Hukuk, üstünlüğü tüm dünyada kanıtlanmış bir kavramdır. Her ülkede aynı standartta uygulanmasa bile hukuk kuralları çerçevesinde alınan kararlara saygı gösterilmektedir. Hukuk, çeşitli çarklardan oluşan bir sistem ve kurallar bütünüdür. Hukuk çarklarından en önemlisi yazılı kurallardır. Bu kurallar her ülke için farklıdır. Hukuk insanları olarak ytanımlayabileceğimiz avukat, savcı ve hakimlerin hepsi hukuk fakültesi mezunu insanlardır. Hukuk fakültelerinde verilen eğitimlerde ingilizce dersleri de verilmektedir. İngilizce de hukuk gibi tüm dünyayı kapsayan bir dildir. Bu dil genel ingilizce ve mesleki ingilizce olarak ikiye ayrılmıştır. Mesleki ingilizce her meslek için ayrı ayrı tanımlanabildiği gibi genel mesleki ingilizce olarak da tanımlanabilmektedir. Hukuk ingilizcesi de bu mesleki ingilizcelerden biridir ve hukuk ingilizcesi kursu ülkemizde kolay bulunan kurs tiplerinden değildir.
Ülkemizde ingilizce kurslarında uygulanan klasik eğitim sistemlerinde dil bilgisi eğitimleri, sözlükler üzerinden kelime öğrenme şeklinde ilerlemektedir. Daha sonrasında gerekli dil bilgisini öğrendiği düşünülen kursiyer konuşma kurslarına yönlendirilmektedir. Bu sistem genel ingilizce üzerinde yeterli bir sistem gibi görünebilir ancak mesleki ingilizcede, özellikle hukuk ingilizcesinde uygulanması zor bir sistemdir. Çünkü hukuk ingilizcesi özel derslerinde kullanılan sözlük olarak tanımlanabilecek sözlük sayısı çok azdır ve hukuk ingilizcesinde dil bilgisinden ziyade anlatım ve anlam önemlidir.
İnternet ve mobil teknolojilerin yaygınlaşması sonucu yurtdışında senelerdir uygulanan online eğitimler artık ülkemizde de uygulanmaya başlanmıştır. www.hukukingilizcesi.net/ sitesi üzerinden verilen hukuk ingilizcesi eğitimlerinde, klasik ingilizce eğitim sisteminden farklı olarak pratik ağırlıklı eğitimler verilmektedir. Türk ve uluslararası hukuk sistemlerindeki konuların ağırlıklı olarak kullanıldığı ve özel olarak hazırlanan kitaplar sayesinde katılımcılar hem araştırma yapma, hem yaptıkları araştırmalarla Amerika'lı eğitmenlerle konuşma yapma hem de bu araştırmalarla ilgili yazı yazma şansını yakalamaktadır. Bu eğitim diğer eğitimlerden farklı olarak hafta içi her gün alınacak şekilde bölünmüş ve katılımcılara her gün pratik yapma şansını sunmaktadır.
Hiç sevmem şu hukuk İngilizcesini
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme