Şimdi Ara

Hukuk mu Psikoloji mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Hukuk mu Psikoloji mi ?

(En Son Oy Tarihi: 16.2.2015)
Giriş
  • Manevi açıdan tabii ki kişi sevdiği ve yeteneklerinin uygun olduğu işi yapmalı fakat ben soruyu maddi açıdan soruyorum arkadaşlar. Hangi meslek gerek imkanları gerek de maaşları bakımından daha iyi? Nedenleriyle yazarsanız sevinirim

• Hukuk tabi ki daha geçerli bir meslek günümüzde, gelecekte de öyle olacaktır büyük ihtimalle, ama ben hep psikoloji okumak istemişimdir, ha gel gelelim şu an ikisini de okumuyorum. Maddi açıdan hukuk tabi ki.
  • Bleeeed kullanıcısına yanıt
    Bence de hukukta iş imkanları daha geniş, ayrıca konum/saygınlık açısından da oldukça avantajlı . Fakat başka forumdaki bir üye bir klinik açarak hukuktan daha iyi kazanıldığını yazmış. Yazdığı mesajı direk kopyalıyorum :

quote:

Psikolojide iyi bir tecrübe kazanınca kendi kliniğini kurup, eğer bu klinik oturursa para kazanmanın dibine vurabiliyorsun. Ufak bir hesaplama yaptım. Diğer psikologlardan çok daha az bir fiyat söyleyerek şöyle;

Seans ücreti: 100 TL
    Günlük hasta sayısı: 10
    Haftalık çalışma gün sayısı: 5
    Haftalık kazanç: 5000 TL
    Aylık kazanç: 20.000 TL

Avukatlıkta maksimum çıkabileceğin yerler belli. Devlete bağlı olarak gidersen, en yüksek maaş 7.000 TL küsür. Özel olarak çalıştığınızda, çok çok çok tecrübe kazanınca, yani sükseyi tavan yapınca dava başına 50.000 TL isteyebilir duruma geliyorsunuz. Fakat bu tabi ki ulaşılması zor bir seviye. Halbuki psikologların her biri klinikte bu parayı zaten kazanabilmekte.

Edit : İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alakurt79 -- 5 Şubat 2015; 0:30:09 >

• Şuan bence çok fazla hukuk mezunu var eski tadı yok yeni mezun eğer çevresi çok geniş değilse büro acıyor musteri bekliyor gidip biryerde çalışsa daha çok para kazanacak He gidip bir avukatın yanında çalışsa onlarda tatminkar bir para vermez is öğretiyorum ayağına sömürür durur sonra okuduğuna pişman olursun serbest meslek yapanlar avukat olsun mali müşavir olsun yeni meslektaşlarına hiç iyi davranmıyor köle gibi kulaniyor is öğretiyorum diye aralarında iyileri de vardır ama geneli böyle tabi herseye rağmen is sende bitiyor ben bu mesleği seviyorum herseye rağmen cevasını çekecem dersen gün gelir sefasını da süresin ama değer mi yine senin bilecegin iş

diğer taraftan psikoloji güzel bölüm bence onda yukardaki ornek verdigim meslekler kadar bir bilgim tecrübem yok ama çok uzağa gitmene gerek yok foruma bak çevrene bak piskolojisi bozuk insan dolu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Charlot1 kullanıcısına yanıt
    Bence de eğer çevren varsa bi' büro açıp kazanırsın az çok. Ama cidden etraf artık hukuk mezunlarıyla dolu.
    Birkaç forumda her iki meslekte de uzman olunmadan 5 bin,6 bin ve daha yüksek meblağlar kazanılamayacağı yazıyor. Aslında her iki meslekte de devlette çalışılırsa neredeyse aynı meblağlar kazanılıyor fakat bir büro açınca işler değişiyor. Ayrıca bizim ülkede psikolojiye de pek önem verilmiyor yani, 'deli doktoru' gözüyle bakılıyor biraz. Bu yüzden iş imkanları açısından --her ne kadar daha çok mezunu olsa da-- hukuk daha iyi bence. Yine de ikilemde kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alakurt79 -- 5 Şubat 2015; 13:53:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubrick

Bence de hukukta iş imkanları daha geniş, ayrıca konum/saygınlık açısından da oldukça avantajlı . Fakat başka forumdaki bir üye bir klinik açarak hukuktan daha iyi kazanıldığını yazmış. Yazdığı mesajı direk kopyalıyorum :

quote:

Psikolojide iyi bir tecrübe kazanınca kendi kliniğini kurup, eğer bu klinik oturursa para kazanmanın dibine vurabiliyorsun. Ufak bir hesaplama yaptım. Diğer psikologlardan çok daha az bir fiyat söyleyerek şöyle;

Seans ücreti: 100 TL
    Günlük hasta sayısı: 10
    Haftalık çalışma gün sayısı: 5
    Haftalık kazanç: 5000 TL
    Aylık kazanç: 20.000 TL

Avukatlıkta maksimum çıkabileceğin yerler belli. Devlete bağlı olarak gidersen, en yüksek maaş 7.000 TL küsür. Özel olarak çalıştığınızda, çok çok çok tecrübe kazanınca, yani sükseyi tavan yapınca dava başına 50.000 TL isteyebilir duruma geliyorsunuz. Fakat bu tabi ki ulaşılması zor bir seviye. Halbuki psikologların her biri klinikte bu parayı zaten kazanabilmekte.

Edit : İmla

Bu nasil bir gelir hesaplamasıdır?

Psikologun kirası, gelir vergidi, stopajı, kdv'si yok mu? Bir işyerine 20 bin giriyorsa zaten bunun direkt %40'ı vergiye gider. Kalandan da giderleri çikardiginda gelen paranın ortalama %30-40'ı ancak kârdir.

Ayrıca devletteki maksimum maaş da 7 felan değil. Bir genel müdür yardımcısı, genel müdür, müsteşar yardımcısı, müsteşar ya da yarı özel devlet kurumlarındaki uzmanlar 7 binden fazlasını gayet kazanabilir.

Asıl soruya dönersek maddi kazanç tamamen sana bağlıdır. Çok sevdiğin vr çalıştığın işte kendini tatmin edecek parayi kazanirsin zaten. Bu iki meslek de gayet geçerli Türkiye'de bence.

• Lentisel kullanıcısına yanıt
    Başka bir forumdaki arkadaşın hesaplaması, benle alakası yok hocam. Her ne kadar vergilerden geriye çok iyi bir meblağ kalmasa da yine de hatrı sayılır bir miktar kalıyor bence. Ama hukukta iş imkanları daha geniş gibi. Ayrıca bazı yerlerde işinin eri bir avukat tek bir davadan bile 10 bin, 20 bin lira gibi para kazanabileceği yazıyor. İnsan ister istemez ikilemde kalıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hukuk mu Eczacılık mı
    10 yıl önce açıldı
    Hukuk mu tip mi???
    7 yıl önce açıldı
    HUKUK HALA OKUNUR MU
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubrick

Başka bir forumdaki arkadaşın hesaplaması, benle alakası yok hocam. Her ne kadar vergilerden geriye çok iyi bir meblağ kalmasa da yine de hatrı sayılır bir miktar kalıyor bence. Ama hukukta iş imkanları daha geniş gibi. Ayrıca bazı yerlerde işinin eri bir avukat tek bir davadan bile 10 bin, 20 bin lira gibi para kazanabileceği yazıyor. İnsan ister istemez ikilemde kalıyor.

Böyle uçuk maddi hedeflerle meslek tercihi yapilmaz. Çünkü bunlara ulaşmak çok çalışmayı gerektirir ve insan bunlara ulasamazsa hayal kırıklığına uğrar, işini yaptığı yer güne lanet eder

• Lentisel kullanıcısına yanıt
    Zaten bu meslekleri düşünmüyorum, muhtemelen mühendislik okuyacağım. Sadece merak ediyorum hangi meslek iş imkanları, maddi açıdan daha avantajlı diye. Sevdiğim işi yapma taraftarıyım.
  • Türkiye parayı seven doktordan, baba parasıyla okumuş görsel zekası olmayan bir mimardan, gelecek korkusundan analitik zekası olmayan mühendisten,radikal ve konuşmayı bilmeyen avukattan, korkuyla karar veren hakimden, salak gerizekalı işsiz olucak sanılan güzel sanatlarda okuyanlardan kurulu bir idealisti olmayan insan topluluğudur. bu yüzden mezun olduktan sonra otomobil üreteciği sanan mühendisin masa başında boş imzalar atıcağını, sadece istenilen cizimleri yapıp mardinli müteahhit arayan mimardan, asıl amacı zevk sefa sürmek olan insan sevgisi olmayan dolandırıcı doktorlardan, parayı görünce taraflı olan ve ayrıca 2 duruşmalık davayı para kazanmak için 20 25 davaya çıkaran avukattan ibaret olduğunu görüceksin. dünya var olduğundan beri 15 milyar insan gelip geçmiştir. bunu 7 milyarı şuan yeryüzünde olmaktadır.hayat ne din kadar nede inanmamak kadar basittir.hep inandım şu dünyada şu kadar gelip geçen insanın hepsinin eşit olmucağını. bu insaların en fazla 10 milyonu o bilmediğimiz ince çizğiyi yakalamıştır.sen insanlara ve kendine birşey katıcak bir meslek mi istiyorsun yoksa parasını mı istiyorsun. Emin ol güzel para kazanırsın ama milyonların hakkınıda yemiş olucaksın. gereksiz mühendisin mimarın ekonomiye verdiği zararı hiçbirşey vermiyor zamanla okudukça anlarsın ekonominin nasıl birşey olduğunu. çok bakmana gerek Amerika bile burhan döneminde fazla gereksizlikleri yüzünden girdi aynısı almanya içinde geçerli.Sen ne yazdın kardeş diyeceksin.ama bende çok şey anlamanı beklemiyorum zaten.ben pişman oldum sen olma.

• 1huso1 kullanıcısına yanıt
    Benim gönlüm iki meslekte de değil, asıl istediğim, severek yapacağım meslek mühendisliktir. Zaten sevmediğim bir işi yapamam 2 ay,3 ay çalışırım sonunda bırakırım her ne kadar parası olsa da. Ne demek istediğini anladım. Eğer istediğim hedefi gerçekleştiremezsem diye bu iki meslekten birini tercih edeceğim. Bu iki meslek de hoşuma gidiyor açıkçası, hukuk ta psikoloji de. Ama asıl gönlüm mühendislikte dediğim gibi. N'olur nolmaz şimdiden hedeflerimi belirliyorum, yoksa yazdığın gibi pişman olurum ileride.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.