Şimdi Ara

HUKUK ARTIK TM-3 PUANIYLA ALACAKMIŞ ! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
11
Favori
19.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Buraya daaaabıl dabıl küfür yazardım da bir de buradan olmak istemiyorum. Abi aramızda zengin varsa dava acsin. Ben hukuk kazanayim zaten acicam da o zamana kadar biri yeimi doldursun. Gerçi bu şekilde zor. Ölüm biri dava acsin ya da herkes bi lira atsin edb dersi alayim. Hadi beeeee

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fail-i.mechul.domates kullanıcısına yanıt
     HUKUK ARTIK TM-3 PUANIYLA ALACAKMIŞ  !

• Real Mermaid kullanıcısına yanıt
    Tost makinasında eriyen kasarin altındaki karınca duasını okumak gibi bir şey.... Sağol dostum

• Başka değişen puan türü oldu mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomas Bangalter

Başka değişen puan türü oldu mu?

Tm puan türlerinin hepsinden geometrinin yüzdeliği azaltıldı

• Psikoloji ve pdr sıralamaları geriler diye düşünüyorum ?

• quote:

Orijinalden alıntı: -Roland Deschain-

quote:

Orijinalden alıntı: Lentisel

quote:

Orijinalden alıntı: Real Mermaid

Nasıl tıkadığı falan yok senin yaşadığın kafayı yaşayan binlercesi var

Ben bir mf'ci olarak hiç edebiyat-Coğrafya çalışmadan hukuk puanı alabiliyor isem tm'ciler sistemi değil kendi çalışmalarını sorgulasınlar.

Şimdi sen bu boş insan hüviyetinle doktor mühendis vs olup ülkeye katkı mı sağlayacaksın. :))

Evet insallah doktor olucam zoruna mi gitti?

• karar doğru zamanlama yanlış. TM candırr
  • Uluslararası ve siyasetin puanları nolur?

• serialkeeperr S kullanıcısına yanıt
    Rahat düşecektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu soruları çözmeden üniversite sınavına girme !

Üniversite sınavında çıkmış 10 binden fazla soru.
    Ders ve konu konu ayrılmış.
    Her konuda Türkiye'de kaçıncı sıradasın görebiliyorsun.
    Soruların zorluk dereceleri, çözülme oranlarına göre otomatik canlı belirleniyor.
    Sorular öğretici bir sırayla ve zorluk dereceleri hesaplanarak gösteriliyor.
    İster cepten, ister tabletten, ister dizüstünden çöz.
    İster sitenin adresini, iPhone'da 'Anasayfaya Ekle', indirmene gerek kalmadan anında uygulama olsun.
    Her zaman ÜCRETSİZ.
    Bu soruları çözmeden üniversite sınavına girme, çünkü zaten üniversite sınavında çıkmış.

kaplumba.com
    Yorum yok reklam değil, gerisi sana kalmış...
  • Beyler ben korkuyorum. Tm3 olarak tm2 üzerinden kastedersek puanlar nasıl değişir?

• Önceki yıllara göre iyi hukuk fakültelerini kazanmış standart bir TM öğrencisi 48-54 arası bi net yapabiliyordu. 56 Edebiyat sorusunda maksimum çalışmayla 54'ü geçmek çok zor. Gelen belirleyici sorular bazen 3'ü bulabiliyor. Bu yüzden kendi arasında TM öğrencilerini çok fazla etkilemez. Edebiyatı 56/56 yapmak isteyenler seçici soruların geldiği sanatçıları yakalamak için bütün konuları bitirip detay çalışmaya başlamalı. Geometrinin ve coğrafyanın yüzdelik ağırlığının Edebiyata kayması pek bir şey değiştirmez. TM'ciler kendi arasındaki sıralamayı korur. Ancak daha kolay yerleşirler. Hukuktaki TM'ci öğrencilerin sayısı çok artacaktır.

