende birçok kişiyle görüştüm aç açıkta kimse görmedim;

Şayet stajda verilen parayı örnek gösterip ooo meslek bitmiş demek cidden aptallık olur sana uygulama öğretiyorlar acemi olarak giriyorsun teorik başarısı ile gerçek hayat çok ayrı oluyor bu evre tıpta 6. sınıfta hastanede 300-400 küsür veriyorlar bunla aynı evre ama tutup oha tıp ölmüş demiyoruz...

Yani şu her hukuk konusunda yapılan iş yok konusu yoruyor belirlediğiniz alanlarda uzmanlık olana kadar iyi para kazanılmaz ama bugün kolay yoldan kim para kazanıyor emek verdiğin her işte hakettiğini kazanırsın

Tespitlerinize ben de katılıyorum. Hukukla alakası olmayan adamlar "Hukukta iş yok yeaaa" diyor. Bahse girerim bu adamlar tercih döneminde Hukuk seçmediği için sonradan pişman olan ve şimdi çamur atan adamlar. Bunların boş laflarına takılmamak lazım. Hukuk bir okyanus, bir çok dal var, örneğin İş Hukukunda uzmanlaşırsan ancak sağlam paralar kazanmaya başlarsın ama mesleğe başlar başlamaz aman kardeşim hemen 10 bin lirayla işe başlayayım dersen kusura bakma, bırak Hukuku Türkiye'de böyle bir meslek yok.

• Edebiyat senin her şeyin sakın unutma bunu. Mat ve geoda da tm3 öğrencisi için 25 net mat 15 geo dönüm noktasıdır ama işini garamtiye almak için mata sağlam asıl. coğrafya da tm3 te kıymetli ama ben şöyle diyim hiç çalışıp kitap açmadan 19 yaptım gerçi bu sene fazla spesifik bilgiye dayanan soru yoktu bu avantaj oldu benim için. Ygs ye de amanın aman çalışma lys yi unutmadan çalış. Tr ye iyi önem ver benim en büyük hatam ygs türkçe de olmuştu. ygs mat için problemleri iyi oturt sonra çok sıkışıyor. Sosyal en dengesiz kısım 25 te yapıyordum 38-39 da sınavda da kötü yaptım zaten fen için de tavsiyem kimyaya iyi çalış çünkü kolay geliyor hazırdan 10 net :D biyoloji ve basit fizik konularına da baksan 17-18 net yaparsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Hukukcuyuz

Obp 75 kaç atar ilk 20kda?

Obp 75 bu sene 20k'dan 25k'ya attı

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.