Öncelikle merhabalar arkadaşlar , hepimiz için sınav sonuçlarımız hayırlı olsun. Bende forumdaki çoğu arkadaş gibi hukuk fakülteleri için hazırlandım sınava ve sonucunda tm-2 türünde 3320 gibi bir sıralama elde ettim. Benim için önümde iki alternatif var ve bunlar ankara ve istanbul hukuk. Bende bu konuda biraz araştırma yaptım ve istanbulda çalışan bir hakimle görüşme fırsatım oldu.Aramızda geçen diyalogları soru cevap olarak sizlere aktarmak istedim. S-1 Ankara ve İstambul hukuk fakülteleri arasında eğitim açısından ne gibi farklılıklar vardır? C-1 İkiside bu ülkenin en iyi eğitim veren fakültelerinden ve aralarında çok büyük farklar yok.
S-2 Özel üniversiteler hakkında ne düşünüyorsunuz? C-2 Belli başlı üniversiteler dışında özel üniversitelerin çoğu ticaret amaçlıdır. Hocaların çoğuda para kazanmak için derslere girer ve gider. Ankara ve istanbul hukuk fakülteleri bu eğitimin belli başlı verildiği fakülteler. Eğer çok iyi bir vakıf üni. tutmuyorsa tercihiniz daima devletten yana olsun.
S-3 Hakimlik savcılık sınavlarında çoğu insan ankara hukukun üstün olduğunu düşünüyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz ? C-3 Ben izmir mezunuyum. Bu konuda kendimde hiçbir eksik görmüyorum. İnsan kendi çalışmassa okuduğu üniversitenin pek bi anlamı yok.Ankaranında pek bi üstünlüğü olduğunu düşünmüyorum.
S-4 İş imkanı olarak avukat olarak başlayan birinin hangi şehirde çalışma imkanı fazladır? C-4 İstanbul koca bir derya deniz, binlerce mezun avukat var ve bunları talep eden binlerce şirket , ankarada ise bürokrasi kanadı avukatlar için biçilmiş kaftan.Kişinin kendisinin çalışmak istediği iş koluna bağlı.
S-5 Hakimlik-savcılık-avukatlık arasında bi kıyaslama yapmak isterseniz? C-5 Ben kendim hakimim. Hakimlik zor bir meslek. Verdiği vicdanı haz ise çok farklı bir duygu. Maddi açıdan bir avukat kadar getirisi yoktur ama ülke standartlarında gayet iyi bir maaşı vardır. Hatta zaman gelirki trilyonlarla ulaşılamıyacak imzalar atarsınız.
Şimdilik sizlere yazabileceklerim bu kadar. Önümüzdeki günlerde yine bir başka hakimle daha görüşeceğim. İnşallah onun benle paylaştıklarını bende sizlerle paylaşıcam. Takipte kalın :)
Bu arada sizlerinde sormak istediğiniz sorular varsa onları yazabilirsiniz. Fırsat olursa sorarım :)
Marmara Hukuk , İstanbul Hukuk dan kötü müdür?
Marmara Hukuk hakkında pek bir bilgim yok. Sadece hakimlik savcılık sınavlarında bu senenin en iyi okulu olduğunu biliyorum. Çok büyük farklar olduğunu düşünmüyorum ama araştırmak lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: Tracy-Mcgrady
cevap3 bu sorunun cevabı.
hukukun geleceği ne durumda ?
quote:
Orijinalden alıntı: by Kaçar
quote:
ne diyon?
quote:
Orijinalden alıntı: trabzonfalcon
hukukun geleceği ne durumda ?
İnsan oldukça hukukda olur der babam , mesele her alanda olduğu gibi öne çıkmayı başarabilmek :)
quote:
quote:
quote:
ne diyon?
çalışmadıktan sonra üniversitenin bir önemi yok demiş hakim bey amca kulak ver adamaaa
quote:
quote:
quote:
quote:
ne diyon?
çalışmadıktan sonra üniversitenin bir önemi yok demiş hakim bey amca kulak ver adamaaa
Katılıyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme