Şimdi Ara

Hukuk mu Mühendislik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Hukuk mu Mühendislik mi?

(En Son Oy Tarihi: 21.12.2020)
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Upppp

• ikisinin de kalitesi nedir bilmem ama şunu söyleyeyim ki ingilizce kuruna gidiyorum. Sınıfımda 23-25 yaşlarında 3 kız var. Birisi selçuk ee, birisi ankara mkine diğeri kocaeli bilgisayar mezubu. İş bulamamışlar. Hukukta bu oran daha düşük. Hukuk kesinlikle iş bulursun ama 3k maaş alabilirsin. Hukukta okul aşırı ön planda. Ankara mezunuysan ve ingilizcen de varsa aylık minimum 10k alırsın ama düz bir hukuk ve düz bir şekilde mezun olursan tamamen süpriz
  • Upppp

• Upppp

• Upppp

• İkisi birlikte çap eg. Hukuk ve ee

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hukuk mu tip mi???
    7 yıl önce açıldı
    Mühendislik mi Öğretmenlik mi
    13 yıl önce açıldı
    Öğretmenlik mi, Mühendislik mi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• Kocta okudum. Hukuk mezunu tum arkadaslar sovuyor, muhendis tum arkadaslar da mutlu, kendim muhendisim ve arkadaslarin cogu muhendis. Hukuk mezunu arkadas bos zamanlarinda Python calisiyor. Tabi hukuk mezunu arkadaslarin yasal stajlarini yaptigini da belirteyim, yani isverenler tarafindan somuruluyorlar

Fakat birkac sene icinde iki meslegi de iyi yapan iyi para kazanir, o yuzden sana uygun olan bolumu secmen onemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 17 Temmuz 2019; 18:3:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Kocta okudum. Hukuk mezunu tum arkadaslar sovuyor, muhendis tum arkadaslar da mutlu, kendim muhendisim ve arkadaslarin cogu muhendis. Hukuk mezunu arkadas bos zamanlarinda Python calisiyor. Tabi hukuk mezunu arkadaslarin yasal stajlarini yaptigini da belirteyim, yani isverenler tarafindan somuruluyorlar

Fakat birkac sene icinde iki meslegi de iyi yapan iyi para kazanir, o yuzden sana uygun olan bolumu secmen onemli.
    koç hukuk mezunu adamlar bile sövüyorsa kimse hukuk okumasın bu ülkede hocam
  • Upppü

• ea_guru kullanıcısına yanıt
    Gercekten oyle. Derece yapmis, tam burs almis ve 4 senede bitirmis bir arkadastan bahsediyorum bir de. 2500 lira + yemek veriyorlar kiza.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Gercekten oyle. Derece yapmis, tam burs almis ve 4 senede bitirmis bir arkadastan bahsediyorum bir de. 2500 lira + yemek veriyorlar kiza.
    hocam eğer bu staj dönemindeyse normal hatta iyi bile denilebilir çünkü ankara hukuk mezunu olup bedavaya staj yapan (sömürülen) kişiler var maalesef

büyük ihtimalle o kız arkadaşınız avukatlık ruhsatını aldıktan sonra büyük bir büroda 5-6k tl arasında işe başlar. (dün bilkent hukuk mezunu birisiyle konuştum gsü, koç ve bilkent hukuk mezunları büyük bürolarda 5-6 arasına başlayıp 30-35 li yaşlarda parayı buluyorlarmış )
    Ben kendisiyle konustum birkac kez, staj bitince iyi olur ya dedim, ama cevresinde gorduklerine gore max 3500-4000 gibi bir sey olacak stajdan sonra, cok buyuk bir atlayis olmayacagini soyluyor. Tabi her turlu 2500 den daha iyi ama verdigi emege degmeyecek gibi.

Ekimde bitiyor staji, denk gelirse yazarim gelismeleri.

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    tamamdır hocam. eğer 3500-4000 ise emeğinin karşılığı değil kesinlikle, işletme okumak bile daha mantıklı olur böyle bir durumda.
    hocam kız arkadaşınızın güncel durumunu sorabilir miyim ?

konuştuğum kişiler istanbuldaki ismi olan büyük bürolarda stajyer avukatların bile 3-4k dan fazla kazandığını söyledi. (galatasaray/bilkent mezunu olanların)
    Hocam gelişmeler nedir?
    Oncelikle kiz arkadasim degil kendisi, kiz olan bir arkadasim

4000 e cikmisti sanirim, ismi daha 2-3 hafta once avukat oldu ama sanirim tum belgeleri tam degil henuz. 2020 icinde yukselir diye tahmin ediyorum.

3-4k dan yuksek staj pek inandirici gelmedi acikcasi, ama bilemem kendi alanim bile degil.

• thebossmyy kullanıcısına yanıt
    Hemen yukarida belirttim simdi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.