Şimdi Ara

Hukuk nasıl bir bölümdür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
46
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Soru başlıkta bu bölümü okuyan arkadaşlar varsa veya bilgisi olan birileri bizi bu bölüm hakkında bilgilendirebilir mi? İş imkanları vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• 4. Sınıfım hukuk okuyorum 1.sınıf çok iğrenç 2 idare eder 3 4 mükemmel

• Slash702 S kullanıcısına yanıt
    1.sınıf şehir dışında okuyunca başta zor geçiyo sonra arkadaş ortamıyla idare eder hale geliyo.Ama hukukun en kolay dersleri 1.sınıfta orası kesin.2-3-4 ü zaman gösterecek.

• Güncel olarak iş imkanları nasıl bu sıralar hukuğun?

• 1. Sınıfın derslerine hukuk bile denmez asıl tadını usul ceza özel derslerini alınca alıyorsun

• 1. Sınıfın derslerine hukuk bile denmez asıl tadını usul ceza özel derslerini alınca alıyorsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ zor bir okul mu?
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Jiber kullanıcısına yanıt
    Hukuk yaralanır ama ölmez

• İş imkanı sana bağlı tamamen, kendini ve çevreni geliştirmene bakıyor ofis açtığında, şirkette çalışırsan bilemem orası ayrı. Fakat kendi ofisinde ciddi anlamda çalışıp çabalarsan 3-4 yıl içinde hiç düşünmediğin paraları kazanabilirsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam benim tanıdıgım hukuk okuyanları tamamı hakim olmaya çalısıyor hakimde 7k alıyor deli paralar kazanan var ama cok nadir
    artık hukuk okuyan sayısı okumayı geçti diyorlar ama okuyanlar daha dogru bilgiler verirler
  • Kolay değil, sevmezsen daha da zor.
  • Slash702 S kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle.Zaten lise 5 gibi.İktisat , Türk dili , İnkılap gibi kolay dersler var.Ama 1.sınıfta Roma gibi zor bi ders var.Ben o dersi verip anayasadan şartlı geçtim işte ona üzülüyorum bu sene bi daha alıcam.

• Bence hukuk tam bir bürokrat yetiştirme bölümüdür. Hukuk okuyan adam Kenan sofuoğlu’dan daha iyi milletvekili olur kanımca. Mevzuat, usul öğreniyorsun. Ayrıca okuma beceri kazanıyorsun. Meslek bakımından da devletin bütün imkanları önünde açılıyor. Özel sektörde yöneticilik yapma imkanların oluyor. Çünkü artık basit düşünmeyen bir kişi oluyorsun. Kafa yorma becerisi diyelim onu geliştiriyorsun. Sistematik düşünmeyi öğreniyorsun biraz. Tabi bu saydıklarımı daha da geliştirebilirsin kişisel olarak. Hukuk ise sana tam bir bilgi yüklemesi yapar. Eğer ilerde avukatlık, hakimlik, savcılık gibi bölümün doğrudan karşılığı olan meslekleri yapmazsanız öğrendiğiniz bu yoğun bilgileri çöpe atarsınız. Şu an 3. Sınıfa geçtim. Bu zamana kadar öğrendiğim bilgileri hayatın içinde nerde kullanabilirim diye düşünüyorum bir yer bulamıyorum. Biraz ceza hukuku bilmek yarar sağlayabilir biraz seçim sistemleri bilmek siyasetin matematiğini anlamak açısından iyi olabilir bunun gibi belki birkaç şey daha. Ama bunlar dışında başka bir şey bu meslekleri yapmazsam işime yaramayacak. Yani siz de bu meslekleri kendinize yakın görüyor musunuz buna bir bakın. Konuların içeriği bu mesleklerle alakalı. Ama kazandığın beceriler diğer mesleklerle alakalı. Konuların içeriği çöp olur. Kazandığın beceriler sana kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstikbalGöklerde -- 10 Temmuz 2018; 11:21:19 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.