30-35 arası Edebiyat neti yapıp 40+ Matematik netiyle orta sınıf hukuk fakültelerini kazanabilen yüzlerce sayısalcı vardı, artık olmayacaklar.
    ''mühendislik olmasa hukuk yazarım'' bu sistemle tutmaz. Hukuku alternatif olarak düşünen sayısalcılar günlük Edebiyat tekrarı yapmalılar, çünkü bir EA öğrencisi 5 tane fazladan Edebiyat neti yapsa, sizin yaptığınız 8 matematik netine karşılık geliyor, ki düşünün bu kişi Coğrafya, Türkçe ve muhtemelen YGS Sosyalde de sizden daha çok net çıkarır. Ayrıca sayılsalda ortalama mühendisliklerin sıralaması da bu değişimle birlikte oynar, kendi aralarında hukuka giden sayısalcılar artık mühendislik veya başka bir sayısal bölüm yazacaklar, sayısalcılar bu durumu göz önünde bulundurmalı.

Sözelden TM'ye ciddi sıçramalar olabilir. Edebiyat için %28'lik yüzde çok yüksek, Coğrafya-1 testinin ağırlığı da belli. YGS Türkçe ve Sosyali 35+ yapıp 5-10 net arası MAT1, 20+ MAT2 neti yapabilen sözelciler hukuk düşünsün derim. (Anadolu Hukuk, Dokuz Eylül Hukuk, Akdeniz Hukuk vs)

TM-3'ten Boğaziçi, Bilkent, Koç vs üniversitelerin psikoloji, felsefe, sosyoloji vs gibi bölümlerin hayalini kuran öğrenciler bu durumu kötü bir haber olarak algılamasınlar. Bu bölümler her halükarda yüksek puanlarla alacaktı. Yani 52+ Edebiyatı zaten yapmanız gerekiyordu. Ama Geometriden ağırlığı Edebiyata kaydırmanız daha iyi olur. Geometri epey düşmüş.

Sonuç olarak yüksek puanlar yapmak isteyen öğrenciler için belirleyici olan yine LYS Matematik olacak, yazımın başında da belirttiğim gibi iyi bir eşit ağırlıkçı 48'in altına kolay kolay düşmeyeceği için Hukuk isteyenler Edebiyatı son 3 aya bırakmak yerine şimdi başlasalar çok iyi olur. Ama ''hukuk zaten TM3'ten alıyor sözel daha çok getirir matematik çalışmayayım'' gibi düşünmeyin LYS+YGS Matematiğin ağırlığı yine de çok fazla.

İyi çalışmalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Penguen Gagasi

Önceki yıllara göre iyi hukuk fakültelerini kazanmış standart bir TM öğrencisi 48-54 arası bi net yapabiliyordu. 56 Edebiyat sorusunda maksimum çalışmayla 54'ü geçmek çok zor. Gelen belirleyici sorular bazen 3'ü bulabiliyor. Bu yüzden kendi arasında TM öğrencilerini çok fazla etkilemez. Edebiyatı 56/56 yapmak isteyenler seçici soruların geldiği sanatçıları yakalamak için bütün konuları bitirip detay çalışmaya başlamalı. Geometrinin ve coğrafyanın yüzdelik ağırlığının Edebiyata kayması pek bir şey değiştirmez. TM'ciler kendi arasındaki sıralamayı korur. Ancak daha kolay yerleşirler. Hukuktaki TM'ci öğrencilerin sayısı çok artacaktır.

30-35 arası Edebiyat neti yapıp 40+ Matematik netiyle orta sınıf hukuk fakültelerini kazanabilen yüzlerce sayısalcı vardı, artık olmayacaklar.
    ''mühendislik olmasa hukuk yazarım'' bu sistemle tutmaz. Hukuku alternatif olarak düşünen sayısalcılar günlük Edebiyat tekrarı yapmalılar, çünkü bir EA öğrencisi 5 tane fazladan Edebiyat neti yapsa, sizin yaptığınız 8 matematik netine karşılık geliyor, ki düşünün bu kişi Coğrafya, Türkçe ve muhtemelen YGS Sosyalde de sizden daha çok net çıkarır. Ayrıca sayılsalda ortalama mühendisliklerin sıralaması da bu değişimle birlikte oynar, kendi aralarında hukuka giden sayısalcılar artık mühendislik veya başka bir sayısal bölüm yazacaklar, sayısalcılar bu durumu göz önünde bulundurmalı.

Sözelden TM'ye ciddi sıçramalar olabilir. Edebiyat için %28'lik yüzde çok yüksek, Coğrafya-1 testinin ağırlığı da belli. YGS Türkçe ve Sosyali 35+ yapıp 5-10 net arası MAT1, 20+ MAT2 neti yapabilen sözelciler hukuk düşünsün derim. (Anadolu Hukuk, Dokuz Eylül Hukuk, Akdeniz Hukuk vs)

TM-3'ten Boğaziçi, Bilkent, Koç vs üniversitelerin psikoloji, felsefe, sosyoloji vs gibi bölümlerin hayalini kuran öğrenciler bu durumu kötü bir haber olarak algılamasınlar. Bu bölümler her halükarda yüksek puanlarla alacaktı. Yani 52+ Edebiyatı zaten yapmanız gerekiyordu. Ama Geometriden ağırlığı Edebiyata kaydırmanız daha iyi olur. Geometri epey düşmüş.

Sonuç olarak yüksek puanlar yapmak isteyen öğrenciler için belirleyici olan yine LYS Matematik olacak, yazımın başında da belirttiğim gibi iyi bir eşit ağırlıkçı 48'in altına kolay kolay düşmeyeceği için Hukuk isteyenler Edebiyatı son 3 aya bırakmak yerine şimdi başlasalar çok iyi olur. Ama ''hukuk zaten TM3'ten alıyor sözel daha çok getirir matematik çalışmayayım'' gibi düşünmeyin LYS+YGS Matematiğin ağırlığı yine de çok fazla.

İyi çalışmalar.

Hoşgeldin reis diyeceğim ama yine kapatıp çıkmışsın

• Tm cilerin yapması gereken 2 ders var. Edebiyat ve Matematik.. Onu da beceremediklerinden bu uygulama onlar adına iyi olmuş
  • Bu değişimin PDR ve Psikoloji bölümlerine etkisi ne olur sizce ? Sıralamalar geriler mi ?
  • Evet arkadaşlar ben de sınava hazırlanan bir eşit ağırlık öğrencisiyim.iyi de bir anadolu lisesinde okuduğum söylenebilir.Şimdi konuya gelecek olursak muhtemelen çok da aman aman etkilemez.Şöyle ki; etkilenen sayısalların birçoğunun yerine matematiği iyi olmayan ama sözeli çok sağlam olan eşit ağırlıkçılar geçer var öyle çok tanıdığım.Ayrıca yapmayın sızlanmayın sayısalcılar önümüze geçiyor diye.Okulumdaki sınıfın yarısı sayısal yarısı eşit ağırlık.Doğrusunu söylemek gerekirse sayısallar bariz daha iyi ama bu her sayısal iyidir demek değil.Sınıfta muhabbeti geçti sayısalların hukuk seçer miyiz diye.Ben tavsiye ettim ederim de.Her sayısal hukuk yazamaz canım kardeşlerim.O şansı vermeyeceksin adama.Benim dediklerim rahat kazanır, içinden 1-2 kişi benden yüksek puan da alır.Alsın da.Hakkı adam yapmış ve almış.Eğer ben o adamın arkasındaysam bana yazıklar olsun.Siz de her sayısalın dediğini iplemeyin.Adam gelmiş ben sayısalım ben daha iyiyim ayağı yapıyor benden kötü matematik ve geometri yaptığı halde.Unutmayın iyi sayısal hukuku gerçekten istemediği sürece yazmaz.Kalanlara da geçileceksem gelsin geçsin buyursun matematiğime de güvenirim edebiyatıma da.Konuya dönecek olursak çok doğru bir uygulama olmuş bu tm3e geçiş ama zamanlama tam bir skandal.Benim için iyi ama yarın birgün benim aleyhime de karar vermeyeceklerinin garantisi yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• O değilde resmen sosyal ile mat aynı öneme gelmiş lan yuh. Sosyale daha fazla yüklenmek lazım. Geometrinin katsayısı fenle aynı olmuş assdasdadf

İyi mi oldu kötü mü oldu kendi açımdan pek emin değilim. Zira sözelim hep daha iyi olmuştur matematiğime göre ama sınavın eleyiciliği ne kadar azalırsa iş o kadar şansa kayıyor maalesef...
  • 2016 lys için güvender edebiyatın özetini şimdiden çıkarmak lazım :D
  • Süper oldu şimdi mfciler düşünsün.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.